úterý 22. června 2010

Výsledky voleb

43 komentářů:

  1. výsledky voleb se dostavují- koalice se prý dohodla na neprolomení těžebných limitů. Jednoznačně plus pro ni. Jančík a další odchází. Plus. Mizera Fischer zřejmě stáhl půlky a nevyvlastní ing. Havránkovou- třetí plus.
    Pořád čtu jako důkaz hrůzy, že VV vlastní ve skutečnosti nějaký Bárta s bezpečnostní agenturou. Dívala jsem se do papírů a musím říci, že česká úspěšná společnost, nefigurující ve skandálech mi skutečně nevadí, rozhodně má lepší pověst než česká policie.
    Takže i když mám k nadšení daleko, přinejmenším to, že se ty tři strany dohodly a Fischer co nejdřív potáhne mne s výsledky voleb smiřuje.
    Přečetla jsem si znova definici trolla a vypadá to, že takový troll chce jen zlobit diskutující ( něco jako když Vodník vypustí své oblíbené "šest milionů vám nestačilo")- to bych nerada, proto budu mírnit svou radost nad znovuzrozením A.Vondry:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já myslím, Andy, že pro tebe výsledky voleb nejsou vůbec nijak zoufalé. Zemi povládne pravice jako řemen a Vondra je zárukou, že americké a israelské zájmy budou mít přednost před zájmy českými, potažmo evropskými. Co víc by sis mohla přát?

    OdpovědětVymazat
  3. taky si myslím. Nějaké ty daně navíc unesu a protože české, potažmo evropské zájmy v podání levice, tedy Zaorálka a Kato-Hamas-Kavana připomínají příliš zájmy Kavanových hodných strýčků, co ho zvali za studií na kafe a platili za něj, dávám přednost samozřejmě Vondrovi. Za normálních okolností, pokud by zde nebyla silně projihádská levicová klika bych Vondru zrovna nepropagovala, ale lepší než nic.

    OdpovědětVymazat
  4. jen jednomu nerozumím- americké zájmy? Které to jsou? Útočný radar? Ten snad už Hussein Obama zaříz, ne?

    OdpovědětVymazat
  5. Nějaké ty daně navíc unesu
    No ty jo. Ti mladí, co přemlouvali bábu, už teď reptají proti školnému. A nepřemluvená bába? Ať jí je nebe milostivo!...

    americké zájmy? Které to jsou?
    Kterékoli. Cokoli budou USA potřebovat, v tom jim vyjde ČR vstříc, byť z toho sama nebude mít nic a nebo dokonce škodu.

    OdpovědětVymazat
  6. nevím jak to myslíš. Jsem ta kategorie, která platí vše naplno. A to jsem nyní v kategorii socka-bába.
    Ono je to s těmi daněmi docela legrační. Pořád platíme a ještě dlouho budeme méně než v devadesátých letech a na začátku nového milénia.

    Školné je skvělé, synek doma poslouchá jak hodinky, aby nás nenaštval a my mu neodmítli zaplatit další rok. Učí se skvěle, na výstavách se mu daří a na léto už má domluvenou brigádu nejméně na měsíc.
    Neměl bys tolik poslouchat skuhraly, kteří si s tebou notují ohledně americké politiky a Izraele, protože jejich názory na domácí poměry jsou poněkud...no, každý tvrdí, že zrovna on je bohatý a v pohodě, ale lituje ty důchodce a rodiny s dětmi ble ble...kdo tomu skutečně věří?

    OdpovědětVymazat
  7. Já taky nejsem proti školnému. Ale musí se přizpůsobit podmínkám. Totéž poplatky u lékaře - 35 korun zas nebylo tak moc a i to by se dalo zařídit tak, aby měli důchodci úlevu. Nechci moc hodnotit poměry na domácí scéně, ne konkrétní detaily. Ale jestliže střední vrstvy zbohatly 2-3krát, zatímco elity 12krát, zatímco daňové břímě se přeneslo právě z těch elit na střední vrstvy, pak se jedná o rozevírání nůžek, které nutně skončí nějakou (nejspíš krvavou) revolucí. Tato vláda k tomuto stavu přispěje lvím dílem. Jak říkal Keller: chytré elity volí levici...

