čtvrtek 15. listopadu 2012

Brusselské Vánoce

Není mi jasné, co se v Brusselu děje. Podle DeMorgen.be chtějí tradiční vánoční strom zrušit a místo něj umístit na Grote Markt světelnou instalaci, vánoční strom připomínající - dokonce s betlémem. Tedy kecy o tom, že se "nechtějí dotknout citů jinak věřících" postrádají instalací nějaké stromovité elektrické (a šestkrát dražší) šaškárny s jesličkami jakýkoli smysl. Pokud není rozhodnutí motivováno politicky korrektní vstřícnou předposraností brusselských papalášů (a to se mi jeví reálným - není mi známo že by muslimové někdy byli uraženi vánočními tradicemi, jelikož i ty protesty proti stromům v USA vyšly z jiných kruhů než islámských), ale jen na hlavu padlou a nevkusnou snahou být nějak innovativní a cool, tak je to možná ještě horší. Ale pokud za tím jsou nějaké kosmopolitní vši, nasazené do evropského kožichu se zřetelnou multikulturní agendou, tak je to vůbec nejhorší.

Rozhodnutí odsoudila jedna z radních, Bianca Debaetsová, kterou podporuje internetová petice (je na ní mezitím téměř 20 000 podpisů). Starosta Freddy Thielemans i prezident bruselské turistické agentury Philippe Close trvají na tom, že strom i betlém tam bude. Nazývají-li ale "stromem" tohle, pak by měli být okamžitě posláni dělat nějakou jinou, užitečnou práci.

(Těch peticí je víc, vlámsky nebo francouzsky, můžete podepsat obě)

22 komentářů:

  1. Tedy kecy o tom, že se "nechtějí dotknout citů jinak věřících"

    Ano svet se ridi do prdele a dokonce to vypada ze koordinovane.
    Co si myslet o korektnosti v Evropskem dome kde se korektnost opakovane vyrvava od sklepa az na pudu kdyz na zaprazi zvanem Irak, Libye, Afganistan jsou vrazi kteri do lidi prazi? Milliony mrtvych z humanitarnich bombardovani a vyvozu "demokracie" a nepostizitelnost tech kteri za tim jsou a kteri za to pred soud patri! Vsichni ti sluhove nadnarodnich spolecnosti a v triku spinavych zisku bratri.

    Pro obycejneho cloveka nejen nevhodne slovo ale i spatny phled a cokoli se hodi bude trestne, korektnost a slusnost s platnosti pro ovcany, ale neplatnost kazane moralky a zakony pro masove vrahy !
    Na prosty lid stale mensi dvur a vetsi bic.
    Kolik mrtvych v Libyii, Iraku, Afganistanu, Syrii, ale se stromeckem dokonce v krestanske zemi se musi opatrne! Postavit stromecek na Vanoce na to se bude zkoumat korektnost, posilat bombardery na Libyii, jakoz i drony na Afganistan, Pakistan a kde se jim zamane a namane, s tim humanitarni bombardaci Cameron, Sarkozy, Obama nemaji zadny moralni problem !

    Ale pozor s Vanocnimi stromecky by mohl byt problem, tam jde o korektnost a ohledy na to jak vidi krestanske Vanoce jina nabozenstvi.
    Jine pohledy jsou pry vazne zkoumany a hlavne v massmediich rozmazavany!. Planovite nasirani lidi na pokracovani!
    Jk vidi jine narody pravo zit v miru bez vybuchu bomb a to i tech super stromeckovych co zabiji stale lepe a dokonaleji, to nic?
    Kdy uz konecne dnesni celosvetove panstvo prestane srat lidem na hlavy? Kdy presta na jejich hlavy hazet bomby zatim co v zemich Sarkosyho a Camerona se resi jak je korektni Vanocni stromek?
    Opravdu ukazkovy brainwashing !
    Planovite nasirani lidi a stale tak dal a vice a radostneni,
    Od MfHeute v Tschechistanu pres Murdochovy Foxtely az po FSECHNA ostatni seriozni sdelovani brainwashing media !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, zabíjet je po stovkách nebo po tisících bezpilotními humanitárními letouny, to je o.k., ale Vánoční stromeček by jim mohl ublížit...

      Ne ne, já jsem přesvědčenej, že jim nejde o to, aby se "nedotkli citů" muslimů - to by přece zmizel i betlém a světelná maškara by nepřipomínala strom. To je cílená destrukce, zda z blbosti či dílem nějaké lobby, to nevím. A že se pak lidi naserou na muslimy, protože si myslí, že je to kvůli nim, to může být taky cílem!

