sobota 8. května 2010

Překvapivé přiznání Věry Tydlitátové

27 komentářů:

  1. O její intelligenci a nadání nebylo nikdy pochyb. Tento text dělá čest i jejímu charakteru, usuzuji z toho, že ty její excessy má na svědomí nějaký vnitřní problém, nikoli charakterový defekt (to si ostatně myslím celou dobu). Teď je ještě otázkou, jak se jí to podaří uvést do praxe..

    OdpovědětVymazat
  2. Jardo, zas tu blbne to přidáváni kommentářů...

    OdpovědětVymazat
  3. JzP: obojí. To, že se vpravo nové komentáře neobjevují včas, i ten známý problém s tím, že odkaz neskočí na samotný komentář.

    Ad VT: ona tam svého času podporovala i Ben Hura a Mikina a naslouchala jejich udavačskému syčení. Připravila se tím přinejmenším o jednoho diskutéra s opačným názorem, který IMHO diskutuje slušně.. .

    OdpovědětVymazat
  4. Prekvapive je predevsim Vase reakce na Mrs Schmidlifidli:-) To uz nejsou reakce to vypada na umanutost:-( Zacalo to v minulosti kdy psala broskvoviny na pokracovani a Vy jste z toho delali hlubokomyslne rozbory a jak vidno Vas zajem nekoci to ani dnes. Konecne spokojeni az nadseni jejimi poslednimi clanky kterymi berete madame zpet mezi rozumne lidi:-)
    Ze Vy si ji ctete misto Vecernicku?
    At Vam vydrzi:-)
    PS
    Podle poctu obdivovatelu by si mohla zalozit svoji politickou stranu. Na rozdil od pana Vandase by ji jiste pan Fischer nezrusil:-) A mozna by mnoho lidi v CR konecne naslo stranu k volbam, pry opet hrozi ze az 50 % lidi v CR patrne k volbam opet nepujde?

    OdpovědětVymazat
  5. Zda se, ze Mme Schmidlifidli zacala prilis naslouchat antisemitskym naseptavacum a exponentum a ztraci z toho energii k mydleni nahnedlych mozku. To je ovsem dobry napad pane Aster s tim zalozenim Sionisticke strany. Konecne bude nekdo v Kocourkove hajit zajmy nas Zidu. Uz se nebudeme muset skryvat v tech temnych komorach oblozenych zelenym sametem za bankovnimi sejfy, osetrime si to rovnou ze Strakovky.

    OdpovědětVymazat
  6. >O její intelligenci a nadání nebylo nikdy pochyb.

    Nejsem zrovna Tydlitátolog, ale nepřeháníte? Proslavila se zejména nenávistnými útoky na naprosto minoritní skupiny a většině se pomocí zastrašování snažila vnutit pocit viny. Její postupy byly natolik obludné, že některé jedince možná umlčela strachem (za podpory jisté loby se skutečnou mocí), ale v konečném důsledku své myšlence spíše škodila. Má tím nadáním snad být schopnost chovat se kontraproduktivně?

    >Tento text dělá čest i jejímu charakteru, usuzuji z toho, že ty její excessy má na svědomí nějaký vnitřní problém, nikoli charakterový defekt

    Ten problém se jmenuje nenávist. Z jejích článku jen odkapává a zatemňuje jí mozek. Kdyby měla skutečnou moc, to by se teprve děly věci!

    V pozadí článku je nesporně nějaká konkrétní událost. Je ale také inspirován nenávistí, jen momentálně obrácenou proti někomu ve vlastních řadách a ještě může vyznít jako pokání. Jenže ona obviňuje jiné:

    >V těch několika minulých letech se mé vidění zúžilo na značně černobílou škálu. K tomu přispěla i značná zaťatost přátel na jedné straně a na druhé straně nemožnost protivníků slušně a věcně diskutovat.

    Prostě je to pořád jedno a to samé. Nenechte se zmást.

    OdpovědětVymazat
  7. Kapitáne, na úsloví: "Podle sebe soudím tebe," je hodně pravdivého. Problém Tydlitátové není nenávist, jak soudíte podle sebe, nýbrž strach. Do značné míry irracionální, ale tak už to bývá.

    OdpovědětVymazat
  8. Proslavila se zejména nenávistnými útoky na naprosto minoritní skupiny
    Máte na mysli neonacisty? Inu, jeden se jí nediví. Co je nepřípustné, aby proti nim postupovala protizákonným způsobem (nebo takový postup vyžadovala či vynucovala). Ano, žádná moc jí nesmí padnout do rukou. Ale to platí o většině ženských (ať se Peters třeba posere). Já to u ní beru rozhodně jako krok vpřed!

    OdpovědětVymazat
  9. Vodníku, Vy máte s lidmi kolem Tydlitátové stejný problém jako já se Sprchou: Mentálně patříte k nim, ale z osobních důvodů to nejde.

