úterý 5. srpna 2014

Vlastní gól

Lidovky uveřejnili kuriosní rozhovor s jedním z velitelů Národní gardy. On sice teď hrdině bojuje proti Rusku takže je to "náš bastard", ale z rozhovoru zapomněli vypustit jeho slova, kterými popisuje to, co této válce předcházelo:
Všichni mluví o dobrovolnících, ale já jsem voják už 18 let. Sloužil jsem ve vojskách ministerstva vnitra, teď z nás udělali Národní gardu...Stál jsem na Majdanu. Ale ne na straně demonstrantů, já jsem je měl rozhánět. A škoda, že jsme nedostali pokyn to včas udělat. Nebylo by žádné krveprolití, ani žádná válka teď tady a neukradli by nám Krym...Já jsem za tu dobu, co byly nepokoje v Kyjevě, ztratil 117 kolegů z vnitřních vojsk. A ti údajní ostřelovači, kteří měli 21. Února zabíjet protestující, to rozhodně nebyli lidé od nás. Ani od jiných státních složek. Vždyť my jsme na Majdanu neměli vůbec zbraně. Jen jsme dělali živé štíty. Na nás mohli házet molotovovy koktejly, ale my jsme se nesměli ani hnout. Takže vše nebylo tak mírumilovné, jak píšete vy, v Evropě.
Zbytek článku je standardní protiruská agitka, ale tady někdo zaspal! Vždycky mě potěší, když na ně něco praskne (1, 2). A taky, když blbost některých janků je tak třeskutá, že to musí praštit i vola - jako když další rusofob ve službách medií, Jan Bartoň, píše o "ruské domobraně", ale jak se ukáže, nemá na mysli Rusy, bránící svou zem, nýbrž Ukrajince, kteří se odmítli podřídit kyjevské juntě, a které media paušálně označují za "proruské separatisty", ač odtrhnout od Ukrajiny se chce jen část z nich a připojit k Rusku ještě menší.

30 komentářů:

  1. Nerozumim, proc by to byl nejaky gol proti celkovemu hodnoceni situace na Ukrajine..
    Sergej bojuje v bratrovrazedne valce a ma svuj nazor, i kdyz, jeho mentalita je zakotvena v komunistcke sfere.. Lenin byl visionar a vudce lidove reoluce, to ma jeste od soudruzky ucielky Natasy, - no, zaostalost zemi na vychod od CR se musi brat v uvahu.
    Pro mnohe emigranty z Evropy je nova vklada v Kyjeve stejne primitivne bridilska jako separatiste z vychodni Ukrajiny, ale jde o to, ze Rus se rozpina na zapad , coz je geopoliticky nepripustne. Americka vlada je rozmrzela z ruske krivarny, kde Putin zatlouka fakty a drze pozaduje dukazy. Dukazy sice jsou, ale to by musela Amerika napred pripustit, ze monitoruje Ukrajinu a z jakeho satelitu . Toto vzajemne slovanske masakrovani nestoji za to, aby se vyzrazovalla vojenska tajemstvi.
    No a Sergej bojujici za ukrajinsky lid, ten nebude nikdy spokojeny. Ma nevolnickou naturu. Nejspise se upije k smrti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leon Kreutzfeld6. srpna 2014 v 9:57

      Libi se mi Vas zodpovedny pristup pani Danielo. S Vami je Amerika silnejsi. Americane se sice dokazi tvrde pohadat o dilci problemy, ktere lidem ztrpcuji zivot, napr. jestli by se boussny meli zenit nebo jestli se Obama narodil v Africe, ale kdyz jde o opravdu dulezite veci jako svoboda a mir na Ukrajine a v Israeli, tak hrajete vsichni svorne za Dream Team America.

      And the rocket's red glare, the bombs bursting in air,
      Gave proof through the night that our flag was still there.
      Oh, say does that star-spangled banner yet wave
      O'er the land of the free and the home of the brave?

      Nenechte si zkazit naladu kvicenim rusofilnich peaceniku a brblalu, kterym jiz nenavratne ujel vlak historie!.

