sobota 12. června 2010

Židokřesťanská tradice

120 komentářů:

  1. Myslím, že přesnější charakteristika současného světa je "sekulárně žido-protestantský". V současné intellektuální, kulturní, ale i ekonomické sféře dominují přínosy Židů a protestantů. Vliv římskokatholického - neřku-li skutečně křesťanského myšlení a cítění - je nepatrný.

    OdpovědětVymazat
  2. Co je na současném světě židovského (tj. judaistického)? Co je na něm protestantského? Vůbec nic.

    OdpovědětVymazat
  3. U základu většiny současných oborů je nějaký Žid - psychologie, filosofie (současná), sociologie, atd. Nejedná se o Židy judaistické, ale sekulární, kteří si ale z ghetta odnesli trochu jiný způsob uvažování a myšlení, ostatním Evropanům cizí.

    Protestantism je rovněž cítit ze všeho současného dění a někdy od toho židovství nelze dost dobře oddělit, nakonec mají k sobě hodně blízko. Je to takový ten individualism, no nonsense přístup, velmi materialistická optika. V římském katholicismu se tahle racionální (najmě germánská) mentalita ještě neprosadila, i když ji lze nalézt už tam.

    Mám na mysli hlavně svět 19. a ještě víc 20. stol. Dnes s tou informační explosí, kterou přinesly počítače a mobily, jsme uprostřed revoluce, kterou ještě nelze nijak charakterisovat, ani předvídat, nakolik v ní zmizí nebo přežije ten svět sekulárně žido-protestantský.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud je to tak, tak bychom stejně dobře mohli říci, že současný svět je katholický (byrokracie, lenost), ba pravoslavný (byzantinism – uctívání celebrit, zákaz debaty o holocaustu).

    Vodníku, Váš antinominalism Vás vždy neomylně zavede na zcestí.

    OdpovědětVymazat
  5. Ale vůbec ne! Byrokracie možná (ve vyspělém světě relativně menší a méně škodná), ale lenost??? Vy asi nemáte tušení, jak nás, Zápaďany, vnímá zbytek světa: jako freneticky pobíhající, neuroticky činorodé mravence.

    Uctíváni celebrit je skutečně zcela zdegenerovanou formou přirozené, obecně lidské potřeby uctívat, v tomto případě někoho; ta existovala i v latinském světě, nic specificky byzantského na ní není. Zmínku o zákazu debaty o holokaustu v této souvislosti nechápu.

    Je to tedy naopak Váš extrémní nominalism, který zavádí na scestí Vás! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. "Vy asi nemáte tušení, jak nás, Zápaďany, vnímá zbytek světa: jako freneticky pobíhající, neuroticky činorodé mravence."

    To se velice pletete pane Vodnik. Mozna byste mel nekdy vystrcit nos z toho Vaseho "Zapadu" a jet se podivat do "zbytku sveta". Nejenze tam pracuji mnohem tvrdeji nez Vy, ale jeste to i vedi.

    OdpovědětVymazat
  7. Já zde interpretuji výsledky sociologického průzkumu mezi cizinci (myslím, že hlavně Turky) v Holandsku. Jistěže někde v Číně nebo v Indii se maká víc než třeba v Řecku. Ale v té Číně a Indii makají proto, že to tam ovládl v podstatě okcidentální výrobní způsob; pochybuji, že tam před tím takhle makali (to ani v Evropě asi ne). Každopádně lenost jako charakteristika Západu je zcela nepatřičná.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. "Já zde interpretuji výsledky sociologického průzkumu mezi cizinci (myslím, že hlavně Turky) v Holandsku."

    Tak to ja nemohu posoudit Turci, ktere ja znam, sice nepobihaji jako neuroticky cinorodi mravenci, zato maji ty sve stanky otevrene od 7 od rana do 11 v noci 6 dni v tydnu.

    Mozna vas to prekvapi, ale i v Africe se pracuje mnohem tvrdeji nez v Evrope. Akorat tam je produktivita prace tak nizka, ze to neni videt. Nanosit vanu vody muze trvat cele odpoledne a vam to trva pet minut, protoze tu praci za vas udelal uz predtim nekdo jiny.

    OdpovědětVymazat
  10. Sociologie je komický obor, co do věrohodnosti je na tom hůře než teleshopping Horsta Fuchse, jehož verky občas i fungují.

    Sociolog si zjistí, co jeho cílová skupina chce slyšet a pak podle toho zbastlí analýzu. Ví dobře, že jeho mnohomluvné žvásty nikdo jiný než ten, který už má utvořený názor ( shodný se sociologovým pindáním) číst nebude, unudil by se k smrti.
    Asi nejzábavnější na sociologii je, když se jí pak člen cílové skupiny snaží dál reprodukovat, což v žádném případě není narážka na Vodníka.

    Jako pěkný příklad, kterak lze utratit šílené peníze, lidské zdroje a čas tím, co lehce pozná každý, kdo má mozek v hlavě a někdy v životě vylezl z rodné vesnice je tato studie:

    http://aa.ecn.cz/img_upload/9e9f2072be82f3d69e3265f41fe9f28e/Microsoft_Word___EUMC_COMPARATIVE_STUDY_P._..pdf

    OdpovědětVymazat
  11. Mozna vas to prekvapi, ale i v Africe se pracuje mnohem tvrdeji nez v Evrope

    No, trochu mě to překvapuje; někde bych to sice čekal, ale jinde zase ne. Nebyl jsem tam a v Ugandě to bude jiné než v Kongu, v Senegalu jiné než v Mosambiku.

    A ještě upřesnění: tou pracovitostí a ne-leností jsem neměl na mysli tvrdost - zdrcující většina Evropanů opravdu nepracuje tvrdě, ale je možná zdrchaná, vystressovaná a burnt out hůř než ti tvrdě pracující Afričani. Ale opakuji: nebyl jsem tam a posuzovat to můžu jen nepřímo.

    OdpovědětVymazat
  12. Andy: já nehodlám nijak hájit nebo napadat sociologii, nikdy jsem se jí moc nezabýval. Mně šlo jen o ten argument pro Peterse a v.p.Kreutzfelda, který nevykonstruovali sami sociologové, nýbrž je to formulace těch Turků samotných; sociologové v tomto případě byli pouze ti, kteří se těch Turků na to zeptali. Ani nevím, co s těmi odpověďmi pak udělali, kdo si na tom udělal profesuru nebo vydal knihu.

    OdpovědětVymazat
  13. Pane Vodnik, nejnoveji mam zkusenosti i z Ghany, a tam to nebylo o mnoho jine nez v Ugande, i kdyz obe patri spis k tem lepe fungujicim africkym statum. Ja myslim, ze to bude podobne ve vetsine 3. sveta. Treba vietnamsti ci turecti obchodnici v Evrope maji podobnou pracovni etiku.

    Tim "tvrde" nemyslim jen hazet lopatou, to jiste take delaji, ale stravit vetsinu casu mimo spanek nejakou praci, na venkove vetsina maka na poli, to je tak 70% populace a zbytek ve meste si navzajem 15 hodin denne preprodava kredity na mobily, nebo prodava na krizovatkach vodu ci nejake zbytecnosti. Kdo je zdrchany vic nedokazu posoudit.

    Pri me navsteve Ghany jsem napriklad v mestecku Elmina potkal jednu asi desetiletou divku, co nosila na hlave plato s kousky melounu na prodej. Takovych jsou tam vsude mraky, ale dali jsme se do reci a ona vypravela, jak chodi do skoly, prijde domu po poledni a pak tak do osmi vecer roznasi ty melouny, pak jde domu spat a rano znova do skoly, 6 dni v tydnu a v nedeli jsou jen ty melouny.

    Zdrchana nebyla, konicky taky zadne nemela, byla ale uplne v pohode, protoze takhle to tam delaji vsichni, nemela se s kym porovnavat a nerovnost se tam tak nejak bere jako fakt. Jedte se tam nekam nekdy podivat, ziskate novy nahled. Tim vubec nerikam, ze detska prace nebo velka socialni nerovnost jsou ok, vubec ne.

    Zaroven ale myslet si ze Vy na Zapade nejak "tvrde pracujete" je tez trochu mimo misu. Lide ve vyspelem svete nejsou stresovani primarne praci, ale informacni povahou jejich zivota - dane, informacni povaha prace, hypoteky, konicky, cestovani, oni za svuj zivot proziji nekolik zivotu nejakeho obycejneho Africana ci Inda a vsechno se to neodehrava ve svalech ale v mozku.

    OdpovědětVymazat
  14. to jsem pochopila, Vodníku, však to byla jen poznámka, nic víc. V posledních letech vyvádí sociologové jak pominutí:)

    OdpovědětVymazat
  15. Taky soudím, že Ghana je na stejném pólu jako Uganda. Ale zpět k původnímu thematu: Vy tedy tvrdíte s Petersem, že k charakteristikám okcidentálního světa patří římskokatholická lenost?

    OdpovědětVymazat
  16. Ještě LK: abych se vrátil k Vašemu původnímu kommentáři - já jsem netvrdil, že Zápaďané pracují tvrději, jak jste vyvracel ve své reakci, ale jak jsou vnímáni lidmi z jiného světa. O tvrdosti nepadlo ani slovo, ale jejich způsob bytí je opakem lenosti, což byl můj argument vůči Petersovi.