    Tohle ovšem s globální politikou souvisí jen nepatrně. Podle americké nebo eurounijní píšťalky bude muset v ČR poskakovat každý politik a ještě být vděčný za to, že to není píšťalka ruská. Ale co je moc to je moc a Vondra je prostě Šalgovič Američanů, nic víc a nic míň.

    OdpovědětVymazat
  8. jak se musí přizpůsobit podmínkám? Určit přiměřenou částku, co dál? Stipendia existují pořád a řeči o tom, jak není možné doučovat mladší děti za prachy už jsem si vyslechla na OM, argumenty byly velmi chabé. Neměli by se spíš přizpůsobit podmínkám školy a studenti? Nijak zvlášť chytrých a skutečně vzdělaných ekonomů, právníků a moderních historiků, politologů a sociologů, jakož i gender a multikulti odborníků už máme tolik, že by se dali prodávat Turkům jako kanonenfutter pro jejich humanitární eskapády.
    Aspoň se vykydají studenti, kteří chodí do školy jen proto, ay nemuseli hned do práce.
    Technické obory jsou poměrně levné a školné na nich plánované nebude skoro žádné.
    Jako větší problém než větší nedostupnost vysokých škol vidím extrémně chcípající učňovské školství. Tam je třeba nacpat nějaké státní peníze, ne do výroby žvanílků a úředníků.
    Absolvent VŠ by měl být nejen odborníkem v oboru, který vystudoval,ale i životaschopným jedincem, ne další pijavice.
    Koneckonců můj otec si přivydělával na medicíně hraním karet a to studoval u profesorů, kterým ti dnešní co do náročnosti vesměs nesahají po kolena. Fantazii při shánění obživy se meze nekladou a neznám mladého člověka, který by měsíčně neprokecal mobilem aspoň pět stovek. To má půlku školného v kapse a na druhou si vydělá za měsíc o prázdninách u mekáče.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám proti školnému jediný argument - podle mne by měla selekce studentů probíhat po stránce odborné, nikoliv ekonomické.
    Zatím se od 90. let jen snižovaly nároky a školy se honily za ovcemi. Já, když jsem nastoupil na VŠ, tak nám řekli, že nás asi třetinu vyrazí po prvním roce. A tak se taky stalo po dvou letech nás byla půlka.

    Kdyby se to bralo podle peněz, tak by zbyl asi stejný počet, ale úplně jiní lidé. Takže asi tak.

    OdpovědětVymazat
  10. nevím sice proč, mám dojem, že na technické fakulty chodili davy kluků, z nichž skutečně spousta vypadla v prváku, nestačili. Ono to nic nestálo, na vojnu se hned nemuselo...což už dnes neplatí.
    Skoro bych řekla, že by školné mohlo ulevit mnoha zoufalým rodičům, co živí své dětičky někdy do pětadvaceti, ani neví proč a výsledek...kluk je inža a stejně si práci musí sehnat jak se dá.
    Samozřejmě, existuje nebezpečí, že školy budou hamižné a budou dávat přednost rychlému krátkodobému zisku před reputací...taková škola je dost k ničemu již dnes.
    Nejsem absolutní nadšenec do školného, ale nevidím to jako nějakou překážku vzdělanosti. Spíš na mne jdou mrákoty z historek, jak rodiče drží dceru na vejšce a platí deset tisíc měsíčně na její potřeby...a dcerce nedojde, aby také trochu zapracovala.
    Ostatně speciálně technické školy mají systém stipendií a navíc ty by snad, pokud vím, měly školné naprosto symbolické.

    OdpovědětVymazat
  11. Kazda strana ma dve mince: stedry socialni system byva zneuzivan, na drakonicky system zase vzdycky nekdo doplaci. Reseni ekonomu se mi zda vzdy jednostranne a profituji na nem majetnejsi (ktere ekonomove pokladaji za "lepsi" uz proto, ze si na sebe umi vydelat a umi se "o sebe postarat"). Kdyby se kapsy elit neplnily kosmickou rychlosti, fungoval by stedry socialni system i s tim zneuzivanim. Takhle ten fakt, ze Tykacovi pribyde zas par milliard, zaplati dcera svobodne matky tim, ze bud nepujde studovat nebo jeji studentska leta budou leta nelidske driny, doslova ztracene roky a jestli na to nebude mit, tak toho necha a bude to nakonec stejne k nicemu.

