pondělí 16. prosince 2013

Rush Limbaugh - Petersův vzor?

Americký konzervativec Rush Limbaugh ho (papeže Františka I.) dokonce obvinil z marxismu, což papež v rozhovoru pro list La Stampa odmítl, ale dodal, že mu tato nálepka nevadí a že zná slušné marxisty.(Zdroj)
Čím větší zločinci se nad papežovým odsuzováním kapitalismu rozčilují, tím je mi sympathičtější. Zdá se, že nejen o.Jan, ale kdekterý křesťan, kterému není lhostejná vzrůstající chudoba a který poukazuje na nepřijatelnost liberálně-ekonomické optiky v nazírání světa, se stává pro jistý druh lidí "marxistou".

21 komentářů:

  1. Radovy American se vubec nad vyroky Frantiska nerozciluje, pac se nestara o hlavu katholicke cirkve, vetsinove nabozenstvi je zde protestantska vira a ta, jak je znamo, ma jeste z minulosti, kalvinistickou influenci. .Baptiste jsou presvedceni, ze kdyz jim Pan Buh pozehnava, tak jsou bohati nejen dusevne, ale i majetkove...To jim schvaluji..Kdyz pozehnani, tak uz poradne bozske pozehnani se vsim vsudy -- a ne nejake polovicate, uknourane pozehnani. ..
    Prvni americti setleri byli chudi, jen neumornou praci a houzevnatosti se v novem kontinente prosadili.
    Jak to, ze namnozeni chudaci jsou vetsinou v zemich , kam neemigrovali, ale jsou tam doma ? Vzdyt to maji o hodne lehci, nez prvni pristehovalci do jakekoli nove zeme... ..
    Nezli poslouchat katholickeho papeze, ba primo heretika,
    Vodnicku, nemel byste spise nasledovat slova Jezise ?
    Jezis Christus prohlasil : "Chude budete mit mezi sebou vzdycky, mne vsak mate jen jednou..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, a nejradši má ten váš protestantský bůh zřejmě Mugabeho.

      Vymazat
    2. Kdyz pozehnani, tak uz poradne bozske pozehnani se vsim vsudy -- a ne nejake polovicate, uknourane pozehnani. ..
      Máte pocit, že bez nějakého toho majetečku je Boží požehnání polovičaté? Ukňourané?? To je opravdu vzácně třeskuté pohrdání spiritualitou!

      Zkuste ten Ježíšův výrok opakovat do očí někomu, kdo chcípá hlady a prosí o almužnu. Vy jste klassickou ukázkou toho, jak američtí protestantští heretici vůbec nerozumějí Písmu (které je pro ně, paradoxně, jediným zdrojem pravdy) a naprosto nechápou ty výroky v jejich patřičném kontextu. Papež se vyjadřuje vzhledem k současné situaci ve světě, kde chudí stále chudnou, middle-class se dře, aby přežila, a 1% nejbohatších přitom bohatne exponenciálně.

      Vymazat
    3. No, Vodniku, v Americe zadny clovek nemusi chcipat hlady, pac mame urodnou pudu a vyborny klimat na zemedelstvi.
      I handikapovany clovek o berlich si muze zasit kukurici, udelat ohynek a upeci si kukuricii celou, ve stavu, jak si ji utrhl...
      Jsou casti v Jizni Karoline, kultura Gullah, kde potomci otroku pracuji jen malo, ziji z urody a co priroda da.
      Nabozensti Mennonite a Amishove ziji skromne a priberou noveho clena, pokud s nimi sdili jejich viru a drasticke moralni hodnoty..
      Kdyz je zde nekdo lempl a zebra, tak se mu nechce nebo neumi pracovat. Jidlo tu ma kazdy, obzvlaste dnesni demokrate davaji ohromne dotace a socialni pomoce i term, co si je nezaslouzi..
      Papez Francis at si propaguje jeho socialistickou agitku v Jizni Americe, kde se namnozili chudi z katholicke cirkve a zdroju na zivobyti ubyva.......Proc se teda nerozpusti Vatikan a ziskane prostredky neposle Frantik do chudych zemi ?
      A jejej, - Co kdyz je toto nove socialni citeni tajna politika jesuitskeho papezskeho stolce a mozna i strategie NWO? :-)))
      Neni to nahodicka, ze Franta ted prisel s takovymi prohlasenimi a hned vyhrala socialistka ve volbe na presidenta v Chile ??
      Ja castecne souhlasim, at se socialismus v J.Americe , nyni v Chile, rozsiri , od doby Allendova padu se tamnejsi prosty lid upina ke komunismu jako nejaka panacea a at se teda projevi to rozdelovani majetku v plne mire...Bude tam nakonec bida, byt ne hladomor, pac Chile ma obrovske medene doly...
      Asi je opravdu potreba novy odstrasujici priklad, i kdyz Kuba a Venezuela bidne zivori, tak tam je utesuji, ze se to pomalu v budoucnosti zlepsi---to socky rady slysi - "Lepsi zitrky" bylo i dlohodobe, dlouholete heslo, az do doby, kdy v Cesku socialismus vyhnil.
      Takze nechme Jizni Ameriku take vyhnit.

