úterý 18. května 2010

Ještě ke Kalouskově složence

34 komentářů:

  1. Knize to rekl tak srozumitelne, ze tim vlastne i u starejch a blbejch vyhral volby:-)
    I blbej senior kterej nechape funkci Kalouska ba ani cerpadla, nebude zas az tak blbej aby se k tomu priznal. Uz jen proto Knize dostane nejvic hlasu, i od senioru a seniorek, neva ze mu Kalous posral predvolebni dvorek:-(

    OdpovědětVymazat
  2. On takový volič co dostane od Kalouse složenku, se zamyslí a povzpomíná, kdo byl v tu dobu u korýtka. Střídali se tam oranžoví s modrými a pak tam byli černoprdelníci, kteří šli s každým. A s nimi jeden arcihajzl, který má na svědomí ztráty v řádu Giga a jmenuje se Kalousek. A tenhle dacan má ještě tu drzost mi posílat složenku na sekeru, kterou sám pomáhal zaseknout.

    Takový volič si řekne, že by s tím měl vážně něco udělat, jak je ostatně uvedeno na složence. Proto se např. rozhodne takto:
    1. Nevolit žádnou partaj, která vládla v období 1990 - 2010
    2. U nových stran se podívá na TOP 10 a najde-li tam exponenty co se podíleli na tom srabu, stranu vyřadí
    3. Zkráceně, pokud zná z médií jméno na kandidátce, je velká pravděpodobnost, že tuhle stranu vyřadí
    4. Potká-li osobně tyto lidi, dá jim najevo co si o nich myslí. Buď slovně, nebo jinak, neverbálně. Rozhodně nebude dopřávat těm dacanům pocitu mučednictví jako se dostalo nedávno Sobotkovi. Tedy žádné násilí. Nejvhodnějšími projevy jsou facka na tvář dlaní tak, aby z toho byl jen červený otisk, záhlavec (jako dostal svého času Rath), šlehnutí prutem (jak vyprášil kožich komusi Menzel) nebo plivanec do obličeje.

    Takže Kalousi, přijeď, proberem to a zúčtujem spolu.

    OdpovědětVymazat
  3. Osobně bych raději viděl pár obsazených kandelábrů...no ale je fakt, že já jsem dost zlej a narušenej člověk bez soucitu.

    OdpovědětVymazat
  4. Petersi, vy jste nepochopil pointu. Vztekají se hlavně ti, kteří pochopili nejapnou drzost tohoto mafiána. Kalouskova složenka názorně objasňuje, proč byl popraven Ludvík XVI a Marie Antoinetta. Když arogance elity přesáhne jistou mez a oni ztratí cit pro míru, často se dějí věci.

    OdpovědětVymazat
  5. Cnemo: nemáte docela pravdu. Ludvík i Marie Antoinetta byli relativně nevinní a odsrali si hříchy hlavně předcházejících garnitur. To je jako kdybyste za 20 let privatisace pověsil Motejla, Špidlu nebo Stropnického.

    OdpovědětVymazat
  6. Oni pravděpodobně nebyli původci toho srabu, ale dosáhli už takové míry odtržení od obyvatel, že působili jako mimoni. Prý i jazykově.
    Je otázka, nakolik je pravdivá historka o pitomé Antoinettě a její hlášce o koláčích, ale v principu bych tomu byl ochoten věřit.

    OdpovědětVymazat
  7. To neřekla ona, nýbrž jedna ze tří dcer Ludvíka XV. (myslím, že Victoire); všechny tři prý byly pitomé a žádná z nich se neprovdala.

    OdpovědětVymazat
  8. >Ludvík i Marie Antoinetta byli relativně nevinní a odsrali si hříchy hlavně předcházejících garnitur. To je jako kdybyste za 20 let privatisace pověsil Motejla, Špidlu nebo Stropnického.

