úterý 4. května 2010

Zákaz šíření nenávisti: obousečná zbraň

Brněnští muslimové ze sdružení Libertas Independent Agency chtějí podat trestní oznámení na Miloše Zemana za jeho výrok:
"Základním konfliktem ve 21. století bude konflikt mezi euroamerickou a islámskou civilizací. Mezi náboženstvím lásky a náboženstvím nenávisti."
Za takovou otřesnou blbost v takové posici, v jaké je Zeman, se platí. Držím brněnským muslimům palce! A doufám, že jednoho dne přijde na řadu i Doležal...

38 komentářů:

  1. Pokud někdo klade rovnítko mezi euroamerickou civilisaci a náboženství lásky, tak je to blb, navrch nebezpečně populistický blb, který si zaslouží trest! V tomto ohledu podepisuji argumenty brněnských muslimů. Od takového zlovolného blba pak nemůžu očekávat, že by v islámu viděl/hledal/našel něco jiného než nenávist.

    OdpovědětVymazat
  2. Otázka je, zda si euroamerická civilisace...určitě ne civilisace lásky, ale přesto v mnoha ohledech vyjjímečná civilisace...zda si může dovolit nějaké hledání...spíš by se měla koukat sebrat a začít bránit.

    OdpovědětVymazat
  3. Já si myslím, že všechna náboženství, a zejména ta, která mezi sebou ve vztahu k 'absolutnu' z nepochopitelných důvodů soutěží (islám, křesťanství, judaismus), jsou zdrojem svárů a nedá se říct, že jsou některá lepší, nebo horší... Křesťané mají sice plná ústa lásky k bližnímu, ale když příjde na vlastní business vraždění, nemají IMHO islámu co vyčítat. Rozdíl je pouze v tom, že ten šašek, který nechal před pár dny na Time Square zaparkovaný SUV s nějakou amatérskou bombou, byl obžalován za pokus použití zbraně hromadného ničení (!), ale když Israel a USA použijí kazetové bomby, nebo fosfor na civilní populaci, nikdo žalován není...

    A nejde přece srovnávat radikální islám, který dnes očividně slouží jako ideologie odboje proti dlouholetému vměšování se euroamerické civiisace do Středního východu s mainstreamovým evropským křesťanstvím (JzP). V USA jsou někteří křesťané podobně radikální, jako islamisté a někteří židovští fundamentalisté v Israeli také.

    Za nás dnes pohodlně vraždí naše vlády, islám, jehož vlády jsou většinou uplaceny a nebo podobně mocensky zpracovány Západem, si zatím musí vystačit s jednotlivými mučedníky...

    A pokud si někdo na základě předchozího myslí, že islámu jakkoliv nadržuji, tak se pochopitelně mýlí. Nemám ze současného stavu věcí vůbec žádnou radost, neboť to podstatně omezilo bezpečnost a pohodlnost cestování a v boji s radikálním islámem se dostaly do popředí ty horší stránky západní civilizace. Myslím ale, že není dobré lhát si do kapsy, jací jsme, ve srovnání s islámem, skvělí...

    OdpovědětVymazat
  4. Křesťané mají sice plná ústa lásky k bližnímu, ale když příjde na vlastní business vraždění, nemají IMHO islámu co vyčítat.
    Pokud tím máš na mysli západní heretické křesťanství, pak souhlasím. Ke zbytku kommentáře rovněž nemám výhrad.

    OdpovědětVymazat
  5. Yamato: bránit co? Za hedonism a konsum nikdo život nepoloží. A jinou nosnou ideu tahle zbloudilá anomální "civilisace" už nemá, přiznejte si to!

    OdpovědětVymazat
  6. 1. Zeman není blb ve smyslu nízkého IQ. Ale blb ve smyslu neštítící se používat zkratkovitou demagogii. Pokud je skutečně tak intelligentní, tak je to přitěžující okolnost!

    2. Zeman ve své juxtaposici dává euroatlantskou civilisaci do jedné latě s náboženstvím lásky oproti islámské civilisaci, která je v jedné lati s náboženstvím nenávisti. To je zcela nepřijatelná, vylhaná a zavádějící manipulace, kterou dále rozvádět považuju za ztrátu času.

    3. Ano, jde o střet civilisací. Tečka. Ty kecy o lásce a nenávisti jsou odporná omáčka, za kterou si Zeman pokutu zaslouží!

