neděle 18. dubna 2010

Banho tcheco

6 komentářů:

  1. viz GP:
    Tekoucí voda nebyla zdaleka samozřejmostí. Čeští dělníci si tak do Latinské Ameriky přivezli své návyky z domoviny, kdy se mylo v pracně získané vodě ze studny.

    Dle Golga to byli Batovi lide, kteri si privezli do Brazilie sve spatne zvyky. Opravdu?
    Pohlednete na favelas v Golgove Brasilii, tam je tekouci voda samozrejmosti? Asi jen kdyz prsi:-(
    (jen v Riu zije v techto barabiznach , 1,3 millionu lidi,viz odkaz nize),jakou tam maji asi vodovodni sit a v techto podminkach tam ziji milliony Brazilcu.
    Zpusob boje Brazilce Golga proti "Ceskemu rasismu" pres smradlave Cechy, kteri nekterym Brazilcum pry smrdi stejne jako smrdi nekterym Cechum Cikani, to neni cesta k reseni "rasismu" v CR o ktery se pry F.Golgo v CR snazi.
    Likvidace Chanovu sama o sobe neni cestou k reseni. Na rozdil od favelas v Chanove voda na koupani kdyz to bylo nove sidliste, voda tekla, dokonce i horka voda k hygiene potrebna. Presadite li nektere jedince kteri ten Chanov zlikvidovali do novych bytu, opet si budou delat ohynek uprostred pokoje a potrubi odnesou do sbernych surovin.
    Pohled na favelas by mohl byt vysvetlenim proc panu Golgovi pohled na Chanov a jine lokality nic nerika
    http://www.a-r-d.org/RIO%20Library/Favelas.html
    PS
    Tim nepopiram zpravy, ze i v Praze vstoupit do nacpane tramwaje ci metra, muze byt cichove neprijemny zazitek.
    Na Brazilce Golga reagoval clankem i cnemo (Nautilus)

    OdpovědětVymazat
  2. S tím bohunkem to není jednoduché
    http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/clanky/2001/11/17271_1_0_0.html

    Nikš

    OdpovědětVymazat
  3. Zeptal jsem se na banho tcheco své brazilské snachy. Říkala, že je to termín pro takové to (nedbalé) opláchnutí se jen vodou, bez mýdla. A že když byli malí a šli třeba ke stolu s neumytýma rukama, matka na ně vždy káravě volávala: "Tcheco? Tcheco?"

    OdpovědětVymazat
  4. K thematu se na serveru Nova Sprcha vyjadruje
    Magnus Maximus.
    Srozumitelne, kultivovane, slusne:-)
    Nova Sprcha

    OdpovědětVymazat
  5. K Brazilci Golgovi zijicimu docasne v CR ( jinak jiste vonavemu buzerantovi, na rozdil od smradlavych Cechu) a jeho snaze vyresit "Cesky rasismus" po brazilsku, se vyjadruje take tento blog:
    Taras

    OdpovědětVymazat
  6. Ano nektere clanky od MK jsou zajimave a jeste zajimavejsi je na nich to jak dokaze vyprovokovat mladou dravou mladez fandici ODS, ktere on nazyva modrym ptactvem:-) Sam ingenour stavar v penzi je prave onou dravou mladezi nazyvam dedkem, komousem, opozdilcem ale i mnoha dalsimi vybranejsimi vyrazy. S ohledem na jeho caste antiODS clanky je jednemi milovan, jinymi nenaviden. Prave komentare pod nekterymi jeho clanky jsou pro svoji stavnatost casto zajimavou ukazkou stavu na ceskych politickych tocich i pritocich:-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>