neděle 6. června 2010

We cannot forgive them for forcing us to kill their children

31 komentářů:

  1. Mezinárodní isolace Israele se stává faktem. Že by došlo k válce s EU, nepředpokládám, nicméně spekulace o možných následcích - přesun sil a koalic (EU, muslimové, Rusko, USA), evt. holokaust evropských měst israelskými atomovými raketami - jsou rozhodně zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  2. Guy Peters: Ano, a podobně to funguje již delší dobu v USA...

    Tyto poměry, potlačování informací a upřednostňování zájmů Israele před zájmy Američanů a nebo českých občanů, jsou víc, než cokoliv jiného důkazem, že to, co se dnes děje v Israeli je jedno velké svinstvo.

    BTW, děkuji Vodníkovi, že mě upozornil na tento článek.

    OdpovědětVymazat
  3. Vychazi u Vas i jine clanky ktere rozebiraji situce jinak nez Foxtely a proIsrael medialni zvony, co z lidi jinych nazoru delaji antisemity a poradaji na ne hony :
    our enemies

    OdpovědětVymazat
  4. Astr: Ano, ale to je dáno naší stále ještě značnou diversitou a 90% těchto informací je zveřejněno díky otevřenému modelu internetu. Postupně se to veice pomalu mění směrem k větší kritice, ale veřejná kritika Israele ve vládních kruzích a blízkém okolí, tzn. reportéři, apd., je ještě stále tabu. Samozřejmě Irán lze kritizovat i za členství v mezinárodních organizacích... Je to kafkárna ; )

    OdpovědětVymazat
  5. .. ale veřejná kritika Israele ve vládních kruzích a blízkém okolí, tzn. reportéři, apd., je ještě stále tabu.
    To mi neco pripomina:-(
    Jak 70% obcanu CR bylo proti radaru, ale Vodra & his melody boys na to hazeli bobek:-(
    Daj jen na to co se jim hodi do kramu:-(
    Nekdy ovsem nazor lidu potrebuji a tak nalakuji 9/11 na sve barvy a jdou na Irak i kdyz s tim mel spolecneho NIC !
    Helen Thomas zasla mnohem dale kdyz to rekla:

    Ari Fleischer
    spravny to Jew-American,( korektne sklonovano podle vzoru Afro-American a nikdy jinak), byvaly oficialni mluvci Wajthauzu a soude podle obsahu i mluvci premiera Ari Sarona:-(
    Ale hlavne se tu nehadejte s milovniky FSEHO co Israel udela od pretvoreni Gazy do podoby Stalingadu az po braneni se v mezinarodnich vodach kdy nic nenechaj nahode a 10 mrtvol na vode rozstrileji v pohode:-(
    Massmedia byla vzdy vladne predposrana a servilne slouzici, od toho si je vlady diriguji a plati, nelze od nich cekat jiny postoj.
    Naopak, nesouhlas s nazorem na zaklade srovnani faktu, od toho tu Internet je, ale jak internet predvadi oni si sve placene tajtrdliky nastrkali uz i na Internet a tak se na kazdem jen trochu otevrenem blogu s takovymi setkavate:-( Neslusnaci nejsou nejhorsi, ani ti kteri jen nesouhlasi bez faktu a dukazu,
    absolutně nejhorsí jsou idioti, kteří Vás pokládají za sobě rovného!:-)
    Po cteni nekterych blogu, Psem pocinaje to bez smajliku ani nejde.

    OdpovědětVymazat
  6. Dr. Farmisal Subotka je politikem churchillovskeho formatu, ten se bude dobre hodit na ceskeho prezidenta, dobre si totiz uvedomuje priority. Co na tom, ze par proteroristickych kocourkovskych buliku a pseudohumanistickych provokateru prislo o fotak? Kazdy slusny clovek preci musi videt, ze bezpecnost jedine basty demokracie na strednim vychode je dulezitejsi, nez nejake narodni zajmy. Jedna se zde o mravni princip. Podobne mravni principy nadradil narodnim zajmum I Churchill, a zplundroval Velkou Britanii a prisel o cele imperium, jen aby zastavil nacistickou hydru rozpinajici se do Asie. K obema temto velkym muzum bude historie laskava.

    OdpovědětVymazat
  7. pane Kreutzfelde, pár foťáků proteroristických a pseudohumanistických, spíše však vyčůraných provokatérů není národním zájmem, dokonce ani jejich majitelé placení veřejnoprávní televizí nejsou národním zájmem. Ty doby, kdy byl Minařík národním zájmem už skončily. Ani ten chlápek, co si hrál na novináře protože to má jako koníček není národním zájmem. Národ ho na tu loď neposadil. Spíš zájmy někoho jiného. Kavana?

