pondělí 31. května 2010

Že by to už začalo?

Malý a statečný stát Israel dodržel svůj slib a zahájil nutnou obranu proti bezprecedentní provokaci mezinárodního terrorismu, antisemitismu a levičáctví v podobě tzv. humanitární flotily do Gazy. Česká media se budou hromadně omlouvat za neslýchaně zaujaté zpravodajství, které Židy oprávněně pobouřilo (Lidovky už titulek změnily). Jeden zraněný israelský voják a 10 (nebo 16?) mrtvých na straně humanitárních terroristů zhruba odpovídá tradiční bilanci israelské obrany (Libannon, Gaza). Teď zbývá čekat, zda splní svůj slib Turecko. Potom by totiž mohla Evropa odvelet své armády na pomoc Israeli; knížepán by byl jistě mezi prvními, kdo by tam ty české (Petersi!) kluky poslal.

Jiná zpráva oznamuje, že Israel hodlá vyslat své ponorky ke břehům Íránu. Tentokrát se s jadernou náloží nedělají už žádné cavyky, takže Vanunu už může snad jít domů. Co na to říct? Snad jen, aby si Israel připomněl, že otevření dvojí fronty zlomilo krk i Hitlerovi!

136 komentářů:

  1. Mezitím exilový vůdce Hamásu Chálid Mišal výslovně nabídl Izraeli mír výměnou za jeho návrat k hranicím z roku 1967. Jsem zvědav na reakci - Hamás prý Israel nikdy uznat nechtěl...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je už jasná provokace!
    Jak si může někdo dovolit zmínit hranice Izraele z roku 1967! Tohle je antisemitism nejhrubšího zrna.

    Hranice Izraele každý slušný člověk uznává ty aktuální a my, nejvěrnější stoupenci, uznáváme jen ty budoucí.

    OdpovědětVymazat
  3. Ve Stredozemnim mori se bojuje i za Utrecht nebo Prahu. Israel by mel byt prijat do NATO. At se na obrane Evropy a evropskych hodnot podileji i sami Evropane. Proc mame my Zide pokladat sve zivoty na obranu rozmazleneho zivotniho stylu zzenstilych evropskych levicaku?

    OdpovědětVymazat
  4. JzP: Nemohl byste pana Kreutzfelda vyloučit z tohoto blogu, jako symbolickou odplatu za útok Israele na civilní plavidla v mezinárodních vodách?

    Mám pocit, že se nám vysmívá, místo toho aby si v Ashkelonu listoval někde v domově duchodců v toře a nebo pojídal bezzubými ďásněmi hummus. Čeho je moc toho je příliš!

    OdpovědětVymazat
  5. V.p. Kreutzfeld se ještě musí hodně učit - např. od v.p. Stejskala.

    OdpovědětVymazat
  6. Vzhledem k tomu, že incident se odehrál v mezinárodních vodách, lze očekávat, že israelská kommanda budou kontrolovat lodě třeba v Mexickém zálivu nebo kolem Filipín, prostě kdekoli. Čert a antisemitský terrorista nikdy nespí a komu se to nelíbí, je antisemita.

    OdpovědětVymazat
  7. symbolické dvacetisekundové hrození vepřovou šunkou i s kostí

    A co hrození vepřovou kostí bez šunky?

    OdpovědětVymazat
  8. JzP, JK: Já bych ho tou kostí pro jistotu rovnou majzl... Doufám, že poslední incident jasně dokázal, že zacházet se sionisty v rukavičkách je luxus, který si nemůžeme dovolit.

    OdpovědětVymazat
  9. JK: Co za poetický, ryze lidský rituál!

    OdpovědětVymazat
  10. A soutez o nejvetsi chutzpah dnes vyhrava pan Juchelka. Zide se brani, tak je budeme vylucovat. Me nemuzete vyloucit, protoze ja tady totiz ani nejsem!

    OdpovědětVymazat
  11. LK: " Me nemuzete vyloucit, protoze ja tady totiz ani nejsem!"

    Doufám, že to myslíte doslova...

    OdpovědětVymazat
  12. Teda to je mazec...Leon má jiný názor a obhájci práva mít jiný názor se můžou posrat. (teda pokud to není nějaký mnou nepochopený multigag)

    Napadnout lodě v mezinárodních vodách...hm, to je solidní provokace. Války už začaly pro menší věci. No a ty ponorky, to je tuplem zajímavý...

    OdpovědětVymazat
  13. Miroslav Yamato: FYI, je to pouze multigag. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  14. Věru jsem poslední dobou dosti nechápavý.

    OdpovědětVymazat
  15. Miroslav Yamato: To nebude vaše vina. My jsme se již tak vžili do našich rolí, že nás dokáže rozeznat snad jen Mossad, viďte pane Kreutzfelde?

    OdpovědětVymazat
  16. Pravdu ma pan Juchelka Yamato-san. Mossad by nas sice rozeznal, ale samozrejme s tim nema vubec nic spolecneho. Jedna se pouze jen o takove nevinne kockovani.

    OdpovědětVymazat
  17. Obhajci lidskych prav a vubec zdejsi pani prava znali maji ted moznost vysvetlit laikum mezinarodni morske pravo. Jak to vidim, mirovi aktiviste nemaji silny podklad pro obzalobu, snad jedine, ze se Israel dopustil piratstvi a unosu civilnich lodi. V tom pripade muze byt Israel zazalovan primo Tureckem, (lod Mavi Marmara je registrovana v Turecku)-popripade staty, ze kterych zabiti obcane pochazeji?
    Israel se vyborne pojistil a ma dukazy o opravnene sebeobrane a hlavne o necistych umyslech aktivistu. Tito sedli na vejicku a vykrikovali cele dny proti-israelska vyhruzna hesla na Lifestream webcam, zivem vysilani, davajice Israeli padny duvod k obavam o jeji bezpecnost.

    OdpovědětVymazat
  18. pani Daniela Vam to vysvetlila, i kdyz v zapalu boje opomela zopakovat zavaznot ohrozeni, nasly se 2 pistole !
    Vodniku odkaz na Eretz.cz to cele dava do spravne proIsraelskeho pohledu a nikdy jinak:-)

    Čestnou výjimkou na české mediální scéně je naopak agentura Mediafax, která o incidentu dokázala informovat střízlivě a pod neutrálním titulkem Izraelci zastavili lodě s humanitární pomocí pro pásmo Gazy, při incidentu zemřelo 16 lidí.

    To je spravny ci spravneji jeste jakz takz prijatelny komentar, kdyz uz nejaky musi byt.

    Šestnáct mrtvých při izraelském útoku na flotilu s charitou pro Gazu, kterým se a priori předpokládá, že na lodích byl skutečně jen a jen charitativní náklad a pokus o inspekci je stejně jako na dalších webech označen jako útok.

    To je ale troufalost takto utocit a osocovat mirumilovny Israel, ktery se jen branil!

    "Pokus o inspekci" pri kterem doslo k zabiti 16lidi a zraneni dalsich 40 lidi, ze israelske komando vysazene z helikopter rozstrilelo neozbrojene cestujici tedy ze se jednalo o vrazedne a vrazdici komando, tak si to spatne vysvetluje tisk CR, cele Evropy, celeho zbytku sveta. Vlada Isralele a vrazdici armada to vidi jinak.
    Takze shut up!
    KONECNE NECHT SI ZBYTEK SVETA UVEDOMI ZE O POMOCI CI NEPOMOCI GAZE SE ROZHODUJE JEN A JEN V TEL AVIVU!
    A bude hure:-(

    OdpovědětVymazat
  19. Nez budete vazeni gentlemouni pokracovat ve svem cernem humoru, meli byste vzit na vedomi jak to opravdu ve svete chodi. Hruba vojenska sila nakonec vzdy pise dejiny:-(
    A proto si delaji Rusove v Cecensku co uznaji za vhodne a totez Cina v Tibetu, USA v Iraku a kdekoli jinde ve svete a taktez i Israel v Gaze. To ze vyslal sve 3 jaderne ponorky ke brehum Iranu je jen dalsi ukazka "sily". Sice jim SVET po 2 svetove valce slavnostne pridelil uzemi, ale Gazu, zbytek Jerusalema, West Bank, Golanske vysiny ne, ty si vybojovali vojenskou silou!.
    Jsou tam dnes DOMA a DOMA si delaji co sami uznaji za vhodne. Pred lety rozstrileli valcnou lod USA, proc by nemohli jakoukoli jinou. Staci to zduvodnit tim ze ji oznaci za NEBEZPECNOU. A tak to bude i nadale, dokud jim nekdo jiny neukaze svoji SILU! Po domacku vyrabene naloze mohou jen obtezovat a byt jen zaminku k jeste tvrdsim represim. Zmenu neprivodi a nic se neprihodi do doby nez je nekdo SILOU z okupovanych uzemi vyprovodi.

