čtvrtek 10. června 2010

Demonstrace proti demokracii?

V Praze se dnes na Kafkově náměstí uskutečnily dvě shromáždění na podporu Israele. To druhé, které pořádala Židovská obec v Praze, mělo za cíl "podporu izraelského národa a státu Israel proti delegitimizaci a mediálním útokům, k nimž v poslední době došlo především ze strany České televize".

Není mi známo, že by došlo v ČT k nějakému mediálnímu útoku. Jediné, co jsem na tu dálku postřehl, bylo očité svědectví českých novinářů. Pokud toto svědectví nevyznívá pro Israel příznivě, není to chyba těch novinářů ani ČT.

Chápu, že se někdo zlobí na zrcadlo, když má křivou hubu. Ale pokud ta demonstrace měla skutečně výše uvedený cíl, myslím, že se jedná o demonstraci proti svobodě slova a informací, tedy proti jednomu z pilířů svobodné demokratické společnosti. Jako taková měla být zakázána stejně, jako pochody neonacistů, podporující hnutí a principy s touto společností stejně neslučitelné!

13 komentářů:

  1. Ja si myslim, ze ta demonstrace nemela byt zakazana pane Vodnik. Ceska televize neco rekla a oni s tim nesouhlasi, tak proti tomu demonstruji. Maji pravo vyjadrit svuj nazor, ale Ceske televizi tim pravo na nazor a sireni informaci neupiraji.

    Ze se to uskutecnilo na Kafkove namesti tomu dodava dokonce i umelecky rozmer. Jestli on to nakonec neorganizoval Kohout.

    OdpovědětVymazat
  2. Ceske televizi tim pravo na nazor a sireni informaci neupiraji.
    Opravdu ne? Čili demonstrace "proti mediálním útokům" znamená: klidně si útočte a pomlouvejte Israel, nám se to ale nelíbí. To jste chtěl říct?

    To by mohli neonacisté volat: klidně si potírejte neonacismus a hlásejte rovnost všech lidí, nám se to ale nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Vodník, LK: Především by měli začít volat: "Klidně si popírejte Holocaust, nám se to ale nelíbí..."

    OdpovědětVymazat
  4. Podivejte se panove, vymezovat se proti "medialnim utokum" je naprosto legalni a melo by byt. Prestante knourat, ze se vam to nelibi. Ja uz nevim, co bych k tomu mel rict. Jen snad Vodnikovo "vetsi pes mrda" a jestli se vam to opravdu nelibi, odstehujte se na Kubu nebo do Severni Koreje. Four legs good, two legs bad, don't you dare to make me mad.

    OdpovědětVymazat
  5. LK: Ale prosímvás, Leo! Já jsem rád, když tito lidé protestují. Znamená to, že nemají čas míchat do macesů gojimskou krev...

    OdpovědětVymazat
  6. "vetsi pes mrda"
    Mám pocit, že to je nejpřesnější popis toho systému, v němž žijeme, a kterému říkáme konsensuálně "demokracie".

    OdpovědětVymazat
  7. LK, AJ: vy, vážení pánové, vycházíte z americké situace, kde může svobodně demonstrovat i Ku-Klux-Klan. Já mám sice v poslední době tendence k tomu takovou absolutní svobodu začít podporovat, nicméně zatím vycházím ze stávající situace a z platných českých zákonů. A tam je veřejná podpora nebo sympathie k hnutí, která směřují k vyvrácení demokracie, zakázána. A co platí pro nacisty, musí platit i pro Židy. Tady nejsme v Israeli, tohle je občanská společnost a zákony platí pro všechny!

    OdpovědětVymazat
  8. Vodník: Já ti rozumím, kdybych žil v ČR, tak by mi to asi také vadilo, ale demonstrace bych nezakazoval (žádné).
    ---
    Jsme tady obklopeni několika velkými lipami, které právě začaly kvést a dnes ráno jsem se probudil do mraku koncentrované lipvé vůně - bliss! : )

    OdpovědětVymazat
  9. A sionisté vyvíjejí otevřený nátlak na ČT, převzato od V. Tydlitátové. Tak, jako to zkoušeli před pár lety v Anglii. Domnívám se, že už tak velmi pofidérní a autocensurou zmrzačená svoboda slova v ČR je ve smrtelném nebezpečí! Chtěl bych zorganisovat nějakou "anti-petici", ale nevím, jak se to dělá, ani tam nežiju. Pokud se toho někdo chopí, rád to podepíšu.

    OdpovědětVymazat
  10. Vodníku, zkus kontaktovat agenta Kavana, je to česká spojka Hamásu, určitě něco sepíše, už teď běhá po Praze omotanej palestinou jak Arafat. Potřebuje si vyžehlit ten loňský průser, kdy utekl Vlčkovi za svými novými řídícími důstojníky.

    OdpovědětVymazat
  11. Tady si Vodniku prectete, jak uvazuje pravy hrdina a krestan. Ne jako vy, jen prskat sve jedovate sliny ze sve hluboke, zabincem zarostle tune!

    "Věřím, že my Češi na to máme, abychom byli světlem světa, jako je Izrael - viděl jsem to například v průběhu naší mise."

    http://www.lidovky.cz/valecny-hrdina-s-bionickou-rukou-nelituje-afghanistan-je-pry-krasny-1gl-/ln_domov.asp?c=A100612_194709_ln_domov_mev

    OdpovědětVymazat
  12. LK: s tím fotografem, co toho vojáka fotil, chodila kdysi moje manželka. Ten pan Chudý je tak jiný člověk (opravdový voják do morku kosti), že se neodvážím cokoli hodnotit, neodvážím se stydět ani za sebe ani za něj. Vím, že i kommunisté byli schopni neskutečných obětí ve svém boji. Jestli to tenhle pán s tím Bohem míní tak upřímně, jak říká, věřím, že mu Bůh jednoho dne pomůže prohlédnout jeho omyly.

    OdpovědětVymazat
  13. Na jedne z lodi byl i byvaly velvyslanec USA Edward Peck.
    Poslechnete si jak to vidi on.
    Zatvrdlym obhajcum prava Israele zasahnout kdekoli na svete jiste nic nebrani i jeho oznamkovat a nazvat latentnim terroristou ci alespon antisionistou:-)
    Edward peck
    ----------------------------------------------
    http://scotthorton.org/radio/10_06_18_peck.mp3

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>