    OdpovědětVymazat
  17. "že k charakteristikám okcidentálního světa patří římskokatholická lenost" nerikam pane Vodnik, jen rikam, ze zapadni svet neni svetem neuroticky cinorodych mravencu a ani tak neni vniman.

    OdpovědětVymazat
  18. Vidim to tak, ze pan Vodnik posuzuje druhe podle sebe, normalni to psychologicky ukaz --sam je typicky neuroticky mravenec a tak to projektuje na sve okoli.
    Zapomnel priznat, ze tento typ lidi se take zere zavisti nad tim, ze se nekdo ma lepe, nebo je stastnejsi. Takove nestastniky pohani pocit krivdy a zavist, protoze maji moznost porovnavat a jsou si vedomi sve neschopnosti. V rozvojovych zemich se chudi zatim nenaucili zavidet a nenavidet a proto nedochazi k svetove proletarske revoluci. K velkemu zalu a netrpelivosti Ferdu mravencu...

    Zavist vidim take jako jeden z hlavnich mechanismu v nenavisti k Israeli. Ruzni pricmundove nemohou prenest pres srdce, ze si par milionu Zidaku dovolilo udelat z pouste kvetouci zahradu, prosperovat za daleko tezsich podminek nez panuji treba v Ceske republice. Mereno paralelne k vykonu a vyvoje statu Israele, Ceska republika by musela byt dnes dale nez je Svycarsko.
    Uz proto se snazi zlehcovat podstatnost tohoto maleho (sekularniho)statu tim, ze vytahuji nepodstatne prkotiny. Ze, pane GP??

    OdpovědětVymazat
  19. ani tak neni vniman.

    Jste si tím jist? Totiž: já nepochybuju, že ho tak nevnímáte Vy a že jste byl svědkem pracovitosti lidí ve Třetím světě. Ale má ta holčička s kousky melounu na hlavě nebo nějaký indický švec nebo Číňanka v textilce možnost to skutečně srovnat? Oni tady nikdy nebyli, Zápaďany vidí jen když jim nějaký stoletý Žid nebo školitel koordinátorů vhodí do klobouku almužnu zvící jejich týdenní mzdy. Ale ty výroky o mravencích pocházely od cizinců (opakuji: myslím, že Turků, kteří jsou všechno jen ne líní!), kteří právě přibyli do Holandska a zažívali to na vlastní kůži. Možná, že když za pár let stáli ve stánku na kebab 16 hodin denně 6 dnů v týdnu, tak už jim tak nepřipadali.

    Pro úplnost: jako freneticky pobíhající mravence vnímám dodnes Holanďany, včetně školitelů, i já, padesátiprocentní Čech a padesátiprocentní Slovák.

    OdpovědětVymazat
  20. Daniela: jste úplně mimo mísu - viz moje odpověď v.p. Kreutzfeldovi výše.

    OdpovědětVymazat
  21. Paní Danielo, Vaše propaganda začíná nabývat trapných rozměrů; když budete takto oteveřeně lhát, moc si nepomůžete:

    1. "z pouste kvetouci zahradu" Ve skutečnosti byla Palestina nejvyspělejší oblastí Osmanské říše. Neplést si Palestinu se Sinajem a nemyslet si, že se celá Palestina je Negev.

    2. "Mereno paralelne k vykonu a vyvoje statu Israele, Ceska republika by musela byt dnes dale nez je Svycarsko." Israel každý rok dostává nejméně 100 mld. Kč pomoci z USA, a to je na počet obyvatel pouze 60 % ČR. To se to pak hospodaří.

    3. "tohoto maleho (sekularniho)statu" Už jsem Vám jasně řekl, že Israel sekulární není a nikdy nebyl. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou? Vím, že lež je základní pracovní methoda hasbary, ale tady Vám to neprojde. Na to si musíte najít nějaké prosťáčky, kteří Vám to ještě žerou.

    4. "vytahuji nepodstatne prkotiny" Zavraždit 1 200 Libanonců v roce 2006, 1 200 Palestinců na přelomu let 2008–9, 9 občanů států NATO v roce 2010 Vám možná přijde jako maličkost, mně nikoliv. Můžete mi jasně a bez vytáček odpovědět, kdy konečně Israel přestane vraždit civilisty? Nebo toho nejste schopna?

    OdpovědětVymazat
  22. Guy Peters: To máte marné... Lidé, jako Daniela jsou ideologicky přesvědčeni, že Israel je to pravé ořechové a jsou mu ochotni tolerovat cokoliv. My, kteří jsme přesvědčeni o opaku jsme na tom možná dnes podobně (já jsem si, před odjezdem do USA, také myslel, že Israel se jen brání... : ) a diskuse pak není možná.

    Důležité je, že zatímco se zde planě hádáme, Israel si dále kazí svou světovou reputaci, ztrácí spojence a i pro USA bude jednou nemožné tuto zemi donekonečna nekriticky podporovat. Israel jako aparthaid a nebo skutečná demokracie jednoho státu Israelců a Palestinců, se stejnými právy, apd. je v podstatě konec sionistických snů a pokud se toho dožijeme, bude to nejradostnější zpráva od pádu berlínské zdi! : )

    OdpovědětVymazat
  23. Opravdu nevim, cim bych si pomohla, kdyby mne internetova znacka-nick GP nadsene chvalila a vyzdvihovala pro moji neobycejnou inteligenci..:-)))
    Pane GP,
    Tady mate vice hasbary(verejneho vysvetleni):
    1. Prave ze minim Negev, protoze tuto poust Israel dostal v Rozdeleni v roce 1947. Za Turku to byla oblast nezadouci, pusta, zili tam a dodnes zije par nomadu, beduinu. Kraj nehostinny. Mark Twan na svych cestach temito koncinami prohlasil, ze dezolace tohoto mista je naprosto ohromujici. Ciliz plati, ze Israelci vytvorili z pouste kvetouci misto.

    2.Israel zacal budovat z niceho v roce 1948, v dobe, kdy byla Ceska republika oproti nemu bohaty, valkou nezniceny stat. CSR byla dokonce schopna pomoci tomuto statecnemu stau (tehdy jeste ne uplne sekularnimu) s dodavkami zbrani. Po roce 1948 Israel vzkvetal, oproti tomu Ceska republika upadala. Ja za to nemuzu, ze si narodni bohatstvi mezi sebou Cesi rozkradli a zbytek odvezli Soveti.
    Ted ovsem je treba Israel podporovat ohledne jeho vydani s krvelacnymi sousedy, coz je jine tema.
    3. Sekularni stat povazuji za takovy, kde, podobne jako v v Israeli je skoro polovina obcanu sekularni, ciliz neridi se do puntiku nabozenskymi tradicemi.
    4. Prkotiny indikujici na snatky zidovskych slepicek s Ahmedy jste uvedl vy sam.

    Cozpak jsem Tzipi Livni abych vedela, kdy prestane Israel valcit? Podle meho usudku nastane mir, az se palestinci smiri s udelem prohry a budou myslet na svoji budoucnost a ne na zkazu Israele. Slibna je situace na Zapadnim brehu, kde Palestinci se spravcem (dnes nazyvanym president) Abbasem s Zidy koexistujji a celkem slusne prosperuji.. Mahmoud Abbas nechce zadne spolecenstvi s Israelem, nybrz pracuje na vlastnim "State of Palestine". Uz rozdava i palestinskou statni prislusnost, jak zrovna ucinil u aktivistu Flotily Svobody...

    OdpovědětVymazat
  24. když už zmiňujete co chce Abbas, tak jsem našla pěkný rozhovor, který zároveń odpovídá na otázku, jak je asi ve věci namočen nezávislý novinář, kterého prý organizátoři plavby OBESLALI jen proto, že: "Píšu o Blízkém východě pro různá média a občasně. Je to mé hobby, neživím se tím. Proto znám řadu Palestinců a tak si na mně vzpomněli a obeslali mě."
    Že zná osobně Mišala se jaksi zapomněl pochlubit. K tomu jistě může si přijít pokecat každý mládenec, co má novinařinu jako hobby a zrovna šel okolo...
    Zde: http://zpravy.idnes.cz/sef-hamasu-nejsme-proti-zapadu-jsme-proti-tem-kdo-jsou-proti-nam-pwy-/kavarna.asp?c=A090528_165343_kavarna_bos

    Rozhovor je moc pěkný, takový "co slovo to pravda". Tak nějak si představuji že hovořil Ježíš, s láskou, trpělivostí a touhou nikomu neublížit.

    OdpovědětVymazat
  25. To je dobrý rozhovor, až se divím, že ho idnes otiskla. Ostatně to, že si česká media dovolí mít své zpravodaje i v řadách na druhé straně barikády, to si ještě pěkně zodpoví!! Za propalestinskou propagandu a takovouhle "objektivitu" jsme klíčema nezvonili!!

