úterý 29. června 2010

Jak to chodilo v Osvětimi

19 komentářů:

  1. Tento článek nemá sice nic společného s Osvětimi, ale je to dobré shrnutí anti-sionistických argumentů...

    OdpovědětVymazat
  2. AJ: dobré shrnutí. Některé věci jsem rovněž nevěděl. Ovšem takový pan Kreutzfeld se zviklat nenechá, ten nadarmo nevláčel svou uzi po Suezu...

    OdpovědětVymazat
  3. Vodník: Já pana Kreutzfelda respektuji pro jeho věk, ne pro jeho názory...

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli jsou odkazy na clanky dobre shrnuti anti-sionistickych argumentu o tom bych mohla polemizovat a vyvracet jeden argument po druhem.
    Mimo polemizovani stoji vsak napadny fakt, ze se pan Chomsky tentokrate poradne a ostudne seknul, kdyz oznacil ostrov Diego Garcia jako Africky ostrov. Tento ostrov lezi v Indickem oceane asi v polovine mezi Afrikou a Indonesii, nejblizsi pevnina je Sri Lanka. Je casti ostruvku Chagos. Takze daleko, daleko od Afriky!!! Take se snazi navest na ctenare falesny dojem, ze obyvatelstvo tam zilo odjakziva a bylo vyhosteno, coz je zavadejici. Obyvatelsvo bylo na ostrovy dovezene az Brity v dobach otrokarstvi, asi v 19.stoleti.

    OdpovědětVymazat
  5. Daniela: "...o tom bych mohla polemizovat a vyvracet jeden argument po druhem."

    To by bylo vynikající! Už se těším, jak se žena s vaší erudicí tohoto úkolu zhostí...Jistě to pro vás bude hračkou.

    "In the 1960s, the Chagos archipelago was secretly leased to the United Kingdom and detached from Mauritius with the intention of expelling its entire population and establishing a military base.
    [...] Since then, the United Kingdom enforced the highly controversial depopulation of Diego Garcia, forcing the deportation of all 2,000 inhabitants of the island, who were descendants of African slaves and Hindu labourers brought to the islands by the French in the 18th century, to the surrounding islands, including Mauritius, located 1,200 miles away. In their place, a joint British-American military base was established."


    Já si myslím, že pan Chomský se moc nesekl, když ten ostrov patřil původně k Mauriciu... A jaký falešný dojem? Pokud tam ti obyvatelé byli od 18. století, tak máte pocit, že je někdo v 60. letech minulého století měl právo přestěhovat? Nějaký americký, nebo britský Stalin možná. Raději vás ani nebudu titulovat...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ted jeste, aby Zide vydrzeli v Izraeli tak 30 let a uz je nebude chtit vystehovat ani cesky Stalin Juchelka.

    OdpovědětVymazat
  7. Vodník: Tady je další zajímavý článek, podle titulku sice zaměřený především na Estonsko, ale v článku samotném se autor dotýká témat, která jsou IMHO zajímavá pro všechny Evropany, kterých se nějak dotkly události 2. světové války a specificky pro ty, kteří se po válce dostali do sféry Sovětského vlivu...

    Z celého článku mě nejvíce zaujal tento výrok:

    "These leaders who got together under the Prague Declaration on European Conscience and Communism in June 2008 are now striving to declare August 23 a memorial day for all the victims of totalitarian regimes. Europe will never be able to really be united, they claim, if it does not recognize the "joint heritage" of Nazism and Communism.

    If, heaven forbid, this actually happens, it will make Holocaust Day, which is marked throughout the world, redundant. Who will need Holocaust Memorial Day if there is a joint memorial day that brings together the hangmen and their victims under one roof?"


    Přiznám se, že mě autorův pohled na věc zaskočil. Jedná se o oprávněné obavy a nebo o projev extrémního skupinového egocentrismu?

    OdpovědětVymazat
  8. Jedná se o oprávněné obavy a nebo o projev extrémního skupinového egocentrismu?