    Ani Kalousek není jediným viníkem, jistě jím nebyl ani Ludvík. Kalousek ale byl u toho, mohl něco udělat a místo toho se v podstatě vysmíval. Rozhodně to pro elitu není dobře. Za takové stupidity padají, až je vhodná chvíle, hlavy. TOP za tento způsob přesvědčování přesvědčených (protože nové hlasy to přinést nemůže) zaplatí ve volbách.

    OdpovědětVymazat
  9. " Kalouskova složenka názorně objasňuje, proč byl popraven Ludvík XVI a Marie Antoinetta. Když arogance elity přesáhne jistou mez a oni ztratí cit pro míru, často se dějí věci. "
    - to bych nevěřila, že skutečně ještě existuje někdo, kdo si myslí, že Ludvík a M.Antoinetta byli popraveni kvůli tomu, že jejich arogance přesáhla nějakou mez a ne proto,že to bylo nezbytné v mocenském boji, kde stál proti nim naprosto bezcitný vrah, využívající davu.

    OdpovědětVymazat
  10. S jistotou vetsi nez malou zde prohlasuji ze za dalsich par set let se tu sejdou( nebo na vedlejsim radarovem pokecu) klabosnici & ice a budou se dohadovat proc vlastne byla popravena Horakova ci soudruzi Slansky a spol.
    S jistotou az nejvetsi se da jiz dnes rici ze se nedohodnou:-)
    Ale mnohem dulezitejsi informace je, ze bude platit zakaz pro kazdeho internetoveho jesitu navstevovat mesitu !
    A f tech mesitach budou nainstalovany supercitlive senzory na mereni plynu, ( neb upoustet tam plyny je projevem viny).
    A protoze mam patek, preji hezky weekend :-)

    OdpovědětVymazat
  11. To je Astře klidně možný, dneska lze se dočíst zas, že Horáková, žádný špás,chtěla zabít novou demokracii, proto visela za krk na Pankrácii.

    OdpovědětVymazat
  12. Opravdu tohle se lze docist uz dnes?
    Tak co bude za par stoleti,
    az zprava o zle Horakove k nim doleti,
    to pak mozna an block cela generace budeme prokleti?

    OdpovědětVymazat
  13. >to bych nevěřila, že skutečně ještě existuje někdo, kdo si myslí, že Ludvík a M.Antoinetta byli popraveni kvůli tomu, že jejich arogance přesáhla nějakou mez a ne proto,že to bylo nezbytné v mocenském boji, kde stál proti nim naprosto bezcitný vrah, využívající davu.

    To jako zemřeli podle vás v podstatě náhodou proto, že tam byl nějaký "zlý" člověk, využívající davu? :)) Byla to revoluce vážená, to je stav, kdy si plebejci na chvíli uvědomí, že pro prosazení vlastních zájmů mohou použít násilí a vraždění stejně, jako to v dobách tzv. "pokojných" dělala právě vládnoucí elita. Tento stav se v dějinách často opakuje a často v situacích, kdy elita přestoupí nějakou hranici. Pak už s elitou nemá soucit nikdo a kat se v davu najde vždy.

    Mimochodem, něco velmi podobného se stalo vaší svatořečené paní Horákové. Podle vyprávění předků byl mezi lidem obecným Masarykovsko-Benešovský režim velmi nepopulární, proto lidé v prvním okamžiku likvidaci jeho špiček uvítali. A pak už bylo pozdě... Ale to je častý osud revolucí. Vznikne nová elita, příčina další revoluce:)

    OdpovědětVymazat
  14. Cnemo, co je to "vaší svatořečené paní Horákové"? Vy nejste Čech? Ostatně nemyslím, že by byla svatořečená, byla to politička popravená brzy po druhé světové válce, což mně osobně připadá extrémně nechutné a dost jasně ukazující, že komunisté a nacisté mají společné nejen kořeny, ale i metody, ale svatořečená snad není. Že se o ní hodně mluví je asi tím, že se pětatřicet let o té dámě nesmělo ani ceknout.

    Co se týče Ludvíka a Marie A., jistě že nezemřeli náhodou. Už jsem vám to napsala, myslím že celkem jasně. Báchorky o uvědomělých plebejcích snad necháme dějepisu pro kurs právniček soudících dotyčnou Horákovou, ne?

