sobota 5. června 2010

Israelský zásah v mezinárodních vodách

21 komentářů:

  1. Achab je podle mého soudu dost duchovní člověk. Nesouhlasím se vším, co píše, tak jako ostatně o nikoho, ale on je na prvním místě věřící žid v tom nejlepším slova smyslu, a jako takového ho respektuji a cítím s ním - navzdory všem rozdílům mezi jidiškeit a křesťanstvím - určité souznění.

    OdpovědětVymazat
  2. BTW, Petersi, Vy tam citujete ten web israelského ministerstva zahraničí, že blokáda není omezena na pobřežní vody. Tímhle mi někdo argumentoval u Yamaty. Pokud si ovšem Israel (nebo kdokoliv) bude libovolně určovat blokádu v libovolných mezinárodních vodách, tak se na mezinárodní práva můžeme vykašlat! Jinými slovy: mezinárodní vody platí tam, kam to určí v nějakém svém válečnickém záchvatu Israel (nebo jiný stát), bude-li to potřeba, přepadne nějaké posrané kommando libovolnou loď třeba 6O km za Rotterdamem.

    OdpovědětVymazat
  3. Vodniku
    Mezinarodni pravo nema prakticky zadnou vahu, neni li vyhmatatelne. Proto se staty spolcuji do organizaci jako je NATO ackoliv to samo o sobe jeste zaruka neni. Prepadne li komando holandskou lod, musi Nizozemci sve pravo vymahat vojensky, jina cesta neni.
    Nebo se spolehas na Ban Ki-moona?

    OdpovědětVymazat
  4. Ja uz jsem to zde jednou psal, napisu to jeste jednou a trochu rozvedu. Obamovi Zide si uvedomili, ze s Netanyahu nic nevyjednaji, takze chteji zmenu rezimu.

    Tajne sluzby se tedy napojily na aktivisty, uzitecne idioty a zorganizovaly tuhle saradu. Vetsina lodi tam byla podle vseho slusna, problem byl jen s tou jednou tureckou obsazenou martyr-wannabes. Podle toho kdo sedi v soucasnem kabinetu byla slusna sance na to, ze Israel zareaguje tak jak zareagoval.

    Cele to vede hlavne ke zvyseni tlaku na soucasny kabinet a vymenu za nekoho, kdo bude ochotny s Obamovymi Zidy jednat. Turecko a Egypt jsou pod americkou kontrolou, takze neverim tomu, ze by tento "mirovy konvoj" nebo otevreni egyptske hranice do Gazy bylo ucineno bez predbezne konzultace s americkymi soudruhy.

    Peters pripomnel Exodus - ano, tohle je presne akce podle toho mustru a dopadla vicemene stejne. Otazka, jestli bude mit nakonec i takove dusledky - tj. ze agresori ztrati posledni zbytky mezinarodni podpory pro sve jednani jako se to stalo Britum. O to imho dnesni US administrativa usiluje, hlavne ve vztahu ke sve vlastni volicske zakladne. Liberalni americky tisk o tom informuje sice s obvyklou jednookou servilitou, ale nezvykle casto. Pan Juchelka spravne navrhoval Rachel potopit, ale tak blaznivy uz neni ani Lieberman.

    OdpovědětVymazat
  5. Pane Kreuztfeld
    Oni ti liberalove v USA nedostanou vse co by chteli a i Obama verejne neodsuzoval- naopak, poslal Bidena a Clintonku, aby prohlasili, ze Israel ma pravo blokadu dodrzovat jak sam uzna v zajmu sve bezpecnosti.
    Coz muze mit za nasledek, ze Rachel Corrie nikdo nepotopi a vse probehne v klidu. Na lodi jsou evropsti schoulostiveli aktiviste, ti jsou v jadru zbabeli a bez podpory Obamovych Zidu a Alibabu se lehce zpacifikuji. Doufam.

    OdpovědětVymazat
  6. Vazena pani Danielo, zadny americky politik si nemuze dovolit verejne vystoupit proti Israeli, to by byl konec jeho politicke kariery. Jedinym povolenym verbalnim vyjadrenim na adresu Israele je bezpodminecna podpora na vecne casy. To samozrejme Obama, Clinton i Biden dobre vi.