    OdpovědětVymazat
  12. Já myslím, že neuleví - jestli si ti rodiče drží dcerušku na gender studies tak k tomu přibude dalších 10000 poplatek. Myslím, že rodinné vztahy školné řešit nemá.

    Já už roky říkám, že je zvrácené požadovat, aby nadpoloviční část populace měla VŠ vzdělání.
    Teď, když jsem nedávno poprve objevil článek zpochybňující tento trend, se zase nabízí jako řešení ekonomická selekce. Nezdá se mi, že by to bylo nejlepší řešení. Podle mě má být selekce odborná.

    Úplně jiná je pak otázka celé koncepce modelu vybírání školného. Kam půjdou peníze, na co budou užity a jaké pravomoci plátci získají. Jak se projeví výběr na financování od státu...

    Vůbec nevidím tlak na kvalitu, ale pouze a jen na naplnění nějakých směrných čísel.

    OdpovědětVymazat
  13. " Takhle ten fakt, ze Tykacovi pribyde zas par milliard, zaplati dcera svobodne matky tim, ze bud nepujde studovat nebo jeji studentska leta budou leta nelidske driny"

    Ty bys měl jít dělat Paroubkovi mediálního poradce, jedno oko by nezůstalo suchý.

    Budu velmi cynická- svobodná matka si měla rozmyslet, než za svobodna otěhotněla, aniž by měla zajištěn nějaký příjem, například od svobodného otce.

    A nějak jsem si nevšimla ani za bolševika, že by to tady děti svobodných matek měly kor moc snadné. Ony sice platily za vlak padesát korun místo dvěstě a oběd stál deset korun, ale taky měla matka místo dvanácti tisíc dvanáctset a alimenty dvě stovky ( když měla štěstí).

    OdpovědětVymazat
  14. Vodníku, sociální systém by měl pomáhat těm, co se dostanou do krizové situace a přestože pracovat chtějí (nebo skutečně pracují), jsou v problémech.
    Potom také umožnit co největšímu počtu lidí rozvinout svoje schopnosti -tj. studovat.
    Řešení je v principu jednoduché - nechceš makat, nedostaneš nic. Nestíháš ve škole - letíš ven.

    Založit si svoji existenci cíleně na sociálním systému je obyčejný parasitismus anebo dost podivně fungující společnost.

    Znám z pohovorů několik "studentů", kterým veget na škole umožní pumpovat soc. dávky. Synek si prostě nahlásí bydliště k bábě (které předtím pravicově kázal) a pak zcela po socansku pobírá příplatky a užívá statutu studenta, byť de facto nestuduje. Dokud bude v součtu víc dávek než školného, tak to bude takhle.
    No a místo toho, aby tihle paraziti skončili na škole nejpozději po prvním semestru, budeme ty ostatní zatěžovat školným a tito studenti sociálních věd klidně prožijí několik let v závětří. Spokojená je i škola, protože na ně dostane prachy a oni jim neošoupají židle.

    OdpovědětVymazat
  15. notabene když většina sociologů nestuduje de facto nic, jen se baví a čte si, navíc dost obskurní literaturu. Konkrétně tento obor bych mladým zakázala studovat, patří do university třetího věku. Je to to samé jako matfyz, to tady či kde někdo psal, že není škola ala zábava a koníček.

    OdpovědětVymazat
  16. tedy matfyz do UTV nepatří, samozřejmě. To je tak, když doplňuji věty:))
    Vy to jistě chápete, ale aby se nějaký troll toho hned nechytil:)

    OdpovědětVymazat
  17. Deset tisic za semestr jsem si dokazal pri studiu vydelat v dobe kdy byl prumerny plat 4 nebo 5 tisic mesicne. Ne ze bych to delal pravidelne, ale kdybych musel tak bych to bez ujmy na studijni pili asi udelal, ostatne mel jsem spoluzaky kteri se takto zivit museli a vystudovali (matfyz, podotykam). Mne to zehrani jak to zpusobi ze studovat budou jenom bohati pripomina stesky jak budou hromadne hynout chudi duchodci co nebudou mit 30Kc poplatek na doktora. jezovec ps: podotykam ze ani jedno (skolne, poplatky u doktora) mi nejak zvlast nepali, a stejne jako andy jsem pripraveny platit o neco vyssi dane (jsem freelancer cili osvc cili zivnostnik) - akorat myslim ze ta solidarita kdyz se ted zrovna nedari by mela jit napric celou spolecnosti.