    OdpovědětVymazat
  15. >že komunisté a nacisté mají společné nejen kořeny, ale i metody, ale svatořečená snad není.

    Andy, komunisté, nacisté ale tzv. demokraté mají společný kořen, jmenuje se moc. Mají i stejné metody (http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=119063 ). A zmiňovat se o "humanitárních" zařízeních z Iráku made in "Kolébka demokracie" je skoro kýčovité.

    >Báchorky o uvědomělých plebejcích ...

    Jakých uvědomělých, prostě je jednou za čas chytne rapl, když pohár přeteče. Historie je krvavých revolucí a povstání plná. Dostatečné poučení.

    OdpovědětVymazat
  16. humanitární zařízení v Iráku? Myslíte to mučení s pytlíky na hlavě a trest pro viníky v hodnotě kriminálu natvrdo? To jako svádíte na demokracii nebo co?
    Vy máte nějaký problém s demokracií, Cnemo? Vadí vám, chcete raději totalitu? Když na ty demokraty pořád nasazujete a při jakémkoliv průšvihu zdůrazňujete, že ta "demokracie" zase provedla, tak se pokaždé ptám, co vlastně pokládáte za správné, když demokracie to není. Že byste byl také absolutistický monarchista jako já? To by bylo překvapení.

    OdpovědětVymazat
  17. Že byste byl také absolutistický monarchista jako já? To by bylo překvapení.

    Andy, Vy jste se s Capitanem na Sprse minuli?
    Z lasky k mocnarstvi"Franty Prochazky" a z rozpadu monarchie se tam vyznal:-)

    O Iraku zadna pochybnost, tedy o tom ze USA tam vyvazi demokracii zpusobem ktery ma s demokracii spolecneho malo:-(
    Pak neni divu ze i "momanarchista" Capitan ma vyhrady. Kdo by nemel kdyz se tam deji svinstva v mnozstvi vetsim nez malem a s demokracii to ma jen podobnost nahodnou pres vlajku z pruhu a hvezd, pro Iracany pekelna zvest, ta emericka uderna pest:-(
    Nautiluse navstivte, tam se o tom take pise jak Amici z velke vyse a z bezpecne dalky skryse, Iracany masakruji, mir ve svete posiluji:-(

    OdpovědětVymazat
  18. AndyP: tohle je už taky okoukaná demagogie - jak někdo začne kritisovat současné západní "demokratické" režimy, je mu nabídnut návrat totality popř. emigrace na Kubu. Je to stejně pitomé, jako když kritikům totality říkali "to byste chtěl raději nacisty nebo revanšisty?" - a nejsem si jist, jestli tím hrozili ještě 20 let po válce, jako dnes 20 let po Sametu hrozí někteří pošukové novým Únorem.

    Opravdu, režim, který "sbírá body" tím, že 20 let po pádu totality upozorňuje voliče na to, že už dnes nestojí frontu na banány, takový režim nestojí ani za ty banány...

    OdpovědětVymazat
  19. Astr: ále, to je od Andy jen takový demagogický plk. Však v monarchiích měli či mají mučírny taky. Ten rozdíl je v něčem jiném.

    OdpovědětVymazat
  20. Vodníku, kašli na to, že to píšu já...a dojde ti, že nenabízím totalitu ani Kubu, jen se ptám, co jiného než demokracii by si Cnemo přál. Moc reálných variant není.

    OdpovědětVymazat
  21. Za současného stavu věcí není možní žádná jiná varianta a myslím, že je to jasné i Cnemovi. Na rozdíl od totality ovšem v tomto režimu lze - do určité míry!! - poukazovat na jeho lži, propady a nešvary všeho druhu. Myslím, že právě to Cnemo dělá. Jestliže chce někdo vyměnit politky, popř. partaje, neznamená to přece, že chce vyměnit celý systém.

