úterý 26. srpna 2014

Poučení pro Peterse XVI

Stále více lidí si už nedělá žádné illuse o tom, jaká sběř nám tady v demokratickém světě vládne; týká se to i vyspělých a vícecenných Anglosasů. (Možná si je už nedělá ani Peters, název článku je víceméně literární odkaz na určitou skupinu themat.)

Jmenujte deset rozdílů mezi Tony Blairem a Nursultanem Nazarbajevem.

21 komentářů:

  1. Moji nejvetsi ztracenou ilizi je ovsem ta, ze takove lidi voli tzv. rozumni lide a to vcetne tech nejrozumnejsich, pricemz jejich argumentum nelze temer nic vytknout (casto se z jejich strany ozyva: "No a ted si predstav, ze by ve volbach zvitezil ten a ten, to by preci bylo horsi, ne?".

    Je to volba bez jakehokoliv presahu, v dusledku rezignujici na zaklady pospolitosti, neb jde o taktickou volbu, majici zajistil individualni pozici, bez jakehokoliv naroku na nejaky "vyssi princip". Takze konec :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady mam jeste jednu zajimavou noticku v nemcine:
      Obe komory americkeho parlamentu uzakonily, ze v pripade predvedeni americkeho obcana pred soudni dvur v Haagu je mozna i intervence mezi partnery NATO:
      http://www.spiegel.de/politik/ausland/internationales-strafgericht-us-kongress-droht-niederlanden-mit-invasion-a-200430.html
      Americky kongres vyhrozuje Holandsku invazi.

      Vymazat
    2. Tomu prvnímu odstavci o ztracených illusích nerozumím, ale že volby jsou fraška pro naivky, s tím souhlasím. Na OM nějaký naivka volá Israel před soud za válečné zločiny - chá, chá, chá...:-(

      Vymazat
    3. Ten muj odstavec, vodniku, neumele vypravi o tom, ze jsem zjistil, ze nejvetsimi zastanci "valecnych stvacu" (ale i jinych, reknemez "extremistu") jsou tzv. rozumni lide, pouzivajici argumenty, proti nimz lze malo namitnout.
      Ono to sice neni zadne novum (jiz Hitler rekl, ze jeho moc se opira o drobne stradaly a zeny v domacnosti), ale ja jsem si najivne myslel, ze s rozvojem informovanosti tohle uz skoncilo. Neskoncilo a jak vidno na ukrajinskych udalostech, situace je jeste mnohem hori, nezli v nemecku 30. let, tam byla alespo jasna a viditelna opozice, ted ne, ted je tu jednolita masa "rozumnych", kteri vidi jedine vychodisku v porazeni Ruska.

      Jinak poslusne hlasim, ze mam doma uz nejen Warreho Silu jmena, ale i Poutnika...zatim jsou v cekarne, ale jejich cas se blizi...

      Vymazat
  2. Ano. Oni si nevidi na spicku nosu. Jejich credem je: "jedinou cestou k zachrane miru je vyhlasit valku Rusku".

    OdpovědětVymazat
  3. OT: vp. Kreutzfeld, měli byste vy, Židé, něco udělat s tou Zarou! To už je podruhé, to nebude náhoda!

    "Samotná hvězda má na sobě sice nápis »Sheriff«, ale je čitelný pouze z bezprostřední blízkosti." - já si o takovém "nedorozumění" myslím svoje. Zara by zřejmě ráda viděla Židy zase pochodovat jako ovce. Ale toho se bohdá nedočká!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leon Kreutzfeld28. srpna 2014 v 9:51

      Osobne na tom pyjamku nevidim nic zavadoveho vp. Vodnik. Neni mi proti srsti kdyz se male deti budou nenasilnou formou ucit o holocaustu. Naopak povazuji za dobry napad aby ta pyjamka Zara dodalava treba do detskych skolek nebo pionyrskych taboru, kde by bylo mozno formou hry poukazat na zverstva v minulosti pachana, aby se uz nikdy nemohla opakovat.

      Myslim, ze toto by neoznacil za zavadove ani bezny cesky znalec.

      Vymazat
    2. Inu, zdá se, že ohlas na sociálních sítích má větší údernou sílu než evt. vyjádření českého znalce.

      Vymazat
    3. To má ovšem souvislost s konceptem kontextového extremismu. Kdyby taková pyjamka našli v dětském pokoji pana Kamase, jistě by se jednalo o zvlášť zavrženíhodný závadový symbol, dítko by muselo podstoupit exorcism a zbytek rodiny minimálně pouť na svatá místa.