    OdpovědětVymazat
  18. Určitou roli také hraje fakt, že se např. jen těžko věří spáse formou 30Kč za položku na receptu při vědomí, kolik si z nemocenského pojištění nakradou třeba doktoři s lékárníky. Ne nadarmo mají distribuční firmy kromě léků na skladě také elektroniku, kosmetiku a různé další zboží.
    Stačilo by pro začátek všem zaslat výpis z účtu pojištěnce a vyhlásit, že pojištěnec dostane 20 procent toho, co si na něj doktor napsal navíc. Rodinám lékařů by to kontrolovala nezávislá osoba, jestli nemají nadprůměrnou spotřebu zajímavých léků :-)
    O regulačním efektu toho poplatku se snad bavit nebudem. I hospodaření nemocnic je někdy zajímavé, když se tu a tam kromě stesků na podfinancování provalí např. cena za roli toaletního papíru, kterou špitál platí spřátelené firmě.

    Proto se zdráhám kývnout i na ad hoc zavedení školného (byť na mém kývnutí vůbec nezáleží).

    Bez rozumného systému budou tyhle desátky prostě jen vyhozené peníze.

    OdpovědětVymazat
  19. Vy si Andy děláte legraci, ale zrovna sociální obory mají svoje učiliště skoro všude a jsou cílem největšího počtu "studentů" o kterých se bavíme.
    Tím se nechci dotknout nikoho, kdo ty obory dělá pořádně a bůh chraň vyvolávat na to téma flame.

    OdpovědětVymazat
  20. gogo, ad podvodníci v bílém plášti. Nechala jsem si ondyno poslat výpis za roky 2008-dosud. Jediné, co tam bylo navíc bylo CT v Karlových Varech v krajské, tedy státní nemocnici, kam jsem byla objednána, ale vyšetření neproběhlo.
    Nikomu nikdo nebrání si výpis vyžádat a následně prudit.
    Dělám účto dvěma lékařům a ani jeden z nich nepodvádí, nemá žádnou spotřebu léků bokem nebo vyměněné za zboží- myslím, že tahle praxe už skončila.
    Jako jednoznačný kladný efekt poplatků vidím hlavně to, že doktoři atd. už pár let nestávkují, neotravují a bez řečí léčí. Mně to tedy za ty dva tisíce za dva roky na poplatcích stálo.

    OdpovědětVymazat
  21. no ty by právě díky školnému asi přišly o to hafo flákačů, co se tam učí být pijavicemi.
    Ostatně takový Keller by měl platit za to, že někde může přednášet ty své hámotiny a nemusí si na to pronajímat sokolovnu za své.

    OdpovědětVymazat
  22. Jak si představujete, že byste poznala, když si doktor koupí domů pračku za recept?

    Tím je nechci obviňovat a netvrdím, že to dělají všichni.

    OdpovědětVymazat
  23. někde ve velkém asi ne, tihle dva by v takovém případě museli léčit čistou vodou. Nechci tvrdit, že to nedělá nikdo, ale většinové jednání to podle mne není. Možná jsem idealista, spíš si říkám, že tohle dnes už nestojí za to riskovat.

    A pokud takový někdo je, tak ho nezastaví ani třicet korun, ani dvojnásobný plat, jak chce Kubek, prostě vůbec nic, jen ztráta licence nadosmrti a propadnutí majetku. Rozhodně to nevyřeší nějaké státní zdravotnictví.

    OdpovědětVymazat
  24. "Já už roky říkám, že je zvrácené požadovat, aby nadpoloviční část populace měla VŠ vzdělání."
    Jo, hlavně bych zakázal všechny ty SZP s Mgr., které jsou charakteristické tím, že jsou neschopné jakékoli práce, kromě toho zakládat si Xaverovy zvané Centrum řízení kvality a pak furt kdákat kvůli nějakejm papírům.
    Jestli Vodníkova revoluce bude znamenat vyvraždit tyhle dcery svobodných matek, jsem pro a budu v první řadě.

