středa 13. března 2013

František I.

Píšou na Novinkách, že prý:
Názorově je blíž konzervativnímu křídlu. Je odpůrcem sňatků homosexuálů a odmítá, aby mohli adoptovat děti. Když Argentina v roce 2010 jako první latinskoamerická země zlegalizovala sňatky homosexuálů, silně to kritizoval jako "destruktivní záměr proti plánu Boha" a adopce dětí gayi označil za "formu diskriminace dětí".
Argentinská prezidentka Cristina Fernándezová mu oponovala s tím, že "církevní tón jí připomíná středověk a inkvizici".
To nejsou špatné vyhlídky pro poctivé římské katholíky! Doufám, že vládcům světa dá pořádně pokouřit!

3 komentáře:

  1. Novinky: Pak papež František I. řekl: „A nyní začněme tuto cestu biskupa a lidí, tuto cestu římské církve, která se snaží jít příkladem všem ostatním církvím, cestu pravdy a lásky."

    Doufam, ze si z toho Vy pravoslavni vezmete priklad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LK: nevezmeme. :-)

      (Chudák papež netuší, jak slovní spojení "pravda a láska" v Čechách degradovalo na posměšné označení jedné specifické názorové lobby, jež nemá nic společného ani s pravdou, ani s láskou.)

      Vymazat
  2. Na náměstí sv. Petra prý uspořádala při papežské volbě své obvyklé představení polonahá blondýnka z ukrajinského hnutí Femen. Na těle měla nápis: Pope no more! (Kříže tam mají kamenné, takže podříznout nejdou.) Ani Vatikán však nemá moc pochopení pro svobodné vyjadřování názorů prostřednictvím výtržností na posvátných místech, a tak byla aktivistka okamžitě zpacifikována.

    Před tím toto hnutí pořádalo u Vatikánu protest proti tomu, že papeže volí jen muži; feministky žádaly, aby ženy byly svěceny a mohly se stát kardinálkami a papežkami. Kritizovaly, že církev nepoužívá "ženskou moudrost" na všech úrovních své správy. Už dříve na svatopetrském náměstí jejich kolegyně prováděly svlékací akce při nedělních papežských kázáních.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>