      Vymazat
    2. Já bych vsadil na aktivního blbce. Ostatně v Bruseli mají hlavní štáb.

      Vymazat
    3. Vycházejme z toho aktivního blbce, je to reálné a skutečně tam mají svou Mekku. Ta druhá varianta (lobby) by byla označena za prima facie spikleneckou theorii.

      Vymazat
  2. Moc bych se divila, kdyby nekdo ze zruseni vanocniho stromku nezacal automaticky podezrivat Zidy. Vyvracet vam to nebudu, neb, i kdyby za tim stali sionisticti loutkari, tak by to musel posvetit gojimsky socialisticky svaz prisedici v EU..
    V tom pripade se musi gentiles vzbourit, jiti do ulic a skadovat "Chceme vanocni strom !!!"
    Pripadne tu bilou kontrapci svrhnout, jako svrhli vlastenci Mariansky sloup na Staromestskem namesti v Praze...Remcani u pocitace nepomuze...:-)

    Ja si ovsem myslim, ze zidum, sionistum je vanocni stromek u zadele, uz jsou na to za ta staleti zvykli a mimo toho maji take v ten cas Hanuku..Az si zvolite za presidenta pana Fischera, tak ten se o krestansky stromek obzvlast nestara, pamatuji si, jak si blizko vystavil menoru a byl spokojeny...Jako zastupce ceskeho lidu pak nasadi na narodni vanocni stromek velkou zidovskou sesticipou hvezdu --to bude radosti u Vodniku !!!
    :-))))
    Muslimaky, ackoliv mnozi si jiste pochlebuji, z niceni krestanske tradice tentokrate neobvinuji, jelikoz i oni veri, ze Jezis existoval.. Jezis je ovsem jen podruzna podrztaska Mohamedovi.


    Mne je jasne, ze za odbouravanim tradicnich nabozenskych symbolu stoji socani, socialiste a neverici liberalove. U nas definitivne. Jen jednou par Zidu protestovalo proti Santa Clausovi a stromkum, vanocni musice v obchodech. Uprimne, nekde se ty vanocni aktivity opravdu prehani...
    Ale kazdym rokem vice a vice krici socani. Uz nekde docilili i to, ze prejmenovali christmas tree na "Holiday tree"...Marxisticti atheiste basiruji na oddeleni cirkve od vlady a tak casto prosadi protikrestanske pozadavky..
    Cesti atheisticti komousove v diskusich schvaluji zruseni krestanskych svatku vubec...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, copak u vás jsou nějací socani?? Podle mě jediná skutečná levice v Americe je pár intellektuálů typu Chomsky na universitách, kteří jsou apriori podezřelí a nemají žádnou moc ovlivnit pojmenování vánočního stromku na Holiday Tree. Ale možná mne A. Juchelka opraví...

      Vymazat
  3. http://www.novinky.cz/zahranicni/285047-eu-zakazala-na-slovenske-minci-svatozar-kolem-hlav-cyrila-a-metodeje.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě Vás nepřekvapí, že se v tomto sporu stavím plně na stranu římskokatholické církve. Na té minci na obrázku svatozáře nemají, ale kříž tam je - má se snad odstranit?? Stal se snad podobně závadovým jako ozubené kolo? Odkud tahle civilisace bere tu drzost kvákat něco o našich "židokřesťanských" hodnotách??

      Historik Ján Steinhübel: „ ... Když Cyril a Metoděj působili na našem území, svatí ještě nebyli. Takže i z historického hlediska je to v pořádku“ Jak může takový blbec dělat historika??? Člověk, který si plete svatost se svatořečením, by měl historikům leda tak vysypávat koše v kanceláři! :-(((

      Vymazat
    2. Vodník: 'Člověk, který si plete svatost se svatořečením'

      Ty si pleteš odpuštění s žádostí o milost a taky z toho nikdo nedělá žádnou vědu...

      Vymazat
    3. si to pletu??? Měl jsem pocit, že já v tom vidím ten (dost podstatný, IMHO) rozdíl a pleteš si to naopak Ty! :-) Naštěstí je to fuk, Ty nejsi historik ani papaláš EU.