    OdpovědětVymazat
  20. Daniela: Prosímvás! Právo a Israel jsou dvě navzájem zcela neslučitelné věci. Jedna vylučuje druhou...

    OdpovědětVymazat
  21. Reportaz kterou Vam neukazuji v CR.
    Napadeni lode vojenskym vysadkem v mezinarodnich vodach!
    Posledni zaber z helikoptery vysilany v Israeli tez velmi poucny. 4 jednotlivci, kteri utocili na vysadkare, jeden se dokonce odvazil zautocit s tyci! Co ostatnich 16 mrtvych, take byli tak nebezpecni ?
    Israelsky utok v mezinarodnich vodach je oznacovan za horsi nez co predvadi pirati ze Somalska. Ti chteji jen vykupne, nevrazdi jako Israelske komando.
    To ovsem hlasaji jen nepratele Israele! Pratele by si nikdy srovnani s piraty a nasilniky nedovolili.
    Shalom
    reportaz

    OdpovědětVymazat
  22. Pod Astonovým úvodníkem na Psu je v tomto okamžiku 68 kommentářů, z toho jeden nesmělý nesouhlasný názor. Konečně si to ghetto vyčistili od kazišuků a zavládla spokojená názorová jednota. Kopretina a Harpyje jsou jistě blahem bez sebe.

    OdpovědětVymazat
  23. Ale Vodníku, na OM je to zase naopak a ty voláš po mazání příspěvků. Zkus názorovou jednotu aspoň sám za sebe.


    Andy

    OdpovědětVymazat
  24. Aston:
    ... Z pásma Gaza se dnes a denně podnikají teroristické útoky. Hranice mezi Gazou a Izraelem je tudíž frontová linie. Je přirozené, že Izrael vyhlásil blokádu na dovoz čehokoli do Gazy.

    Je přirozené, že Izrael vyhlásil blokádu na dovoz čehokoli do Gazy. ?

    Izrael vyhlásil ze Gaza nema problem se zasobovanim a uvedl i pocet kamionu.

    Takze pane Neff, kde je pravda ?
    Mimochodem MIR pry byl dlouhe roky proto ze jak Zapad tak Vychod mel pocet zbrani v rovnovaze.

    Pan Netanyahu se odmitl zucastnit konference o Middle Eastu bez jadernych zbrani. Obavy z nerovnovahy?

    OdpovědětVymazat
  25. Strategické 'vítězství' pro Israel...

    Egypt opens Gaza border

    Bože to je banda arogantních blbů z bývalého Sovětského svazu...

    OdpovědětVymazat
  26. Andy: "Milášek Stwory a velký zastánce Hitlerovo advokátů?" To je argument, názor? Nebo sprostá lež? Sprosté lži mazat, to je hygiena. Na Psu mazat kritiku Israele - dnes ovšem už jsou všichni registrovaní a to si každý zváží asi jako kritiku Strany v době minulé.

    OdpovědětVymazat
  27. AJ: já to říkám furt: Amerika má máslo na hlavě už od svého vzniku. Ovšem to otevření blokády Egyptem je zajímavé. Jestli se tam ještě Turci pošlou s konvojem svoji flotilu, tak aby se ti slušní a chytří Židé koukali stěhovat...

    OdpovědětVymazat
  28. Tak Egypt si stavel zed aby az se Palestinci vynori z tunelu nemohli dale a ted si je tam pusti. Fatahovci v exilu mit radost nebudou, ale mirovi aktiviste by to meli privitat, ted mohou tahat pastelky po pevnine.. Aktivistka za zruseni blokady Gazy pani Greta Berlin zaklada novou Flotilu svobody na Cypru a uz se chysta na novou zasobovaci expedici, at si teda aktivuje v Egypte, to se IDF primo netyka..
    Doufam, ze ma Greta v proviantu take antikoncepce a prezervativy, Gazane se totiz priserne mnozi....

    OdpovědětVymazat
  29. Turci klidně můžou posílat s konvojem své flotily, koneckonců celá ta akce je turecké provenience, tedy bezpochyby čistě humanistická. Je známo, jakou péči mají Turci obecně o neturky. Možná se budou muset chytří a slušní židé stěhovat stejně jako se stěhovali díky Turkům Arméni a Kurdové. To bude srandy, Vodníku:)
    Zatleskej Turkům.

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní: To, co píšete jen podtrhuje idiocii celé té israelské akce...

    OdpovědětVymazat
  31. Tribun na svém blogu píše:

    "Zkušenosti českého novináře, jak byly právě uvedeny ve zprávách na ČT: nejprve, ještě na palubě lodi,po něm stříleli. Po převezení na pevninu byl spolu s ostatními vystaven spánkové deprivaci a v uzavřeném autě s vypnout klimatizací vystaven na slunci, tedy mučen; byl okraden o své osobní věci i kameru a natočený materiál; nakonec byl deportován na základě ilegálního vstupu do Izraele, na jehož území byl zavlečen izraelskými silami, ale kdyby tuto nepodepsal falešnou výpověď, hnije pořád v izraelských kobkách. České ministerstvo zahraničí samozřejmě mlčí, přece se nebude zastávat českého občana proti Izraeli."

    Viděl jste to někdo v té televisi?

    OdpovědětVymazat
  32. Tak jsem to právě shlédl. To je teda síla! Pan Línek už si asi ani neškrtne za takovouhle pomluvu toho těžce zkoušeného bránícího se národa!

    OdpovědětVymazat
  33. Ted jsem zrovna cetl, ze do Gazy dneska zamirila dalsi lod s teroristy a pseudohumanitarni pomoci. To zas bude mazec.

    http://news.yahoo.com/s/ap/20100601/ap_on_re_mi_ea/ml_israel_palestinians

    OdpovědětVymazat
  34. vážně? Turecko za podpory "aktivistů", jednoznačně nepřátelských Izraeli vstoupilo úmyslně do válečného konfliktu. Pokud by šlo o humanitární pomoc, poslechli by návrhy Izraele a nesnažili se prorazit blokádu. Takže, opakuji, šlo o úmyslný nepřátelský akt vůči Izraeli.
    Jestli z toho bude nakonec vyvraždění Židů nebo světová válka, to už padá na jejich hlavu. A na vaši a Vodníkovu, samozřejmě.

    OdpovědětVymazat
  35. Tribun je stejný cvok jako vy, Vodníku, a spánková deprivace trvající jednu necelou noc / nebo mu zakázali i šlofíka po obědě? je fakt mučení:))
    A filmy by jim sebral i Pecina, kdyby točili u Strakovky.
    Hnil by pořád v kobce? Ta událost se stala včera, vy šašci.
    Andy

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní: přiznávám se! To JÁ jsem vinen takzvanou pomocí palestinským terroristům a následným zničením Israele. :-))))

    OdpovědětVymazat
  37. Andy: dá to čím dál tím větší fušku, okecat tohle israelské chování, co?

    OdpovědětVymazat
  38. LK: jestli Egypt otevřel tu blokádu, tak ta loď teď možná může tamtudy.

    OdpovědětVymazat
  39. já ho ale Vodníku neokecávám. Proč bych měla? Mne to baví- netrpíš také spánkovou deprivací, už je devět, skoro tma...?
    A ta loď by samozřejmě mohla přes Egypt, ale ani ji to nenapadne. Skutečně se domníváš, že účel celé turecké akce bylo předat nějaké krámy do pásma Gazy?
    Uvidíme, jak dlouho Egypťané nechají otevřeno.
    Andy

    OdpovědětVymazat
  40. Na Psu je to dnes výživa. Fakt to stojí za čtení! Nejvíc semi líbilo tohle:

    Co bylo na těch lodích?:
    Autor: P. Kolář Datum: 01.06.2010 17:52
    To už se asi nedovíme, protože Evropu silně ovládá antisemitimus.