    Odpověď na tuto otázku myslím nabízí následná citace z článku:

    These leaders are trying to create a false equation according to which the Nazis' crimes in the Holocaust are not a unique phenomenon in history.

    Ve svém novém postu se táži (řečnicky), proč se ti chytřejší Židé neozvou. Ale zdá se, že se mezi Židy, najmě sionistickými, rozmnožil fenomen donedávna nesmírně vzácný, a sice blbý Žid. Vždy jsem měl zato, že se jedná o hříčku přírody, anomalii, jako šest prstů na nohou apod. Ale zdá se, že 60 let zcela pathologické situace, ve které se (isdraelští) Židé nacházejí, kombinovaných s neuvěřitelnou arrogancí a nestydatostí, způsobily, že stále více Židů ztrácí kritický nadhled a vypouštějí do světa své arrogantně psychotické bludy, aniž by je zajímalo, jak tím sobě a ostatním Židům nesmírně škodí.

    OdpovědětVymazat
  9. Panove
    je to jen egocentrismus pana Melmana, zastance multikulturniho souziti narodu--toto vsak u nej konci v pripade, kdyz se sahne na specifickou vinu ohledne vrazdeni Zidu. Ja pana Jossi Melmana vidim trochu jako bratrance Chomskeho, (u ktereho je ostrov Diego Garcia Africky ostrov s velkym A.),- rozdil v tom, ze Y.M. je, kdyz jde do tuheho, srdcem Israelec. Ruzovo-levicacky Y.Melman se ale nemuze divit, kdyz v jinych instancich podhrabava politiku Israele, ze se mu pak plody jeho mudrovani vrati odjinud.
    Melman je dobry slidil, anebo jak by se reklo- informacni investigator, ale to je tak asi vse..
    Den holocaustu preci neni v Americe zvlaste uctivany a honorovany, koncem ledna prevlada duch M.L.Kinga-to je svatek na federalni urovni..

    OdpovědětVymazat
  10. Daniela: "...u ktereho je ostrov Diego Garcia Africky ostrov s velkym A"

    No a?

    OdpovědětVymazat
  11. Slizak Chomsky je lingvista, studuje anglicky jazyk cely zivot a tak zakerne manipuluje slovy ke sve libosti.
    Jestlize pouzil African s velkym pismenem, pak take mohl minit etnicke a rasove oznaceni ostrova. V tom pripade hraje na rasistickou kartu, jak zase bili kolonialni imperialisti vykoristuji chudaky cernochy..(Nebo Palestince)
    At uz to minil zemepisne nebo demograficky, vzdy to zustane napadnou plizivou propagandou...

    Co ten se naplakal o okupovane Gaze, co se naagitoval, hubou namlel, nez Israel z Gazy odesel!!! A jak musi zustat Gaza bez israelske presence, v hranicich pred rokem 1967- jinak nebudou Hamasovci ochotni pristoupit na mirove jednani!!!
    Toto je z lebanonske televize, rok 2006:
    "...It’s an interesting dilemma. Personally I’m very much opposed to Hamas’ policies in almost every respect. However, we should recognize that the policies of Hamas are more forthcoming and more conducive to a peaceful settlement than those of the United States or Israel. So to repeat: the policies, in my view, are unacceptable, but preferable to the policies of the United States and Israel.
    So, for example, Hamas has called for a long-term indefinite truce on the international border. There is a long-standing international consensus that goes back over thirty years that there should be a two-state political settlement on the international border, the pre-June 1967 border, with minor and mutual modifications. That’s the official phrase. Hamas is willing to accept that as a long-term truce. The United States and Israel are unwilling even to consider it..."""

    No a pak prisel rok 2007, kdy Hamas povrazdil sve kumpany Fatahovce a hned bylo po mirovych jednanich...:-))

    OdpovědětVymazat
  12. Ano já vím, že jste odbornice na lingvistiku a teď už i na falšování historie.