    OdpovědětVymazat
  22. OK. Kdybych tě požádala, abys přiznal, že Cnemo ( a nejen on) používá při tom poukazování dost jednostranné a leckdy i pochybné zdroje, tak bys to asi neudělal, že?
    Kde je ta určitá míra? Určitě ne tam, kde se výraz "demokracie" používá pro chyby, dejmetomu zločiny či omyly. Můžeš samozřejmě říkat, že s komunismem se dělá to samé, ale komunismus není protiklad k demokracii ( zejména proto, že je neuskutečnitelný byť i jen v základní podobě:)), protikladem je totalita.
    Nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  23. To nevím, ale pochybné a jednostranné zdroje používám samozřejmě občas i já. Jde o to, že nepoužívám jenom je. Bohužel, je to nutné, protože mainstream je - aspoň v ČR - stejně jednostranný a nespolehlivý jako ty obskurní websites (9/11 příklad za všechny). Tvořit si názory na základě Lidovek nebo MFHeute je totéž, jako tvořit si je na základě The Prison Planet nebo Rense.com (což neznamená, že tyto websites nemohou občas přinést užitečnou zprávu, kterou se jinde nedočteš).

    "Určitá míra" je hodně vágní pojem, asi každý máme tu míru jinde, ale nějaký ten consensus by se jistě našel. Rozhodně systém, ve kterém žijeme (nazvi si ho jak chceš) není protikladem k totalitě. Má mnoho totalitních prvků, jenom je lépe maskuje a neuplatňuje je, není-li to nezbytně nutné. V ČR pak má ještě řadu burleskních rysů, že to někdy zachází až do karikaturnosti (viz třítýdenní zpoždění zpravodajství o tom Patrikovi, co ho přizabili cikáni, protizákonné vyhoštění kontroversního amerického pošuka, zákaz přednášky Finkelsteinovi a jeho bolševické pranýřování v TV, sabotage demonstrace před magistrátem, atd. atd.), ale tady je to asi jen o to lepší, o co nezažili západoevropané bolševickou biafru morálky.

    OdpovědětVymazat
  24. Celkem baví vaše posedlost formou vlády. To je jen technická otázka, jestli je to monarchie, republika nebo co. Vždycky vládne nějaká elita a důležité je, jakým stylem. To je totiž pro občany to nejdůležitější.

    To, že dávám přednost CK monarchii před nesmyslem jménem ČSR má jiný důvod. Dávám přednost silnému státu před nestátem a kolonií každé došlé velmoci (Německo, Rusko, USA/eu, ...).


    Ukradení slova demokracie pro účely manipulace davem mne opravdu dráždí. Demokracie je shoda mezi mocí a vůlí většiny. Neexistují demokratické státy z titulu své konstrukce, neexistují demokratické instituce ani politické strany. Demokracie je uplatňování rozhodnutí většiny na praktické problémy, nikoli na výběr panovník(ů). I králové bývali voleni a nic demokratického na tom nebylo.

    Pokud se skutečně domníváte, že tento stav u nás nastal, asi žijeme podle vás v té demogracii, ale s tím chlastem byste měli ve vlastním zájmu skončit:)

    OdpovědětVymazat
  25. Cnemo, nevím, k čemu se vztahuje Váš kommentář, ke kterému kommentáři nebo ke které jeho části. Za sebe mohu říct pouze, že dlouhodobě chlastám tak málo (resp. vůbec), že mám až pocit, že mi to škodí.

    OdpovědětVymazat
  26. taky nevím, na koho se s poznámkou o chlastu obracíte, já nepiji alkohol vůbec a nepožívám ani jakékoliv jiné oblbováky.
    Takže asi píšete někomu...no, nevím komu.

    OdpovědětVymazat
  27. :)) Ale no tak, to byl jen takový žertík. Chtěl jsem naznačit, že současný západní systém je možné nazývat demokracií jen pod vlivem omamných látek.