    Spis je treba cist mezi radky a sledovat jake akce to doprovazi. Prvniho Bibiho navsteva v Bilem dome se nesla v chladnem duchu, podruhe uz ani nedorazil, protoze zrovna den predem jako na potvoru mu doma bouchly saze.

    Neni vsak treba se bat, ze by se USA od Israele odvratily. I nadale to bude dobry spojenec, jehoz synove i dcery budou s nadsenim za Israel utracet miliardy a pokladat sve zivoty jako je tomu i dnes. Pouze asi Obamovi Zide dosli k nazoru, ze treba s Livni by treba mohli dojednat neco vic nez s Netanyahu a Liebermanem.

    OdpovědětVymazat
  7. Pche, Vodníku, na takové jako jste Vy se už u nás vychovává nová armáda

    OdpovědětVymazat
  8. V.p. Kreutzfelde, myslím, že Obamovi Židé nemají v ruce to nejdůležitější, a sice media. Nikde na světě nepřináší mainstream zprávy o protestech proti israelskému pirátství, jež probíhají v samotném Israeli. V Česku to nepřekvapí, tam mají media (a nyní i vládu) bushevici, ale jinde bych čekal, že se o tom dočteme.

    OdpovědětVymazat
  9. Starý pane, já jsem vyrostl na Ladovi, Neználkovi a skautingu - i ten Suchý s těmi zpívajícími holčičkami byl na mě moc cool a měl jsem tendence se před tím schovávat. Z tohohle mám husí kůži, protože tady vidím už x-tou generaci, která vyrostla s touhle kulturou. Snad kdyby to byl doplněk, ale oni nemají nic jiného a výsledek je tragedie...

    OdpovědětVymazat
  10. Já israelské kommando obdivuji. Jak víme, jedná se o nejlepší, nejmravnější a nejukázněněnjší armádu na světě. Ale obdivuji se zejména tomu, jak umí dosáhnout cíle, jedná-li se o to donutit terroristy k poslušnosti, bez ohledu na věk. Vivat Israel - to budou zas pseudohumanisti řvát! Cha chá...

    OdpovědětVymazat
  11. No, myslím, pane Vodníku, že jste se ani neobtěžoval si vyhledat informace na wikipedii, podle toho co píšete.

    Každopádně, Vaše (a starší generace) vyrostlé na Ladovi, Jiráskovi, skautingu apod. v Evropě nejprve umožnila nástup nacismu a pak komunismu. Takže prosím Vás mi neříkejte nic o tragédii. Ano, možná poslouchám pár punkových písniček, ale rozhodně nejsem taková píča jako moje babička.

    OdpovědětVymazat
  12. Máte pravdu, neobtěžoval. Vy zas pochopte, že nemůžu vyhledávat informace o všem, co se kde šustne na webu. Prostě vidím děti jako rock stars, něco, co mě tady sere už 28 let. Nechci vyloučit, že Kašpárci můžou v českém kontextu představovat něco positivního.

    rozhodně nejsem taková píča jako moje babička
    Může být, Vaši babičku jsem neznal. Sám se osobně nezabývám ani tak tím, jsem-li větší nebo menší píča než ten nebo onen. Vycházím po křesťansku z toho, že jsem píča. A teď je třeba s tím něco udělat. Jistě najdete řadu lidí, i ne-křesťanů, kterým se to daří lépe než mně.

    OdpovědětVymazat
  13. Vodníku, jistě to po Vás nechci, ale myslím, že byste tím pádem zase měl být mírnější ve svých odsudcích.
    Abych Vám tedy ušetřil práci. V Kašpárkovi je docela dost docela schopnejch lidí a cílem není nějak systematicky děti vychovávat, to je jednak opravdu hrozná práce, jednak dneska se vám většina těch paňárů vysměje, ale aspoň kulturně postavit nějaký protipól současné dětské kultuře a la Dáda Patrasová a její žížale, o které ta hetéra holčičkám ještě ani neprozradila, že se dá použít i jako robertek.

    A pokud jde o píču a babičku: hlavně mi šlo to to, že nemám pocit, že by ty vzory (Rychlé šípy atp.) opravdu s člověkem něco udělaly, když to v něm není. Generace Vašich rodičů nebyla zkažena žádnými rock stars a punkovými nihilisty - a podívejte se, co s tou Evropou udělala.