    Tribuna hadr!

    OdpovědětVymazat
  41. Jak velmi vadí sionistům objektivní celkové zpravodajství (tj. také hlas z opačného tábora), dokazuje tento protest na Eretz.cz.

    OdpovědětVymazat
  42. Pane Vodnik, ty lode mohly vsechny uz predtim, akurat pres israelske pristavy, kde by jim to procesali, jestli nevezou zbrojni komponenty. Ony akorat nemuzou primo do Gazy. Samozrejme ze postrilet nejake "aktivisty" na mezinarodnich vodach je zlocin, ale zase neztracejme kontext

    OdpovědětVymazat
  43. LK: v těch israelských přístavech by to nejen pročesali, ale i značně pozdrželi (v nejlepším případě), takže se jim jistě nedivíte, že do toho nešli. Naopak, kdyby Egypt tu blokádu otevřel před weekendem, tak tomu útoku mohl předejít (a nebo taky ne, to by se pak ovšem Israeli vysvětlovalo ještě hůř).

    OdpovědětVymazat
  44. LK: Já myslím, že aktivisté nechtěli demonstrativně spolupracovat s vašim hnusným okupačním režimem, což jim naprosto schvaluji.

    Kdyby se na loď amerických mírových aktivistů v mezinárodních vodách spustilo z helikoptéry iránské námořní komando, Američané by je tloukli holema a na základě toho by některé z nich Iránci v sebeobraně postříleli, byla by celá posádka lodi oslavována jako hrdinové...

    OdpovědětVymazat
  45. ale to je v pořádku, Juchelko, že schvalujete vstup Turecka do války, de facto vyhlášení války Tureckem.
    Váš druhý odstavec nechápu, resp. se domnívám,že mi chcete ukázat mlácené černochy, ale já bych v tomto případě s iránci naprosto souhlasila. Je to válka, tak tam nemají provokatéři co dělat, a když už tam vlezou, nemají brečet.

    Andy

    OdpovědětVymazat
  46. Vodník: Díval jsem se na toho reportéra z ČT. Jeho kolegy Israel zdá se do 48 hodin propustí, ale nemyslím si, že kameraman udělal chybu, že to Israeli podepsal. Jestli se Israel bude chovat tak, jako doposud, kdoví, zda v místě svého přechodného bydliště bude ještě za 10 let existovat, takže ten limit na cestování bude bezpředmětný a kdo by vůbec chtěl takový absurdistán v současné době navštívit... To je jako jezdit během studené války na dovolenou do Sojuzu.

    OdpovědětVymazat
  47. Pane Vodnik, to je jedno, cela ta akce mela za cil uplne neco jineho nez dovoz humanitarni pomoci do Gazy. A uspela a soucasna administrativa si tim masivne nasrala do bot, to je jasne. Jim ale sracky v botach nejspis nevadi. Uvidime, co bude s dalsim konvojem. BTW ktery blazen se vyda na takovou cestu?

    Pane Juchelka, Israel ale neni posuzovan podle stejnych standartu jako Iran. Vam to preci musi byt jasne a ja se s Vami o tom nehadam.

    OdpovědětVymazat
  48. Andy: Vy v tom máte opět hokej, napadení turecké lodi v mezinárodních vodách je vyhlášením války Turecku, ne naopak, když už uvažujete v těchto intencích...

    Téměř vše, co Israel podniká vůči Palestincům a jejich zemi je nelegální a věřte, není pro mě příjemné být svědkem toho, že stejně jako v 89, když vám šlo o svobodu, jste dnes ve svých postojích k aparthaidnímu israelskému režimu opět mezi posledními...

    OdpovědětVymazat
  49. LK: Ano, je mi jasné, že se jedná o nebetyčné pokrytectví a dvojí standard.

    OdpovědětVymazat
  50. LK:"cela ta akce mela za cil uplne neco jineho nez dovoz humanitarni pomoci do Gazy. A uspela a soucasna administrativa si tim masivne nasrala do bot, to je jasne"

    Když si představím, že jediné, co stačilo Israeli udělat, bylo konvoj do Gazy (bez vojenských cavyků pod pláštíkem noci) pustit, aby plány a cíle proradných aktivistů totálně selhaly, tak mi připadá stupidita vaší vlády skutečně trestuhodná! Doufám, že se vaši 'decision makers' poučí, až připluje Rachel Corrie. Já osobně doufám, že ji potopí! ; )

    OdpovědětVymazat
  51. není pro mě příjemné být svědkem toho, že stejně jako v 89, když vám šlo o svobodu, jste dnes ve svých postojích k aparthaidnímu israelskému režimu opět mezi posledními...
    Velmi pravdivý, smutně pravdivý postřeh. I když je třeba mít na paměti, že vlády nemluvívají vždy jménem lidu, ani když jsou zvoleni většinou hlasů v demokratických volbách. AndyO bude Grebeníčkem příštího politicko-společenského paradigmatu.

    OdpovědětVymazat
  52. LK: patrně chcete naznačit, že šlo o provokaci. Víte, v.p.Kreutzfelde, ve fašistickém kontextu jsou provokací i úplně normální kroky a zásahy proti nim jsou vydávány za nezbytnou obranu. Když K.H.Frank vyvraždil Lidice, tak měl podobné kecy. Nebo si připomeňte "7 statečných" na Rudém náměstí v r. 1968 - někteří skončili na psychiatrii.

    OdpovědětVymazat
  53. ty jsi,Vodníku, s těmi nacisty horší než židi s holocaustem:) Neumíš si vymyslet něco originálního?

    Pustit konvoj do Gazy, nechat si opět zamořit Izrael teroristy, znova si nechat vybuchovat autobusy- proč by to u všech všudy dělali?

    Osobně jsem ve svém postoji k Izraeli konsistentní už nejméně od roku 1975, možná vám chybí ta krásná zkušenost s poslechem Arafatových projevů a pohledem na malé palestinské chlapečky ( dnes už zkušené Hamásovské veterány), házící kamení a chechtající se, kdykoliv vyletěl v Jeruzalémě další auťák na tržišti do vzduchu.

    A popravdě, kázání od lidí, jejichž neustále projevovaným přáním je naprostá likvidace Izraele mne skutečně nepřesvědčí o správnosti vašich myšlenek. Ani kdybyste se ugrebeníčkovali.

    OdpovědětVymazat
  54. Osobně jsem ve svém postoji k Izraeli konsistentní už nejméně od roku 1975
    Jak známo, jen blbec nemění svoje názory.

    OdpovědětVymazat
  55. Vodník: Neřekl bych, že Andy je blbec (i když předpokládám, žes to myslel obrazně), ale 1) bohužel zcela pomíjí zlodějskou povahu celé té israelské akvisice Palestiny od samého začátku a 2) vůbec nechápe, jak Israel operuje v USA, což je hlavní příčina mého viscerálního odporu k tomuto státu...

    OdpovědětVymazat
  56. Leon Kreutzfeld2. června 2010 v 0:11

    AJ: Kdovi co ma kdo za lubem. Stalo se to v predvecer Bibiho navstevy u Obamy, ktera byla zrusena.

    Turecko je americkym vazalem stejne jako Israel a Egypt. Vubec bych se nedivil, kdyby za tim byl ten Vas cernousek. Speak softly and carry a big stick. MOzna by Obamovi vyhovovalo, kdyby mel na israelske strane jineho partnera.

    OdpovědětVymazat
  57. Můj bratranec taky není blbec, ale co se týče Israele, tak se jako takový chová. Je to zajímavý psychopathologický syndrom mnoha evropských intellektuálů, tahle až náboženská posedlost židovstvím a Israelem.

    BTW, Andy se pod svůj předchozí příspěvek zapomněla podepsat a "Anonymních" tu řádí víc. Prachbídná úroveň kommentáře nevylučuje ani athorství AndyO, jestliže se jedná o Israel.

    OdpovědětVymazat
  58. Na dnešním Psu Šaman vypráví, jak roztrhal demonstrantovi pivní tácek s nápisem "ISRAEL - VRAH"; policistou byl upozorněn, že k tomu nemá oprávnění. Na svém webu pak v diskussi v duchu Ščaranského deklamuje: "...»Izrael dělá přesně to samé co dělali Židům nacionální-socialisté v Hitlerově 3. Říši« --- Tímto výrokem je axiomaticky definován nový antisemitismus." Opravdu: spojím si jedna plus jedna a bolševický škleb totalitního bubáka zastíní českou oblohu...