    Už to zde někdo napsal přede mnou (GP?), ale aby s vámi byla možná diskuse, musela byste se napřed dovzdělat a nebo být důsledná, a když řeknete B, tak musíte říct také A. To by znamenalo třeba napsat, že Hamas tenkrát vyhrál v jedněch z nejsvobodnějších voleb v arabském světě a zkorumpovaná, v legitimních volbách poražená Fatah se nechtěla vzdát moci. Israel na žádných skutečných mírových jednáních nemá zájem, to se pozná mimo jiné podle toho, že tento stát dodnes nemá pevně určené hranice. Přemýšlejte o tom...

    OdpovědětVymazat
  13. Nu, pane Juchelko
    presne hranice mezi Gazou a Israelem existuji, to byla podminka pro vyklizeni Gazy, kde uz zili Israelici druhe generace. Proto jsou velmi presne situovane prechody z Israele do Gazy. Stejna situace na egyptske hranici. Jedine co neni presne urcene je Vychodni Jerusalem.
    Kdyz nechteli Gazane zkorumpovanou Fatah, tak maji demokraticky zvoleny Hamas. Mne to nepali, ze si zvolili vrahy, kteri maji v ustave znicit Israel a vyhnat Zidy z Palestiny. Maji teda co chteli, kdyz po provokaci na ne padaji fosforove bomby..
    To potom nemuzou existovat zadni nevinni Gazane, jak jsem drive byla ochotna verit. Dekuji vam za pouceni...:-)

    OdpovědětVymazat
  14. To potom nemuzou existovat zadni nevinni Gazane, jak jsem drive byla ochotna verit. Dekuji vam za pouceni...:-)
    V této optice, neevropské a nekřesťanské, nemohou především existovat žádní nevinní Israelci: nejen, že si zvolili (několikrát) válečné zločince a gaunery, ale navrch tam všichni (kromě orthodoxních) chodí povinně na vojnu, včetně žen. Jsou tedy vojáky a jako takoví jsou legitimním cílem, třebas někde na diskotéce.

    OdpovědětVymazat
  15. Stoji za podivani pustit si zajimave vysilani z poradu"Uvolněte se, prosím " ktere na CT
    jiz delsi dobu uvadi pan Kraus
    Kraus
    Dojemne vypraveni o dobrem cloveku, ktery zachranil 669 zidovskych deti pred smrti v koncentracnich taborech.
    Myslim ze zaverecne dily pred jeho odchodem k jine TV se mu podarily.

    OdpovědětVymazat
  16. Daniela: Skutečnost je taková, že Israel nemá se Sýrií a Palestinou (a podle mě ani s Libanonem) otázku hranic vyřešenou a porušuje hrubě mezinárodní právo, co se týče správy a svého chování na okupovaném území.

    OdpovědětVymazat
  17. Daniela: BTW, Chomský použil při označení ostrova slovo 'African' s velkým 'A', protože je to tak prostě v angličtině spisovně správně a vaše vývody o tom, 'co tím (velkým písmenem) chtěl básník říci', jsou tudíž zcela mimo... : )

    OdpovědětVymazat
  18. Vodniku
    Jisteze nejsou Israelci nevinni-proc by take meli byt? Kdo ale knuci o nevinnych obetech jsou hlavne Palestinci, nikoliv Israelci. Jsou to palestinsti teroristi, kteri ukazuji detska telicka, kdyz je predtim pouzili jako zivy stit.
    Jeste ze v Israeli chodi zeny na vojnu, takto vytrenovane zenske jsou obohacenim kazdeho muze i spolecnosti. Jenze to neni vkus zdejsiho osazenstva. Pro ty jen bojovnice Allaha, gazanske partyzanky, mucednice, wow, to je nadhera!!!
    Prikladam sexy klip, jsem presvedcena, ze se mnozi diskuteri pri pohledu na statecne Fatimy pohlavne vzrusi...:-)))

    http://www.youtube.com/watch?v=sBRuYdl517s

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>