    OdpovědětVymazat
  26. Vodníku, pokud věříš byť i jedinému slovu z toho rozhovoru, pak nad tebou lámu hůl...i nad tvou inteligencí. Nad tím, co tam tvrdil, musel řvát smíchy i Mišal.
    Pochopila bych, kdybys byl pro to, aby se Izrael stáhl do hranic přesně podle OSN, kdyby zavrhl židovství a přijal islám jako národní náboženství, dokonce i kdybys chtěl, aby Izrael zanikl do posledního muže, ženy nebo dítěte, ale věřit Mírotvůrci Mišalovi, to už je zu moc. Tím totiž dokazuješ, že jsi nemyslící fanatik, kam se hrabe Kopretina. To snad ani ti sebevražední atentátníci nemají tak vymyté mozky.
    Opět jsi potvrdil, že jsi čistý antisemita, nikoliv jen antisionista. Normální člověk by uznal, že to oba aktéři silně přepískli. Jen čirá, v duši uhnízděná nenávist k lidem dokáže být tak slepá.

    To i já uznám, že Izrael není ráj plný andělů, že má na hřbetě spoustu hříchů a zločinů.

    A je zajímavé, jak opomíjíš skutečnost, že je Lokaj přinejmenším upravovatel pravdy ( moc se se známostmi z centra Hamásu nepochlubil, že? Zvláštní, jinak měl plno řečí).

    Takoví, jako jsi ty mají na rukách krev Izraelců i Palestinců. To nesmyješ klaněním se ikonám a modlením ani kdybys strávil na kolenou celý život.

    Ty jsi někde zvonil? Proč jsi to dělal?

    OdpovědětVymazat
  27. "když si chci po nočním návratu z práce koupit něco k snědku"

    Koukam, ze vy pane z Pisku taky makate jako ten neuroticky cinorody holandsky mravenec. Nebo hlidate v muzeu velrybu jako blahe pameti Bondy?

    OdpovědětVymazat
  28. Opravdu nevim, cim bych si pomohla, kdyby mne internetova znacka-nick GP nadsene chvalila a vyzdvihovala pro moji neobycejnou inteligenci..:-)))
    To nevím, ale pro jakoukoliv smysluplnou diskussi je nutné, abyste vykazovala mnohem nižší ignoranci.

    Začněme rovnou tady: O Vašem IQ jsem nikdy nikde nehovořil, neznám Vás a netuším, jak je vysoké. Hovořil jsem o Vašem chabém vzdělání. To je zásadní rozdíl. I vysoce intelligentní člověk může mít chabé vzdělání a naopak: člověk s nízkým IQ může mít vzdělání docela dobré.

    Naprosto nerozumím tomu, co Vás vede k tomu, že píšete o sekulárním státě, když nemáte ani trochu tušení, co tento pojem znamená. Nuže poučení pro Vás, když jste byla líná si to nastudovat sama:

    Sekulární stát je opak státu se státní náboženskou společností. Je úplně jedno, zač je považujete Vy, toto je standardní definice státovědy. Pojmy máme od toho, abychom si rozuměli; pokud je každá Daniela bude používat, jak ji napadne, tak si rozumět nemůžeme.

    Příkladem sekulárního státu jsou USA nebo Francie, příkladem státu se státní náboženskou společností je Velká Británie nebo Saúdská Arábie. Religiositou obyvatelstva sekulární stát nijak nesouvisí. V USA jsou věřící drtivá většina obyvatel, a přesto jsou sekulární; v Dánsku je drtivá většina obyvatel nevěřící, a přesto mají státní církev.

    Israel má státní náboženství od samého počátku, neboť to tak dohodl Ben-Gurion s Jednotou v roce 1947. Není žádná prkotina, když nevěřící Židé nejsou oprávněni k civilnímu sňatku, což v civilisovaných zemích mají dávno, např. v Rakousku od roku 1868.

    Israel sice dostal Negev, ale protože mu to nestačilo, tak vyhnal Araby z úrodných oblastí: Seznam arabských Lidic. BTW, v Negevské poušti není nic pořádného dodnes, takže Vaše tvrzení: "Ciliz plati, ze Israelci vytvorili z pouste kvetouci misto," je lež.

    Israel vzkvétá, protože je dotován z USA. Na tento argument nemáte odpověď.

    Krvelačný je Israel: 2 400 zavražděných civilistů v konfliktech jím vyvolaných jen za poslední 4 roky. Který jiný stát se podobným "výkonem" může pochlubit? Sýrie? Lybie? Jakákoliv jiná arabská diktatura?

    Nemluvil jsem o tom, kdy přestane Israel válčit, mluvil jsem o tom, když přestane vraždit civilisty. Včera bylo pozdě.

    Nemyslím, že by apartheid v Západním Břehu jakémukoliv příčetnému Palestinci vyhovoval: "Special roads for settlers only, unattainable permits required for water, for
    building, for traveling, settlers who thug their way around Palestinian
    towns, the seizure of Palestinian property by Israeli authorities when left
    'vacant,' banned books, arbitrary detentions, water theft and everywhere walls,
    fences, roadblocks and checkpoints cordoning, segmenting, and strangling
    towns--these are the details of occupation that never make it into the newspapers
    here. "Water is not scarce here, it's just poorly shared / some folks need it to
    grow food, others for swimming pools...""

    Kdy se konečně i ve vás, fanatickým podporovatelích Israele doslova za každou cenu, konečně probudí lidskost?

    OdpovědětVymazat
  29. Vodníku, pokud věříš byť i jedinému slovu z toho rozhovoru, pak nad tebou lámu hůl...i nad tvou inteligencí. Nad tím, co tam tvrdil, musel řvát smíchy i Mišal.
    Hamás uznal Israel v hranicích z r.1967. Pokud ze zásady apriorně nebudete vy, sionisté, věřit ničemu, co řekne představitelstvo Hamásu, tak nemůžete vůbec usilovat o to uzavřír s nimi jakoukoli smlouvu. Pak vám zbývá pouze válčit až do úplného vyvraždění. V takovém případě je ale obludné pokrytectví tvrdit, že "Hamás nechce mír".

    Pochopila bych, kdybys byl pro to, aby se Izrael stáhl do hranic přesně podle OSN, kdyby zavrhl židovství a přijal islám jako národní náboženství, dokonce i kdybys chtěl, aby Izrael zanikl do posledního muže, ženy nebo dítěte,
    Aha, to bych nebyl antisemita?

    ale věřit Mírotvůrci Mišalovi, to už je zu moc.
    Ještě jste jim vy, sionisté, šanci nedali. Vždycky se vytasíte s "mírovým plánem" ala Barak, který slibuje vrátit 90% z 75% z 80% původního paalestinského území, a děsně se naoko divíte, že se jim to nelíbí a řvete, že "oni nechtějí mír".

    Tím totiž dokazuješ, že jsi nemyslící fanatik, kam se hrabe Kopretina.
    Tohle tady na nikoho nezabere, tady nejsi na Psu!...

    Opět jsi potvrdil, že jsi čistý antisemita, nikoliv jen antisionista.
    Opět si potvrdila, že lživá manipulace a záměna těchto pojmů, je vás, sionistů, poslední zoufalá (a stále méně účinná) zbraň.

    Normální člověk by uznal, že to oba aktéři silně přepískli.
    Ale jdi! Tohle říká Míšal už nějakou dobu. Normální člověk naopak už dávno uznal, že Israel je arrogantní rasistický a psychotický stát, který okázale kašle na výzvy a resoluce OSN, vraždí civilisty jako nikdo druhý (viz Petersův kommentář) a skrze mocné lobby ovládá americkou politiku ve svůj prospěch (viz Mearsheimer & Walt)

    Lokaj (je) přinejmenším upravovatel pravdy (moc se se známostmi z centra Hamásu nepochlubil, že?)
    On se ho na to někdo ptal? Pokud ne, tak "upravovatelem" pravdy není.

    Takoví, jako jsi ty mají na rukách krev Izraelců i Palestinců.
    Typická sionistická hysterie. Já si naopak myslím, že podporou současného státu Israel máte vy, sionisté, na rukách krev 2400+ mrtvol v Libannonu a v Gaze!

    OdpovědětVymazat
  30. Andy: Nepochybuji o tom, že vám to jednoho dne dojde, stejně jako vám došly ZHN v Iráku. Jste rozumná ženská, je to jen otázka času...

    OdpovědětVymazat
  31. myslíte, Juchelko, že se ze mne stane antisemita Vodníkovského typu, tj. že v každé debatě o jakémkoliv tématu včetně vaření neopomenu připomenout židy, pokud možno tak, aby vypadali jako co nejhorší lotři? No to skutečně nehrozí.
    Mé přání je existence Izraele tam, kde je, ne jinde nebo nikde.
    Co se týče ZHN v Iráku, pokud se nemýlím, už dávno ( mám dojem že hned první rok) jsem jasně napsala, že jsem naletěla na řeči o ZHN, nicméně že jsem neviděla a nevidím jiné řešení kromě mého. Tím neříkám, že se mi to líbí.
    Nicméně můj koncept světového míru, kdy USA odejdou ze VŠECH zemí, kde jsou z jakéhokoliv důvodu, přestanou financovat cokoli kromě sebe (tedy včetně humanitární pomoci komukoliv)a reagovat budou výhradně na přímé útoky, pak ovšem krajně brutálně, protože nemůžou čekat, až se spojí státy proti němu, jen proto,že je bude štvát jejich bohatství, postaví si dokonalou námořní a leteckou obranu a budou se starat jen o sebe, ten zatím nebyl přijat. Dokud to dělaly měly se dobře.
    Je to škoda, podle mne by bylo přinejmenším v Evropě veselo a je nejvyšší čas, aby bohaté evropské státy pořádně sáhly do prkenice a převzaly zodpovědnost za všechny barbarské státy počínaje těmi arabskými a konče srbskými a kosovskými zločinci.