    4. O čem je islám, to je na dlouhé lokte. Pokud by se měl charakterisovat jedním slovem, je to zákon. Zákon není láska, není sentimentální a tak může nám, z naší optiky, připadat nejednou i nemilosrdný. Nenávistné extremistické fanatiky najdeš i mezi židy nebo křesťany. To, že ti muslimští fanatikové se stali pro ostatní symbolem islámu, to je vina medií, pomocí kterých vede NWO proti islámu válku: oni chtějí, aby většina světa muslimy takhle vnímala.

    OdpovědětVymazat
  7. Vodník: Někde jinde vnímáš zmínku o 'pronásledování' evangelikálů v Německu a nebo naprosto legitimní zveřejnění svinstev pedofilního katolického kléru skoro osobně a jako útok na celé křesťanství, i když jindy, pokud se nemýlím, evangelikály a katolíky považuješ za heretiky a skoro nekřesťany. Myslím, že bys tedy mohl přijmout to, co jsem napsal beze zbytku, není zde IMHO prostor na to, abychom každou větu mohli takto podrobně pitvat a vybírat si, co se nám hodí. Nezaznamenal jsem v minulosti pravoslavné protesty proti válkám, apd. A Cařihrad nikdy nikoho nezabil?

    OdpovědětVymazat
  8. JzP: V podstatě máte pravdu, i když američtí protestanti se neustále snaží o průnik do armády, politiky, apd. a někdy se jim to i daří.

    Ovšem já vycházím z toho Zemanova výroku, hoch může být třeba starý hippie, I don't know, ale to, co provádíme na Středním východě bych rozhodně za projev 'náboženství lásky' nepovažoval a nejsem sám...

    OdpovědětVymazat
  9. AJ: no to záleží podle situace. Některé útoky na západní křesťanství jsou součástí útoku na křesťanství jako takové, proti těm se ohradím, a to i tehdy, když jsou ve své konkrétní podobě oprávněné a nemají nic společného s pravoslavím (např. odhalování pedofilních římskokatholických kněží). Zde se ale Zeman bere do huby křesťanství (a i islám) zcela nepatřičně a neomluvitelně.

    OdpovědětVymazat
  10. JzP: Bod č. 4. Na základě zkušenosti s muslimy v USA si nemyslím, že vám něco podobného ani vzdáleně hrozí a nebo si nedokážu představit mechanismus, jak by k tomu mohlo dojít...

    V USA se jistě najdou (tady je všechno) muslimští radikálové, kteří někde v mešitě horují pro šariu a nebo vezmou rovnou 'zákon' do svých vlastních rukou, přejedou západem zcivilisovanou dceru autem, apd. Ovšem v momentě, kdy poruší zákon, je s nimi zatočeno. Pokud se 'nebráníte' ani takto, tak hledejte chybu ve vás samotných, ne v muslimech...

    OdpovědětVymazat
  11. JzP: Dodatek - nikdo ovšem nenapíše, 'muslim' byl zatčen za vraždu dcery. Možná je to zřejmé z kontextu (ne vždy), ale vyslovené vyvolávání protimuslimských nálad je skoro výhradně záležitostí primitivů, kteří se dnes slučují v různých 'tea party', a pak k tomu dochází většinou srovnáváním s nějakou versí amerického pokryteckého křesťanství, apd.

    OdpovědětVymazat
  12. JzP: samozřejmě, že to, co se děje na Blízkém Východě (a jinde), nemá naprosto nic společného s křesťanstvím, jakýmkoli, natož nějakým náboženstvím lásky (tahle sentimentální charakteristika křesťanství mi většinou dost vadí, byť se k ní občas sám uchyluji).

    Kontroversní reklamu si dělá i Geert Wilders. Pokud je to pro Zemana model, it's all right with me, ale nechť se nediví, je-li označen za hovado.

    Já taky fandím muslimům u nich doma. Jenže tady v Evropě už není nic, co by se islámu mohlo postavit. Poslední zbytky římského katholicismu a protestantství jsou cupovány medii. Vzniká tu duchovní vakuum, které se samo chce naplnit - a co ho tady může naplnit, když je tu křesťanství mrtvé? Kdyby si v 70. a 80. letech zvaly západní vlády gastarbeittery ze SSSR, Rumunska nebo Bulharska, bylo by tu pravoslaví. Ale těch pár Řeků tady to nevytrhne. Osobně považuju vítězství islámu v horizontu tak 30 - 50 let za jisté a jedinou otázkou je, jak to proběhne a co se stane s tím zbytkem populace.