      Vymazat
    2. Nerozumim, proc by to byl nejaky gol proti celkovemu hodnoceni situace na Ukrajine
      Protoze prozrazuje, ze proti neozbrojenemu Berkutu stali aggressivni fasiste vyzbrojeni (kym?) ostrou munici. Ze mezi temi fasisty byli i Zide, vycviceni v Cahalu, vime odjinud. A toto je strana, kterou od zacatku my, zapadni humaniste, podporujeme.

      zaostalost zemi na vychod od CR se musi brat v uvahu.
      Bezny Zapadoevropan bere v uvahu zaostalost zemi na vychod od byv. NSR a Rakouska, ale to s tim vlastnim golem nijak nesouvisi.

      Vymazat
    3. LK: ja rikam porad, ze obcane jako Daniela nebo muj bratranec jsou pro vsechny diktatury pozehnanim.

      Vymazat
    4. Amerika byla silna, nez pricestovala Daniela a bude jeste silna dlouho po tom, co ze sveta zmizim.
      Je to o moralni stabilite v lidech. Jen namatkou : Byt vojak Sergej ve sluzbach noveho rezimu slouzi poctive, mentalita tridniho boje je v nem nasakla do morku kosti. Jinak by se pozastavil nad rabovanim davu politickych kancelari a nezminoval se o zavistivem pozorovani plasma televisi. Bohuzel, musim konstatovat, ze zde ma takove uvazovani jen nejspodnejsi plebs.
      Myslim, ze v tomto Americane praktikujui sve nabozenske vychovani z Desatera, "Nekrad" .
      Sergej mluvi o nekolika skupinach vojaku z ukrajinskeho ministerstva vnitra. Nasledne, vedle Berkutu jsou v zemi i jine slozky, jiste treba ochranka zbabele zdrhleho Janukovice. Tato jednotka slozena ze sniperu mohla klidne do lidi na Majdanu strilet. Ja v tomto neverim zadne strane. At si to Volodove a Sergejove vysetri sami, pokud se pred tim nevylikviduji...

      Vymazat
    5. Ja v tomto neverim zadne strane.
      Ale věříte! Věříte svým mediím jako evangeliu, viz např. váš první kommentář: "Rus se rozpina na zapad..." (naprostý nesmysl), "Putin zatlouka fakty a drze pozaduje dukazy..." (Putin předložil všechno, co měl k disposici, důkazy ničí a tají ukrajinská junta) - a to je jen jeden kommentář k jednomu článku...:-\

      Vymazat
  2. Mineno, ze neverim nove ukrajinske vladni propagande ani vresteni ruskych separatistu. Je to jedna ruska duse, spoutana historicky i kulturne, Breznev byl Ukrajinec. Jsou to orientalni zaostalci. Zenske na videich, stejne stare jako ja, sedive, vrascite, bezzube, bez podprsenek s jezedackym satkem na hlave - chudinky.
    Uz pred casem jsem se zde dohadovala s habrem o Georgii a Ossetii, on nazoru, ze Saaskashvili je blbec. mozna je, ale to neznamena, ze kvuli tomu meli Rusaci pravo na podmaneni ..Tenkrat jsem psala, ze Ukrajina bude dalsi obet.. Cecensti muslimove jsou tez tvrde asimilovani. Ted Krym a Ukrajina, pod zasterkou sebeurceni. Rusum se ale tato expansivni tdoktrina obraci proti nim. Putin z nouze ustoupil tlaku Cinanu a na Sibiri povolil asijske investice, tovarny a priliv asijskych immigrantu.. Ti zakladaji rodiny s hoooodne detmi.. Ona se ta vychodni Sibir probouzi , podporovana Cinou a smiseni obyvatele u cinskych hranic uz zacli mlivit o samostatnosti a sebeurceni. Cina je schopna vychodni Sibir schramstnout.. :-)
    Putin se muze leda tak vytahovat na NATO, pac mimo USA vnimaji evropske staty Rusko jako silnou velmoc a taky jsou zavisli na plynu. V Cesku se musi holt cekat, az rusofilove zemrou na starecke choroby, doufam pro Cesko, ze brzy, neb nenavist a zlovolna nesnasenlivost mezi obcany narusta. OMaci si uz brousi sroubovaky...:-)

    Dukazy pozaduje Putin od americke strany, to je snad v prispevku napsano jasne.
    Ohledne sestreleni malajskeho letadla Putin nepredlozil vsechny dukazy, ale ani USA neprozradila usvedcujici zdroje. Muj zdroj neni vzdy mainstream, takze s nejvetsii pravdepodobnosti to bylo tak, ze civilni letadlo sestrelili omylem separatisiti v dojmu, ze je to ukrajinsky Antonov 26....