    Jinak, ad poplatky. U nich nešlo v první řadě o to, aby se tím nalilo do zdravotnictví zázračné množství peněz, ale o to, aby asi tak milión lidí nechodil k doktorovi asi tak patnáctkrát častěji než musí.

    OdpovědětVymazat
  25. Jenže těch třicet korun bylo pro ten milion málo, to jim za ty neschopenky a bobule "na záda" stálo. Chápu i to, že nebyly původně žádné výjimky, ale Julínek mohl tušit, co z toho Paroubek a spol. udělá...tohle nedomysleli.
    Navíc pokud vás doktor pozve na nutnou kontrolu po operaci a vy za to platíte poplatky, tak ta regulace jaksi rozzuří každého.
    Mně by se líbily třeba poplatky za neschopenku, dvě tři stovky. Normální člověk ji potřebuje jednou za pět let, to by se dalo unést. A v kombinaci s mizivou nemocenskou by to vykydalo všechny ty týdenní marůdky.

    OdpovědětVymazat
  26. Starý pán: "Jo, hlavně bych zakázal všechny ty SZP s Mgr., které jsou charakteristické tím, že jsou neschopné jakékoli práce, kromě toho zakládat si Xaverovy zvané Centrum řízení kvality a pak furt kdákat kvůli nějakejm papírům."

    Centrum řízení kvality? Mohl byste to rozvést? To je nějaká organizace, která kontroluje práci lékařů, apd.? Ď!

    OdpovědětVymazat
  27. Taky to nevím přesně, ale je to něco, kam Vás přeložej pro neschopnost a Vy pak budete kontrolovat všechny od údržbářů po já nevím třeba lékaře nebo cokoli podobného v jiném oboru, jestli správně vyplnili asi tak osm formulářů o tom, jak šli na záchod, jak se budou snažit o svůj osobní růst, jak mají srovnané věci na stole...

    Ad Andy: No, údajně nemáte pravdu, prý simulantů v čekárnách ubylo. Jestli mě doktor pozve na kontrolu po operaci a mě to bude stát 30 Kč, to mi fakt bude úplně jedno. Je to jen o trochu víc než jedno pivo. Furt mi to trhá žíly míň, než když po mně na úřadě chtěj kolek. (Abys nemyslela, že se mi to kecá, protože nechodím k lékaři - každý měsíc chodím na alergologii a poctivě tam platím. Je mi to jedno. Spíš mě štve, že je tak drahá ta vakcína).

    OdpovědětVymazat
  28. mně je třicet korun taky jedno, ale vypadá to blbě a Paroubek na tom jezdil jak na koze a byl by hloupej, kdyby ne.
    Nevím, zda simulantů ubylo, kam chodím já tam simulanti nejsou a nikdy nebyli.
    Kolky mne taky fascinují- lidi je platí a jako předvolební cirkus to nikdo nepoužívá- přitom si platíme ouřady z daní.

    OdpovědětVymazat
  29. No tady dnes řádila modrá ruka!!...

    Ty bys měl jít dělat Paroubkovi mediálního poradce, jedno oko by nezůstalo suchý.
    No a? Vždyť je to pravda! Jeden zapláče, ale druhej vezme kosu nebo kvér.

    Budu velmi cynická- svobodná matka si měla rozmyslet, než za svobodna otěhotněla, aniž by měla zajištěn nějaký příjem, například od svobodného otce.
    Ano, to máš pravdu. Jsi cynická. Hloupě, zle a zcela odpudivě. Nic víc než to.

    Řešení je v principu jednoduché - nechceš makat, nedostaneš nic. Nestíháš ve škole - letíš ven.
    Jo. Ale nesmí nastat situace, že to ve škole nestíháš, protože musíš makat (jelikož jinak nedostaneš nic).

    Podle mě má být selekce odborná.
    Jedna z mála vět, se kterou můžu souhlasit. Ale místní keynesiáni a hayekisti vidí řešení opět v trhu: kdo se umí o sebe postarat, ten smí studovat, protože ten je nejlepší.

    A samozřejmě nejvíc záleží na tom, kam ty peníze půjdou. Pokud oklikou do Tykačovy kapsy, tak je to všechno k hovnu.