    Ovšem ty ZHN mi připomínají- co srbské ledviny, Vodníku? Už se nějaká našla?

    OdpovědětVymazat
  32. Vodníku, nic moc. Takové komentáře zkoušej někde na Zvědavci, tohle je slabota.

    OdpovědětVymazat
  33. Lziva manipulace "Made in Vodnik" v praxi.
    Zdroj: Al Jazeera, jez je udajne Oraklem Pravdy.

    http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/01/20101230202291283.html

    Nekdo tady lzive manipuluje, je to Vodnik nebo Al Jazeera?

    OdpovědětVymazat
  34. antisemita Vodníkovského typu = ten, koho sionisté nemají rádi, protože jim už nežere ty jejich manipulace.

    OdpovědětVymazat
  35. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymous: máte staré zprávy.
    http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/201757-izraelske-lode-zautocily-na-flotilu-s-pomoci-pro-gazu-na-palube-jsou-i-cesi.html

    OdpovědětVymazat
  37. Myslim, ze Article 13 z Charteru Hamas zatim nikdo nezmenil.

    Article Thirteen:
    Initiatives, and so-called peaceful solutions and international conferences, are in contradiction to the principles of the Islamic Resistance Movement. Abusing any part of Palestine is abuse directed against part of religion. Nationalism of the Islamic Resistance Movement is part of its religion. Its members have been fed on that. For the sake of hoisting the banner of Allah over their homeland they fight. "Allah will be prominent, but most people do not know."

    Now and then the call goes out for the convening of an international conference to look for ways of solving the (Palestinian) question. Some accept, others reject the idea, for this or other reason, with one stipulation or more for consent to convening the conference and participating in it. Knowing the parties constituting the conference, their past and present attitudes towards Muslim problems, the Islamic Resistance Movement does not consider these conferences capable of realising the demands, restoring the rights or doing justice to the oppressed. These conferences are only ways of setting the infidels in the land of the Muslims as arbitraters. When did the infidels do justice to the believers?

    "But the Jews will not be pleased with thee, neither the Christians, until thou follow their religion; say, The direction of Allah is the true direction. And verily if thou follow their desires, after the knowledge which hath been given thee, thou shalt find no patron or protector against Allah." (The Cow - verse 120).

    There is no solution for the Palestinian question except through Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are all a waste of time and vain endeavors. The Palestinian people know better than to consent to having their future, rights and fate toyed with. As in said in the honourable Hadith:

    "The people of Syria are Allah's lash in His land. He wreaks His vengeance through them against whomsoever He wishes among His slaves It is unthinkable that those who are double-faced among them should prosper over the faithful. They will certainly die out of grief and desperation."

    Hloupe Vodnikovo okecavani faktu (lziva manipulace) na tom nic nezmeni.

    OdpovědětVymazat
  38. Vazeny pane GP
    byt vami, tak vubec neztracim cas plkanim na internetu a ihned se prihlasim k vojenskemu odboji proti Israeli. Vase mladistva verva a vasnivost se rovna palestinskym sahidum a jiste mezi ne bez problemu zapadnete. Islamsky stat v Gaze sice neni sekularni demokracie jako je prikladny Israel, ale to doufam prehlednete, neb hamasovska charta zase vyvazi svou nabozenskou ideologii tu pravou, hlubokou touhu lidstva po miru a pratelstvi mezi narody.
    S palestinskym lidem na vecne casy!!

    OdpovědětVymazat
  39. Takto, Danielo, skončí každý propagandista Vašeho typu: Dojdou argumenty, zbydou jen bláboly.

    P. S. Je Vám sympathičtější Etzel nebo Lehi?

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymous: já jsem Vám dal odkaz na zprávu z českého, výrazně proisraelského tisku. Pokud Hamás něco takového prohlásil, má to jistě v souladu s článkem 13. Pokud mě chcete nadále obviňovat z lhaní, tak jděte do prdele raději sám než Vám v tom bude pomoženo.

    OdpovědětVymazat
  41. Muj argument:
    Zakladajici listina Hamasu.

    Vas argument:
    Internetova verze (Rudeho) Prava, ktera pise, ze nekdo nekde cosi udajne rekl. A posleze sproste nadavky a vyhruzky.

    Kazdeho argumenty dle jeho intelektualnich schopnosti. Viditelne.

    OdpovědětVymazat
  42. Vas argument:
    Internetova verze (Rudeho) Prava,


    Tedy ne lež. Nedivte se, že jste pak poslán do prdele.

    OdpovědětVymazat
  43. Pane GP
    abyste nebyl zmateny clovek, musite si vybrat - sionisticka propagandistka, ktera sedi u pocitace a hasbaruje nebo aktivni teroristka a la Irgun, ktera ma na rukou cerstvou krev nevinnych.
    Docela chapu vase naivni rozhorceni, pravdepodobne vse pojate z uhlu pocitu pro spravedlnost, ale ouha, ta je u vas nesmirne zkreslena a zaujata. Skoda je na vasi strane.
    IMHO, Israel je v nekterych oblastech vice sekularni nezli jsou Spojene staty, vy jste si asi jen procital americkou ustavu nekde na gymnaziu v Praze (Spolu s Jiraskovymi povestmi) a berete to za zrejmy fakt.. Ja vam to neberu, USA jsou rovnez sekularni entita, jako Israel, jen maji jiny, tolerantnejsi pristup..
    Nakonec take Ustava Hamasu je pravoplatna ve svetovem meritku, ze- prohlasil vas mentor Ismail Haniyah...:-))

    OdpovědětVymazat
  44. LEZ jsem nikde nepsal.
    Lziva manipulace ano, dobry priklad mate ve svem poslednim komentari (vyraz vytrzeny ze souvislosti).
    Ze mne posilate do prdele se ani trochu nedivim, kdyz se lzivy manipulator jako vy, argumentacne dostane do uzkych, tak mu nezbyva nez vulgarita. Jo, jeste byste mne mohl mazat, ale tim uz taky hrozite.

    OdpovědětVymazat
  45. Danielo, reagovat na Vaše blábolení pomalu, ale jistě, postrádá smyslu. Kdo z Vás dělá terroristku? Já jen napsal, že Vy schválíte každou špatnost, jen proto, že je israelská. Nějaký židovský terrorism Vás tedy vůbec nemůže rozházet.

    Proč setráváte na Vašem vyvráceném omylu o sekulárním státě v Israeli? Jste ochotna uznat omyl, nebo jste neomylná? Pokud nejste ochotna, debatu končím, protože s fanatikem, který neuznává významy ani základních pojmů, debata v pravém smyslu slova z podstaty věci možná není.

    Tak znovu, jako u blbejch: Sekulární stát buď je, nebo není. Je to binární stav. Např. Švédsko do roku 2000 mělo státní církev, od té doby je sekulární, ani více, ani méně, jak blábolíte z cesty, ale sekulární. A tolerance s tím nesouvisí rovněž nijak.

    Mým mentorem jsou vědecké poznatky, Vaším bláboly bůhvíjakého israelského propagandisty.

    OdpovědětVymazat
  46. Já už si skoro připadám jako slepý mládenec... : )

    OdpovědětVymazat
  47. Blaboly patri k diskuzi, mily GP
    jinak byste musel jit mentorovat na vedecke symposium.
    Omylu schopna jiste jsem, ale kdyz pokladam Israel za sekularni stat, tak jsem si to sama overila ruznym porovnanim a Israel kvalifikuje. Basta fidli. Originalni sekularismus nevidim jako oddeleni statu od nabozenstvi, ale oddeleni statu od jedne cirkve. V Israeli je vice cirkvi. Sekular znamena druhotny a ackoliv vladne judaismus, neni to jedina cirkev.

    Skoro v kazde sekularni ustave jsou zakony podchycene nabozenstvim. V pripade judaismu a krestanstvi do ustavy nabozenske prvky pronikaji primo(Israel), nebo neprimo- Spojene staty.
    Italska ustava, byt nedavno sekularizovana, se specielne zminuje o ustavnich pravech katolicke cirkve.
    Vzpomnela jsem si, ze sekularismus mel svoji nejprisnejsi formu ve Francii, kde vsechna nabozenstvi i cirkve vyradili z vlivu ve vlade i ve spolecnosti.. Nemuzu to nejak najit, foneticky je to "laisite".
    A vubec, ktera autorita urcuje, zda je stat sekularni ?
    Doufejme, ze ne znacka GP.:-)

    OdpovědětVymazat
  48. Bláboly patří k diskussi leda ve Vašem pojetí. Mne to nebaví, takže si takto "diskutujte" s někým, kdo je ochoten vést 2 paralelní monology: jeden o voze, druhý o koze. Já to nejsem, takže s Vámi končím. Ono o Vašem přístupu svědčí i to, že nejste schopna používat diakritická znaménka. Pokud namítnete, že žijete v cizině, opáčím, že taková výmluva mne nezajímá. Vodník i p. Juchelka žijí v cizině taky.