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou to orientalni zaostalci. Zenske na videich, stejne stare jako ja, sedive, vrascite, bezzube, bez podprsenek s jezedackym satkem na hlave - chudinky.
    Vaše bezelstnost je odzbrojující...

    kvuli tomu meli Rusaci pravo na podmaneni ..
    Já nevím, jak o tom píšou u vás v USA, ale v Evropě se poměrně brzo (byť se skřípějícími zuby) shodli na tom, co bylo od začátku evidentní: že to byla Saakašviliho aggresse.

    Rusum se ale tato expansivni tdoktrina obraci proti nim.
    Rusové žádnou expansivní doktrínu nemají. Je to Západ, který je obklíčil základnami a který proti nim vhání všelijaké ty proxy-aggressory - Saakašviliho, teď tu kyjevskou juntu.

    Cina je schopna vychodni Sibir schramstnout.. :-)
    Tak si počkejme. Ale pokud tomu budou Rusové chtít zabránit, vím už teď jistě, že to bude "tisíciletí ruská expansivita", "putinovský fašism" apod.

    s nejvetsii pravdepodobnosti to bylo tak, ze civilni letadlo sestrelili omylem separatisiti v dojmu, ze je to ukrajinsky Antonov 26....
    Se stejnou pravděpodobností se objevily trosky se stopami po výstřelech z leteckého kanonu a pilot, který se prý přiznal, že ho sestřelil. Nejpravděpodobnější není v této záplavě lží nic. Jediné, co je naprosto jisté: Rusáci ani povstalci na tom žádný zájem neměli, zatímco "naši bastardi" jsou podezřelí z více důvodů.

    OdpovědětVymazat
  4. Vodnicku, uz vas napadlo, ze Vladimir Putim by mohl byt, podle konspiracnich theorii, nejen tajnym, ale prednim agentem NWO ?
    Vzdyt jeho chovani odpovida presne bibli nekralicke, bibli, ktera se omila pri nejnevhodnejsich ukazech, ale v necem, kde by se to mohlo citovat s jakymsi opravnenim, tak tam toto spojeni podezrivave mudrce ani nenapadne..:-))))))))

    1. Aby lide privykli poslusnosti, je nutne vstipit jim lekce ze skromnosti, a proto bude omezena vyroba luxusnich predmetu. Tim zvysime moralku, ktera byla pokazena soutezenim na poli luxusu. Obnovime drobnou remeslnou vyrobu,...
    ------
    Podrizeny Medvedev ohledne odvetnych sankci proti zapadu prece prohlasil, ze se bez zapadnich produktu rusti obcane obejdou, vystaci si se svym domacky vyrobenymi potravinami...Ha ha. ......Zadne soutezeni na poli luxusu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že vám uniká niť - tyto části vašeho kommentáře mi nedávají žádný smysluplný celek ani vztah k předchozímu...:-(

      Vymazat
    2. Vodniku jste ukazkovym prikladem jak Evropan nerozumi Americe kde je zivot postaven na luxusu.
      Vlastne na dvou! Jednak te mensiny co vlastni vetsinu vseho v USA a pak tech 50milionu ci mozna jiz vice luxusnich uzivatelu potravinovych listku a zbozi v luxusnim baleni.Walmartu,

      Take ze zavadi v USA novy luxus Obchodní řetězce v USA zavádějí kvóty na rýži

      http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/13057-obchodni-retezce-v-usa-zavadeji-kvoty-na-ryzi/
      Mate tu spravnou Americanku tak se ji naucte rozumet :-) Ha ha ...