    OdpovědětVymazat
  59. Andy, puvabna damo ze stare Sprchy,(pokud jste to Vy) tohle jste prehnala:
    A popravdě, kázání od lidí, jejichž neustále projevovaným přáním je naprostá likvidace Izraele mne skutečně nepřesvědčí o správnosti vašich myšlenek. Ani kdybyste se ugrebeníčkovali.

    Vodnik ci AJ to co Vy nazyvate "naprostá likvidace Izraele" nikde nehlasaji. Jen maji vyhrady k hrube nasilnicke akci v mezinarodnich vodach. A take ze na okupovanem uzemi stavi zed stavi dalsi a dalsi osady a z Gazy udelali velky koncentrak, ktery zasobuji x kamiony.
    Pritom reseni by mohlo byt tak jednoduche, zadna gaza, West Bank zadna okupovana uzemi, JEN JEDEN STAT ZIDU A PALESTINCU!
    To byla moje predstava od pocatku(ne od r.75) jak tamnejsi konflik zlikvidovat. Misto toho postavili zed, stavi svoje sidliste a podarilo se jim zbuldozerovat cca 20tisic domu Palestincum. Kdyby v kazdem zilo jen 5 lidi pak je to pres 100tisic lidi kteri je nenavidi a z nich se pak rekrutuji obalovaci semtexem. Reseni jsou, musi vsak byt vule na obou stranach. Ta neni neb si jiz ublizili v mire vetsi nez male. Hlavne se nesmi rikat nepravda. Pocinaje tim ze narknete Vodnika, AJ a dalsi ze snahy ci podpory likvidace Israele. Pro pocatek by stacilo se za narceni omluvit, (to ve vasem pripade) a tech 20tisic domu opet postavit a Palestincum vratit,(to v pripade Israele). A hlavne PRAVDU, PADNI KOMU PADNI!

    OdpovědětVymazat
  60. Astře, v archívu NP na Lidovkách se prakticky nedá hledat, takže nemohu posloužit přímými důkazy, ale Juchelka jistě rád přizná, jak opakovaně požadoval odsun všech židovských obyvatel z Izraele tu na Madagaskar, onde do Gronska a to co nejdříve.
    Vodník vskutku nechce, aby izraelští Židé odjeli do Gronska, ale prostě mají z Izraele zmizet, protože tam nemají co dělat. Je mu jedno kam a jak. Ta zem je prý Palestniců- já to vidím jako likvidaci Izraele, nic jiného.
    Za co, uvšechvšudy, bych se jim měla omlouvat? Za úvahy o tom, jak někde ležím mrtvá s vyřezanou davidovou hvězdou do zad? Za to, že naprosto ignorují cokoli, co provedou Palestinci nebo pro to mají omluvu: " oni jen brání svou zem, chudáci"?

    Vaše řešení je tak jednoduché, že marně přemýšlím, jak sem vsadit co nejvíce užaslých smajlíků. To snad dosud nikoho nenapadlo, že by mohli žít všichni v míru v jednom státě. Proč jen to hergot nikdo neřekl jeruzalémskému muftímu, okolním arabským zemím, vytrvale válčícím s Izraelem, Angličanům, Francouzům, Čechům s jejich semtexem a universitou 17.listopadu, Němcům a taky Palestincům a Izraelitům?
    Izrael, jak jsem mnohokrát psala dělá chyby, ono odolávat útokům desítky let asi pochuchá nervy...ale chybou jistě není to, že se nenechají zlikvidovat. Palestinci nechtějí žít vedle Źidů v míru- chtějí to co Vodník a Juchelka. Že palestinští spojenci pravidelně prohrávali a důsledky se jim nelíbí chápu...ostatně pokud vím, tak Gaza byla vyklizena, následně zplundrována Palestinci a opět se stala základnou pro teroristické útoky. Co takhle poradit Palestincům, ať si dají pokoj...myslím že pak blokádu a zeď Izraelci veleochotně zničí sami. No ale možná že vaše pochopení pro exotické wehhwolfy nejde tak daleko, abyste věřil, že je to možné.
    Turci se rozhodli v souladu se svou politikou posledních let zasáhnout- že to nebyla účelová provokace, tomu snad nevěří ani žáby ve vodníkovo rybníku. Tak co hergot čekali? Že prolomí blokádu, vypustí "koncentrák", odjedou domů a bude mír?
    Prosím, Astře, nechte toho. Vaše názory znám, stejně jako vy znáte mé...a nemyslím, že bychom je změnili jen pro pár lichotek.

    OdpovědětVymazat
  61. ještě...domnívám se, že nyní Izrael pod soustředěným nátlakem "světa" Gazu otevře.
    Pak uvidíme, jak to myslí Palestinci s mírem a kdo z nás dvou se mýlí, Astře.

    OdpovědětVymazat
  62. Vodník vskutku nechce, aby izraelští Židé odjeli do Gronska, ale prostě mají z Izraele zmizet, protože tam nemají co dělat. Je mu jedno kam a jak. Ta zem je prý Palestniců- já to vidím jako likvidaci Izraele, nic jiného.
    Spatne Andy! Pro me za me by tam Zide nebo ti Rusi, Americani aj. zidovskeho vyznani klidne mohli zit, v normalnim state, nikoli v apartheidu, kdy jsou puvodni obyvatele obcany druheho radu (kecy o tom, ze se maji porad lip nez Arabi v okolnich zemi jsou nechutne chucpe!) Jenze o tohle se ti pristehovalci nikdy nesnazili, Israel byl od pocatku zrizen jako zidovsky stat. Ale ani versi s druhym statem pro puvodni obyvatele Israelci nikdy nebrali vazne - zpusob, jakym se chovaji na okupovanych uzemich (ktera mnohdy odmitaji nazyvat okupovanym uzemim, napr. na Eretz.cz), je toho dukazem. Takze shrnuti (uloz si ho na hard disk): stat, ktery se udrzuje pri zivote pouze permanentni "obranou" v podobe massakru civilistu, permanentnim psychotickym vyhrozovanim valkou svym sousedum, ba i spojencum, a permanentnim porusovanim vsech moznych mezinarodnich prav, vyzev a resoluci, ktery nespolupracuje na jedinem mezinarodnim humanitarne zabarvenem projektu (kontrola jadernych zbrani, zakaz naslapnych min, zakaz ochuzeneho uranu, apod.), takovy stat pravo na existenci nema, je mi lito.

    domnívám se, že nyní Izrael pod soustředěným nátlakem "světa" Gazu otevře. Pak uvidíme, jak to myslí Palestinci s mírem
    To je spinavost! V Gaze ma kazdy v rodine nekoho, komu Israelci zabili pribuzne, zborili dum apod. Co se da cekat jineho nez ze se utoky v takove ci makove mire obnovi. Israel by toho musel udelat mnohem vic nez "otevrit Gazu": stahnout se do hranic z r.1967 (to nabizi uz i Hamas), nahradit Palestincum skody atd. atd. Pak by melo smysl vynucovat mir.

    OdpovědětVymazat
  63. Andy na jednoduchem reseni v podobe spolecneho statu ci federace trvam jako na relativne nejsnadnejsim. Palestinci musi vzit na vedomi skutecnost ze po valce pod hlavickou UN(OSN) bylo Israelitum prideleno uzemi! Nezpochybnitelne.
    A Izraelcum zase ze okupuji uzemi ktera jim pridelena nebyla, ktera ziskali nasilim. Konec zabirani dalsiho uzemi, konec staveni sidlist na cizim uzemi.
    Nemohou se dohodnout? Pak jako v Kosovu, vic nez par roku to bude hlidat mezinarodni poradkova sluzba ci jak to vojsko mozno nazvat. Konec vyroby po domacku vyrabenych bombicek na jedne strane, konec buldozerovani cizich domu na druhe.
    Pak uvidíme, jak to myslí Palestinci a Israelite s mírem a kdo z nás dvou se mýlí, Andy.
    ----------------------------------------------
    Ofsem s Vasim optimismem bych byl opatrny :-)

    ještě...domnívám se, že nyní Izrael pod soustředěným nátlakem "světa" Gazu otevře.
    Pak uvidíme, jak to myslí Palestinci s mírem a kdo z nás dvou se mýlí, Astře.