    Sobotka se nebude hodit na českého prezidenta, nicméně to, že se nechová jak již zmíněný Kavan nebo Zaorálek s jeho konferencí teroristických států v Parlamentu mu slouží ke cti.

    OdpovědětVymazat
  8. Vazena pani Andy, asi jsem se nepresne vyjadril. Tim narodnim zajmem jsem myslel stary a dnes uz prekonany koncept, ze volena politicka reprezentace by mela v zahranici hajit zajmy svych obcanu. Podle teto poucky by pak dr. Subotka nebo konzul se meli postavit na stranu tech ceskych provokateru a pomoci jim vyresit problem. Ze se tak nestalo je ale naprosto v poradku. Mohammad Atta by asi taky nedostal od egyptskeho konzula zadnou pomoc, kdyby naraz letadla do WTO prezil. Konzul I dr. Subotka situaci vyhodnotili zcela spravne, pouze bych jim snad vytknul, ze pro kocourkovske buliky nepozadovali trest prisnejsi nez vyhosteni.

    OdpovědětVymazat
  9. Jak jim měl pomoci vyřešit jejich problém? Tím, že by vyhlásil Izraeli válku? Mládenci byli pryč dřív sež se Sobotka na státní návštěvě vychrněl.
    Já tedy rozhodně nestojím o to, aby se zástupce státu stavěl na stranu každého, kdo se dostane vlastní vinou do maléru, byť by to bylo v cizině.
    Ale je pravda, že já jsem cynik a jednu noc se spánkovou deprivací nepokládám za mučení, tak to asi proto nevidím důvod, proč by se měl Sobotka nějak angažovat. Jo, kdyby je odvezli na Quantanámo nebo jim prostříleli čéšky, to by byla jiná.
    Zato ten konzul- jeho jednání odsuzuji. Radil jim prý, aby nedělali potíže. Správný konzul by jim poradil, aby potíže dělali. Tak to v diplomacii prý chodí.
    Nicméně bych- zcela ohne srande- pochpila, kdyby Sobotka jasně vyjádřil pobouření a z Izraele spěšně odjel i s konzulem, na protest.
    Ale zájem ČR dosud není podporovat aktivně protiizraelskou politiku a to mne těší.

    OdpovědětVymazat
  10. ale samozřejmě, pane Kreutzfeld, máte pravdu, o tom není sporu. Je to čistě subjektivní- zrovna za tohle se na něj nedokážu zlobit:)
    Přesto ho za prézu nechci- i když z jiných důvodů. Je to takový hadr na holi.

    OdpovědětVymazat
  11. No ja pani Andy postup toho konzula schvaluji. On jim poradil, aby podepsali prohlaseni, ze ilegalne vstoupili na uzemi Israele, prestoze je tam dotahlo nase namornictvo. To bylo od nej statecne a je dobre, ze se jeste najde konzul, ktery postavi zajmy hostitelske zeme nad zajmy obcanu sve zeme, I kdyz ho za to antisemite doma pravdepodobne rozcupuji.

    Ano, jak spravne rikate, tak politik stareho typu by psal protestni noty a delal ruzna hystericka gesta jako je delali Irove. Je dobre, ze ceska politicka reprezentace se v tomto incidentu plne postavila na stranu Israele a vyslala tak jednoznacny signal svym obcanum, ze nemohou cekat od ni pomoc, budou-li se oddavat nekonstruktivni kritice toho maleho ale statecneho statu.

    OdpovědětVymazat
  12. to jsme si asi nerozuměli, pane Kreutzfelde. Chápu, že zástupci státu musí chránit zájmy svých občanů a postarat se o ně, ať už jsou to ztracení turisté, matky, které unesly své děti svým manželům zpět do ČR ( i když tam to moc neplatí), pašeráci heroinu nebo třeba novináři, kteří se vmontovali do války a najednou se v ní octli). Jen stejně, jako asi běžný občan sice chápe úlohu advokátů vrahů, ale těší ho, když advokát práci neodvede tak i já chápu, co je třeba dělat, ale těší mne, že se to nestalo.
    Vím, není to ode mne pěkné:)

    OdpovědětVymazat
  13. LK: Oh, phleez starý dědku. Vy opravdu nevíte, kdy přestat. To je smutný humor.