    Ale teď alespoň vím, že jsem zde ve slušné společnosti abstinentů (to, že to škodí zdraví Vodníku, je již vědecky prokázáno, zkusím někde pohledat ten článek:))

    OdpovědětVymazat
  28. No pokud jste četl moje kommentáře, tak jste musel zjistit (ostatně už velmi dávno), že já žádným velkým příznivcem tohoto systému nejsem a že jej akceptuju jen proto, že každý jiný by byl v této situaci asi jen horší. Proto Váš kommentář moc nechápu...

    O té škodlivosti abstinence vím, proto s tím musím něco udělat.

    OdpovědětVymazat
  29. ad Vodník...dtto.

    Pánové,pěkně jsme si pokecali, nakonec přišli na to, že nikdo nejsme to,co si ti druzí myslí a já se loučím.
    Ta kniha doporučená panem Petersem se v českém překladu jmenuje Revoluční Francie, jsou to dva díly a nevím nevím, ono sto let v pohledu na historii hraje dost velkou roli...vzpomínám, jaké zklamání pro mne byl kdysi Palacký. No, uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  30. >že já žádným velkým příznivcem tohoto systému nejsem a že jej akceptuju jen proto, že každý jiný by byl v této situaci asi jen horší.

    To si nemyslím Vodníku. Vy jste ukázkovým příkladem, a prosím, neberte to osobně, proč se Západ tak propadá. Ano žijeme ve sračkách, ale je to to nejlepší, co můžeme mít. Rezignace a efekt čevené královny as už odstraní ze scény.

    Ale dnes ještě zapadá slunce nad Atlantidou, takže se vlastně nic neděje.:)

    Mimochodem, potřebné změny nejsou nijak zásadní. Pro začátek by stačilo dodržovat zásady demokratické vládnutí, které oni "demokraté" sami hlásají.

    OdpovědětVymazat
  31. Ještě trocha konspirace k té paní Horákové:

    http://www.tvina.sk/index.php?zobraz=newsarchiv&id=732

    OdpovědětVymazat
  32. Vy jste ukázkovým příkladem, a prosím, neberte to osobně, proč se Západ tak propadá.
    Neberu si to osobně, ale věřte, že Západ se nepropadá kvůli Vodníkům. To, že já jakožto pravoslavný křesťan se s hodnotami Západu moc neidentifikuju, to není nic překvapivého. Ale proč se s nimi identifikuje vůbec tak málo jiných lidí, aspoň dost málo na to, aby jim ten Západ stál za záchranu? Západ se propadá ze své samé podstaty a Vodníci a další se k němu liknavě hlásí jen proto, aby ten propad byl co nejméně bolestný.

    OdpovědětVymazat
  33. Je fascinujici vazeni gentlemouni jak jste se s pani Andy sesli a v miru rozesli, ne vzdy se tak deje, nekdy se blog i silnymi slovy chveje:-(
    A tak myslim ze trocha poezie nikoho nezabije:-)

    Většinou k večeru dostávám chutě,
    pojď se mnou miláčku, v koupelnu zvu Tě.
    Otevři ústa, mírně si poklekni,
    přimhuř si oči, naposled nadechni.

    Nástroj je navlhlý, zdá se být připraven,
    k ústnímu užití zvláštně je upraven.
    Krátkými pohyby, dovnitř a ven,
    uvolni krk, je to jak sen.

    Lepkavou hmotou plní se hrdlo,
    radši to vyplivni, ty moje trdlo.
    Opláchnu nástroj, otřu ti hubu.
    Taky Vás vzrušuje čištění zubů?

    OdpovědětVymazat
  34. Taky je Vam negdy divny ze se tu obcas srazime do sebe vrazime a pritom se mijime a z umyslu vinime?
    Ale to me jen tak napada, zde to je slusne a vzdy dobre to dopada:-)
    To me obcas napadne kdyz ne vzdy dobre to dopadne. Take proto, ze Internet stejne jak Vas zivot sametovy casto v mimonstvi je ukazkovy:-(
    Neni se co divit kdyz jeden ma rec vo koze druhej vo Wolstrytu a treti vo bigbytu:-)
    Pak je z toho divno, nekdy az blivno:-(

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>