    Ja bych to s tou duverou neprehanel a z opatrnosti byl jako ta neduveriva jeptiska co si rekla ze jistota je kulomet,...a pro jistou si nasadila na svicku ochranu!
    Sem totiz upad po Vasi zprave o otevreni hranice do miroveho deliria a mel sem videni o tom jak se to tam zlepsi jen k horsimu a konfliktu vetsimu:-(
    A protoze mam obcas ve zvyku prehanet a s Vami je to krasne uz cele desetileti(uff jak ten cas leti) tak to otevreni, pokud by to mela byt jen jednostranna akce na natlak sveta, by mohlo dopadnout tak jako by z Kosova odesli hlidaci z OSN a nechali to na vzajemnem libani Kosovskych Albancu se zbytkem Kosovskych Srbu:-(
    Materialni pomoc? Jiste a to vcetne i toho zakazaneho cementu, protoze stejne jako Vy si muzete postavit dum podle pravidel CR a nepujdete ze zeptat do Berlina, tak i Palestinec by mel mit moznost stejnou bez nutnosti se ptat v Izraeli co oni na to. Na rozdil od militantnich hlav nezadam "jadernou rovnovahu" alias na 200 Israelskych atomovek 200 Palestinskych, me v mem prehaneni staci kdyz to za par let nebude v Gaze vypadat jako po bitve u Stalingradu a no prave ty mezinarodni sily by to mohli stejne dobre ci blbe ohlidat jako to hlidaji v Kosovu.
    Ale to uz sem si asi pustil fantazii na spacir vic nez dost.
    Toz shalom :-)
    Astr

    OdpovědětVymazat
  64. Astře, co na to říci? Snad jen, abyste si přečetl co o patro výše napsal Vodník, pak si to srovnal s tím, co píšete vy a živě si představil, jak to asi bude vypadat. A to je Vodník holandský "křesťan", ani žid, ani muslim, ani Izraelita, ani Palestinec. Mimochodem, je zajímavé, jak jste přešel Vodníkovo vyjádření- hlavně že já bych se měla omlouvat. Co takhle vy, že jste mi nevěřil?
    Němci už se vyjádřili, že by měli zasáhnout...já to vidím, tak, že Gaza se otevře...a následně si zas můžou humanitární děvenky lehat před tanky.

    OdpovědětVymazat
  65. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  66. Vodník:"V Gaze ma kazdy v rodine nekoho, komu Israelci zabili pribuzne, zborili dum apod. Co se da cekat jineho nez ze se utoky v takove ci makove mire obnovi. Israel by toho musel udelat mnohem vic nez "otevrit Gazu": stahnout se do hranic z r.1967 (to nabizi uz i Hamas), nahradit Palestincum skody atd. atd. Pak by melo smysl vynucovat mir."

    Přesně. Já bych řekl, že Palestinci se umí skutečně neuvěřitelně ovládat.

    OdpovědětVymazat
  67. Andy: "Juchelka jistě rád přizná, jak opakovaně požadoval odsun všech židovských obyvatel z Izraele tu na Madagaskar, onde do Gronska a to co nejdříve"

    Ale nepovídejte, milostivá... Tak především, nepožadoval jsem odsun *všech* židovských obyvatel. Starousedlíky a ty s vazbami v Palestině před vznikem židovského státu bych nechal v Jerusalémě a okolí (posvátná místa, apd.) pod ochranou OSN (zpočátku by ta ochrana asi byla bohužel nutná) a zbytku jsem doporučil odstěhovat se (a teď dávejte dobrý pozor, neb jsem to tvrdil opakovaně a vám to přesto uniklo) *dobrovolně*. Jinými slovy, pokud by mladí israelci chtěli v té aparthaidní mizérii dožít své životy v boji o ukradená území a kontrolu původního obyvatelstva, mohli by mít, co chtějí...

    Celá věc byla z mé strany myšlena naprosto altruisticky, i když by se jednalo o radikální řešení. Dal bych jim novou, skutečně demokratickou ústavu, bránil bych je před nepřáteli (ale zároveň na ně uvalil zbraňové embargo aby zase neměli chuť se nepřiměřeně 'bránit'). Jediná omezující věc by byla, že by museli žít na ostrově. To je ale při jejich expanzivních sklonech pochopitelné a ten ostrov by se dal vždy rozšířit, apd. Samozřejmě páté kolony v jiných zemích a la AIPAC v USA by byly okamžitě zrušeny a postihovány drakonickými tresty.

    Z mé strany se jednalo o pohrdavou rekací na tehdejší neúměrné a nelidské israelské bombardování Libanonu, povšechnou tupost českých obhájců Israele a tupost Psí populace in general. Za tupost považuji kupř. opakovanou a tvrdohlavou neschopnost rozlišovat mezi kritikou Israele a židů, jako národa, apd.

    A, BTW, v realné situaci (netvrdil jsem nic takového nikdy ani obrazně) by mě ani nenapadlo vám do zad něco řezat, maximálně bych se na vás vysral. Falešná, manipulativní osobo!

    OdpovědětVymazat
  68. Juchelko, juchelko, ta vaše úroveň:(( To je hnus, jako vždy.
    Ale okecávat svá tehdy jasná slova nějakým "nepožadoval jsem odsun všech...ble ble", to ten váš altruismus poněkud...zesměšňuje. Pokud si vzpomínám, psal jste, ať se Izraelci seberou a odstěhují se do Gronska, že na Blízkém východě nemají co dělat.
    A to vaše " dal bych jim...bránil...museli by žít na ostrově" -víte co, vyserte se na ně, když už máte potřebu, oni se brání sami.

    OdpovědětVymazat
  69. Andy: Hnus je zbytečně zastřelit na otevřeném moři a v mezinárodnéch vodách pasažéry lodi, kteří se snaží prorazit nelegální blokádu Gazy.

    "Pokud si vzpomínám, psal jste, ať se Izraelci seberou a odstěhují se do Gronska, že na Blízkém východě nemají co dělat."

    To si pamatujete blbě. Israelci podle mě svým chováním skutečně dokazují, že na SV nemají co dělat, to je bez diskuse, ale nabízel jsem těm rozumnějším vždy jen *dobrovolné* odstěhování (nejsem jako oni), za účelem snížení napětí. Jinak ti lidé vedle sebe nikdy nebudou žít v klidu.

    "víte co, vyserte se na ně, když už máte potřebu, oni se brání sami"

    Co se vysrání týče, řeč byla jednoznačně pouze o vás.

    OdpovědětVymazat
  70. Andy: A nikdy jsem nepsal o Grónsku (další důkaz toho, jak si vymýšlíte), tam žijí lidé. Musel by to být neobydlený ostrov. Mým cílem nebylo vytvořit novou Palestinu.

    OdpovědětVymazat
  71. Andy mea culpa,
    nikdy jsem nezaznamenal ani AJ ani Vodnika jako lidi kteri by chteli Israelity"zahnat do more", ale vzdy jsem cetl jen jejich vyhrady co se jim na Israeli nelibilo a ze toho na vyhrady je dost vite i Vy. Vy je ale vidite a vnimate jinak nez ja. Stejne jako neni dnes omluva a domluva mozna mezi Palestinci a obyvateli Israele, kteri se z nekolika desitek tisic rozhojnili na dnesnich 7,353,985, neni domluva jak vidno mozna ani mezi Vami a lidmi opacnych nazoru jako je Vodnik, AJ a dalsi. Skoda:-(

    OdpovědětVymazat
  72. Re: Re: Re: to jsou ale hovadiny.:
    Autor: čtenář Datum: 22.10.2006 18:56
    Jiní takoví zase žijí v Izraeli. A přesto je někdo chce zahnat do moře anebo vymazat z mapy světa a stránek historie. Tak se tomu brání, jako kazdý normální stát.

    Re: Re: Re: Re: to jsou ale hovadiny.:
    Autor: Alex Juchelka Datum: 22.10.2006 21:22
    Já myslím, že by to ani moc nebolelo...

    OdpovědětVymazat
  73. I kolemjdouciho musi uhodit, ze pani Andy vas panove, vas, kteri se tak snazite ji zdiskreditovat, naprosto presahuje svou inteligenci.
    A to ji neznam, jen posuzuji z jejich brilantnich prispevku zde...