    A konečně, být Vámi, tak se Neználkem moc neoháním. Takhle dáváte Petersovi další munici. Teď je totiž úplně jasné, že jste kryptobolševik, když jste ovlivněn Neználkem na Měsíci. :o))

    OdpovědětVymazat
  14. A pokud jde o toho Ladu, Vodníku, to by zase leckdo po nedávné gypsy-affair mohl odvodit, že díky jeho četbě jste takový odporný antisemita a rasista, kterého je na NP třeba zablokovat.

    K těm skautům mě zatím napadá jen tohle.

    Tak, teď už všichni vědí, proč jste taková kreatůra :o)))

    OdpovědětVymazat
  15. Opakuji: nic proti Kašpárkovi, ale mě nepřesvědčíte.

    V generaci našich rodičů nebyli jen Gottwald nebo Jakeš, ale i Machovec nebo Kohák. Takže ten úpadek bych nesváděl na ně. Tam je víc věcí ve hře a ty rockující dětičky jsou de facto výsledkem (a ovšem následně příčinou dalších, vyspělejších élendů, jak jsem již uvedl).

    Z Petersovy antiruské munice si už dělám jen srandu. Rusko a problémy kolem něj není jeho silná stránka.

    Lada je největší český malíř po Mistru vyšebrodském, i kdyby se všichni cikáni postavili na hlavu a Neffovi praskl čurák.

    A skauti? Foglar udělal pro předpubertální děti víc než kdokoli ve 20. stol. v Česku. Myslím, že se mnou (a ještě s několika dalšíma) to něco udělalo. Woody Allen o tom nic neví, ale nakonec i kdyby věděl, tak by si z toho dělal prču, protože je to Woody Allen.

    OdpovědětVymazat
  16. Helejte, Vodníku, jednak tohle "V generaci našich rodičů nebyli jen Gottwald nebo Jakeš, ale i Machovec nebo Kohák." by se dalo říct i takhle: "V generaci našich rodičů nebyli jen Machovec nebo Kohák, ale i Gottwald nebo Jakeš."

    Ale o to mi nejde. Hlavně asi takhle. Já bych třeba taky rád, aby moje děti hlavně četly, učily se poznávat kytky a hlasy ptáků atp., všechno to, co dělám nebo bych chtěl dělat. Ale to je dost nepravděpodobné. A opravdu si myslím, že příčinou toho není nějaký rock, když už, tak oba jevy mají stejnou příčinu. A když už, tak budu radši, když je Kašpárek navede na Clash, Joy Division nebo tak něco (koneckonců, já se k jazzu zčásti dotal přes album London Calling od The Clash), než když je Patrasová zavede do světa načančanejch pizd, co poslouchaj Lady Gaga.

    OdpovědětVymazat
  17. No, nevím, třeba jo. Mně se dvě moje starší děti podařilo isolovat od jakékoli pop-music až do jejich 10, resp. 8 let. Těm mladším bylo 5 a 3, když jsem byl odejit. A ty dvě starší poslouchají kvalitnější musiku a aspoň passivně rozeznají Bacha od Debussyho. Jestli je to tím, to nevím. Jinak vyrostly na Ladovi, krtečkovi, klassických pohádkách, zatímco kolem nich bujely americké cartoons a A-team. Možná to k ničemu nebylo, ale já jsem udělal co jsem mohl...

    OdpovědětVymazat
  18. Taky nevím, Vodníku. Ale dneska je to hrozně těžké, protože v kolektivu (dnes je přece jen jiná doba než za Tebe, ještě horší) pak jsou za retardy.

    OdpovědětVymazat
  19. To uznávám. Ale mám se s tím smířit? Nebo s tím bojovat? Nebo to podporovat? Přinejmenším to poslední dělat nebudu, i když u dětí tím pádem nebudu cool...

    OdpovědětVymazat
  20. Bohužel nejde v tomhle ani tak o Vás, jako o to dítě. Dovedete si představit lepší terč pro šikanu, než takového "retarda".

    Ale vůbec jste hroznej, já sem něco ze srandy postnu a Vy tady pak z toho vyprovokujete takovou diskusi.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>