      Podle plodu je poznate, Vodniku.
      Neni to o specialnim protestantskem bohu, ale o mentalite a svetovem nazoru, ktere tato vira vyjadruje a uplatnuje v praxi. Proto zadny svetovy pokrok neprineslo treba Pravoslavi. ..
      Prosim, prectete si PORADNE knihu v Bibli o Jobovi...Jeho lamentace a konecne velkoryse bozi pozehnani, coz se projevilo jako zpetne nabyti a rozsireni ztraceneho majetku...

      Vymazat
    4. To jsou strašlivé kydy, Danielo, a je jich moc, takže se na mě nezlobte, ale nebudu na to reagovat. Snad jen jedinou noticku k tomu předposlednímu odstavci: víra tu není proto, aby přinesla "pokrok".

      Vymazat
    5. Danielo, nechci Vám rozšlapávat bábovičky, ale emeryčtí kolonisté zejména postavili svůj systém zejména genocidě domorodého obyvatelstva, přivlastňování si jejich statků (krádeži), drancování přírodního bohatství a na jednom z nejrozsáhlejších otrokářských systému v lidských dějinách. Intenzita vraždění a násilí provozované protestanty snese hrdě srovnání s jejich katolickými soudruhy. Emeryku nevytvořila žádná "tvrdá práce" nýbrž neexistence lokálního rivala a úzké spojení se světovou finanční superelitou (přesunula své sídlo z Londýna za Atlantik), která tomuto světu vládne už asi 3 století.


      cnemo

      Vymazat
    6. Cnemo: nejen Americane! "Rasove" pojato je tato okcidentalni postkrestanska civilisace vybudovana na zidovske intelligenci a invenci a na germanske houzevnatosti a nasili. Romanske nebo slovanske narody v tom bud hraji druhe housle nebo jsou jen materialem k pouziti, zbytek je pak naziran jako podlide - otroci, namezdnici, kteri tu jsou jen od toho, aby byli nadlidem k disposici.

      Vymazat
    7. Rozdíl je ale hlavně ve vnímání vlastních dějin. My i ostatní evropské národy vnímáme vlastní dějiny s větším porozuměním. Někdy byly slavné, krásné a oslnivé, jindy zcela hanebné. Ano, samozřejmě, každý národ si ty vlastní přikrašluje, ale u US je tento pohled zcela nekritický. Kecy o "kolébce" demokracie u státu jehož zakladatelé byli dílem otrokáři, pomalu do počátku 20. století zde byla genocidním způsobem likvidována etnická skupina vlastního obyvatelstva a prakticky do 60. let minulého století se provozoval zcela oficiálně postulovaný apartheid, jsou opravdu zábavné. O zahraničních agresích raději se ani nezmiňovat.

      Škrkněte Americe FED a US-Army a zbude rozvojová země:)

      cnemo

      Vymazat
    8. Cnemo: Spojené státy jsou odporný spratek hnusných rodičů - jablko nepadá daleko od stromu. Dnes tento hnusný spratek své rodiče už nějaký čas pomalu požírá.

      Vymazat
    9. Uz skoro 60 roku slysim o nutnem zaniku imperialistu, predevsim tech hnusnych vypasenych Americanu, nejhorsich mirovych kazisvetu, a taky, jak jsou zli na minority, bijou cernousky, ackoliv po zvoleni Obamacka se toto tvrzeni jaksi vytraci... Skoda, uz moc neslysim to cechackovske """ :Chodim po Brodwayi, cernou kuzi mam...."""""
      No tak holt musi stacit priserny utisk a zahuba severo-americkych indianu...
      Ja vim, je to hrozne, Otcove Zakladatele vlastnili otroky, to je zlocin casove tak vele- dulezity, ze Amici musi nest plnou zodpovednost a musi byt prisne potrestani ---asi u soudu v Haagu ?
      :-)))
      No bat bat, taky ze chudackove Vinnetou-ackove , statecni to chlapci, pronasledovani hnusnymi Evropany , bojovali tak cestne a uprimne, - vzdy po vykoureni (dymky miru) :-) se stali instantivnimi krevnimi bratry...Proto se s nima kamaradil Oldsa Trhand, jak se psalo "spravne cesky" za prvni republiky..
      Jasne, Cnemo, mate naprostou pravdu, Amici provozovali ve vsech statech , vzdycky , otrokarstvi nejhnusnejsiho druhu.
      Vite, von ten posledni mohikan-mohykan byl moc chytry indian, , von vedel, jak sou ti Evropani zakerni a zli a ze by ho zotrocili a tak se nutne musel vyparit a stat se tim mohikanem poslednim...:-)))))))))))

      Vymazat
  2. Pfffff, marxist, to nic není! To až ho někdo konečně správně, vědecky, popisně a neutrálně klassifikuje jako “pravdo-láskaře”, pak teprve bude odhaleno Františkovo pravé ledví!