    OdpovědětVymazat
  14. Andy: "Vím, není to ode mne pěkné"

    Vy jste klasická pátá kolona. V minulosti byste žila v ghettu a starala se o to, komu vyříznout z těla libru masa... : )

    OdpovědětVymazat
  15. konečně jste na to kápnul, Juchelko. Vodník už to ví dávno.
    Já bych žila v ghettu a vy byste se okolo plížil s šutrem v kapse.

    OdpovědětVymazat
  16. Jasně, všichni jsme tu antisemiti, kozo bláznivá!...

    OdpovědětVymazat
  17. JzP antisemita neni.

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní: a kdo ano, prosím Vás?

    OdpovědětVymazat
  19. Pánové, prosím, zkusme to bez invektiv...

    OdpovědětVymazat
  20. Andy: Vám zcela chybí smysl pro humor. Tady ten článek je pro vás! : )

    FYI, já jsem zcela nenásilný člověk, a všemi takovými pátými kolonisty, především v USA, pouze bezmezně pohrdám (a i za to stydím), takže žádné strachy...

    OdpovědětVymazat
  21. skutečně, Juchelko? Slyšel jste ode mne někdy brekot:“It’s self-defense; what have we ever done to them?”

    Pokud si vzpomínám, tak více než třicet let konstantně na téma Izrael versus svět tvrdím, že je to jen válka,výmluvy na holocaust a podobně mne myslím nikdo z vás neslyšel.

    A je zvláštní, že odpověďi na svůj "vtip" se nesmějete. Nebylo to snad humorné?

    OdpovědětVymazat
  22. Pane Juchelka, a vy si zase prectete na snesnim Psu clanek Bohumila Dolezala "Proc mam rad Israel" a hlavne diskuzi pod nim. Tady jsem pro Vas vybral jeden nazor:

    "Ten, kdo si z veřejně dostupných informací není schopen udělat realistický a pravdivý obrázek o tom, kdo je skutečnou hrozbou a kdo se prostě připravuje ke své obraně v případě napadení, je hlupák. Vždyť Izraelci bojují a umírají i za nás. S lítostí musím dodat, že i za Vás, který si to nezasloužíte !!!"

    OdpovědětVymazat
  23. V.p.Kreutzfelde, disskuse pod Doležalovým výpotkem (na který jsem zde včera upozornil) je opravdu výživná a je to bohatý studijní materiál pro hasbarské rekruty.

    Jinak Vám blahopřeji k brillantní analyse nového politického paradigmatu, překonávajícího zastaralé šablony politiků, hájících své občany v zahraničí. Ideologové této linie by se vašeho výkladu a terminologie mohli tvůrčím způsobem ujmout a rozvinout ho v mediích, takže by se mohl stát základem nové mediální analytiky současných a nadcházejících událostí.

    OdpovědětVymazat
  24. Aha, ja jsem ten clanek uplne necetl. No tak ten Dolezal ma rad Israel ze stejnych duvodu jako nekdo mel rad dziny, big beat, nebo hokej proti Rusakum. Jednalo se o protest proti tehdejsimu rezimu. Na tom neni prece nic spatneho.

    Moje analyza potrebuje jeste trochu dotahnout pane Vodnik. JFK kdysi rekl "Ich bin ein Berliner". Podobne dnes vsichni slusni lide mohou rikat - "my jsme vsichni Zide".

    Takze je logicke, ze kazdy politik noveho typu svuj kazdy krok napred zkonzultuje se svym svedomim v kontextu vztahu k Israeli, jeho vyjimecnosti a utrpeni, jako to treba delaji dr. Subotka a nebo vetsina americkych politiku.

    Zluta hvezdicka na klope by se mohla stat poznavacim znamenim politiku noveho typu, znakem, ktery by nosili s hrdosti a touhou zaradit se do cool proudu, neco jako Livestrong wristband, ktery je taky mimochodem zluty.

    OdpovědětVymazat
  25. Ještě z té diskusse pod Doležalovým článkem - tohle je boží:

    intelektuální elita je na straně Izraele

    Autor: K. Krbálek Datum: 08.06.2010 14:51

    nekálejme si pořád do vlastního hnízda. Od pana Doležala je zbytečné předhazovat nám, že "intelektuální elita" je proti Izraeli. Opak je pravdou. Vlastně jsem nečetl na českém internetu žádný článek, který by "mírové prolamování" blokády opěvoval, ale všichni, které jsem četl byli na straně Izraele. Je fakt, že si vybírám, co čtu... (zdůrazněno mnou)

    :-)))))))

    OdpovědětVymazat
  26. Andyo: To byl IMHO dobrý židovský vtip (skvěle vystihující situaci Israel vs. celý svět), o který jsem se vámi podělil a vy si to hned vztáhnete na sebe. No nic, také jsem to v minulosti párkrát udělal.