    OdpovědětVymazat
  13. JzP: Zeman za tím očividně vidí 'nějaký větší plán'...

    OdpovědětVymazat
  14. Až se bude lámat chleba, snad se Evropané obrátí ke kořenům.
    Ten chleba se už láme dost dlouho. A to žrádlo + televise místo duchovna tu taky není náhodou ze dne na den. To je výsledek processu, trvajícího stovky let, a já nevidím šanci na to, že by se tento process náhle o 180° obrátil...

    OdpovědětVymazat
  15. Vodnik:
    Osobně považuju vítězství islámu v horizontu tak 30 - 50 let za jisté a jedinou otázkou je, jak to proběhne a co se stane s tím zbytkem populace.
    Pak sed nediv ze lide reaguji jako Geert Wilders
    Avubec se nejedna o "Kontroversní reklamu". Jed to jen pokus o zachranu. Protoze na rozdil od Tebe jsou jeste Evropane, kteri vidi "sariju" tedy Islam jako vetsi zlo nez soucasne zkurvene krestanstvi.howk
    PS
    Proslov ktery pronesl Wilders v USA dam na svuj blog, aby ctenar videl jak ohrozeni Evropy Islamem vidi On, na rozdil od Vodnika.

    OdpovědětVymazat
  16. Porovnejte jak zachazi se svobodou projevu soucasna vlada CR,vlada Fischerova, ale i ty predesle, posudte sami kolik svobody je dovoleno v Anglii!
    Je to spravne nebo je to prilis ?
    Mimo svobodnych demonstraci s napisy ktere jsou vice nez varovne,
    ktere jdou "svobodne" tak daleko, ze vyzyvaji k nasili a vrazdeni, viz obrazky nize
    take jiz probehla dalsi demonstrace , kterou Vam korektni demokraticka media neukazuji :-(
    Zadaji islamskou "shariu" nebot zakonodarstvi Anglie se temto pristehovalcum nezda dobre !

    http://img269.imageshack.us/img269/954/londonz.jpg
    http://img16.imageshack.us/img16/2408/london1p.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/4815/london2ka.jpg
    http://img8.imageshack.us/img8/899/london3m.jpg
    http://img245.imageshack.us/img245/5444/london4.jpg
    http://img16.imageshack.us/img16/5259/london5.jpg

    Ctete dobre a hlavne si vezmete ponauceni,
    o rovnych pravech, o toleranci, o nabozenske svobode, o dalsi Vasi existenci!

    Pokud Vam tato varovani nestaci, Vas osud je zpeceten!

    OdpovědětVymazat
  17. Co rekl Geert Wilders na prednasce v NY.
    Wilders

    OdpovědětVymazat
  18. Astře, nezlob se, to vůbec není pokus o záchranu. To je pokus apelovat na (většinou oprávněné) obavy autochtonní populace za účelem získat hlasy. That's it. Naprostá většina těch nešvarů, které Wilders popisuje, je důsledkem špatné politiky ustaveného politického establishmentu. Ty se, pravda, musí odstranit, ale způsob, kterým mává Wilders je nereálný a de facto celou situaci zhoršuje přiléváním oleje do ohně. Kromě xenofobních tirád bych rád připomněl, že Wilders je modrý jako Macek s Langerem dohromady a je to největší sionista na holandské politické scéně. Víme, komu záleží na tom, rozeštvat muslimy a domácí kdysikřesťanskou (dnes bezbožně liberální a konsumní) populaci. Wilders je jejich mluvčí, sice poněkud excentrický, ale on svými excessy posouvá ten standard zase blíž k ethnické a společenské nevraživosti.

    Islamisace Evropy ještě zdaleka nemusí znamenat šaríju. Pokud by Evropa zůstala rámcově pseudodemokratická, jako je teď, jen by islám nahradil liberální hedonism, mohla by se stát takovým Tureckem nebo Libannonem. Pokud by postavení křesťanů v Evropě mělo dopadnout tak, jako v Egyptě nebo Súdánu, bylo by to pochopitelně tragické, ale děj se vůle Boží. Pokud by jedinou alternativou k Evropě šaríje byla Evropa Geerta Wilderse, to radši mučednickou smrt!

