úterý 6. července 2010

Harakiri Václava Hořejšího

Známý levičák Václav Hořejší odhalil své špinavé antisemitské ledví. Už první věta "Sionismus je v podstatě nacionalismus jako každý jiný – jako třeba pangermanismus či panslavismus." stáhla mé čelo do hlubokých vrásek (výrok je spravedlivě kritisován jedním z diskutérů: "Chcete-li srovnávat expanzivní pangermanizmus s romantickým panslavismem a s obranným sionismem, tak toho raději zanechte.") Autor sice chvalitebně připomíná hrůzy holokaustu a positiva vzniku israelského státu, snižuje odhadovaný počet sovětských obětí z 20 na 11 millionů (ale možná, že počet sovětských obětí, který není zákonem kodifikován, doznal změn při recentním historickém zkoumání) a upozorňuje, že snahy kohokoli o likvidaci Izraele jsou absurdní a nepřijatelné. Zbytek článku ale zcela nepřijatelným způsobem jitří antisemitské vášně a umožňuje opakování holokaustu. Doufám, že server Aktuálně.cz takovou nedemokratickou, nesvobodnou a zbabělou propagandu odstraní, Václavu Hořejšímu už neumožní, aby své propagandistické bludy nadále šířil na jeho stránkách a zváží jeho eventuální trestní stíhání.

15 komentářů:

  1. Hořejší počet sovětských obětí nesnižuje, píše o civilistech a zavražděných zajatcích - zbytek jsou frontové ztráty, které pomíjí pravděpodobně proto, že nešlo o přímé vraždění.

    OdpovědětVymazat
  2. Levicak je pan Horejsi jiste, proto vse vidi zkrze levicacke bryle. Vadi mu, ze Zide maji svou identitu a jsou v jeho pohledu nacionalisti. Tak at jsou, je to jejich zeme a jedna se o jejich preziti. Poznamka, ze stesti Israelcu je zalozeno na nestesti milionu Palestincu je zkresleny blud, uz ty miliony jsou pekna hloupost. (Asi 800 tisic jich odeslo z Israele, ostatni se namnozili v utecenskych taborech.)
    Jen multikulturni socansti pseudohumaniste si preji, aby zmizel zdravy nacionlismus, vlastenectvi, pracuji na tom, aby se narody rozplizly do nejakeho nedomrleho socanskeho gulase, kde neexistuje zadna vedouci kultura-- toto umoznujici tridni boj. V podstate "Proletari vsech zemi spojte se!"
    Nacionalismus ktery diskriminuje mensiny je zavrzenihodny, ale jsou formy nacionalismu, ktere spolecnost posili. -Ucta k narodnim symbolum, vychova deti k narodni identite, obcanska zodpovednost. Zkratka pocit rodne (domaci) hroudy, kterou je treba branit.
    Vse toto ale dnesni Evropa zatracuje a ma k tomu i hloupe prisluhovace. Proti-zidovsky zalozeni obcane broji proti temto hodnotam jen proto, ze je praktikuje "darebacky" stat Israel.
    Na druhe strane cesti neonaciste prekrucuji narodni hodnoty a vyuzivaji nacionalismus v jejich nenavistnemu programu.
    Americky patriotismus je vlastne odruda teritorialniho nacionalismu, system, ktery byl zrovna 4.cervence dustojne a radastne oslavovan...

    OdpovědětVymazat
  3. Vodniku :-)
    Zbytek článku ale zcela nepřijatelným způsobem jitří antisemitské vášně a umožňuje opakování holokaustu.

    Si z toho delas kozy, jak se dnes sametove rika v CR. :-)
    Autor clanku secetl dle neho FSECHNA pro a proti, tak jak to vidi on. Jisteze jsou jini, kteri vidi Israel, jeho vznik a existenci jinak. Pokud se podivas co uz na toto thema bylo kdy kde a jak napsano, tak mezi nazory na jedne strane jednoznacne anti a na druhe strane nadsene pro, je clanek imunologa Václava Hořejšího kdesi uprostred s pokusem shrnout vsechna pro a proti. Ze mu tam vychazi tech negativ vice?
    Kde nic neni ani smrt nebere:-)
    Co stoji za zminku jsou ty komentare pod tim, jak se na to sletlo hejno hasbaraku a hasbaracek a predhani se v tvorbe sracek:-(