    "Secular" neznamená druhotný (Kde jste na takovou blbost přišla?), nýbrž světský.

    Judaism netvoří církve vůbec, protože církev je spolek vyznavačů Ježíše Krista.

    A tak je to se vším. Nerozumíte vůbec ničemu, ale o vehementněji své panázory zastáváte. Já však nejsem opravník obecně oblíbených omylů, takže si najděte jinou oběť.

    OdpovědětVymazat
  49. Pádná odpověď pro AndyO od samotného Petra Zavadila.

    Mimochodem, "antisemita Vodníkovského typu, tj. že v každé debatě o jakémkoliv tématu včetně vaření neopomenu připomenout židy," - do téhle debaty Židy zatáhla příslušnice vašeho tábora, Daniela. Proč ne? Klidně! Znakem "antisemitismu" to ovšem může být jen pro retardované psychotiky.

    OdpovědětVymazat
  50. Ale to je skoda, mily pane GP
    ze se mnou koncite, protoze ja s vami jeste ne. Jste muj oblibeny diskuter tohoto casu a tak vam budu psat tak dlouho, dokud mne to bude bavit anebo az se to bude zdat administratorovi neunosne a zablokuje mne.
    Na argument o italske ustave ani muk, na vyznam Laicite ve francouzkem pravu (priznavam, toto bylo na vas nastrazene),tez nic. Misto toho se zabyvat prkotinou, jestli pisi s diakritikou ci ne.. Ach jo... Pisu bez hacku a carek, mily GP, protoze to vyhovuje mne.
    Na dva vase body odpovim, zaslouzite si to.:-)
    "Secular" neznamená druhotný (Kde jste na takovou blbost přišla?), nýbrž světský."
    Odpoved: To neni blbost.
    Secular nemusi byt vzdy ve vztahu s nabozenstvim, mate spatny slovnik. Secular znamena take druhorady, to vy byste mel vedet, kdyz uz se ohanite vedeckymi mentory:
    Treba v jine oblasti-celkove :
    ...Secular interactions of coorbiting objects...
    ...Secular resonances in a higher order...
    ...Secular brightness variation of periodic comets...
    Kupte si moderni slovnik.
    -------

    "Judaism netvoří církve vůbec, protože církev je spolek vyznavačů Ježíše Krista."
    Odpoved:
    To je pravda, cesky slovo cirkev znamena spolek vyznavace Jezise, jenze judaismus se preklada jako Zidovska vira, coz je take nepresne. Zvolila jsem "cirkev" protoze se to podoba vire zidovske. Judaismus je formalni nabozenske uskupeni, vedene Chief Rabbinate a snad nmaji v Israeli dokonce dva sefy.:-). Lepsi nez jeden papez, Zidi si holt vsechno lepe posichruji..
    Tesim se na vase dalsi obohaceni zdejsi diskuze.

    OdpovědětVymazat
  51. Vodníku, to je ten, jak skučel, že byl mučen jednonoční spánkovou deprivací ńebo ten, který se cítil pohoršen, že on jako novinář neměl žádné výhody( odlišnou barvu paintballových kuliček )a uvítací výbor na břehu ho pokládal za naprosto stejného proteroristického slouhu jako všechny ostatní aktéry toho tyjátru s humanitární pomocí?
    Pádná odpověď? Na co, probůh? Jsem se ho na nic neptala. Bohužel se mne nezeptal ani on, ač je živ i z mých peněz, zda může jet dělat Mišalovi Kanonenfutter.

    OdpovědětVymazat
  52. Ještě pevněji, Andy! Ještě pevněji zavřít oči a zacpat uši! Ať tam nepronikne ani záblesk, ani slovíčko!!

    OdpovědětVymazat
  53. Nechci zasahovat do Vasi debaty s GP vazena pani Danielo, a uz vubec ne proti jednomu z mala sionistu zde, ale presto si neodpustim, protoze i me zajima presny vyznam slov.

    Ja si myslim, ze v kontextu ve kterem se vy bavite s GP je sekularni ve vyznamu slova svetsky a to potvrzuje i dictionary.com

    Ten vyznam astronomicky, ktery ja se priznam jsem vubec taky neznal, pravdepodobne nema s vasim kontextem nic spolecneho a bude nejspis odvozen od puvodniho slova vyznamu. Proc se treba tem rezonancim rika sekularni?

    OdpovědětVymazat
  54. Khaleb Misal je presne to, hlasna trouba a verbujicim agent pro teroristy. Samozvany vudce, zadnou vahu v Hamasu nema, ale je Hamasem pouzivan pro slizke proslovy urcene naivkum a humanitarnim karierovym hlupkum a la Jan Kavan. Rikaji tomu takyyia, lhani podradnym kafirum.
    Misal se nestydi sedet ve vile s bazenem v Damasku, zatim co chudaci v Gaze zasluhou Hamasu nemaji ani pitnou vodu. Veskera pomoc na zivobyti jde zkrze hamasovce, ti prideluji a rozhoduji. Za krabicku sucharu si pak nechaji libat ruce.
    A ze maji palestinci pravo na odpor, jiste, ale pak je ztrata zivotu na jejich svedomi a nemuzou to svadet na Israelce.. On uz je ten Misal tak zdrzly (povzbuzen uzitecnymi idioty), ze verejne zada o vojenskou a teroristickou podporu:
    ""Podporuji palestinský lid a jeho boj za práva a to všemi prostředky, které mají k dispozici. A žádám svět, aby Palestincům poskytl moderní zbraně, aby se mohli bránit!"""
    Tak at pak humanisti neknuci, kdyz jsou vinou fanatickych vrahu zabijeni nevinni, kteri jsou brani jako zive stity...

    OdpovědětVymazat
  55. Pane Kreutzfeld,
    nastesti pan GP nemluvil o nabozenskem kontextu, ale v neopatrnem rozohneni se optal, jak jsem prisla na takovou blbost.:-)
    Tak jsem si ty blbosti vyhledala a take se zeptala manzela, jestli nevi o prikladu, kde se pouzije slovo secular ve vedeckem pojmu. Takto jsem ziskala potrebnou informaci, bohuzel, astronomii tak dalece nerozumim.
    Snad by vam pomohlo:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Secular_resonance

    OdpovědětVymazat
  56. Danielo, nebavili jste se s Petersem o astronomii, ale o politice. Astronomie není politologie. Nebo zdravověda. To je jako kdybyste trvala na tom, že constellation of Cancer je souhvězdí rakoviny.

    Jednoznačné vysvětlení: secular

    OdpovědětVymazat
  57. Ještě pro Danielu: sekulární státy; Israel mezi nimi není.

    OdpovědětVymazat
  58. > Secular resonance

    Bravo! S tematem sekularni spolecnosti ten termin souvisi primo skvele, to fakticky nema chybu.

    GP ma pravdu - placate nesmysly. AKA prazdny sud ...

    Je s podivem, ze tady s vami jeste nekdo vubec ztraci cas.

    OdpovědětVymazat
  59. No, vyklouzla jste z toho jako lstivy poustni had pani Danielo, nebo jako Johnnie Cochran v pripadu OJ Simpsona. "If it doesn't fit, you must acquit!"

    Ja si ale porad myslim, ze ten OJ mel neco na tech prackach, i kdyz z toho vyklouzl zcela po pravu.

    OdpovědětVymazat
  60. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  61. Pánové: Zatímco zde vážně diskutujete s p. Danielou, padělatel pasů, Žid Brodský úpí v polském lochu, kam jej na žádost německých antisemitů ve spolupráci s dubajskými islamofašisty proradní Pšonci zavřeli.

    Než se s ním párat v Německu, raději mu dát někde na rynku 100 ran lískovicí a poté zabalit do prasečí kůže a dopravit v zavazadlovém prostoru LOTu nebo Lufthansy do Tel Avivu. Jestli to přežije, je sekulární (když jo, tak ho vždycky mohou Poláci prohlásit za svatého). Cholera.

    OdpovědětVymazat
  62. Tak jsem konečně přišla na to, proč jsou antisemité argumentačně tak zoufalí. Vždyť oni vlastně mají pravdu. Žid natahuje své spáry všude. Připlíží se nezván a nepoznán, jako termit rozkouše dokonalou gojimskou stavbu a už se to sype...
    Vždyť i v názvu této internetové stránky je skryt...jak je možné, že takový židobijce jako je Vodník, dalo by se říci až exorcista to přehlédl?
    DiscusSIONspeed :))

    OdpovědětVymazat
  63. Jestli to nebude tím, že Vodník je normální, zatímco paranoidní psychopatická sionistka vidí nepřítele i v tom, kdo sedí na židli.

    OdpovědětVymazat
  64. tím to nebude, Vodníku:) S normalitou si nezahrávej, většina těch nejhorších sériových vrahů, diktátorů, nacistických dozorců, esesáků a úchyláků vypadá nesmírně normálně. Takový John Wayn Gacy, to byl TAK NORMÁLNÍ ČLOVĚK.

    Když o sobě někdo prohlásí, že je normální, vůbec nic to neznamená. Ví snad někdo, co dotyčný pokládá za normu?

    OdpovědětVymazat
  65. O tom, co je normální, bych doporučoval diskutovat výhradně z tepla trvalého bydliště.