      Vymazat
  4. OT
    ale když už je v titulku jeho jméno:
    http://wikipedie.blogspot.cz/2014/09/profily-odvahy-sso.html

    Překvapil mě jeho posun.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrejme je pro nej liberalism dulezitejsi nez rusofobie. Ostatne ta stvanice v mediich je tak trapna, ze pry lide zacinaji nekriticky obdivovat Rusko a Putina (aspon to pise Culik).

      Vymazat
    2. Nemyslel jsem otázku Ruska, tam je docela konsistentní dlouhodobě.
      Spíš mě překvapil příklon ke Svobodným jako straně. Pamatuji, jak o sobě hrdě prohlašoval, že je levičák, prosazoval nejrůznější kvóty (na ženy např.) a jiné formy státního dirigismu a pokud se nepletu, k EU měl velmi dobrý vztah. Jestli se kamarádí s Pánkem, tak to se museli trávit ohnivými diskusemi dlouhý čas. Oba mají poměrně agresivní psaný projev, to by bylo zajímavé tu diskusi vidět :-)
      Ono to možná bylo taky tak, že to neměl komu hodit a Svobodní vypadali docela příčetně.

      Vymazat
    3. 95% politickeho spektra je zaprodano a prichazi jen s akdemickou "kosmetickou" kritikou a tak zbyva jen tech 2,5% vpravo a 2,5% vlevo. Pricemz levy extrem nedisponuje kritikou systemovou, ale protisystemovou (chce ho zrusit), aniz by nabizel, vyjma provareneho marxismu, neco noveho.
      Takze zbyva jen tech 2,5% vpravo a dluzno rici, ze to nejsou zadni blbci (myslim svetove liberalni akademiky). S prumernym "levicakem" se treba muzou shodnout nad kritikou EU, NATO, TTIP atd....zkratka maji v rukach funkcni kriticky nastroj. Jestli jejich kritika opravdu nekam vede bych ted nechal stranou.

      Kdyz vidite v Bruselu zakoreneho Ransdorfa, pak Mach je proti nemu andel spasy. Ja jsem sice nevolic, ale urcite preference samozrejme mam, jako kazdy- zatimco hned po Listopadu jsem byl priznivce ODS, pak jsem se obratil k Zelenym, pozdeji Piratum...a dnes jsem "vlazne teoreticky" na strane SSO.
      Nejde ani o to, jak to mysli, ale ze jsou jedini, co jsou v kritice neceho schopni (muzeme si jim sice vysmivat, zlehcovat jejich napady atd., ale nic lepsiho neni po ruce).

      Certik samozrejme obcas vystrci ruzky- jako v pripade navrhu ulepeneho podivina Jakla na prezidenstky stolec (to jsou ty drobne preslapy kazde ze stran, odhalujici jejich prave jadro).
      Tim vsim chci jen naznacit, ze tzv. ultraliberalove jsou dnes jedinou platformou, schopnou jakes takes kritiky na politicke rovine a nelze se divit, ze k sobe pritahuji i nektere levicaky.

      Petersuv text lze bez ztraty desitky opustit hned po prve vete "V posledních sněmovních volbách jsem se řídil radou Ladislava Jakla...", beznadejne diskreditujici vse dale napsane 8-)

      Vymazat
    4. Tak to zase nebuďme zbytečně přísní. Mě náhodou Petersův text docela potěšil. Na to, jak bývaly naše postoje rozdílné, se v tomto případě docela scházíme.

      Vymazat
  5. " z vnejsich pricin"
    to je taky cenná informace, protože kdyby byl na palubě náš někdejší ministr obrany Baudyš, tak by byl pravděpodobnější jeho sestřel zevnitř.
    Takže aspoň víme, že astrolog je naživu.

    OdpovědětVymazat
  6. Vida, tak to mi uniklo. Občas to jméno zaslechnu dodnes, to bude asi jeho syn nebo shoda jmen.

    OdpovědětVymazat
  7. To bude jeho syn, to je taky pěknej pošuk. http://cs.m.wikipedia.org/wiki/Anton%C3%ADn_Baudyš_mladš%C3%AD

    OdpovědětVymazat
  8. Něco pro Peterse:
    http://zpravy.idnes.cz/trvaly-pobyt-stat-vyhledavani-dze-/domaci.aspx?c=A150415_203627_domaci_aba#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

    OdpovědětVymazat
  9. A zase: http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=375263&sId=&mId=

    André Pulgar

    OdpovědětVymazat
  10. https://www.youtube.com/watch?v=YU8V8Fyn63M

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>