    Deset tisic za semestr jsem si dokazal pri studiu vydelat v dobe kdy byl prumerny plat 4 nebo 5 tisic mesicne
    No a? Co tím chceš říct? Že to má být standard? Připomínáš mi jednoho mého šéfa, který mi při nástupu říkal: "Nemoc? Neexistuje! Já chodím do práce nemocný a když můžu já, tak můžeš taky!" To je tresť podnikatelské mentální stupidity. Podle sebe soudím tebe v tom nejodpudivějším podnikatelském kontextu. Já jsem si byl schopen vydělat, jen když mi tu práci sehnal někdo jiný. Přesto si nemyslím, že jsem proto blbec, který na vejšku nepatří, když si na ni neumí vydělat. Sumasumarum - argument nullové hodnoty!

    Mně by se líbily třeba poplatky za neschopenku, dvě tři stovky. Normální člověk ji potřebuje jednou za pět let, to by se dalo unést. A v kombinaci s mizivou nemocenskou by to vykydalo všechny ty týdenní marůdky.
    A zase "normální člověk"... Výše zmíněný šéf by ti řekl, že normální člověk chodí do práce nemocný. V kombinaci s mizivou nemocenskou to může část střední třídy pěkně zpauperizovat a Tykačům přibydou nully za tu pěknou sumičku na účtu. A budou se smát, až se budou za břicho popadat, až uvidí, jak Andy & spol. "rádi" platí poplatky a vyšší daně.

    Ostatně takový Keller by měl platit za to, že někde může přednášet ty své hámotiny
    Co je to za debilitu? Mimochodem, já Kellera slyšel jen jednou na Youtube a jestli mu něco můžu vytknout, tak že neříkal nic ze sebe, nýbrž presentoval výsledky nejrůznějších výzkumů mezinárodních týmů a odborníků ze zahraničí (ale možná to všechno byli kommunisti, to nevím). Keller to kommentoval, to bylo jediné, co řekl za sebe a nepředstíral to jako objektivní fakt. Že to byly kommentáře pohoršlivé, není vina Kellera ani jeho(?) ideologie; před vrahem si uplivnu a pokud to místní modrá rota s podporou antikellerovce Peterse bude považovat za manipulaci, ať si poslouží!

    OdpovědětVymazat
  30. Vodníku, někdo vezme kvér? Kdo a proč? Lidové milice?

    Žijeme v jednadvacátém století. Antikoncepce je všeobecně dostupná. Svobodných matek by mělo za takových podmínek být naprosté minimum. Kdo se nestará o budoucnost jistě nemá umřít hlady, ale že jeho jednání musí mít nějaké důsledky je jasné. Ty uvažuješ, jak kdyby měl do ráje přijít každý, pravoslavný křesťan, pohan, satanista i atheista. To by se ti asi také moc nelíbilo.

    Věřím, že o tom nemáš ánung, ale v mnohých výrobních podnicích a službách, kde pracují lidé bez kvalifikace je až 25% nemocnost ( opakované krátkodobé nemoci lidí okolo 20-40 let věku). Zkus někdy nastudovat i něco jiného než Jyrkovo billboardy nebo bolševické OM.

    Co ty můžeš vytknout Kellerovi není relevantní, neplatíš ho a i když věřím, že ti jeho "vědecká" práce imponuje a konvenuje s tvým ideovým zaměřením, tak já jako ten, kdo ho živí si vyhrazuji právo ho kritizovat, kdy se mi zlíbí. Je to taková ukecaná vyžírka, něco jako Uzel v sexuologii.

    OdpovědětVymazat
  31. Žijeme v jednadvacátém století.
    A v Evropě. No právě. Ne ve středověku, ne v Kamerunu. Proto pro trh ve zdravotnictví není tady a teď omluvy! :-(

    Antikoncepce je všeobecně dostupná. Svobodných matek by mělo za takových podmínek být naprosté minimum.
    Kecáš blbosti. Typicky tržní blbosti, abych to upřesnil. Na jejich vyvracení nemám čas ani náladu.

    v mnohých výrobních podnicích a službách, kde pracují lidé bez kvalifikace je až 25% nemocnost
    A proč? Řešil to někdo? Nebo je tam 25% vychcaných parasitů a flákačů? Já mám denně pod rukama ty nemocné, ať už bez kvalifikace nebo s ní. Se všemi problémy, které jim z toho plynou. A den ode dne jsem na tenhle neofeudalism nasranější! :-(

    věřím, že ti jeho "vědecká" práce imponuje a konvenuje s tvým ideovým zaměřením
    Pokud je obsahem jeho vědecké práce zprostředkovávat a uvádět ve známost studie a statistiky z celého světa, pak se svého úkolu zhostil dobře. Ty si zas užij kecy nějakého proroka trhu, který je placen zase z mých peněz (obrazně řečeno, v Česku daně neplatím).