      Vymazat
  5. Mate pravdu, anonyme z 0:58
    Amerika mele z poslednoho a mozna uz pristi mesic zbankrotuje, takze jestlli nekdo ma nejake dolary, ihned se jich zbavte a vymente za ruske ruble !!! Vladimir Putin je garance statu, kde je mena podlozena a zajistena. Rusky rubl ovladne svet a ted, kdyz se spoji s Argentinou, americkym imperialistum zbydou jen oci pro plac.
    V teto zavazne situaci rozsirujte zpravu o nakupu ruskych rublu i vasim blizkym.
    V zadnem pripade neopoustejte svou vlast a zejmena necestujte do Ameriky, protoze v pristich dnech se muze stat, ze nastane tak ocekavany pad teto kapitalisticke rise, ryze uz dosla a bude hlad....

    OdpovědětVymazat
  6. Vy jste poklad Vodníkova blogu, nebýt Vás a Vašeho propagování Emerickeho
    životního stylu byla by tu nuda.
    Ale samozřejmě že USA jeste nemele z posledního ale trend dole vodu tam máte a od Vás
    coby správné Emericanky není hezké že to zesměšňujete.
    Máte samozřejmě komodity kde je kvalita vysoká a ceny světové ale to je v
    oblasti zboží a jeho výroby kterou jste nepřenechali Číně Asii a levnému 3 světu!
    V těchto službách jste stále světová spica :-)

    http://zpravy.idnes.cz/prostituce-usa-studie-06v-/zahranicni.aspx?c=A140313_095718_zahranicni_aha

    OdpovědětVymazat
  7. Odmítněme zpěv války!

    Unie českých spisovatelů • 12. srpna 2014

    Stanovisko vedení Unie českých spisovatelů k probíhajícím válečným agresím ve světě
    12. 8. 2014

    Čeští spisovatelé s krajním znepokojením sledují, jak jsou cynicky a brutálně potlačována elementární lidská práva, včetně práva na fyzickou existenci. Raketové, letecké, dělostřelecké a jiné útoky na hustě osídlené oblasti, jakými jsou Gaza, největší koncentrační tábor na světě, nebo Doněck či Lugansk, perly Donbasu, obrácené v ruiny s rozesetými dětskými hračkami a mrtvolami narychlo pokrytými plachtami, mezi nimiž v hrůzném zoufalství, jindy už takřka lhostejně, procházejí ti ještě živí. Zápalné, kazetové a fosforové bomby, raketomety grad, smerč či uragán, dokonce i balistické rakety se mají stát a stávají nástrojem masového zabíjení a gigantické devastace. Jako by velký satan destrukce skřehotal vítězné rekviem lidskosti.

    To vše se vede s cílem zastrašit, vyhnat či vyvraždit co největší počet obyvatel. Představují se zločiny genocidy, zločiny proti lidskosti, zločiny nepromlčitelné a – hlasy všech mrtvých, umučených a zraněných krutým způsobem – do výšin nebes volající. Proč? Why? Začem? Warum? Pourquoi? Perché? Tato bestialita nové formy, ale jinak dobře známého nacismu a fašismu, na kterou se díváme takřka v přímém přenosu jako na katastrofický film, tato etnická čistka je přitom přímo či nepřímo schvalována režimními médii, nebo alespoň marginalizovaná či zamlouvaná. Tato bestialita je dokonce kýmsi pokládána za přirozené právo na obranu, za boj s jakýmsi ruským, arabským či jiným terorismem, a to s cynickým úsměvem práva silnějšího, práva nadčlověka – predátora. Ozývá se vítězný ryk moci, super power! A jako předstupeň třetí (čtvrté?) světové války k tomu duní tamtamy sankcí, hrozeb, demonstrace vojenské síly, rétorika klacku a biče.

    Obracíme se na všechny spisovatele, žurnalisty, učitele, obracíme se na slušné lidi (lidi!) celého světa, aby byli rezistentní vůči zezvířečtění politiky v diktatuře junty, zrůd pod lidskými maskami. Ani pohled jim nevěnujte, ani slova s nimi nepromluvte. A pokud se nespokojíte s pasivní rezistencí, jistě víte, co máte dělat. Stačí nechat promluvit hlas vlastního svědomí.