    OdpovědětVymazat
  3. Rush Limbaugh upletl z hovna bic, zapraskal s nim vsechny kolem sebe a jeste u toho vydelal vic prachu nez sam vazi. Takovy clovek zaslouzi podle dnesnich meritek uznani.

    O tom Vy si Vodniku muzete nechat jenom zdat, tak byste mel radeji napsat neco o tom ze zitra je 2. vyroci umrti Vaclava Havla. Kdyz uz jste zmeskal tu zpravu o vystave jeho bust!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V.p. Kreutzfeld, Václav Havel se musí v hrobě obracet, když se v nejseriosnějším českém deníku objevují takové židobijecké články! Doufám, že si na Michala Musila dobře posvítí doktor Tydlitátová i Leo Pavlát a že šéfredaktor iDnes bude povolán k zodpovědnosti. Pokračování spolupráce s Michalem Musilem by mělo být podmíněno jeho návštěvou Auschwitzu a sepsáním jeho zážitků z této poutě. Něco takového bych očekával na rudohnědých webech jako Zvědavec nebo OM, ale ne v seriosním nezávisle pravicovém tisku!!

      Jinak Rush Limbaugh skutečně zaslouží uznání. O tomto způsobu vydělávání peněz si můžeme my, závistivé socky, nechat jen zdát. Zatímco Rush Limbaugh je vysmátej, my svádíme svá životní selhání na ty úspěšnější a pracovitější (nejčastěji na Židy) a omlouváme svou neschopnost různými spikleneckými theoriemi o Bilderbergu nebo 9/11...

      Vymazat
    2. Ten Michal Musil bude nejspis nejaky mlady Janek vp. Vodnik, co si mysli, ze svym radoby pseudohumanitarnim zvanenim spasi svet. A jen tak mimochodem znici Israel prirozene, ale to urcite vubec nechtel. Dobre vime, odkud takovy vitr fouka. Bude muset asi dostat trochu pres prsty, nez prestane vyhrozovat Z/zidum. Ze se ovsem k tak hnusnym utokum propujcila Mlada fronta, to dobre ukazuje, kam az sahaji dlouhe prsty anti-semist pro-terrorist lobby.

      Vymazat
  4. Il compleanno del Papa: colazione con i clochard.

    To je název dnešního článečku v italském deníku Corriere della sera.Papež František má dnes 77. narozeniny a posnídal s bezdomovci. Kolik asi těch velmi důležitých osob (VIPs) dneška snídá o svých narozeninách s bezdomovci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byť by to byl i reklamní počin, je to rozhodně chvályhodný příklad. Představ si, že by si to všichni ti VIP's rozdělili a každý by jednou za rok (třebas na ty narozeniny) posnídal s bezdomovci. Když už nic jiného, svět by se aspoň stal o fous lepším.

      Vymazat
  5. Těch reklamních počinů bylo víc; momentálně si vzpomínám na tento.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, zlobí! Asi dopadne špatně...:-(

      Vymazat
    2. Ne, nepisi, ze vira je tu od toho, aby prinesla pokrok., Vodniku,
      Nepodsouvejte.
      Ale druh viry urcuje zpusob, jak verici vnima svuj okolni svet a jak podle sve viry reaguje.
      Nasledne, nabozenska vira v zajeti tmarstvi pak vychovava zabednene verici, tak jako mnozi atheiste udrzuji prave ten typicky svetonazor jeste z dob francouzske revoluce...
      Vzdyt to je v poradku, ze papa Francisco je skromny a lidumil, svet muze mit novou Matku Teresu v kalhotech..
      Je zajimave, ze po Americanech poklada Francis i naprostou vetsinu Evropanu za sobecke materialisty a necitelne bohace.
      Kdyz slouzil v lete msi za utopene emigranty z Afriky, myslim, ze v Lampeduse, tak to jasne nastinil.
      Italove, potazmo Evropane a cela EU by mela prijimat vice emigrantu , byti vice napomocna a radostne se delit s bratry, s temi, kteri nemaji nic...Tak se delte i v Holandsku a Cesku a z Vatikanu at udelaji detskou ozdravovnu, novy domov pro bezdomovce, domov duchodcu a jako multikulturni projekt i socialni komunitu pro nove emigranty ze Severni Afriky...
      Aby se neco delo a ne jen kecalo.

      Vymazat
    3. Ne, nepisi, ze vira je tu od toho, aby prinesla pokrok., Vodniku,
      No, vypadalo to tak, protoze pak nema smysl pokrokem vubec argumentovat.

      Je zajimave, ze po Americanech poklada Francis i naprostou vetsinu Evropanu za sobecke materialisty a necitelne bohace.
      Taky ma pravdu!...

      Italove, potazmo Evropane a cela EU by mela prijimat vice emigrantu , byti vice napomocna a radostne se delit s bratry, s temi, kteri nemaji nic...Tak se delte i v Holandsku a Cesku a z Vatikanu at udelaji detskou ozdravovnu, novy domov pro bezdomovce, domov duchodcu a jako multikulturni projekt i socialni komunitu pro nove emigranty ze Severni Afriky
      To nepomuze, to neni zadne reseni.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>