    PS
    Pro hlubsi pohled na problematiku kolem vzniku statu ISRAEL si prectete:
    Šlomo Sand, profesor soudobých dějin na Telavivské univerzitě v knize The Invention of the Jewish People (Vymyšlení židovského národa) tyto izraelské mýty odmítá.
    V cestine zde:
    Šlomo Sand

    OdpovědětVymazat
  4. je to jejich zeme
    Opravdu? Že po víc jak 60 letech stále nemá hranice...

    uz ty miliony jsou pekna hloupost. (Asi 800 tisic jich odeslo z Israele, ostatni se namnozili v utecenskych taborech.)
    Aha, a ti co se "namnožili", ti už obětí nejsou? Ostatně zapomněla jste napsat, že Palestinci žádným národem nejsou, takže vlastně netrpí nikdo, když ten národ neexistuje.

    Jen multikulturni socansti pseudohumaniste si preji, aby zmizel zdravy nacionlismus, vlastenectvi,
    A kdo definuje ten zdravý nacionalism?

    Nacionalismus ktery diskriminuje mensiny je zavrzenihodny,
    A to je například právě sionism. :-)

    Zkratka pocit rodne (domaci) hroudy, kterou je treba branit.
    "Rodná hrouda" značné části Israelců leží v Rusku, Moldávii, Americe nebo evropských zemích.

    Proti-zidovsky zalozeni obcane broji proti temto hodnotam jen proto, ze je praktikuje "darebacky" stat Israel.
    To je sprostá lež!

    Na druhe strane cesti neonaciste prekrucuji narodni hodnoty a vyuzivaji nacionalismus v jejich nenavistnemu programu.
    Čeští neonacisté dělají chybu, že neprohlašují Israel za svůj vzor. Ideje mají někde v něčem trochu podobné. To by s nimi úřady měly o dost těžší práci a neonacistický křik o antisemitismu takových úřadů by pro mne byl periodickým zdrojem zábavy.

    OdpovědětVymazat
  5. Astr: Co stoji za zminku jsou ty komentare pod tim, jak se na to sletlo hejno hasbaraku a hasbaracek a predhani se v tvorbe sracek:-(
    Jo jo, hasbara tam točí přesčasy!...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, to byla chyba-pouzila jsem nespravny vyraz, ovlivneny palestinskou propagandou, Palestinci.
    Palestinsky narod neexistuje, samozrejme..Jsou to Arabove, kteri utekli na vyzvu svych arabskych bratru, co jim slibili, at se zdejchnou do te doby, nez zazenou Zidy do more. To bylo v roce 1948.
    Zadny palestinsky stat nikdy neexistoval. Gaza byla pod protektoratem Egypta a Zapadni breh patril Jordansku. To az s Arafatem, ktery sukal kluky ze sve ochranky, tak ten se naivne domnival, ze take osuka Israel a vymyslel si Palestinsky stat.
    Israel hranice ma, stavi si Green Line zed, jenze to nekteri Arabove neuznavaji. Ciliz nepresna hranice je jen v mozeckach rasistickych Palestincu a jejich fanousku.
    Dlouha hranice s Egyptem je v klidu a take Jordansko uznalo israelske hranice, uz v roce 1994.
    Druzove na severu nechteji mit nic spolecneho ze Syrii.
    Jen Hamas zadne hranice neuznava, u nej cely Israel patri Arabum.

    Taky mne napadlo, kde ze jsou ted hranice Ceske republiky?
    S prichodem Shengenu hranice zmizely a uz se objevila nakratko i mapa, kde je Cesko hrozne okousane, neb ta mapa obsahovala Sudety jako cast Nemecka.
    Pry za tim byli nemecti extremiste, ale kdo vi, mozna to jednou dojde i k Mezinarodnimu soudu v Haagu a tam se soudi, jak vime, a la Goldstone & Karadzic-, politicky korektne..:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Daniela: v určitý moment Vaše trollování přesáhne únosnou mez. Na to pak nemá smysl reagovat.

    OdpovědětVymazat
  8. Před vznikem státu tento neexistoval...toť logika vskutku nedostižná.

    OdpovědětVymazat
  9. AJ: další, starší reportage (Fox News!) o míře, do jaké jsou USA prolezlé israelskou špionáží.

    Nikdo se ovšem nenamáhá vysvětlit pořádně tohle.

    OdpovědětVymazat
  10. Vodniku ses na tulipan nebo co?