    OdpovědětVymazat
  74. Andy: Máte odkaz na celé to vlákno? : )

    OdpovědětVymazat
  75. Daniela: Je dobře známo že ženy jsou všeobecně inteligentnější, než většina mužů. Proto s vámi tak rádi diskutujeme a nějaké občasné lži a drobné podrazy velkoryse přehlížíme... ; )

    OdpovědětVymazat
  76. A to je Vodník holandský "křesťan"
    Proč ty uvozovky?

    OdpovědětVymazat
  77. AJ: jednou, když Andy na Psu blábolila podobně jako teď, jsem reagoval fiktivní zprávou z Černé kroniky, něco ve stylu: za Prahou ve škarpě byla nalezena brutálně ubitá 51(?)letá Andrea O., bytem v Praze, neznámí pachatelé jí vyřezali šesticípou hvězdu do zad, atd. atd. Jako všichni lidé se špatným svědomím (Štětina) - anebo chcete-li s typickou židovskou paranoidní psychosou - to Andy vzala vážně (jako Štětina) a dodnes trousí po netu, že jsem jí vyhrožoval zabitím. :-) Dneska se tomu směju, ale nevím, neměl-li bych si dělat starosti, že si pro mě její kamarádi v rámci nutné obrany Israele přijdou a ona pak bude svědčit, jak jsem ji sliboval děsnou smrt...

    OdpovědětVymazat
  78. Dnes na Blistech: Farmisal Subotka podpořil israelské pirátství. Prý to má být po Klausovi president...8-(

    Vím, že je nesmysl stydět se za to, že je jeden Čech, ale stejně si říkám, ještě štěstí, že jsem napůl Slovák. Plně chápu, jak se slušní Židé musí cítit, když jsou svědky těchto israelských projevů "nedat se vést jako ovce"...

    OdpovědětVymazat
  79. Samozřejmě, Vodníku, pokud bude příležitost svědčit, pak to s potěšením udělám. Co jsi čekal? Ostatně vzhledem k zjevné patologii toho tvého "vtipu" by asi nebyl problém utopit tě na tom i nyní, bez kamarádů z Izraele. I když jsi vodník.
    Tak buď hodnej:)

    OdpovědětVymazat
  80. Hu, to je strašidelné! Vážně se už bojím, ba, pod tíhou důkazů se hroutím...:-D

    Tak buď hodnej:)
    Mám tomu rozumět jako "tak nekritisuj Israel"? Běda, někteří lidé se nedají přivést k rozumu, znáš to...:-(((

    OdpovědětVymazat
  81. JzP: Vodník se Prahou mihne teď téměř každý měsíc, ale obvykle nemá času ani co by se za nehet vešlo.

    OdpovědětVymazat
  82. Ad odkazy: na to se mě nemusíš přece ptát. Tenhle blog je Tvůj, já jsem tu jen hostem, pravda, s právem publikovat, nicméně o.k. K těm jmenovaným bych přidal Blisty, Outsider Media, Tribuna a CFK. Ty budeš možná znát ještě nějaké...

    OdpovědětVymazat
  83. Jardo, myslím, že odkaz na Lucernu nemá smysl - tím je de facto celý tento blog. Dej tam radši Outsider Media (nebo jestli preferuješ něco jiného).

    OdpovědětVymazat
  84. já jsem také pro, ač nejsem komunitní, aby zde byly odkazy na OM, Nautilus, Modrou šanci, CFK, Tribuna a Tarase. Fascinuje mne ten koloběh jednoho a toho samého článku po jistých blozích a u každé kopie bouřlivá diskuse těch samých lidí pořád o tom samém. Připomíná mi to film 50x a stále poprvé, kdy hrdinka trpí poúrazovou amnezií a každý den vstává s hlavou vyčištěnou, aniž by si pamatovala, co bylo včera.

    OdpovědětVymazat
  85. Ja bych sem dal i odkazy na nejake ty sionisticke servery, ktere pan Vodnik furt sjizdi. Eretz, Nullingsworth a tak. Jinak se zde dale posili groupthink jako na Sprse kdyz byla vycistena od malych mozku.

    OdpovědětVymazat
  86. LK: Co se Eretzu týče, jsem pro :-) - ale Nilberta nemusím, to je hateful website bez informační hodnoty. To už raději Psa - do rubriky "Zábava": Kopretina tam teď po té obranné akci těžce zkoušeného Israele fachá na 200%.

    OdpovědětVymazat
  87. JzP: ne, jsem vůl - myslel jsem CFP... LW je naprosto redundantní, ale když je to neomezené, fajn. Ad Vrba souhlas.

    OdpovědětVymazat
  88. JzP: tak třeba tuhle Trautenberkovu nacistoidní hlášku jsem zaznamenal díky Tribunovi.

    OdpovědětVymazat
  89. JzP: FYI, slíbili mi, že (Vrba) končí... Není to v mých rukou, ale budu to opět avízovat.

    OdpovědětVymazat
  90. Ten Tribun snad nikdy nespí, zas mě předběhl!

    OdpovědětVymazat
  91. tuhle Trautenberkovu nacistoidní hlášku?

    ..kdy jsme se bavili o důchodové reformě a o výsledku jednání tzv. Bezděkovy komise. Jde o text, kterému bych se v situaci, která by nebyla tak vážná, i zasmál. K smíchu to však rozhodně není. Zmíněný text zní: »Vlastenecky uvědomělej důchodce umírá včas.«
    Stale kolem dokola se hleda nejake reseni a resi se "duchodova reforma" Tak to rek Knizepan na plno hobo. Nebyl prvni. Mimo jinych i herec J.Sovak pravil ze slusnej clovek v 80 zemre. A take v 80 zemrel.
    A jakou "nacistoidní hlášku" ? Ste si ve skolce necetli vo tom jak uz ve stary Sparte meli vymakanej TRH bez privlastku a nejen starce ale FSECHNO co se nepovedlo hazeli ze skaly?
    Ses Vodnajs nakj moc outlocitnej kdyz dojde na cas vodkvetlejch tulipanu. Pro celej SVET plati ze FSEHO do casu:-(
    Bohuzel pro nas trochu driveji narozene je to videno trochu jinak nez temi co natacej videoklip o tom koho volit.
    Se pak nediv ze sou mladi az nasrati kdyz jim Kalousci pripominaji co fsechno budou muset platit. Seniorum penze, domovy duchodcu, dokonce i zdravotni peci tem co nevedi kdy je cas vodejit z jejich sveta TRHu

    OdpovědětVymazat
  92. Abych nenechal bez poznamky poznamku me milenky Andy se kterou casto spolecne uleham i vstavam, tedy casove, jen casove, neb ulehani s krasnymi zenami bylo snem fsech homosapiensu vod Adama pres Belzebuba, Gilgamese az po Clintona a vetsinu zde pritomnych pokud negdo nejste buzerant ci lesba. Si to priznejme :-)Aspon f tom byste se mnou mohli tady souhlasit Vy bando rozhadana :-)
    ------------------------------
    Andy pravila:

    Fascinuje mne ten koloběh jednoho a toho samého článku po jistých blozích a u každé kopie bouřlivá diskuse těch samých lidí pořád o tom samém. Připomíná mi to film 50x a stále poprvé, kdy hrdinka trpí poúrazovou amnezií a každý den vstává s hlavou vyčištěnou, aniž by si pamatovala, co bylo včera.

    Mate Andy pravdu, ale zase ne uplnou. Obsah stejny, jen kazdy to ma zaobalene do svejch vlastnich slov a jak sama jiste vite prave ta omacka z nekterych pokrmu dela pokrm jiny ac nazvem stejny. A vetsina z tech komentaru je pravdivych pokud jde o shodu v obsahu. Jako napriklad co ctu na BL:
    Kdyby podobný akt, kterého se dopustili Izraelci, provedli Rusové, Číňané, Íránci či Severokorejci, tak by se naše média v kampani proti těmto národům a státům div nepřetrhla. Ale jakmile jde o Izrael, tak tento akt státního terorismu hájí. Kam až je odhodlán tento český informační odpad dojít?,..

    Je mi jen zahadou ze se podivujete nad tim jak stejne pisi na OM, Nautilus, Modrou šanci, CFK, Tribuna a u Tarase. Fascinuje mne ten koloběh jednoho a toho samého článku po jistých blozích ...
    ze se nepodivujete tomu jak se jini lide schazi na jinych serverech a peji tam sve pisne jen a jen na svoji notecku, Haaretz Eretz, Nullingsworth a dalsi podobne?