    OdpovědětVymazat
  66. Takový John Wayn Gacy, to byl TAK NORMÁLNÍ ČLOVĚK.
    Ano. Každý, kdo kritisuje Israel, je takový John Wayn Gacy...

    OdpovědětVymazat
  67. Vodník: Takové věci nemůžeš brát vážně, to je provinční, čecháčkovsko-sionistická falešnice, která se chce dostat na výplatní pásku israelského ministerstva informací, pokud na ní již není... : )

    OdpovědětVymazat
  68. V českém intellektuálním prostředí israelské ministerstvo informací ušetří - tam to bude dělat devět z deseti humanistů rádo a zadarmo! To by Andy musela udělat něco víc, např. nabídnout svůj pas nějakému vrahovi z Mossadu a pak ho schovat u sebe v posteli, kdyby ho (náhodou!) hledaly české orgány.

    OdpovědětVymazat
  69. Gratuluji Vám, Danielo, k Vašemu trollingu, protože Vaše hloupost kombinovaná neznalostí češtiny i angličtiny mne přiměla k odpovědi. Doufám však, že naposledy, nebaví mne vzdělávat hlupáky Vašeho typu.

    "Secular" kromě "světský" znamená i "dlouhověký", což jsou ty fysikální případy, které uvádíte. Je to případ 3 v M-W, na který jsem odkázal, neboť je to jeden z nejlepších slovníků angličtiny. "Secular" nikdy neznamená "druhorady". Domnívám se, že Vaše tvrzení, že jste to našla ve slovníku, je čistá lež.

    Pisu bez hacku a carek, mily GP, protoze to vyhovuje mne.
    Nikoliv. Je to důsledek toho, že Vaše erudice se blíží nulle, takže si nejste schopna nainstallovat ani českou klávesnici, což je v libovolném operačním systému naprosto triviální operace. Umíte aspoň něco, třeba vařit?

    jenze judaismus se preklada jako Zidovska vira
    Pitomost. Tak to nikdo nepřekládá.

    Zvolila jsem "cirkev" protoze se to podoba vire zidovske.
    To jste zvolila blbě, ale co od Vás taky čekat, že?

    Judaismus je formalni nabozenske uskupeni, vedene Chief Rabbinate
    Proboha, Vy nevíte nic ani o židovství. Tak tím se zároveň vysvětluje i Vaše fanatická podpora Israeli. Lidé, kteří o Israeli aspoň něco vědí, Vaše ignorantské nadšení zákonitě sdílet nemohou.

    OdpovědětVymazat
  70. Nic proti, Andy, ale čím to, že znáte všechny seriové vrahy jménem? O tomhle jsem třeba slyšel prvně.

    OdpovědětVymazat
  71. Mily pane GP
    vam to proste nedalo a musel jste odpovedet, ze. (Nezkuseny, nerozpoznal hravou furii.)

    Mily GP
    Uz jste si vymenil octovy obklad co si musite davat kazde dve hodiny na tu hroznou koprivku, co jste dostal z meho prispevku? Ja vim, ja vim, radsi to nepriznejte, to by znicilo vasi umele vypestovanou image, na kterou jste jiste velmi, velmi pysny. Image vzdelaneho intelektuala, ktery ma nadbytek intelektu na rozdavani a autoritu vedeni a auru nafoukle nedotknutelnosti.
    Vzdyt vas vase posledni podrobna reakce nadherne usvedcuje, ze jste cetl kazde moje slovo!! Dokonce i pilne hledal ve slovnicku-- nic nenasel, ha ha, tomu verim, ja jsem si to totiz skutecne vymyslela. Vam tez patri gratulace za to, ze jste se snizil a sestoupil k poddanym jako andel pomsty branit svou muzskou jesitnost. Citim s vami, ja vim, ze mate ciste srdce busici pro spravedlnost na celem svete.
    Vy pro mne ztelesnujete internetoveho Jiriho Wolkera pane GP, bez nadsazky.
    A protoze jsem velice hloupa, tak si jeho basen pamatuji takto a venuji ji jen vam.:-)
    "Sem pise pravnik, jenz tak miloval svet a pro spravedlnost sel se bit.
    Driv vsak nez mohl srdce k boji vytasit,
    zkrachoval mlad, do ctyriceti let.""

    P.S.:Dekovat mi nemusite.:-)

    OdpovědětVymazat
  72. Drazí hoši, hošánci:

    je to to tu s Vámi k pláči ne k tanci:-(
    To oslovení se týká jen Vás které znám již roky
    ne těch co tu píší jako z ňáký stoky.
    Ste už vopravdu takový magoři, že se dohadujete
    o tom co to znamená tvrdě pracovat?....
    a když Vám to tu Andy naservíruje, tak ste schopni vážně porovnanávat tvrdou práci nejakýho chudáka co dře v potu tváře od nevidím do nevidím s "tvrdou prací" managora vod GoldmanSachse co si píše milliardy zisku za to že si vsadil na propad eura :-(
    A Vy jí to žerete tak, že ona si z toho jistě učurava do kalhotek:-)
    Stejně tak reagujete na jiné snad až ukázkové
    propagandistické bláboly které píše "sionistická propagandistka, která
    sedí u počítače a hasbaruje" abych použil již napsaného a srozumitelného
    vyznání, co pochybnosti zahání.

    Prosím běžte už do ZANDELE a přestaňte reagovat na broskvoviny či dokonce i
    provokace. PLEASE :-)
    Snad sem to sem Vodnajz napsal dost simpletonsky srozumintelne a tak
    protentokrát si vodpustiš poznámku o mé ukázkové nesrozumitelnosti:-)

    PS
    A od GP bych prosil oceneni ze sem to pro lepsi citelnost az nesrozumitelnost prohnal masinou na dianekrytycká znaminka:-)

    OdpovědětVymazat
  73. Pani Danielo, nic si z toho nedelejte. Pekne jste jim to natrela svou inteligenci a zenskym duvtipem. Neni nic krasnejsiho nez sledovat, jak sionistka bystra jako vy vypece s tlupou primitivnich levicackych antisemitu. K tomu ani nemusite pouzivat diakritiku, ani ta je nezachrani! :-))

    OdpovědětVymazat
  74. G.P., všechny rozhodně ne, ale "elitu" světového zločinu samozřejmě z literatury znám, co je na tom divného? Jejich psychologické profily jsou velmi zajímavé a zrovna o tomhle klaunovi jsme se mám dojem dokonce učili, bylo to tehdy čerstvé.
    Vy přeci také znáte různé precedensy

    OdpovědětVymazat
  75. Astre, kdyz mne je Andy nekdy lito. Ona trolluje a nevi o tom. Navrch trpi tou pretraumatickou stressovou poruchou, kterou popsal Gilad Atzmon. To neni zadna sranda zit v permanentnim strachu, ze te ZASE chteji zholokaustovat!...

    OdpovědětVymazat
  76. A chteji ?
    Pokud opravdu ano, a Vy to nevidite, to by pak svedcilo az o jasnozrivosti a Vasi ehm.. no mirne receno zatemnenosti:-)

    OdpovědětVymazat
  77. Divné to asi není, jen mne to zaujalo.

    Český právní řád na precedentech příliš postavený není.

    OdpovědětVymazat
  78. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  79. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  80. Ona tu jedna jistá furt shání ty srbský ledvinky na slanině?
    http://www.czechfreepress.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2354:chirurg-obchodoval-s-organy&catid=58:evropa&Itemid=448

    OdpovědětVymazat
  81. výborně, ten nejistej by měl místo článku od Přátel srbů, převzatého Terezem Spencerem najít originální rozhovory s Jurisevicem, podcasty jsou na webu a možná by stálo za to si tu knížku koupit. Třeba to udělám...zatím to vypadá, že dotyčný dr. je takový humanitární aktivista, něco jako ti Turci ondyno:)
    Ale ledvinu furt nevidět. Měl by se ten nejistej víc snažit.
    A také by si měl uvědomit, ten nejistej, že ta jistá nikdy netvrdila, že kosovští Albánci neobchodovali s lidskými orgány, ale vyslovila své pochyby ohledně prezenovaných důkazů a prohlášení a pořád ještě jí nikdo nebyl schopen předložit jiný důkaz než odkazy na různé pověsti, které vždy končí u jednoho a toho samého pramene- u srbských nacionalistů.

    OdpovědětVymazat
  82. Myslim, ze odjimani a kradeni organu jsou nepodlozene bachorky, ktere koluji v Serbii jako "urban legend".
    A ze prave v Serbii, to jiste bude tim, ze do narodniho povedomi se zahrabala utkvela predstava, ze chirurgove organy vymenuji zakerne, ze je vlastne kradou. Predbezna udalost v Serbii v roce 1926 tomu nasvedcuje.
    Zde rusky chirurg dr.Kolesnikov ziskal organ od vezne, organ to pro muze dulezity, testicle, pod falesnym slibem, ze testicle bude vymena za vrahovu svobodu.Jedno testicle-varle bylo Krajanovi vyriznuto a uspesne transplantovano jinemu muzi.(Operaci vrele doporucuji ruznym kvikalkum, co postradaji "gule"). Tim chci rici, ze takove barvite pripady vzbuzujici lidskou fantazii podle meho nazoru davaji do vedomi dlouhe pevne asociace a tyto predstavy se pak aplikuji do moderniho kontextu okolnosti.