      Vymazat
    4. Naneštěstí je to opravdu pouze jen tvůj pocit, o odpuštění víš opravdu jen velmi málo, skoro nic, jak jsi zde několikrát opakovaně dokázal. Ale jinak je (mi) to opravdu fuk, pouze nevycházím pobaveně z údivu nad tím, jak autoritativně vynášíš úsudky o druhých.

      Vymazat
    5. Já jsem se k tomu už vyjádřil vyčerpávajícím způsobem a svůj názor podepřel nespornými authoritami. Pokud si myslíš, že my, pravoslavní, jsme ve své většině blbci, kteří si pletou odpuštění s žádostí o milost, tak Tě po internetu o opaku nepřesvědčím. Internetové diskusse nemohou nahradit samostudium.

      Vymazat
    6. FYI, na to, abys pochopil, co znamená odpustit, nepotřebuješ žádné autority. Většinou stačí, abys sám někdy odpustil. Z tvých poznámek (volně parafrázuji: k tomu abych někomu mohl odpustit, musí o to napřed ten dotyčný projevit zájem; odtud má 'žádost o milost') bylo zjevné, že ti tato zkušenost chybí.

      Nikde jsem nenapsal, ani nenaznačoval, že vy pravoslavní jste (jako celek) blbci.

      Vymazat
  4. A jinak, Vodníku, něco se Vám asi stalo s Posledními komentáři. Spravte to, admine Vodníku :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože Vodník není žádný admin, tak to asi chvíli potrvá...:-((

      Vymazat
  5. Vodníku, vykašli se na opravu, ten widget je stejně asi na nic (nefungují dobře odkazy na komentáře), bez ohledu na to, zda ten skript zrovna je k dispozici, nebo ne. Zeptej se Tomáše Peciny, co používá u sebe a nahraď to tím funkčním. Já jsem se k opravě nedokopal, vyřeš to teď pořádně, až budeš mít chvilku. JzP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by musel nahradit Tomáš nebo někdo, kdo se v tom vyzná. Napíšu mu.

      Vymazat
  6. JzP, Vodník: Když už je řeč o adminování - to 'Bylo, nebude' je pracovní název, nebo už to tak bude natrvalo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AJ: Ten název měl vyjádřit změnu. Chtěl jsem to tu nazvat "Odcházení", ale předběhl mě nějaký Havel. Teď je to Vodníkův blog a jeho věc.

      Vodník: To dáš v pohodě, není to věda. Akorát Tě budou popotahovat za to, že si dopisuješ se závadovými osobami. Třeba Ti ale Fischer udělí amnestii, když slíbíš, že někoho práskneš.

      Vymazat
    2. JzP: Děkuji. Byla to ode mne stejně hloupá otázka, když nebude, tak jaképak natrvalo, že ano...

      Vymazat
  7. Konec zapadni civilisace uz je tady, na mou dusi !!!
    V poslednich krecich rabuji svatym uz i jejich svatozare, nez se nadejeme, udelaji z nich unisex verozvesty, by pacifikovali feministky...:-))

    Prave, ze krypto socanu zde mame prehrsle a v Bilem dome ted nejsou zadne vanocni stromky, nase First Lady Michelle ukazuje navstevnikum pouze Holiday trees.
    Akademicti socani jsou vzdycky atheiste a ti delaji brajgl ohledne nabozenskych symbolu uz nekolik let. Jsou to oni, co se snazi tlumit kulturni individualitu do jedne velke korektni unity. Prehani to a navic, oproti Evrope, Vanoce a stromecky sem prisly spolu s krestanstvim. Tim se tato tradice stava anglosaskou zalezitosti..Bily socan v roli citliveho humanisty se totiz tradici stiti, kaje se, ze byl tradicne kolonisatorem, otrokarem, genocidoval chudaky Indiany a tak....
    Zurive debaty o vanocnich symbolech mne nechavaji v klidu, doma mame jen umely stromek na veseni nostalgickych ozdob jako vzpominku davnych Vanoc---, kvuli mne zadny zivy stromek jen pro dekoraci nezahyne.

    Zde je kazdorocni debata o jeslickach :

    http://www.huffingtonpost.com/2012/11/18/santa-monica-nativity-scene_n_2155383.html

    OdpovědětVymazat
  8. Danielo, u vás je to přece jen trochu jinak. Kryptosocanem nazývají někteří i Obamu. Jinak ta anglosaská WASP partička má skutečně historického másla na hlavě víc než jiní a tak to možná přehání i s tím pocitem viny.

    Vašeho nápadu v prvním odstavci se už chopil po svém Gogo.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>