úterý 6. dubna 2010

Poučení pro Peterse IV

Opětovné házení hrachu na zeď nevyžaduje, myslím, žádný další kommentář. Ještě, že máme "konspirační weby", neboť svobodný a nezávislý mainstream zprávy tohoto druhu nepovažuje za zajímavé.

13 komentářů:

  1. Dobré bylo i Uloupené Kosovo (však to chvíli trvalo než se dostalo do Vondrovize).

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, to je sice dobrý rozhovor, ale mám několik výhrad.

    Předně, do USA médií měla přístup i Srbská propaganda (jméno té demagogické paní jsem zapomněl) a rozhovor (a žádné dostupné materiály které jsem doposud četl) nevysvětluje, odkud pocházela neuvěřitelná krutost, s jakou spolu strany v konfliktu zacházely a to ještě předtím, než přes Dunaj začaly jezdit americké tanky a ve vzduchu létat stíhačky NATO.

    Vadí mi, že tuto krutost obhájci Srbska většinou ignorují, i když to byla jedna z nejdůležitějších věcí, která hrála roli při formování amerického věřejného mínění.

    OdpovědětVymazat
  4. Diana Johnstone rekla veci ktere se nemohou libit. Treba jak vidi roli USA v konfliktu:

    Možná je však třeba hlavní příčinu vidět v hlavním důsledku: v opětovném potvrzení nadvlády Spojených států v Evropě. Bombardování NATO v srpnu 1995 „poznamenalo historický vývoj ve vztazích mezi Evropou a Spojenými státy v období po skončení Studené války," napsal Richard Holbrooke ve svých pamětech a přitom citoval sloupkaře Williama Pfaffa, který, jak se zdá, pochopil situaci: „Spojené státy jsou dnes opět jediným evropským vůdcem, jiný zde není." (Richard Holbrooke, To End a War, Random House, 1998, str. 101) Spojené státy přivedly prostřednictvím politiky „vyrovnaného hřiště" jednotlivé strany v Bosně do patového situace, což Holbrookovi umožnilo se ujmout „bosenské koncovky" v Daytonu. Spojené státy tak byly schopny vystupovat jako „nepostradatelný stát".

    OdpovědětVymazat
  5. Offtopic pro AJ: na Psu má dnes brillantní a jasnozřivou úvahu Tvůj oblíbenec Dušan Neumann. Doporučuju taky kommentáře pod článkem, to je opravdu maso! Myslím, že Pes je dnes největším koncentrátem blbů po Nezvědavci na českém internetu.

    OdpovědětVymazat
  6. Vodník: Článek jsem nečetl, jen ty komentáře. Neumann je jedním z těch, kteří mají, šířením ulhané propagandy Bushových let, přímý podíl na válečných zločinech našich vojáků v Iráku a Afghanistánu a já jím hluboce pohrdám.

    OdpovědětVymazat
  7. Vodník (dodatek): Od včerejška pouze jedna stránka komentářů? : )

    OdpovědětVymazat
  8. OT: Nepokoje a pád vlády v Kyrgyzstanu. Další tulipánová revoluce?

    Nevolil náhodou Kyrgyzský parlament minulý rok pro zrušení americké vojenské základny, údajně nezbytné pro zásobování našich nečistých rejdů v Afghanistánu, které po Obamově zvolení spíše zintenzivněly?

    Just saying... : )

    OdpovědětVymazat
  9. AJ:Další tulipánová revoluce?
    To je v tomto regionu velmi těžké odhadnout, to není poměrně civilisovaná Ukrajina nebo Gruzie. Nicméně někdy mne napadá rouhavá myšlenka, že by si Čechové měli vzít z Kyrgizů příklad, aby si čeští ministři a papaláši nemysleli, že je nikdo umlátit nemůže...

    OdpovědětVymazat
  10. AJ (doplnění): na Zvědavci - fuj, fuj, Satane odstup! - ve Zkratce píše Peleška, že barevná revoluce proběhla v Kyrgizii už před 5 lety a tohle že je reakce rozhněvaného davu, tedy analogie Janukovičova ukrajinského volebního vítězství před pár týdny. Až za pár týdnů/měsíců smete gruzínský lid požírače kravat, budeme tu mít třetí kontrarevoluci. Nějak nám ta demokracie selhává, ti orientální primitivové o ni nemají zájem. Komu ji vnutit? Aborigincům? Eskymákům?

    OdpovědětVymazat
  11. Vodník: Uvidíme, jaký postoj bude mít nová vláda k americké základně...

    OdpovědětVymazat
  12. Vodník: Uvidíme, jaký postoj bude mít nová vláda k americké základně...

    Spravne souzi sametovi demokraturnici, to by melo byt prvnim a hlavnim meritkem. Az kdyz dojde k situaci jako v sametove CR a najdou se strany 2 nebo i vice ktere maji stejne souhlasny postoj, pak je treba prikrocit k jemnejsimu deleni a hledat ktery z techto vstricnych postoju je ten nejvstricnejsi. Jak se mam sakra vyznat v tom koho volit, kdyz mam pred sebou sestavu : "Modrý, oranžový, zelený a černý mužíček“ Ktery je ktery, jaky a ci?
    Pomer k Emerickym zakladnam budiz meritkem. A nebrblat, ze by to bylo stejne meritko srovnatelne se souhlasem ci nesouhlasem ke vstupu "bratrskych" vojsk v r.1968.
    Si konecne uvedomte odkojenci Sametu, ze az tyto zakladny jsou konecne ty spravne bratrske! Asi jste neposlouchali zpev ministryne Parkanove, ze Vam tohle prijde jako nove? Realita dneska se to zove :-(

    OdpovědětVymazat
  13. Nějak nám ta demokracie selhává, ti orientální primitivové o ni nemají zájem. Komu ji vnutit? Aborigincům? Eskymákům?
    Vodniku! TY TY TY !
    Ani Aboriginci ne takovou jakou si predstavujeme. Prijeli se na ne podivat az z OSN jinymi slovy az z United Nation ze pry se jim tu ublizuje, ziji pry az tak ze nemaji ani elektrinu ani vodu. Kdyz se vzdy neco stalo a nikdy k elektrine ani na vodu nedoslo i kdyz byly penize uvolneny, vlada Klokanie nakonec rozhodla poslat vojaky aby natahli vodovod i elektrinu. I nastaly protesty velike, ze ani vodu ani elektrinu potomci prapuvodnich obyvatel vubec nechteji ani nepotrebuji. Pry potrebuji jen penize, aby si mohli koupit predevsim to nejpotrebnejsi, predevsim spravny druh napoju, pivem pocinaje a jinymi druhy konce. I odjela delegace zpet do hlavni budovy UN v NY a prijedoui priste az Aborigincum bude opet jinak ublizovano. Jeste ze ten svet plny rasismu ma kdo pohlidat a viniky potrestat. Za lepsi zitrky pochodem vchod:-) Bude li na celem svete konecne jednou uz vladnout ta nejlepsi demokracie, jiste bude na svete raj. Ale bude to muset byt raj valecny, protoze pro koho jinak by se ty zbrane vyrabely a do koho by se strilelo. Zrusenim valecne vyroby by nektere zeme spolehlive skoncily v bankrotu. A kdo by to platil a zaplatil? Zase VY pracujici a to snad nechcete. Proto hura za dalsim valcenim a vyvozem nasi demokracie.Kdyby Ti to Vodniku znelo malo pesvedcive, pust si pisen ministryne Parkanove. God bless You a nebo jak se pry rika na Middle Eastu- Allah akbar !

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>