    OdpovědětVymazat
  32. Kecám blbosti, protože se nedomnívám, že společnost má být složena z děvek a hajzlíků, co zbouchnou holku a nechají ji být?

    Neofeudalism v Holansku? Proč se neodstěhuješ někam, kde je socialismus? Máš na výběr. Budeš moci masírovat ty, kteří na pořádnou práci nesáhli celý život.
    Tady to chtěl řešit Julínek a Topolánek etc., ono řešit něco, co socani a odboráři zabezpečí prostřednictvím demonstrací za zpřísnění Zákoníku práce není žádná sranda.

    Necpi mi nějaké "trhy", ty mne nezajímají, to si piš Klausovi.

    OdpovědětVymazat
  33. "pro trh ve zdravotnictví není tady a teď omluvy!"

    :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Farmaceutické firmy o tom asi neslyšely. Nebo nevím, jak je možné, že o omluvu ani nežádají.

    OdpovědětVymazat
  34. Kecám blbosti, protože se nedomnívám, že společnost má být složena z děvek a hajzlíků, co zbouchnou holku a nechají ji být?
    Kecáš bllbosti, protože svobodná matka není tak stereotypní záležitost.

    Neofeudalism v Holansku? Proč se neodstěhuješ někam, kde je socialismus? Máš na výběr.
    Jasně: Kubu nebo Severní Koreu. To už znám...

    Budeš moci masírovat ty, kteří na pořádnou práci nesáhli celý život.
    Zatím masíruju hlavně ty, kterým ti podnikaví, nápadití, nelenošící, iniciativní a aktivní magoři zkurvili zdraví právě tou prací a tím vším stressem okolo toho.

    Farmaceutické firmy nejsou zdravotnictví, to je byznys. Pokud se zdravotnictví mění v byznys a jde těm firmám na ruku (s pomocí vlád a medií, vzpomeňme na "děsnou" prasečí chřipku), je to zločin.

    OdpovědětVymazat
  35. proč Kubu nebo Severní Koreu? Vyber si co chceš.

    Ty jsi v podstatě takový zachránce utlačovaných, že? To za socíku nebylo, bolavá záda. Proč ty jsi vlastně utíkal, člověče? Proč jsi revoltoval? Byla pohoda, žádný stress.

    Uklidni se, Vodníku, stykem s OM a podobnými magory se z tebe stává Paroubek.

    OdpovědětVymazat
  36. Ty jsi v podstatě takový zachránce utlačovaných, že? To za socíku nebylo, bolavá záda. Proč ty jsi vlastně utíkal, člověče? Proč jsi revoltoval? Byla pohoda, žádný stress.
    Už meleš z cesty, to pak není žádná debata.

    Uklidni se, Vodníku, stykem s OM a podobnými magory se z tebe stává Paroubek.
    Na tuhle větu bych měl řadu variant, vhodných pro tebe, ale jdu radši skypovat se ženou.

    OdpovědětVymazat
  37. Ono je to těžké. Ty sem sázíš místo diskusních příspěvků hesla jak z billboardů, co ti na to říci? Jak to tedy na těch stolech poznáš, kdo je udřenej od kapitalisty a kdo jen v životě necvičil, má pupek a život tráví zkroucenej u televize?


    Tak pozor, abys omylem neskypoval s nějakou svobodnou...neměla by pak na školné pro robě.

    OdpovědětVymazat
  38. Jak to tedy na těch stolech poznáš, kdo je udřenej od kapitalisty a kdo jen v životě necvičil, má pupek a život tráví zkroucenej u televize?
    Myslel jsem, že nějaké zkušenosti ze zdravotnictví máš. Dokonce snad z psychiatrie. Slyšela jsi někdy slovo "anamnesa"?

