sobota 22. května 2010

O marxismu III

3 komentáře:

  1. Není pochyb, že dalajlámu nezaujal humánní potenciál skrytý v marxismu (ono ho tam moc není, marxismus je v tomto ohledu suchý a racionální jako trojčlenka), ale spíše hledá možnosti pro vyjednávání s čínskou vládou, která je nominálně stále ještě komunistická. A za základ marxismu považuji jeho analýzu ekonomického cyklu, nikoli (překonanou) historickou periodizaci.

    OdpovědětVymazat
  2. Trochu srozumitelneji nez GP alias vice simple az simpletonsky:-)
    GP rika spravne jen toto" Jakoukoliv klassifikaci si mohu stanovit naprosto libovolně a jediné kritérium je její užitečnost.

    FSECHNO ostatni co pise je jen omacka :-)
    Snad jen kdyby si zapnul zpetnou vazbu, upustil na rozlisovani co je maxisticke a co neni vcetne posledni vety:
    Podle mého názoru se marxista od nemarxisty neliší tím, na co klade důraz, ale tím, s čím souhlasí. Pokud někdo marxistickou periodisaci dějin považuje za správnou, je to marxista, pokud nikoliv, marxista to není.

    Do zandele uz se racte FSICHNI probudit s tim FSIM delnim a skatulkovanim, hlavne na materialisticke a a vysoce duchovni, je to jen sama voda a zadna pravda v ni !
    jediné kritérium je užitečnost a ta jak pro koho!
    Co historie lidstva existuje i ty nej nej nej idealy byly vzdy prosazovany hrubou materialni silou a jen uzitecnost sledovana! Nebot jen touto cestou se vzdy doslo k viteznemu cili :-(
    A bude tomu tak navzdy nebo presneji az tak dlouho, dokud lidske dusevno bude sidlit v lidskem telesnu.
    Mozna za 5milliard let tesne pred koncem Slunecni aktivity a tim i FSECH aktivit telesnych a materialnich si to samostatne a na materialnu nezavisle dusevno PeterseMega Druheho rozrika s podruznym dusevnem dosud fungujicim v mozkovne Petersova materialna:-)
    Nepochybuji o tom ze opusteni planety Zeme pohlcovane Sluncem nebude cinit dusevnu Peterse zadne potize ba ani vycitky za tam materialno z kosti a masa necha ugrilovat neb nebude pro materialno kam se schovat. Pokud me ctenar pochopil tak, ze jednou dojde k vitezstvi ducha nad hmotou, pochopil spravne:-) On ten "duchovni" Vesmir existuje i dnes jen ten blbej a prizemni homo sapiens neni zatim schopen na nej dosahnout, spravne jej uchopit a pochopit. Jen nemnozi co na to veri to zkousi u oltare, (zatim marne) ti co neveri si placi do polstare (navzdy marne).
    Jo a French Revolution jak ji popisuje Wikipedie, to az si za par tisicileti precta Vesmirna rada tak na radu moudrych moudre rozhodne, ze takove chovani neodpovida lidskemu a datovani existence lidstva posune o par tisic let dopredu:-)
    Budeme radi kdyz se na nase obdobi bude hledet jako se divame dnes na Neandrtalce. Mam ale obavy ze bychom mohli dopadnout i hure:-(
    Zalezi na tom jak se budete snazit:-)
    K tomu Vam dopomahej Stvoritel:-)

    OdpovědětVymazat
  3. omluva za spatny prevod myslenek do cismenek :-(
    moc rychle jsem to mastil, pismenka jsem zmastil:-)
    a tak jeste jednou "soraaac" jak zni spravna Ceska sametova omluva :-)

    upustil na rozlisovani< upustil od rozlisovani...
    vycitky za tam materialno < vycitky ze tam...
    az si za par tisicileti precta< Vesmirna rada precte..

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>