neděle 30. května 2010

Obamovská změna dorazila do ČR aneb nepolitická politika zvítězila

17 komentářů:

  1. Tisk i internet se hemží kommentáři, proč volby dopadly jak dopadly. Nehodlám vnucovat svou trošku do mlýna, navrch když v ČR nežiji. Ale nevidím na tom výsledku nic obamovského ani nepolitického. Hlavními důvody prohry ČSSD se mi jeví Paroubek a Zemanova dýka do zad. Vítězství TOP 09 vnímám jako vítězství blbosti, neinformovanosti a zbožňování mediálních ikon. Vynikající kommentář na thema příklonu mládeže k TOP 09 jsem našel na CFP:

    "Je zde evidentně neznalost i té nejnovější historie, a neinformovanost. Každý, kdo se považuje v české společnosti za slušného, zná příběh Natálky, sympatizuje s ní a kritizuje útočníky. Po světě však poskakuje po jedné noze statisíce malých Natálek, které zranily nášlapné miny. Zahraniční politika Schwarzenberga hlasovala v OSN spolu s USA, Izraelem a Nizozemím proti zákazu používání nášlapných min. Ztotožňují se mladí lidé s touto politikou nejpodlejšího zabíjení a mrzačení lidí, či je to nezajímá? Jsou nekompetentní, neinformovaní, anebo zrůdní?"

    OdpovědětVymazat
  2. Ne, příčinou je emoční křeč levice, která nikoho neoslovila. Česká postkommunistická levice vyrostla na dědictví "suspendování československé nezávislosti proměnou státu v podřadnou gubernii „tam toho dubiska“, které se ve skutečnosti projevilo jako krutý vládce, vsazující své poddané do paradigmatu asijské iracionality, krutosti, byzantinského obrazoborectví a cynicky vynucovaných okázalých projevů vděčnosti a lásky." Čím dříve se od byzantské dědictví osvobodí, tím lépe.

    OdpovědětVymazat
  3. Vy v ČR žijete a tak máte řadu výhod (ale i nevýhod), takže nevylučuji, že můžete mít pravdu - obojí jistě hrálo roli.

    K Vámi citovanému textu J. Svobody: obrazoborectví bylo poměrně krátkou (dvou)periodou v byzantské historii a naprosto není charakteristikou byzantství. Tou je daleko spíš právě pompa ala Stalinův pomník na Letné nebo "byzantinism" ve státní správě (když už mermomocí chcete tuto civilisaci markýrovat nějak negativně). Obrazoborectví je naopak typickým projevem západního racionalismu a semitské duchovnosti.

    Jinak se do dalších debat o Rusku s Vámi pouštět nehodlám, u Vás rusofobie dosáhla dosti akutního stadia a zbavuje Vás střízlivého uvažování.

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, taky si myslím, že "obrazoborectví" byl úlet, ale byzantinism trefil. Je to syndrom PIGS. Levice by se místo toho měla inspirovat ve Skandinávii.

    OdpovědětVymazat
  5. Atomový reaktor může dát světlo a teplo řadě měst a vesnic. Atomová bomba tato města a vesnice srovná se zemí. To samé byzantinism: jakožto nosič svatého pravoslaví přestavoval ve své době téměř ideálně fungující společnost. Jakožto nosič satanské ideologie německého Žida a jeho následovníků se stal totalitní diktaturou výjimečně odporného typu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ne, byla to vždy zrůdná společnost, císařovna Irena a spol. Obrazoborectví taky nevzniklo pro nic za nic. Přečtěte si Gibbona.

    Ivan Hrozný byl také typický byzantinec.

    OdpovědětVymazat
  7. Jinak autorem kommunismu byl Lenin, nikoliv Marx jak si marxisté Vašeho typu pletou.

    OdpovědětVymazat
  8. Vás ta Irena bude strašit i po smrti. Typické tahání třísky z oka druhého s trámem v oku vlastním... O příčinách vzniku obrazoborectví se vedou debaty dodnes, bylo jich jistě víc, žádná kardinální.

