pátek 2. dubna 2010

Obludný hyenism českých medií

Není třeba být překvapen, že koryfejem odpudivé, nevkusné a podlidské manipulace na iDnes je mj. Teodor Marjanovič. Dušan Streit se na svém blogu bod po bodu vypořádává s těmi neuvěřitelnými zvratky, které subhumánní novinářské kreatury vyprodukovaly.

7 komentářů:

  1. JzP, Vodník: Chtěl jsem k tomu něco málo napsat, centrální myšlenka je dnešní nepřekonatelná provinčnost českých zemí, ale asi by byla lepší Skype konference... : ) Nějak se mi nedaří se na papíře vymáčknout. Možná, je to tím šampaňským... : )

    OdpovědětVymazat
  2. Leon Kreutzfeld3. dubna 2010 v 10:22

    Me takovy ideologicky aktivismus od nekonzervativniho zkrachovalce a zaprodance Marjanovice vubec neprekvapuje. Jako novinar nicim nevybocuje z ceske sedi, ale jeho "edge" spociva prave v tom vitriolu.

    Vzpomenme jeho slavnou epopej z Respektu "Je treba zabit Arafata", po jejimz publikovani dorazil na redakcni poradu Schwarzenberg, ktery jinak do redakcni politiky nikdy nezasahoval a pozadal, aby se publikovala nejaka polemika na toto tema.

    OdpovědětVymazat
  3. JzP, LK: "...překračuje hranice..."

    Musí to být víra v 'neposkvrněnou pravici'. Takové psaní je odrazem vnitřního přesvědčení. Je to authentické blouznění, takto nelze psát jen na objednávku.

    České premiantství a údajná výjimečná zkušenost se socialismem, kterou je vše omlouváno a vysvětlováno (dnes paradoxně již především lidmi, kteří ta léta vlastně ani nezažili) vede IMHO k tomu, že se dnešní česká politická garnitura a média (tedy především ta pravicová) pohybují v kruhu a ani nehledají žádnou autentickou vlastní politiku (v případě médií nezávislost), viz věčné napodobování západu a totální, nekritická adorace americké (tzn. neevropské!) politiky, kterou trapně demonstrovala česká pravice během Bushových let.

    Cokoliv jiného, než pravice potom nemůže mít v ČR šanci, bohužel především z výše uvedených důvodů apriorního ideologického odmítnutí, bez ohledu na obsah. Za takové situace je 'přínos' nepravicových stran české politické kultuře pouze v tom, že slouží jako výhodný mechanismus pro svalování viny nebo odvracení pozornosti od vlastních chyb pravice a tím k její další degeneraci.

    Je to sebestředný, neinformovaný, provinční postoj.

    OdpovědětVymazat
  4. Podle mě tady ale nejde ani tak o souboj pravice s levicí, jako spíš o souboj zájmů mocností.

    Jak se to vezme. Ten souboj mocností se IMHO odehrává jinde. Po r.1989 patří Česko západním elitám. Politický souboj "pravice" vs. "levice" není nic jiného než souboj snaživých přisluhovačů a vykonavatelů moci těchto elit o koryta.

    OdpovědětVymazat
  5. JzP: Já jsem první, kdo přizná, že politické situaci v ČR moc nerozumím a povrchní dělení na pravici a levici přímo nesnáším, ale kam bych v ČR patřil, když nesouhlasím s Vondrovým tónem a zahraničně politickou strategií, kterou obhajuje v tomto článku?

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. JzP: 'Posudek na Vondru' : )

    Na toho Streita se podívám, i když já těm vašim komentátorům moc nevěřím. BTW, já znám Streita fotografa (Jindřich), není to někdo příbuzný?

    'Ruština a ruský vliv v Praze'. To bude podobné jako na letišti v Bostonu... : )

    Já jsem si toho při své poslední návštěvě Prahy moc nevšiml, i když pan Peters si se mnou dal schůzku v kavárně Slávia - mohlo mě to napadnout! Myslel jsem si, že to dělá ze zdvořilosti k přespolnímu, abych nezabloudil při hledání nějaké vzdálenější adresy ; )

    Na druhou stranu mě vždycky hrozně s*alo, když se v Praze na královské cestě prodávaly ruské vojenské beranice. Ta doba je snad již pryč.

    Výhoda ČR je IMHO v tom, že to může hrát na několik stran, tzn. nemusí to dubisko být pouze jedno a ještě k tomu (v případě adorace období Bushovy vlády) v jedné ze svých nejhorších konstelací... To už ale záleží na úrovni vaší diplomacie. Ta zatím 'úspěšně' praktikuje politiku vytloukání klínu klínem : )

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>