    Svoboda ještě nikdy nikomu neublížila: "Sticks and stones may break my bones but words can never hurt me."

    OdpovědětVymazat
  10. GP: ??? Já kolem Tydlitátové nikoho neznám. Protestantský farář Ondřej Wolf se mnou nemá společného nic. Je fakt, že mám rád Tydlitátové psaní (pokud není o Židech nebo neonacistech) a poesii. O jejím vzdělání a intelligenci snad nepochybujete ani Vy. Že to ale není všechno, to je myslím zbytečné připomínat zrovna mně. Rozhodně bych to nepřirovnal k Vašemu vztahu ke Sprše ani náhodou...

    OdpovědětVymazat
  11. >"Podle sebe soudím tebe," ... Problém Tydlitátové není nenávist, jak soudíte podle sebe, nýbrž strach.

    :)) Není to spíš tak, že vy soudíte podle sebe a proto to musí dělat i ostatní? :))

    Ale na druhou stranu jsem se dozvěděl, že ze mě kape nenávist a z pí Tydlitátové ne. Zajímavé, zkusím se nad tím zamyslet...

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, jste svým založením marxista, který obrátil znaménka, a proto si namlouvá, že jím není.

    Vodník má zase samé s politickou korrektostí, což jsou ti lidé kolem Tydlitátové, kde nepochopil mou narážku. Také jen obrátil znaménka.

    OdpovědětVymazat
  13. Já tu narážku nechápu stále, ani po Vašem vysvětlení...

    OdpovědětVymazat
  14. >Ano, jste svým založením marxista, který obrátil znaménka, a proto si namlouvá, že jím není.

    :)) Tak to je opravdu silné kafe. Sice si nedovedu představit, co je to marxista s obrácenými znaménky, ale jako bonmot je to dobré. Když se do mě trefoval blahé paměti náš učitel ML filosofie (po několika džbánícch vína), tak mi zase tvrdil, že jsem novopozitivista a taky to byla v podstatě tehdy nadávka:) Ve skutečnosti jsou mi ale asi tak nejbližší myšlenky sociobiologie, ale jestli je to ten marxismus s obráceným znaménkem nevím.

    OdpovědětVymazat
  15. S marxismem máte společné to, že za hybnou sílu považujete nenávist. Lišíte se v tom, že neuznáváte existenci třídního boje.

    OdpovědětVymazat
  16. Jinak si všimněte, jak moc se Vaše psaní podobá Haškovi (když si odmyslíte humor).

    OdpovědětVymazat
  17. >S marxismem máte společné to, že za hybnou sílu považujete nenávist. Lišíte se v tom, že neuznáváte existenci třídního boje.

    Petersi, všechno špatně. Hybnou silou je egoismus, základní síla života. Něco jako třídy a třídní boj naopak existuje, jako kapitalista to mohu velmi lehce a často pozorovat:) Jen struktura společnosti je trochu jiná, než za dob vousatého klasika. Těm velkým skupinám lidí se stejnou životní strategií a zájmy, které poškozují zájmy jiných skupin, můžeme říkat jakkoli, abychom neuděli nějaký myšlenkový zločin. Ale výsledek je stejný.

    OdpovědětVymazat
  18. GP pravil:

    Kapitáne, na úsloví: "Podle sebe soudím tebe," je hodně pravdivého. Problém Tydlitátové není nenávist, jak soudíte podle sebe, nýbrž strach. Do značné míry irracionální, ale tak už to bývá.
    cha cha cha