    Ještě je tu jedna šance na záchranu Evropy: její realisace by se rovnala ovšem zázraku a myslím, že Peters, Pecina nebo Doležal by zase radši šaríju než tohle. A sice, že až se Američani stáhnou z Evropy (rovněž otázka času) a Evropa se položí ekonomicky (v Řecku už na tom banksteři pracují), zvítězí eurasijská ideologie Dugina, Limonova a dalších, Evropa se přimkne k ruskému dubisku jako k poslední naději a bude samozřejmě finlandisována (v lepším případě) nebo rovnou okupována a snad i postupně rusifikována (aspoň v té míře jako země sovětské střední Asie). Pokud by v této situaci většina Evropanů rozpoznala, že jejich duchovní kořeny leží ve svatém pravoslaví, mohlo by to Evropu zachránit. Tato "nová Evropa" by měla ale jen něco málo společného s Evropou takovou, jakou ji známe teď. Ale že by se Evropa obrátila zády ke svému tisíciletému duchovnímu, kulturnímu a civilisačnímu vývoji, to je tak absurdní představa, že by se jednalo, jak jsem psal, o čirý zázrak. (Zdravím Ondřeje Šlechtu a Alkibiada! ;-))

    OdpovědětVymazat
  19. Jak pro jednotlivce tak pro cele kategorie lidi kteri hlasaji nasili a radi by zavedli zakony ktere jsou nam cizi (viz sarija), je mozna pouze jedina reakce, osvedcena jiz z minulosti, bud se sami nepratelske ideologie ci nabozenstvi ktere hlasa netoleranci a nasili vzdate nebo odejdete
    Vyhani muslimu z Evropy podobne tomu ktere se udalo pred nekolika staletimi ze Spanelska se muze lidem zijicim v lasce k bliznimu zdat krute a nelidske, ale na zlo a nebezpeci ktere utoci na same koreny spolecnosti jina odpoved neplati!Ne ze neexistuje, ale proto ze zlo a nasili jine agumentaci nerozumi! Pokud zde Vodnik bude tvrdit ze pro neho je tolerance dobro, odpousteni, laska k bliznimu jedina cesta ke spaseni duse, je to jeho vira kterou mu jiste nikdo z teto spolecnosti nebude upirat. Pokud sam nevidi ze "saria" je pro Evropu hrozbou, nebot On zna jen same LIDSKE HODNE TOLERANTNI muslimy, pak tezko najde spolecnou rec s temi, kteri nebezpeci vidi.
    Kdo po Tobe kamenem Ty po nem chlebem, je cesta k prohre.
    Ostatne i on sam priznava, ze:
    Osobně považuju vítězství islámu v horizontu tak 30 - 50 let za jisté a jedinou otázkou je, jak to proběhne a co se stane s tím zbytkem populace.
    Proto opakuji, ze jedine reseni je postavit pristehovalce pred rozhodnuti:
    bud se sami nepratelske ideologie ci nabozenstvi ktere hlasa netoleranci a nasili vzdate nebo odejdete
    I Premier Australie jiz na adresu nekterych netolerantnich pristehovalcu rekl:
    "Bud budete respektovat nase zakony, prava a povinosti, nebo odejdete tam kde vladnou zakony a nabozenstvi ktere je v souladu s vasimi nazory"

    OdpovědětVymazat
  20. Vodniku..cha cha cha
    tak to jsi Petersovi vlastne priznal, ze to RUSKE nebezpeci je za rohem a On ted z toho spolu s jeho druhy krepci ve viteznem tanci kolem taboraku pravdy a lasky:-)

    ...a myslím, že Peters, Pecina nebo Doležal by zase radši šaríju než tohle. A sice, že až se Američani stáhnou z Evropy (rovněž otázka času) a Evropa se položí ekonomicky (v Řecku už na tom banksteři pracují), zvítězí eurasijská ideologie Dugina, Limonova a dalších, Evropa se přimkne k ruskému dubisku jako k poslední naději a bude samozřejmě finlandisována (v lepším případě) nebo rovnou okupována a snad i postupně rusifikována (aspoň v té míře jako země sovětské střední Asie).

    Dvakrat si Te precist, fsechny Ty Tvoje Eurooptimisticke reci a bejt Evropan tak si uz zejtra jdu podat zadost do nejake Asijske ci jihoAmericke zeme a verit na zazrak ze me to vyjde.(i kdyz tam emigranty neberou )
    Vypada to ze se Vam Euro odebira do kopru a to nejen proto ze si na to vsadili Soros , Goldman Sachs, a dalsi 1:20 az 1:100 na prani Rothschildu a TelAviviu, ale hlavne proto, ze po prikladu Recka natahuji ruku po Euroinjekci i Spanelsko, Portugalsko a pry dokonce i Italie. Tak to Vas potes koste:-(

    OdpovědětVymazat
  21. Offtopic pro AJ: velmi výživné, natolik, že se mi nedostává slov, abych to nějak kommentoval.