    OdpovědětVymazat
  83. Danielo, narozdíl od vás nevylučuji, že se nějaké takové věci v Kosovu děly, ať už od K.Albánců nebo předtím Srbů.
    Nevidím mezi těmi dvěma pronárody vůbec žádný rozdíl, co se týče morálky, chamtivosti a bezohlednosti.
    Ale pořád čekám, kdy se konečně nějaký orgán z těch minimálně tříset nedobrovolných dárců někde objeví. Zatím to vypadá, že je ti Albánci fakt spíš sežrali se slaninou. Ani jediného příjemce, přepravce, chirurga či něco víc než chalupu s nožem v šuplíku nikdo nenašel.

    OdpovědětVymazat
  84. Vzdyt ano, Andy
    az predlozi nekdo padne dukazy pro kradez organu, pak nazor zmenim.
    Byla to jen myslenka, odkud maji ruzne povesti sve zrozeni. V te oblasti se mozna organy prodavaly. Na mne dost zapusobil pripad muzikanta Sergiu v Moldove, ktery nemel zadne slusne zivotni vyhlidky, jen drinu a chudobu a tolik si pral byt saxofonistou, ze jednu ledvinu prodal za saxofon a moznost byt hudebnikem.Takove prihody pak casto putuji dal a meni se podle okolnosti az je z toho folklor.

    Objektivne vzato, mne dost mrzi, ze to divocaci Srbove nezvladli a ztratili Kosovo, tristni nasledek ten, ze se muslimove nacpali hloubeji do Evropy..

    OdpovědětVymazat
  85. Objektivne vzato danielu subjektivne mrzi :-)

    OdpovědětVymazat
  86. Ktery zbabelec tu povykuje na mirnou, pratelskou diskuterku majici klidnou konverzaci?
    Anonyme, poucte se z odstrasujiciho pripadu neboheho pana GP, jak ten se dokazal zdiskreditovat ohledne slova sekular--snazil se mi nakukat, ze slovo secular ma jen jeden vyznam (svetsky).
    Podobne je to se slovem "objektivne".
    Vy jste zrejme samouk a tak jste to chapal jen z jednoho uhlu ktery znate a to z uhlu filosofickeho..
    Jak vite, ze jsem to nemyslela ve strategickem smyslu? Slysel jste nekdy o Military objective? V tomto pripade je brana objektivita jako cil, konecny plan, kde subjektivni aktivita harmonizuje s podminkou ke ziskani zadaneho vysledku. (Jako v diskusi:-) Ale toto je vysvetleni pro ty pokrocilejsi, jako je zdejsi jazykozpytec pan GP, muj oblibenec. Vam anonyme to dam po lopate ze slovniku:

    Slovo:objektivní
    Význam:

    • držící se faktů

    • věcný

    • vědecký

    • nezaujatý

    • nestranný

    Generovaný, orientační výčet dalších tvarů tohoto slova
    objektivní, objektivního, objektivnímu, objektivním, objektivních, objektivními, objektivníma, objektivnost, objektivnosti, objektivností, objektivnostem, objektivnostech, objektivnostmi, objektivně..

    Moje pouziti slova "objektivne" v te vete bylo tedy v ramci korektnosti. Ctete to jako "z celkoveho pohledu".

    OdpovědětVymazat
  87. Mila Danielo,

    vam to proste nedalo a musela jste odpovedet, ze.(Nezkusena, nerozpoznala lecku.)

    Objektivni i nadale zustava jen vase subjektivita (fakt!). Zbytek je vas (subjektivni) nazor a vase (rovnez subjektivni) prani.

    :-)

    OdpovědětVymazat
  88. Danielo, proč tak primitivně lžete? Napsal jsem: ""Secular" neznamená druhotný (Kde jste na takovou blbost přišla?), nýbrž světský." Vy to "překládáte": "slovo secular ma jen jeden vyznam (svetsky)." Rozumíte vůbec psanému textu? Nebo Vám to činí nepřekonatelné potíže? Neměla byste začít číst spíše jednodušší texty, které zvládnete? Např. Slabikář?

    Můj dojem je, že troll Daniela je ve skutečnosti Číňan, který umí celkem solidně anglicky a který se učí česky.

    OdpovědětVymazat
  89. Důkazem je záměna slova "objective" a "cíl". Zatímco v angličtině má slovo "objective" vskutku jeden z významů "cíl", v češtině slovo "objektivní" nikdy "cíl" neznamená. Tohoto omylu by se Čech nikdy nedopustil, a proto usuzuji na Číňana.

    OdpovědětVymazat
  90. Presne tak, anonyme
    jsem nezkusena divcina,
    lecku zradne nastavenou ulisnikem s nekalymi plany nerozpoznala a vystavila se oh,
    tak kouzelne slastnemu pocitu
    muzske zivocisne prevahy.

    Jenze to plati jen pro zeny, nedozraly pidimuziku...:-)

    OdpovědětVymazat
  91. Kdyz to rekl pan GP (v 0:24), tak je nad slunce jasnejsi ze jeho vyklad je ten spravny a ostatni se musi podridit jeho genialnimu rozsudku.. Jinou logiku nezna, jen nabiflovanou pravnickou teorii, ktera je v normalnim zivote bezcenna a postrada jakoukoliv dulezitost..
    Dovolim si podotknout, ze pro pravnika svetoveho kalibru operujici pod nickem GP je neomluvitelne, ze necitoval vyznam slova "objektivni" v profesionalnim pravnickem kontextu, jak by se u nej predpokladalo..Je opravdu smutne a ostudne, ze to za nej musi ucinit Cinan:
    "...Subjektivní právo znamená právo, které někomu svědčí nebo může svědčit (např. právo na důchod, právo přednosti v jízdě apod.),
    kdežto objektivní právo je právo jako takové, tzn. právní řád, platné právo, platny rad pani Daniely ...""

    OdpovědětVymazat
  92. Vazena pani Danielo, ja vam jen oplacim stejne stejnym :-). S uskoky v diskusi jste prisla prvni vy. Jste obeti sve vlastni strategie :-).

    Manipulujete vyzmanem slov tak, aby se vam to zrovna hodilo do kramu. To ale nejde. Takova diskuse nema smysl. Nemuzete se pak divit, ze si tu z vas diskutujici utahuji a delaji si z vas soufky a neberou vas vazne (ze se s vami snazi diskutovat vazne vazeny pan GP je jen a jen jeho problem :-).

    Gender (ve vasem pojeti :-) je jen dalsi z uskoku, ten do toho netahejte :-).

    OdpovědětVymazat
  93. Zajímavý rozhovor s bývalým americkým velvyslancem Edwardem Peckem, který se, jako správný 'terorista', rovněž plavil na jedné z lodí flotily, jejímž cílem bylo prolomit nelegální israelskou blokádu Gazy.

    OdpovědětVymazat
  94. No a Daniela je samozřejmě
    užitečná :-)

    OdpovědětVymazat
  95. AJ: jestlize takto plka byvaly americky ambassador, tak to znamena jedine - ze smrtelny virus antisemitismu zachvacuje uz i americkou administrativu, posledni to vyhonek zdraveho rozumu v dnesnim svete. Doufam, ze se brzy nalezne nejaky novy McCarthy a vsechny anti-semist, pro-terrorist exponenty vycese z americkych elit jako vsi.

    OdpovědětVymazat
  96. Daniela: Nedávno jste se zde posměšně zmiňovala o nepracujících Palestincích. Zde máte něco o nepracujích Židech. Nejen, že jsou líní makat, ale ještě se projevují jako rasisté vůči svým židovským bratrům a sestrám s jinou barvou pleti.

    OdpovědětVymazat
  97. LK: Děláte si legraci ("ze se brzy nalezne nejaky novy McCarthy"), ale je to dost možné. Kobyla před smrtí také ještě chvíli kope.

    OdpovědětVymazat
  98. vidím, že jste tady na Siónu celý ustrašený.
    Tedy, napsala bych to trochu přímočařeji, ale nechci používat sprostá slova:))

    Bububu, ilumináti jdou

    OdpovědětVymazat
  99. Andy: Ale jaképak 'ustrašený' a nebo 'ilumináti'. Já mám už těch Israelitů také dost. Důležité je, že se po zbytečné oběti hrdinných aktivistů z turecké flotily zřejmě začne opět po letech dovážet do Gazy koriandr, a to jak nať, tak tradiční semínko. Možná, že z palestinského ghetta občas zazní i housle nebo klarinet, i když s futrálem od houslí bych byl kolem israelem kontrolovaných přechodů pořád opatrný... ; )
    ---
    Z jiného soudku. Vy jste z Prahy, ne? Restaurace Lokál v Dlouhé ulici, dobrá, špatná, průměrná?

    OdpovědětVymazat
  100. prý velmi dobrá, pokud si člověk neumí českou svíčkovou uvařit sám, ale pro cizince jistě zajímavá zkušenost, proč máme pořád my zkoušet nějaké slizské měkkýše, ať ví, co je to pořádný český švestkový knedlík ( pro Italy čistá zhůvěřilost, ovoce uvařené v těstě). Je to toho samého majitele co provozuje Ambiente Brasileiro( sežer co můžeš).
    Takže: jedna z mála kvalitních českých restaurací, atmosféra nádraží.
    Mně se tam víc líbil původní usmolený Dahab s čajem a vodními dýmkami, lenochovi od počítače doporučuji spíš hned za rohem se nacházející squashový kurt v bývalém kině. Moc hezké recepční a docela slušné sprchy.