    Me uz nefascinuje ale votravuje, kdyz ctu tu predposranost a korektnost presne jak to vystikla poznamka z BL "Český informační odpad"
    BL a i mnoho dalsich webu blogu komentaru je o tom co maji BL v nadpisu:
    "deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví". Kdyby se psalo a mluvilo v masmediich opravdu o FSEM nebylo by treba nesvary zminovat jinde.
    Ale jiste to bylo klidnejsi v dobach krale Klacka, kdyz jedine zpravy pro Lid byly jen takove, ktere byly vybubnovany v podhradi:-)

    OdpovědětVymazat
  93. Trautenberkovu nacistoidní hlášku?
    Pánové, při vší úctě a ve vší slušnosti- abyste se náhodou samou korektností neposrali.
    Dědek si nesmí udělat legraci z dědků, aby se toho hned nějaký rozumprd nechytil a nezačal z toho dělat skandál.
    Velmi trapné.

    OdpovědětVymazat
  94. Andy, hraní si na blbou musí mít aspoň nějaké stopy přesvědčivosti, už jsem tě na to několikrát upozorňoval. Takhle to nesmíš flákat, to by ti nežrali ani Nezvědavci!

    Rozdíl mezi tím, když si dělá srandu z dědků nějaký jejich spoludědek z domova důchodců a když si z nich dělá srandu multimillionář, který se v čele pravicové partaje chystá oloupit je o dalších pár centů z už tak nuzného důchodu, tento rozdíl je na první pohled jasný i mé dvanáctileté neteři. To bys taky mohla říct, že je to totéž, jako když si z dědků dělaj srandu Zelenka, Mádl a Issová.

    OdpovědětVymazat
  95. A vy, Astře, jste se sice rozpovídal, ale poněkud na jiném hrobě. Mám srandu z článků, přebíraných z jednoho bolševického fora na druhé...ad nauseam. Ale na druhou stranu chápu, že nadšení čtenáři takových zázraků jako je Spencerová (ehm) musí číst jeden text alespoň pětkrát, aby ho pochopili.
    Notabene když se nepodivuji, ale jsem fascinována- vysvětlit si to umím docela dobře.

    OdpovědětVymazat
  96. Směšná si tady jen ty s tím předchozím kommentářem. Vysvětlil jsem IMHO jasně proč.

    OdpovědětVymazat
  97. JzP: to, co komu kdo sebere, na tom papírku nebylo. Ale Trautenberkova strana se s tím nijak netají. Proto tohle vtipkování právě od něj v jeho posici považuju za odpudivé. Jinými slovy: kdyby to napsal Filip Schwarzenberkovi, tak by se mohl hájit tím, že navzdory tomuhle žertování se jeho partaj těmhle dědkům snaží pomoct.

    OdpovědětVymazat
  98. Lehce OT: Když jsme u českých politiků, jak to vypadá po posledních volbách, když Paroubek údajně (nesleduji to) prohrál? Na koho se budou svalovat případné neúspěchy? Respektive, bude možno na někoho svalovat případné neúspěchy (na koho se budou svalovat je myslím jasné)?

    OdpovědětVymazat
  99. Vodník: Kouzelná diskuse probíhá pod článkem Petra Adlera na Psu. Neuvěřitelné, včetně článku samotného, pochopitelně... To přece nemůže brát nikdo vážně! : )

    OdpovědětVymazat
  100. AJ: četl jsem. Pes se v těchto dnech skutečně překonává. Nejúžasnější je to volání po potrestání ČT za to, že "podporuje terroristy" (čti: dovolí, aby její lidi podávali zprávy očitých svědků, nikoli jen israelskou proagandu). Taktéž na Eretzu: janagab a dále.

    OdpovědětVymazat
  101. Vodník: Pominu bezvýhradné právo kohokoliv být na těch lodích, aniž by je kdejaký neinformovaný český blb mohl přidrzle nazývat teroristy, ale kritizovat zrovna novináře? Ten plebs potřebuje akorát někoho s opačným znaménkem než komunisté, Modré Právo a supermarkety (s laciným komunistickým zbožím). Nic víc v tom není... : (

    OdpovědětVymazat
  102. Částečný seznam zboží, pro které platí zákaz dozvozu do Gazy...

    sage, cardamom, cumin, coriander, ginger, jam, halva, vinegar, nutmeg, chocolate, fruit preserves, seeds and nuts, biscuits and sweets, potato chips, gas for soft drinks, dried fruit, fresh meat, plaster, tar, wood for construction, cement, iron, clucose, industrial salt, plastic/glass/metal containers, industrial margarine, tarpaulin sheets for huts, fabric for clothing, flavor and smell enhancers, fishing rods, various fishing nets, buoys, ropes for fishing, nylon nets for greenhouses, hatcheries and spare parts for hatcheries, dairies for cowsheds, irrigation pipe systems, ropes to tie greenhouses, planters for saplings, heaters for chicken farms, musical instruments, size A4 paper, writing implements, notebooks, newspapers, toys, razors, sewing machines

    OdpovědětVymazat
  103. musical instruments
    Sionista dobře ví, že hudba je zbraň! Ten seznam je neuvěřitelný a neomluvitelný. Je bizzarní, že to hájí ti, kteří si stěžují na kommunistický útlak v letech 1948-89!

    OdpovědětVymazat
  104. http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/Behind+the+Headlines/Israeli_humanitarian_lifeline_Gaza_25-May-2010.htm

    The list of prohibited items is approximate and partial, and it changes from time to time. It is based on information from Palestinian traders and businesspersons, international organizations, and the Palestinian Coordination Committee, all of whom "deduce" what is permitted and what is
    banned based on their experience requesting permission to bring goods into Gaza and the
    answers they receive from the Israeli authorities (approved or denied). It is not possible to verify this list with the Israeli authorities because they refuse to disclose information regarding the restrictions on transferring goods into Gaza. It should be noted that Israel permits some of
    the "prohibited" items into Gaza (for example: paper, biscuits, and chocolate), on the condition that they are for the use of international organizations, while requests from private merchants to purchase them are denied.

    OdpovědětVymazat
  105. Jinymi slovy, nejakemu plastelinci zakazali importovat AK47 ve futralu od housli a na seznamu se objevily "musical instruments".

    OdpovědětVymazat
  106. Vodník, Anonymní: Jo, je to děs. Já se přiznám, že bych byl skoro rád, kdyby mi někdo dokázal, že to je celé blbost...

    OdpovědětVymazat
  107. Anonymní: : ) No ono z toho textu poměrně jednoznačně vyplývá, kde je zakopán pes.

    OdpovědětVymazat
  108. Samozrejme ze to vyplyva naprosto jednoznacne.

    Humanitarni pomoci Gaze netreba, stejne tak jako netreba zbytecnych ideologicko-militaristickych provokaci, zastiranych "humanitarni pomoci" ze strany Muslimskeho Bratrstva, Iranu a propagandou zblblych naivu.

    Kdo je za konvojem?
    http://news.yahoo.com/s/ap/20100602/ap_on_re_eu/eu_gaza_ships_terror_ties

    OdpovědětVymazat
  109. Humanitarni pomoci Gaze netreba
    Všichni lidé, kteří tu situaci tam viděli (samozřejmě kromě sionistů) se shodují na tom, že je to humanitární katastrofa. Nevím, jak jste k tomuto výroku dospěl.

    OdpovědětVymazat
  110. Hamas jsou sionisti? Ti odmitli zbozi z konvoje, chteji jenom "heavy equipment", to potrebujou na kopani tunelu.
    Stejne tak po vybuchu municni tovarny v Severni Koreji, ta odmitla jakoukoli pomoc od Jizni Koreje s vyjimkou tezkych stavebnich stroju, modifikovatelnych na vojenske ucely.

    Jak je to se skutecnou humanitarni pomoci (kterou pravdepodobne rozkradou funkcionari Hamasu):
    http://www.cicweb.ca/scene/2010/06/israel_aid_to_gaza/

    OdpovědětVymazat
  111. To odmítnutí zboží tak nějak chápu...

    Jak je to se skutečnou humanitární pomocí, nebudu zjišťovat od kanadského AIPACu. To je jako zjišťovat situaci v Gulagu v sovětském dobovém tisku.