    OdpovědětVymazat
  22. tak to jsi Petersovi vlastne priznal, ze to RUSKE nebezpeci je za rohem
    Ale prdlačku! Právě, že není. Rusáci se sem nepohrnou, pokud je Evropa o to sama nepožádá. A já jsem jen nastínil situaci, ve které by eventuálně mohlo dojít k tomu, že bruselská věrchuška bude leštit kliky u Putina.

    A nevíš, co bych dělal v nějaké té asijské nebo jihoamerické zemi?? Nevím, jak Tobě, ale mně takové "přežití" za to nestojí...

    OdpovědětVymazat
  23. Vodníku, současný stav západní civilisace je jistě bídný, v tom určitě nejsme ve sporu...ale to je přechodný stav...a právě ten velký konflikt (Satan dej, aby k němu došlo) ji pomůže se z toho dostat...nebo zahynout. Ta možnost tu samozřejmě je, vždy byla...ale lepší pár let žít jako lev než prožít desetiletí jako ovce :-) Z toho obavy nemám, spíš z toho, že to může dojít až příliš daleko a okolo Slunce bude kroužit opečená brambora. I bez toho to bude řež, že vedle toho budou všechny předchozí jen takovou větší patálií.

    Asi to bude znít divně, ale těším se na to. Prožijeme moc zajímavé časy :-)

    OdpovědětVymazat
  24. právě ten velký konflikt ... ji pomůže se z toho dostat...nebo zahynout

    A za co si myslíte, že tady bude kdo bojovat? Za práva menšin? Za adopci dětí homosexuálními páry? Za dvě auta v rodině a dovolenou v exotických krajích? Takové "lvy" bych teda chtěl vidět!

    Anebo myslíte tím konfliktem nějaké povstání wildersovsko-vandasovské "ultrapravice" proti stávajícímu politicky korrektnímuu multikulti establishmentu? K tomu bych se rozhodně nepřidal, protože jsou pro mě jedni za osmnáct, druzí bez dvou za dvacet. Navrch by tito povstalci byli rozprášeni a zničeni možná právě s pomocí menšin, které by si tak neuvěřitelně upevnily posici v rámci stávajícího establishmentu.

    OdpovědětVymazat
  25. Inu, kdo ví...do budoucnosti nevidíme nikdo (nejméně pak futurologové). Dejme tomu čas, zatím není dostatečně špatně, aby to lidi k něčemu donutilo. Já jsem optimista...i když tak asi nepůsobím moc často...ostatně i můj optimismus v této záležitosti mnoha lidem přijde jako noční můra :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Vodnik:
    A nevíš, co bych dělal v nějaké té asijské nebo jihoamerické zemi??
    Vis:-) Sem se Vanocnil v Zaponsku a musim Ti rict ze Ty bys jeste lepe profesionalne ocenil nektere tamnejsi krivky jak zakaznic tak i prirody:-)
    Pane Yamato, bude hure i lepe, jak pro koho:-) Kdyz trochu pribrzdi, mohou se jeste Sorosove a GoldmanSachsove nejaky cas prohanet v klidu po planich plnych burzovnich bizonu a nabizet sve derivaty s hodnotu az nulovou, uzitnosti kulovou. Velka jejich nenazranost, i mnohych vlad presdposranost, pro lid zadna nadeje, hure bude nez ted je:-(

    OdpovědětVymazat
  27. Vodník: Nejsem si jist, zda chápu souvislosti... Ty barevné části jsou myšleny vážně?

    OdpovědětVymazat
  28. Astr: Cool blog Astře! Jedinou výhradu mám k tomu, že není úplně jasné, kde v té galaxii se tvůj blog nachází, ale to je detail... : )

    OdpovědětVymazat
  29. AJ: narazil jsm na to v traileru na nový český film, dokumentární komedii o radaru. Ty barevné části jsou samozřejmě míněny vážně, copak jsi nepoznal Vyčítala? Souvislosti? Myslím, že z té kombinace videoclipů je pěkně vidět ten kontrast všeho toho okolo té původní Bromovy písničky a všeho toho okolo Vyčítalova remake-u.