    Věra Beranová,
    Michal Černík,
    Michael Doubek,
    Vlastislav Hnízdo,
    Alexej Mikulášek,
    Jan Poláček,
    Michal Polický,
    Radovan Rybák,
    František Sarna,
    Jiří Stano,
    Karel Sýs,
    Stanislav Zeman

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leon Kreutzfeld15. srpna 2014 v 9:33

      Ahojky pane Aster, na Vas Zpev valky jsem napsal odpoved formou basne. Jmenuje se Cestickou k Mnichovu:

      Cestickou k Mnichovu

      Na klidnych spanek nasich deti si Putin zuby brousi
      Arcilotr, jemuz chybi jen Osamovy fousy

      Snad zachrani nas pred nim Merkel, Obama,
      Pred arcilotrem horsim nez Osama s fousama

      Uz nikdy v Utrechtu, Haife ci Bucaci
      Nas nesvedou cestickou k Mnichovu mirovi stvaci.

      Nez vsak mirovi stvaci sve mylky vyslovi,
      Tak snad jen jedno stare, dobre, zidovske prislovi.

      Jiz nikdy jako ovce!
      Jiz brzy lovena ovce rozsape sveho lovce!

      Vymazat
    2. Zase prehanite, pane Kreutzfelde.
      Zrejme jste si vzal za vzor socialisickeho basnika Otto Jezka.
      A co ten Bucac na zapade Ukrajiny, v tom musi byt naka osobni asociace, pry se to tam hemzi Banderovci...

      Vymazat
    3. Jestli nejde o Astrfake, tak mě, bez ohledu na náklonnost těch spisovatelů, děsí hlavně to, že vůbec ještě existuje nějaká Unie českých spisovatelů a že ještě k tomu píše jakákoli prohlášení. Pokud to teda myslej vážně. Protože to silně připomíná Bulgakovův MASOLIT v Mistrovi a Markétce.

      Vymazat
    4. Těžko - MASOLIT psal dopis, nezpíval. A já předem upozornil, že mi nejde o to, za co ono konkrétní sdružení agituje, ale o to, že:
      1. vůbec existuje
      2. vůbec za cokoli takto agituje

      Vymazat
    5. MASOLIT především halasně podporoval - agitoval pro - vládnoucí ideologii.

      Vymazat
    6. Vodníku, jděte už do prdele.
      Jestliže jsem napsal "Bulgakovův MASOLIT z Mistra a Markétky", měl jsem asi na mysli konkrétní scénu z té knihy. A její význam byl zcela jiný. Koneckonců, já ani nevím, na čí stranu se klonili Astrovi literáti, protože jsem přečetl jen začátek. A je mi to u prdele, stejně jako Vaše názory. Ať píšou vyjádření k náhlé smrti Berlioze nebo opěvují Putina, mně je to u prdele, protože hlavně nechápu, proč si myslej, že by to někoho mělo zajímat. Vám samozřejmě ta zvrácenost nedochází, protože Vy jste angažovanej od hlavy až po paty a ještě si myslíte, že znáte Pravdu. Takže prosím napište společný dopis za Asociaci holandských fyzioterapeutů (nebo něčeho podobného), nebo vytvořte nový spolek s Danielou, Lehem, Astrem a Krystlíkem, za nějž ten dopis napište, a třeba pak zase budete moct normálně sexuálně žít. Protože teď evidentně prožíváte příliš politicky extatických stavů najednou.

      A hlavně, prosím Vás, André Pulgarovi už nikdy o těch svých vlhkých politických snech diskusi nevnucujte, protože jeho to prostě nezajímá. Na tyto diskuse tu máte ty již výše zmíněné členy Vašeho hypotetického klubu angažovaných.

      Vymazat
    7. S diskusí se sem vnucujete vy, vážený, nikdo na vaše názory zvědavý nebyl, pokud vím. A ano, angažovanej sem, v tom smyslu, že chci dát najevo, že to, co dělá vláda země ve které žiju a soustátí, jehož je součástí, nedělá mým jménem! Nic na tom asi nezměním, ale alspoň se před sebou nemusím stydět.