    New York Times uvedl, že před WTC útoky pět mužů instalovalo kamery namířené na budovy WTC a potom byli viděni, jak si gratulují. Policie dostala mnoho telefonátů od obyvatelstva, upozorňující na tyto muže, a ti muži s bílou dodávkou plnou výbušnin byli pak zadrženi.
    Reportér Fox News (ty jistě nikdo nepodezírá z palestinské náklonnosti) Carl Cameron citoval nejmenovaného US činitele: "Důkazy spojující tyto Izraelce s 9/11 jsou klasifikovány jako tajné. O těch důkazech, které byly získány, vám nemohu nic sdělit. Jsou to tajné důkazy." / Tyto a jiné zprávy o masivní aktivitě izraelských organizací na půdě USA před událostech i po nich a o zadržení stovek Izraelců proběhlo v podrobné reportáži Fox News a uveřejněné na jejich oficiální stránce, dnes však tato stránka je již nedostupná. Nicméně ta reportáž Fox News (video a přepis) se však dá najít na jiných odkazech, které ji včas zkopírovaly.

    Ty snad bys chtel i vysvetlit jak mohlo par Israelcu vedet co nastane ze si nainstalovali kamery a cekali na predstaveni?
    Si troufas:-(
    Bych rek ze mas bezpecnejsi se dohadovat s GP o nabozenstvi v Rusku:-)
    A vobcas si to vylepsi s Andy, ale na vopejzovany atomofku nemas. Uz i Iranskej plesident vopakuje ze neni pravda ze mluvil vo zahnani do more, asi mu to bude plat prtny, jako bylo Husajnovi.
    Byla by Te skoda.
    Jo a v nekterejch hotelech ve Svajcu je nechtej ubytovat. Prej ze smrdej by se dalo vyvetrat, ale voni jim tam nasrali do postele.
    A Ty si tak troufas :-(

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Vodník: Jistě víš, že jsem maximálně skeptický, co se týče různých podobných konspiračních teorií. Na druhé straně si ovšem myslím, že konspirace, která by měla v pozadí Israel, by zde měla nejvíce reálnou šanci na úspěch, díky neomluvitelné servilitě našich politiků vůči této zemi.

    Pro někoho, kdo si pamatuje slogany 'Se Sovětským svazem na věčné časy', nemůže být povzbudivé, když pozoruje jednoho amerického presidenta za druhým prohlašovat, že naše spojenectví s Israelem je nezlomné. V praxi to znamená, že Israel se může dopustit doslova čehokoliv a USA budou tuto 'shitty little country' stále podporovat. Všichni víme, že kriminální rejstřík této země je již dnes zcela neúměrný době jejího trvání a do budoucna můžeme pravděpodobně očekávat pouze zhoršení. To je z naší strany zcela iracionální a neomluvitelný přístup k zahraniční politice a dokud to bude oficiální americký postoj, nemůžeme na SV čekat naprosto žádné zlepšení. Samozřejmě, odstranit tu modrobílou pijavici z ovlivňování naší politiky je pro nás životně důležité. Obávám se ale, že si to lidé zde uvědomí až po smrti...

    Celkově jsou z mého pohledu nějaké diskuse o konspiračních teoriích naprosto zbytečné. Nemohu na jejich odhalení mít naprosto žádný vliv, výsledky voleb jsou jeden krok vpřed a dva dozadu, dnešní dvacetiletí na politiku kašlou, nějméně polovička voličů v USA jsou zmanipulovatelná hovada pro které je demokracie škoda, a to jsem ještě ani neotevřel Neviditelného Psa... : )

    Ale celkově jsem asi optimistou (podle vzoru Janis Joplin: "I must be an optimist, because a pessimist is never disappointed") a pokud je teplota vody, viditelnost, stav útesů a hurikány v optimálním poměru, možná i v tomto slzavém údolí zažívám občas chvilky štěstí... ; )

    OdpovědětVymazat
  13. No, neni to k vzteku, ze ti smradlavi Zidi hybaji obrovskou velmoci jako jsou Spojene staty?
    Ja bych se z toho taky pos*ala..

    Jestli par Israelcu vedelo predem o utoku na veze, nu, na svete je mozne vsechno. V tom pripade bych opravdu davala pozor, jestli si hloucek Zidu na Josefove nestavi kamery smer Hradcany....

    OdpovědětVymazat
  14. na svete je mozne vsechno.
    Ano. Ale leckomu to ještě úplně nedošlo a pořád tomu odmítá věřit. Ten se bude pak setsakramentsky divit...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>