    OdpovědětVymazat
  30. Vodník: OK, ono to bude asi trochu sebeironické (jinak to není možné) ovšem ten celek a kauntry...

    Dal bych přednost, kdyby to jako národně kulturní projekt přijala Česká filharmonie, nakomponovala nějakou efemerální smyčcovou pasáž v horních registrech, trochu Dvořákova motivu 'Z Nového světa', aby bylo jasné, že je to o Američanech, Martin Kratochvíl by třeba mohl moogem simulovat zlověstnost toho paprsku, na závěr bouchnout do kotlů... Nic moc by to nestálo, chvilka ve studiu, střízlivé dokumentární video, ale mělo by to úrověň!

    Takhle si představím chudáky trampy a jiná kolem-základny-jdoucí zvířatka, která by byla první na ráně, až by spustili reaktor... : )

    OdpovědětVymazat
  31. Vodník: Ten trailer je skutečně dobrý. Ami gou home. Nejlepší jsou ty holky v bikinách s prskavkama. A co to tam běží? Zakrslý hrošík, divočák nebo slůně? Já znám maso jen ze supermarketu. Rozkošné... : )

    OdpovědětVymazat
  32. AJ
    TY jsi vlastne pricinou, duvodem proc vznikl double blog jako pojistka pred likvidaci Vrby:-(
    http://astrlive.blogspot.com/ to pro reci fseho druhu a ducha vzpruhu
    a
    http://astr.blogspot.com/ , only & strictly pro astronomicke reci, nezasvineno recmi mimo Vesmirnou thematiku. Simple like that:-)

    Jiz roky vyhrozujes ze Vrbu nechas uschnout a tak abych neprisel o prednasky Dr.Ullmanna o Vesmiru, ktere byly prvne a prednostne na Vrbu instalovany, jsem to pojistil blogem a nechal spat, s ideou ze docasne, do casu nez Ty predcasne Vrbu opravdu zlikvidujes.
    Zavrenim Vrby Ty jsi to odstartoval.
    Dal's prednost sportovani, bicyclovani, lyzovani, potapeni, a dalsimu fsemoznymu i nemoznymu -eni, jakoz i dalsim jinym cinnostem a zivota radostem, good luck to you :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Do jednoho pytle jsem je strčil kvůli tomu populistickému hraní na xenofobní sentimenty obyvatel. Program DS(SS) jsem četl zběžně a přišel mi přijatelnější než program PVV (Wildersova partaj). Opakuji ale, že jsem to jen prolétl.

    OdpovědětVymazat
  34. Astře, před dvěma dny jsem se pokusil postovat kommentář na Tvůj blog a dosud se tam neobjevil. Napsal jsem něco špatně?

    OdpovědětVymazat
  35. AJ: řekl bych, že to zvíře je divočák. Babička ("Ami go home") mě málem rozplakala ("My máme rádi naši českou zem!"). S tou sebeironií myslím českým obdivovatelům Ameriky opravdu fandíš...

    OdpovědětVymazat
  36. Vodniku, musim na komentar kliknout aby se vlozil.
    Je to tak nastaveno od doby kdy se to zaseklo po serii spamu. Podeziral jsem tehdy Maxe, za coz se mu do nebe omlouvam:-)

    OdpovědětVymazat
  37. Jisteze i FSECHNY dalsi komentare i mene lasky plne nez jsou Vodnika z Tulipanova budou "kliknuta". Schvalovani je tam nastaveno jen jako obrana pred zahlceni spamem:-)
    I kdyz nepopiram ze varianta a la GP, udelat si blog je pro svou potechu, tam si sve clanky psat a na komentare srat ma sve kouzlo i pohodli, ne dohady o tom zda jsme se dohodli.

    OdpovědětVymazat
  38. určitá dávka xenofobie je užitečná a žádoucí. Úlohou Wilderse aj. přece není prosazení jejich programu do poslední tečky nad i, ale vytváření rovnováhy, která tady v některých otázkách prostě chybí.
    Tohle bych bral. Ale on ten Wilders tu "rovnováhu" vytváří výroky jasně nepravdivými, vytváří záměrně nenávistné kontexty apod. Takže tu roli bude muset užitečným způsobem sehrát někdo jiný (Pim Fortuyn by byl býval ideální!)

    Program DS měl řadu líbivých bodů (ohledně zločinnosti apod.), ale jak jsem psal, jen jsem to přeběhl.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>