    Tak pozor, abys omylem neskypoval s nějakou svobodnou...neměla by pak na školné pro robě.
    Máme kamery a na tuhle dálku ji fakt neoplodním, neboj se...;-) A už tu nejsem...

    OdpovědětVymazat
  39. v anamnese mají že museli pracovat? Děsné.

    OdpovědětVymazat
  40. Ostatně takový Keller by měl platit za to, že někde může přednášet ty své hámotiny a nemusí si na to pronajímat sokolovnu za své.

    Inu někdo je brilantní intelektuál a někdo blbá měšťka, takhle to je na tom světě nespravedlivě zařízené, a ani politická levice ani pravice s tím nic neudělají.

    OdpovědětVymazat
  41. Debata popojela, tak jen krátce:
    Andy: čistě teoreticky, vy snad máte kopie všech receptů co ti dva napsali? Pokud ne, jdou tyto transakce mimo Vás a budete o nich vědět jen když se vám sami pochlubí. (opět prosím nevztahovat na jistě solidní pány osobně, řešíme tady princip)

    30 kourun tohle kšeftování zastavit nemělo, ty byly zavedeny údajně jako regulační poplatek, který měl odradit simulující čekárnové vysedávače od neustálých návštěv.
    Nikdo mi ale nevysvětlil regulační efekt v těchto případech:
    - 30 Kč za položku na receptu
    - 30 Kč za návštěvu lékaře, kam jsem poslán (pozván) jiným (nebo tím stejným) lékařem. Jistě, nemusím tam chodit, stejně jako můžu recept zahodit.
    Je dozajista rozdíl když jdu někam s jistými potížemi (a třeba je to proto, že jsem simulant) a zaplatím 30Kč a situací, kdy lékař potřebuje další vyšetření nebo kontrolu nebo jánevímco proto, že diagnostikoval vadu, nemoc ... tedy nejde o simulanta a přesto než vlezu do dveří, vypláznu pokaždé 30Kč - navíc bez dokladu.

    O státním zdravotnictví jsem se nezmiňoval a ani jsme vlastnické vztahy neřešili.

    Vodníku:
    Já jsem v současnosti v zásadě proti školnému (tedy nevyháním studenty pracovat, aby měli na školné), tak nevím co sleduješ tímto:
    ***
    Řešení je v principu jednoduché - nechceš makat, nedostaneš nic. Nestíháš ve škole - letíš ven.
    Jo. Ale nesmí nastat situace, že to ve škole nestíháš, protože musíš makat (jelikož jinak nedostaneš nic).
    ***
    patrně jsi ve svatém nadšení přehlédl na koho reaguješ.

    OdpovědětVymazat
  42. anonymousi, bezpochyby. Hluboce se omlouvám všem fanouškům sociologie , ale tento obor nepokládám za nic úctyhodného, ve výběru věd pak je u mne na posledním místě. Brilantní intelektuál Keller je skutečně chytrý člověk ,ale ve službách zlého pána a snaží se mu opravdu zavděčit, lotrovi. Je to můj názor a nezdá se, že by byl osamocený.

    Jen mi řekněte, je vaše břitká a brilantní poznámka tak úderná, že se nemůžete podepsat ani nickem, aniž byste neriskoval ( neriskovala) existenci nebo se vám rozčilením třásla ruka na myši?

    OdpovědětVymazat
  43. Gogo: ja jsem to pochopil, ale spatne jsem se vyjadril. Ja proti skolnemu nejsem, ale musi to byt zarizeno tak, ze nedojde k situaci, kterou naznacuji, tj. ze nestihas uceni, protoze musis makat na skolne. Tedy bud nejakou rozumnou, bezurokovou(?) pujcku nebo nejakou praci, kterou zajisti VS, takze nebude na ukor casu na studium - to je mi v podstate fuk, jak se to zaridi.

    Nektere soukrome VS, stejne jako nektera soukroma zdravotnicka zarizeni, musi zustat nanejvys paralelne jako evt. luxus pro majetne nebo snoby (popr. oboji). Ale v zasade musi oboji zustat (jakozto statni?) pristupne vsem bez ohledu na majetek.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>