    Satanská je už Marxova ideologie sama o sobě. Lenin & spol. ji zprostředkovali v ruském kulturně-duchovním prostředí to byzantské roucho.

    OdpovědětVymazat
  9. Podívejte, nikdo nepopírá, že Západ byl až do gothiky barbarský. Ale srovnejte si to laskavě s tím: "téměř ideálně fungující společnost".

    Satanská je už Marxova ideologie sama o sobě.
    Tak proč jste marxistou?

    OdpovědětVymazat
  10. Západ byl a je barbarský dodnes, co si to namlouváte? Jen se tváří vznešeně, ale když přijde na lámání chleba, tak to jsou barbaři furt. Téměř ideálně fungující společnost měla oproti tomu vyřešeny vztahy mezi světskou a duchovní authoritou a netahala se o moc jako papež s císařem, se všemi z toho plynoucími důsledky.

    Tak proč jste marxistou?
    Vůbec nejsem. Toho ze mne děláte Vy s T. Pecinou. To, že některé these nebo termíny z marxismu používám, ze mne ještě marxistu nedělá. Tak, jako ze mne nedělá nacistu, když mám rád svého psa jako Hitler Blondiho.

    OdpovědětVymazat
  11. Vodniku Tulipanovy:-)
    Kdyz si Te tu ctu tak se mi vynoruje jista krasna holka kref a mliko z Hollandu co si rikala ze nepodlehne. 100krat sla a 100 krat podlehla, po 101 nesla.. a nepodlehla:-)
    GP a JEHO Rusko, je pro Tebe neco podobneho :-)
    PS
    Za moji snahu Ti pomoc bys mi mohl prelozit do reci simpletonske jak to GP myslel s tou zmenou Obamovskou, to jako FSECHNY prebehliky co opustili ODS a zvolili KNIZETEPANA ? Kdo bude ten Zlatousty v nove governmentni sestave? Ze by predsedou vlady byl sam slozenkovy Kalousek?
    Na rozdil od knizete pana slovy nesetri. A jeho padaky, tryskace a milliardy, uz asi nenebude nikdo kdo je vysetri:-(
    Mozna to napsal dobre Nautilus

    OdpovědětVymazat
  12. ...úspěch TOP 09. Strana, v níž se koncentruje velká část hnusu české politiky, recyklovaných mafiánů a podvodníků, se definitivně usadí ve sněmovně...
    No to je v CR potes koste :-(

    OdpovědětVymazat
  13. Vodníku, ten Váš ideální caesaropapism znamenal téměř neustálé herese. Nebýt papeže jako strážce pravoslaví, kde byste byli?

    Když něco vypadá jako kachna, chová se jako kachna, tak je to kachna. Inu, nominalism.

    OdpovědětVymazat
  14. Zajimavy clanek o volbach Peheho.

    "První vážné pnutí v případné „pravicové“ koalici nastane, budou-li VV požadovat skutečná protikorupční opatření tak, jak strana slíbila svým voličům. Taková opatření jsou nepřijatelná pro kmotry v ODS. Přistoupí-li na ně Nečas, nemusí politicky v čele ODS přežít."

    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=9969

    OdpovědětVymazat
  15. Repetice mouder z lidových novin, naštěstí v elektronické podobě, takže se šetří naše lesy.

    OdpovědětVymazat
  16. Čistota víry nestojí a nepadá s papežem, nýbrž s Církví. Ta se s heresí vždy vylízala (a ne díky papeži). V momentě, kdy Západ tuto authoritu předal papeži, upadl do herese sám - a výsledky se ukazují celých těch 1000 let...

    OdpovědětVymazat
  17. jak to GP myslel s tou zmenou Obamovskou
    Nevím. Jak jsem psal, nic obamovského nebo nepolitického na současné české situaci nerozpoznávám.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>