    Ze napsala serii nenavistnych clanku o tom pochybnost zadna, tak nenavistnych ze neco takoveho muze napsat hlava ponekud prazdna:-( Nenavistny clanek sice nemusi byt JEN z nenavisti, ale obvykle z nenavisti je k nemu bliz nez ze strachu. A nechte se od odborniku co studuji lidske duchovno, (casto az duchhovno) poucit kolik FSECH moznych pohnutek to muze byt, ktere cloveka dozenou az k nenavisti. Ma pravdu i GP ze jedna z pohnutek muze byt i STRACH, jak tomu je v tomto pripade dle GP. Ja na rozdil od Vas nekterych zde proTydlitatovych se odmitam hrabat v clancich Mme Schmidlifidli a zkoumat pohnutky. Zapremyslel jsem jen jednou a hned jsem radeji vypnul aby me to nahodou neprivedlo jak Mr.GP rika "k nenavisti z nenavisti". Padla totiz na me hruza z predstasvy ze tyhle sve nenavistne kydy prednasi mladym studentum kdesi na UNI v Plzni:-( Hruza z predstavy jak tam detickam dela v hlavach ze sveta super gulas :-(
    O Vas tady strach nemam, o Vase mozkovny oslehane vetry Sametove politickych kavarenskych ventilatoru se jeji nazory jen zlehouka otrou ci vetsinou odrazi, zato mnohym mladym studentum mysleni podrazi, ze az domyslet z toho zamrazi.
    Neni divno ze je na svete tak divno a ze bude stale hure:-(
    Vzdycky se najde nejaky "dobrodej" ktery kaze nesmysly a blbne lidem hlavy, pak z premiry dusevni te stravy s radosti se ovcan vrha do bitevni vravy:-(
    Co asi vypravel ministr propagandy genosse Joseph Goebbels svym studentum?:-(
    Co v dnesi dobe na jinem konci svetaprednasi mladym spoluobcanum jejich president Mugabe, jake lasce asi vyucuje, koho kam zarazuje, koho vylucuje, jak svoji mladez poucuje?
    Ale zpet na thema"Překvapivé přiznání Věry Tydlitátové".
    Kdybych se mel pokusit srovnat moje "nesrozumitelne" psani mnohymi tak nazyvane, s jistotou vetsi nez malou si dovolim tvrdit ze moje pokusy o vubec nej nej nej spolecneho jmenovatele v ramci snahy o maximalni simpletonstvi jsou hovno proti tomu jaky druh SUPERSIMPLE mysleni predvedla Mme Schmidlifidli. Sice to zaobali do slov lepe a vyumelkovaneji az radostneji, o to ale myslenkove zlovestneji. Jak spravne Capitan napsal, nenavist z ni kape. A opakuji ze me nezajima co ji k tomu vede co ji v duch muci ze tak zlostne skuci.
    howk

    OdpovědětVymazat
  19. Hybná síla dějin nenávist? A to má být marxismus, který se - někdy až křečovitě - nalézat podněty pro ideovou sféru ve sféře materiální a hospodářské? Ale co bychom chtěli, takhle vypdá česká inteligence (člověku se v těchto případech toho slova ani nechce používat) počátkem 21. století.

    OdpovědětVymazat
  20. Astře, v jednom kursu jsem se učil, že strach se může projevovat ve 3 formách (a jejich kombinacích): úniku, ztuhnutí nebo aggressi (rozuměj tomu v nejobecnějším slova smyslu), podle temperamentu a mentality dotyčného. Sám si doplň, co je případ VT. Já si osobně myslím, že je tam ještě jiné osobní trauma ve hře, ale můžu se mýlit. V jejích básních k ní cítím sympathie a na tohle já dám, i kdyby chodila po ulici v uniformě IDF.

    OdpovědětVymazat
  21. Vodniku souhlas, me jen zarazila snaha nekterych z vas se dopatrat pohnutek, ktere ji vedly a vedou k tomu co pise a jak pise.
    To uz si tu muzete udelat vokynko rozboru a probirat FSECHNY co kdy psali a napsali na Internet:-) Proc Neckar psal jak psal, co jak a proc Hedvicek, proc psal Husita jak psal, proc Max, proc GP, Ty, ja, proc kdyz pise pan Kreutzfeld rabini svolavaj meeting atd atd. Kde a z ceho se vzala snaha dopatrat se korenu PROC? To me ponekud prekvapilo. Jinak nic.

    OdpovědětVymazat
  22. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  23. Pokud to někoho zajímá (asi ne... ; ), tak já to vidím spíše jako pánové Cnemo a Astr, s tím, že p. Vodníkovi sice rozumím, ale 'kde byl', když plivali na Leni Riefenstahl? Ta byla nadanější - nikdo jiný doposud nedokázal podat lyriku davových scén tak, jako ona - a Leni žila v historicky klíčové, dějinotvorné zemi, kdežto p. Tydlitátová jede na vlně sionismu IV. cenové skupiny, tak, jak je praktikován mezi neinformovanými českými intelektuály...

    OdpovědětVymazat
  24. Kde jsem byl? Já žádný film od Riefenstahlové neviděl, tak jsem se do žádných debat nezapojoval. Zatímco poesii VT jsem četl a mohu se k ní tedy vyjádřit...

    OdpovědětVymazat
  25. Vodník: To bylo myšleno žertem. Ovšem vypadá to, že Israel potřebuje jen pár citlivých básníků v uniformách IDF a ty mu dáš zelenou...

    OdpovědětVymazat
  26. :-D No to zas ne, ale budu si myslet, že se ti básníci v těch uniformách octli jaksi omylem. Ty uniformy a to, co k nim patří, mi nepřestanou být odporné, ani kdyby si je oblékl Bondy.

    OdpovědětVymazat
  27. Vodník: ...budu si myslet, že se ti básníci v těch uniformách octli jaksi omylem...

    Mnozí se v nich asi skutečně omylem octli, to je pravda.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>