    OdpovědětVymazat
  112. Anonymní: Jediný propagandou zblblý naiva jste zde vy... : )

    Chápete, že vysvětlovat, proč muselo israelské komando zasahovat za tmy a v mezinárodních vodách se dá vysvětlit pouze propagandou, ne?

    Okupace Gazy je nelegální, stejně jako celá ta sionistická šaráda, kterou postupně víc a víc lidí odmítá tolerovat.

    OdpovědětVymazat
  113. Chápete, že vysvětlovat, proč muselo israelské komando zasahovat za tmy a v mezinárodních vodách se dá vysvětlit pouze propagandou, ne?

    Nechapu. Nerozumim tomu, co znamena vysvetlovat vysvetleni.
    Ale jestli narazite na nejake utajeni, ve svetle zverejneni cele pripravy, filmoveho dokumentu o akci a naslednych udalosti, tak to chapu jeste o neco mene.

    Sionistická šaráda, kterou postupně víc a víc lidí odmítá tolerovat. sice zni moc hezky udernicky skoro jako z normalizacniho tisku, ale zatim jste pane Juchelko nedodal ZADNA relevantni fakta.

    OdpovědětVymazat
  114. Anonymní: Samozřejmě, že to zní 'údernicky'. Sionismus je takový moderní komunismus s židovskou tváří... Ta podobnost ve lhaní a metodách je nepřehlédnutlená.

    Relevantním faktem je to, že Gaza je kolektivní potrestání Palestinců, což je samo o sobě nelegální. Příčiny, které k okupaci arabských území vedly byly násilnou, umělou kolonizací. Okupace samotná je rovněž nelegální. Obsazení civilní lodi v mezinárodních vodách je dalším nelegálním činem, atd., atd. Pro většinu normálně uvažujícíh lidí, jsou toto relevantní fakta. Pro vás ne. Nic se neděje, jste jeden z posledních...

    OdpovědětVymazat
  115. Nikdy jsem se nesnazil byt prvnim v cele propagandou zblbleho davu, ktery reaguje v davove bezmozkove emoci, to mate naprostou pravdu.

    Vase zmatene vety opet nejsou zadna fakta, jsou to jen a jen vase dojmy, prinejlepsim jednostranne zaslepeny vyklad udalosti. Skoda, diskuze tedy nebude pokracovat.

    OdpovědětVymazat
  116. Nikdy jsem se nesnazil byt prvnim v cele propagandou zblbleho davu
    Však taky nejste. Jste někde uprostřed, ne-li v zadních řadách, které prohlédnou jako poslední...

    OdpovědětVymazat
  117. To musi byt bud provokater a nebo mu v mozkovne nektera spojeni nefunguji, kdyz na tato FAKTA:

    Relevantním faktem je to, že Gaza je kolektivní potrestání Palestinců, což je samo o sobě nelegální. Příčiny, které k okupaci arabských území vedly byly násilnou, umělou kolonizací. Okupace samotná je rovněž nelegální. Obsazení civilní lodi v mezinárodních vodách je dalším nelegálním činem, atd., atd. Pro většinu normálně uvažujícíh lidí, jsou toto relevantní fakta. Pro vás ne. Nic se neděje, jste jeden z posledních...

    odpovi o "propagandou zblbleho davu, ktery reaguje v davove bezmozkove emoci"
    a
    " Vase zmatene vety opet nejsou zadna fakta, jsou to jen a jen vase dojmy, prinejlepsim jednostranne zaslepeny vyklad udalosti"

    Patrne ma pravdu clanek z OM o placennych komentatorich agentu provokateru z oddeleni HASBARA a nebo i neplacenych. Jakpak funguje mozek zde provokujiciho Anonymouse pisiciho o davove bezmozkove emoci?
    Jakepak emoce probihaji v jeho mozku kdyz nesouhlas s nocnim prepadenim lode v mezinarodnich vodach oznaci za "jednostranne zaslepeny vyklad udalosti" ?
    Nebo je to soudruh "hasbara" ?
    Pak emoce to u nej neni, jenom dobre zaplaceni:-(
    „V průběhu operace Cast Lead jsme oslovili židovskou komunitu v zahraničí a požádali ji o pomoc. Získali jsme několik tisíc dobrovolníků, kteří se přidali k těm, co už v oddělení hasbara pracují,“ poznamenal pan Shturman.

    OdpovědětVymazat
  118. Získali jsme několik tisíc dobrovolníků, kteří se přidali k těm, co už v oddělení hasbara pracují,
    V České republice to zcela jistě nebyl žádný problém. Tento národ s železnou pravidelností oslavuje hroutící se mythus. Zatímco v SSSR likvidovali Stalinův kult, v Praze mu stavěli pomník. Zatímco svět se pomalu obrací od thatcherovsko-reaganovské deregulace k regulačním opatřením a EU buduje vztahy s Ruskem, v ČR zvítězila vláda zastánců trhu bez přívlastků a bezpodmínečného vasalství USA a Israeli.

    OdpovědětVymazat
  119. Ale prosim Vas, pane Vodnik, povidali ze mu hrali. Vzdyt i ten ultralevicak Obama stoji daleko napravo od rodici se ceske vlady.

    S vazalstvim k USA a Israeli mate pravdu, ale takovy Noname jako Kocourkov si nemuze dovolit provozovat vlastni zahranicni politiku. Musi se primknout k nejakemu dubisku, vzdycky to tak bylo.

    OdpovědětVymazat
  120. Helen Thomas Tells Jews — ‘Get the Hell Out of Palestine’ and Go Back to Germany & Poland
    odkaz na mem blogu :-)

    OdpovědětVymazat
  121. LK: A tím dubiskem by měla být logicky EU, ne Rusko a rozhodně ne USA...

    OdpovědětVymazat
  122. LK: jenže vektor změn světové ekonomické politiky (včetně toho Obamy) jde doleva od thatcherismu, zatímco Kocourkov jde hurádoprava. S dubiskem souhlas s AJ.

    OdpovědětVymazat
  123. Vazeny pane Vodnik, to neni pravda. Kazda zeme ma svoji individualni trajektorii po ktere smeruje k nejakemu imaginarnimu rozvovaznemu stavu. Zeme, ktere jsou moc vlevo se posouvaji doprava a zeme moc vpravo zase doleva.

    Kdyz v Americe pres 40 milionu lidi nema zdravotni pojisteni, tak je tam nejaka poptavka po socializaci zdravotnictvi.

    Kdyz v Kocourkove zdravotno pojisteni ma kazdy, polovina obyvatel na nejake forme statnich davek a Cikani si cely zivot vali sunky doma, tak je zase poptavka po systemu s vyssi mirou individualni zopovednosti. Pozadovat aby pobiraci davek 20 hodin tydne chodili na rekvalifikaci, nebo zametali ulice, no co je to za thacheristickou drzost?!!!

    OdpovědětVymazat
  124. LK: já nemyslím americké pojištění nebo české cikány. Myslím tu celkovou tendenci k regulaci po těch banksterských excessech.

    Mimochodem další svědectví jednoho z novinářů, jak se čeští politikové "zastali" svých občanů! Dr. Farmisal Subotka by za tohle zasluhoval 5 x tolik vajíček jako Paroubek!

    OdpovědětVymazat
  125. Vědět, že na tý lodi se dá ukrást nějakému novináři profi foťák, tak jdu proti těm terroristům zasahovat taky.

    OdpovědětVymazat
  126. Zadna celkova tendence k regulaci neexistuje pane Vodnik. V banksterstvi existuje tlak na regulaci a v zemedelstvi zase na deregulaci.

    Off topic: u nas v pingpongovem clubu v Haife mame satelit a tam sledujeme Rock am Ring. Rage Against the Machine jsem vcera bohuzel nestihl, protoze jsem se ucastnil nejakeho jednani Bilderbergu, ale v nedeli headlinuje festival Rammstein. To bude u nas v ping-pongovem clubu narez!

    OdpovědětVymazat
  127. A já bejt na tý lodi, tak Vás, šidáku zlodějská, šmajznu železnou palicej a hodim rybám!

    OdpovědětVymazat
  128. LK: a co nám hejbe životam, v.p.Kreutzfeld? Bankéří nebo sedlácí?

    OdpovědětVymazat
  129. Nám ženský, Vám rusalky, pane Vodník.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>