    Ta vaše odpověď o plížení se s šutrem měla být vtip? Vidíte, to jsem nepochopil! : )

    OdpovědětVymazat
  27. LK: In an effort to provide cover for the tanks and clear the high ground above Wadi al-Saluki, Division 162 air assaulted in elements of the Nahal Brigade. The soldiers apparently landed unopposed on the outskirts of Farun and Ghandouriyeh. It is likely that the soldiers of the Nahal Brigade occupied several buildings in the two Lebanese towns and did little in the way of clearing the high ground above the Wadi. On 12 August, however, they informed their commander that the area was secure.

    With the high ground presumably secure, 24 tanks of Brigade 401 began crossing the Wadi al-Saluki. Soon after moving forward, the two lead tanks in the column found their route blocked by a collapsed building. As the tanks searched for another crossing point, a large IED or mine exploded behind them, collapsing the road. At precisely the same moment, a Hezbollah Kornet laser-guided antitank missile slammed into a company commander’s Merkava, killing him and the entire crew. Within seconds, swarms of antitank missiles assailed the tank column. Amazingly, the IDF reported that every single tank crew in the Wadi failed to use the smoke screen system on their tanks to help protect them from the deadly missiles. One of the ambushed tank crewmen recalled, “When the first tank was hit, we knew that the nightmare had begun. You should understand that the first missile which hits is not the really dangerous missile. The ones which come afterward are the dangerous ones—and there always follow four or five after the first. . . . It was hellfire, and have no idea when it will get you. You just pray that it will end at last, that the volley will end and that you will hear on the radio that everybody is OK. But, unfortunately, that is not what we heard when the shooting ended, no sir!”
    Pinned down by Hezbollah antitank missiles, direct-fire weapons, and mortars, the infantry soldiers of the Nahal Brigade were hard pressed to
    lend support to the tank column. “We thought that we were entering the Saluki after the area had been cleaned up, but then the terrorists came out of the houses and hiding places and started shooting at us as if we [were] in a shooting range,” another tank crewman remembered. Incredibly, there was no coordination whatsoever between the infantry and the tanks, and frantic calls from the trapped tank command for artillery and air support were denied by Northern Command due to concerns over fratricide.
    By the time the ambush ended, 11 of the 24 Merkava 4 tanks in Wadi al-Saluki had been hit by antitank missiles. Eight tank crewmen and four infantrymen were killed. Although the exact number of wounded is not yet established, both the battalion commander and his deputy in the tank column suffered injuries..."


    Takto bojuje Israel i za mně? To si opravdu nezasloužím... : ) Možná, že byste se měl opět chopit roztřesenou rukou svého uzi a ukázat jim, jak se to dělá. Zdá se, že jsou značně změkčilí bojem s civilisty a mírovými aktivisty...

    OdpovědětVymazat
  28. Pro zdejsi pany libujici si v humoru sarkastickem mam novy zidovsky vtip:

    http://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg

    OdpovědětVymazat
  29. Daniela: AJ dal odkaz na dobrý židovský vtip. Vy jste dala odkaz na vtip tak hloupý a trapný, že se za něj už israelská vláda omluvila.

    OdpovědětVymazat
  30. to není vtip, ale naprosto přesný popis celé události. Jen to provedení už je omšelejší, stejně jako když někdo používá stále dokola melodii L'enfant au tambour nebo Sag mir, wo die Blumen sind .
    Izraelská vláda se omluvila, ač ji neznám osobně, jsem přesvědčena, že jí k tomu nevedlo přesvědčení, že je to hloupý vtip, ale chtěla zavřít nevymáchané huby těch, kteří mají takové pochopení pro radost palestinského lidu nad zdařilým teroristickým útokem svých sebevrahů, ale omdlévají, když někdo nepustí přes hranice Palestinku bez dokladů.

    OdpovědětVymazat
  31. Izraelská vláda se omluvila, ač ji neznám osobně, jsem přesvědčena, že jí k tomu nevedlo přesvědčení, že je to hloupý vtip
    Rovnez si myslim, ze to israelska vlada nepovazuje za spatny vtip. Slusni lide na celem svete se ale otrasli odporem.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>