      Vymazat
  8. Jestli nejde o Astrfake, tak mě, bez ohledu na náklonnost těch spisovatelů, děsí hlavně to, že vůbec ještě existuje nějaká Unie českých spisovatelů a že ještě k tomu píše jakákoli prohlášení. Pokud to teda myslej vážně
    ====================================================================
    Vodniku Ty tu neco vnucujes ? Ze André Pulgar se ohrazuje
    a take ho děsí hlavně to, že vůbec ještě existuje nějaká Unie českých spisovatelů a že ještě k tomu píše jakákoli prohlášení.
    Pokud to teda myslej vážně
    ???
    Takove prohlaseni je mozne myslet jinak nez vazne?
    Vodniku TY cestujes do CR casteji nez je pro Cechocizince beznym zvykem jak Ty tam vidis ty spravne politicke sny presentovane spravne vladne massmedialne, massmordialne ?

    A ze uz toho voblbovani maj I nekteri Nemci dost tak udelali video na thema "Lidstvo se stalo obeti vrazedne sekty"

    a Slovaci to prelozili.aby tomu rozumeli I lide na vychod od Ase:-).
    Je to cim dal vic a vic na bliti velebnosti a patrne se naplni proroctvi Nostradamuse:-(

    Lidstvo se stalo obeti vrazedne sekty
    Aneb zajmy USA

    https://www.youtube.com/watch?v=jnZKtRejmSA#t=79

    Jeste k prohlaseni spisovatelu
    zdroj:
    Čeští spisovatelé: Odmítněme zpěv války!
    http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/cesti-spisovatele-odmitneme-zpev-valky/
    Co TY FSECHNO Vodniku neumis:-)
    Umis prilakat I ctenare myslenek co Tve
    vlhke politicke sny odhali
    a prdelnim argumentem se v uvodu provali:-)
    A dobre Ti tak
    , to mas za sva kazani Pravdy a lasky
    tem co si ne Pravdou a laskou
    ale radeji vybusninou cechraji vlasky ....

    OdpovědětVymazat
  9. Údajný útok ukrajinských pravoslavných proti ruským pravoslavným:
    http://antifashist.com/item/filaret-dal-dobro-na-pogromy-hramov-upc-mp.html

    Chci se zeptat spíš obecně - když pominu řecko-katolickou větev, mají zmínění pravoslavní mezi sebou nějaký náboženský problém nebo je to jen nacionální záležitost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ukrajinská národní církev (kyjevský metropolita Filaret) vznikla nekanonickým způsobem a neuznává ji takřka žádná jiná pravoslavná církev na světě. Věroukou se ničím neliší.

      Vymazat
    2. Jak si mám představit kanonický / nekanonický způsob vzniku církve?

      Vymazat
    3. To je na dlouhý lokte. Jde o osamostatnění lokální církve, tzv. autokefalicitu. Zhruba asi jako vznik nového státu: buď vznikl "podle pravidel" (Česká republika, Slovenská republika) a uznáváme ho nebo těmto pravidlům navzdory a pak ho neuznáváme (Čečna) nebo uznáváme, když se nám to hodí (Kosovo a vůbec rozpad Jugoslávie). Konkrétní detaily ohledně osamostatnění Kyjeva bych musel dohledávat.

      Vymazat
    4. Já to tak nějak chápu u těch církví, co odvozují svůj vznik od nějakých napůl mythologických kořenů. Arméni, Koptové.. ale dost dobře si nedovedu představit ten proces dnes. Možná jsem moc ovlivněn Římem, který spíš provádí misie a přitom zůstává centrem kultu.
      Jde tedy zhruba o to, že kdesi existuje součást "naší" církve, nedá se spravovat od nás, jejich duchovní jsou na stejné výši jako ti naši (takže nejsou na nás závislí) a jsou splněny další požadavky na osamostatnění.
      A něco z toho v očích ruských pravoslavných nebylo splněno.. tak nějak?

      Vymazat
    5. Tak nějak. V očích všech ostatních pravoslavných, nejen ruských.

      Vymazat
  10. Bylo skvělé vědět, že existuje upřímný věřitel půjček, který ví o pomoci půjčce s nízkou sazbou 2. vždy zůstaneme pokorní a nikdy se nevzdáme financí mého projektu a za nabídku půjčky, kterou mi pedro poskytl, jsme opravdu vděční za pomoc a podporu, kterou jsme obdrželi, jak jsme diskutovali, kontaktujte pedroloanss@gmail.com pro více informací o jeho nabídce půjčky .

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>