    OdpovědětVymazat
  101. mimochodem, Juchelko, proč si ten koriandr nevypěstují Palestinci v Gaze sami? Nebudou za chvíli chtít, aby jim aktivisté z Turecka vozili písek?

    OdpovědětVymazat
  102. takže koriandr. Jak jsem se dočetla v bibli zvané wikipedie, koriandr setý se pěstuje hlavně ve Středomoří, tradičně v Egyptě a také v Indii. Egypt a Gaza jsou klimaticky to samé.
    Pašeráckými tunely z Egypta proudily do země stovky tun kontrabandu,od lednic až po ovce. Že by pytlík semínek koriandru neprošel je asi nepředstavitelné.
    Takže mne Juchelko přestaňte dojímat tím, jak musí jíst Hamásovci nekořeněné jídlo. Kdyby místo montování bomb makali na záhoncích, tak by se mohli cpát koriandrem od rána do večera.

    OdpovědětVymazat
  103. To je špatná otázka, Andy. Nestojí tak, proč si ho nepěstují (jak by asi mohli, když jim Israelci všechno ničili a ničí), ale proč se i koření nesmí do Gazy dovážet. Asi z něho bude hodně raket a Israelci jsou z toho nervosní.

    OdpovědětVymazat
  104. řekla bych, že je to trest za to, že si zvolili teroristy do čela svého státu. Dle mého mínění velmi mírný trest.

    OdpovědětVymazat
  105. No hlavně Gaza má taky ty nilský záplavy a úrodný bahno. Nebo by ho aspoň mít mohla, jen kdyby se ty ručníkáři maličko snažili. Simplicitas vulgaris.

    OdpovědětVymazat
  106. Andy: Když vám okupant zakáže dovážet z (prý) bezpečnostních důvodů koriandr, myslíte, že vám povolí importovat motyky, hrábě a hnojivo? Abyste mohla pěstovat koriandr na semeno ve velkém, musíte ho mít lán. A samozřejmě tunely se jistě nějaký koriandr do Gazy dostal, ale jde o princip a dlouhodobě jistě i o cenu takového zboží...

    Koho si podle vás měli Palestinci zvolit? Nějakého zkorumpovaného kolaboranta s Israelem z Fatah? Pro někoho je terorista bojovník za svobodu a Israel bohužel svým chováním od počátku palestinský 'terorismus' z velké části legitimizuje.

    V duchu vaší logiky byste mohla tvrdit, že těch pár prskavek s minimálním účinkem, směřujících občas do Israele, je velice mírný (to nepochybně) trest za to, že Israel ukradl půdu původním obyvatelům Palestiny. Mnoho 'Israelců' se narodilo v jiných zemích a Israel je jejich domovem pouze v duchu sionistické propagandy. Žijou na něčí úkor...

    OdpovědětVymazat
  107. Jonáš: Jasně, kdyby se Češi víc snažili, mohlo to v těch komunistických samoobsluhách také vypadat o hodně lépe. Netvrdím, že by všude měly být banány, ale kdyby takoví, jako Andy, víc makali na záhoncích, kdoví jestli bychom potřebovali JZD Slušovice...

    Let me guess. To byla jiná situace. Češi měli hrábě, housle a klarinety.

    OdpovědětVymazat
  108. Andy: Jo, a díky za 'recenzi' lokálu. Někdy se někomu nemusí chtít vařit, i když svíčkovou umí a já jsem s něčím takovým počítal hlavně pro sebe & blízkou rodinu, když budeme v Praze...

    Máte pravdu, lenoch od počítače by potřeboval prohnat na squashovém kurtu ([býval] jsem docela dobrý tenista), ale já jsem (ostudně) nikdy squash nehrál, tak by to asi dopadlo bídně... : )

    OdpovědětVymazat
  109. tak v tom případě je ta restaurace určitě dobrá volba.
    Ti lenoši od počítače jsme my všichni.

    OdpovědětVymazat
  110. "ale kdyby takoví, jako Andy, víc makali na záhoncích, kdoví jestli bychom potřebovali JZD Slušovice"

    No já JZD Slušovice nepotřebovala, nevím jak vy. Ale rozhodně v roce 1989 hrála roli v ochotě lidí shodit pohodlný reálsocialismus právě touha po "Neckermannovi", tedy touha mít to co zápaďáci, moci jezdit na dovolenou někam jinam než do Bulharska, zbavit se ostnatých drátů okolo republiky a přestat řešit potíže se zásobováním mrkví a hajzlpapírem.

    Jestli máte dojem, že v Palestině není ke zvolení nikdo, kdo není terorista, tak zřejmě má Izrael pravdu, když se stará, aby si nemohli Palestinci moc vyskakovat a courat po oblasti. A pokud se domníváte, že ten, kdo je ochoten se s Izraelem domluvit je "zrádce", tak je vaše místo mezi sebevražednými "bojovníky za svobodu" a ne v restauraci v Praze.
    Názory máte rozhodně takové, že by se asi i Míšál divil. V duchu vašich pravidelných úvah o mé motivaci přemýšlím, zda vás teroristi platí nebo to děláte z čiré blbosti.

    OdpovědětVymazat
  111. I dobrovolnici pro israelske verejne vysvetleni si musi najit cas na rekreaci. Plavani v mestskem koupalisti, zahradniceni, vylet do lesa a takovy hasbaralek pak z novou chuti cini dobrocinne skutky.
    S tim koriandrem se to povedlo, jiste chyceno bystrym pozorovatelemn jako ukazku lemplovosti Gazanu. On totiz ten koriandr roste i divoce na jihu Evropy, sama jsem ho videla v Italii, neni treba zakladat lany:-). Je to koreni, spetka staci.
    Nu a jestli si nekdo neumi vyrobit drevene hrabe z tech hlasenych hromad padlych oliv co Israelci posekali, to by svedcilo o vazne neschopnosti. Noze na podrezavani krku maji, tak at si vyrezou hrabe.
    Motyky? S tolika zbranemi se jiste najde prihodny kov, z ktereho jde vyrobit motyka-z kalasnikova nejen motyku, ale cely pluh.
    Hnojeni je nejlevnejsi a nejhojnejsi surovina, v mnoha zemich lide proste chodi na zachod na pole. Jako do ryzovych poli ve Vietnamu.
    No, mozna, az se prolomi ilegalni blokada Gazy, pak jim uzitecni idioti budou dovazet i ho*inka..:-)))
    Jeden z prikladu uzitecneho idiota je pan ambassador Edward Peck, ktery jakoby ztelesnuje svetove mirove hnuti a jen tak tak pasuje na velvyslance-on byl nekde v Tramtarii(Mauretanie?) jednou davno Ambassador a proto smi tento titul pouzivat. Prizivoval se a prisluhoval ve statnich sluzbach cely zivot, R.Reagan mu dal z milosti pozici, tenkrat nedulezitou.
    Je velmi naivni, ba hloupy ve smyslu hloupy Jimmy Carter. Takovou opozici je treba podporovat a pestovat.

    Nejdulezitejsi jsou ciny, ne teoreticke zvasty.
    Minuly tyden se udal dulezity cin.
    Stat Egypt povolil bez zbytecnych prutahu pruchod Suezkym kanalem pro 11 americkych bitevnich lodi, (nevim jak se obrovska USS Truman Suezem protahla) a nejspise i lodi israelske.
    To aby se Iranci dobre podivali, jak vypada bitevni, ne humanitarni flotila...

    OdpovědětVymazat
  112. Danielo, vy to zlehčujete. Zaprvé v Gaze nejsou úrodné bažiny nilské, zadruhé tam nemají JZD Slušovice. Navíc jde o princip.
    Doufám a předpokládám, že na další humanitární lodi bude i pan Juchelka a Jonáš- a jestli tu loď Izraelci potopí, stýskat se mi věru nebude:)) Možná by se i zachránili, ale budou mít plné kapsy koriandrových semínek, tak asi půjdou rovnou ke dnu.
    Možná se k nim přidá i Vodník, ať jsou trio
    http://www.youtube.com/user/LatmaTV#p/a/E1FC8777AF2A932D/0/pK5mW8PqsaA

    OdpovědětVymazat
  113. Andy: "A pokud se domníváte, že ten, kdo je ochoten se s Izraelem domluvit je 'zrádce', tak je vaše místo mezi sebevražednými "bojovníky za svobodu" a ne v restauraci v Praze."

    No, já si myslím, že ten, kdo se chce s Israelem domluvit je především idiot. S tímto státem, který nemá doposud jasně definovány svoje hranice (!) se nedá na něčem 'domluvit'. Za ta léta, co jsme z Israele svou nekritickou podporou udělali uřvaného, rozmazleného fracka, si ta země zvykla, že vždycky dosáhne svého. Proto jediné, čemu dnes tento národ rozumí je síla nebo mezinárodní nátlak. Uvědomte si, že Israel je podle všech definicí darebácký stát.

    "V duchu vašich pravidelných úvah o mé motivaci přemýšlím, zda vás teroristi platí nebo to děláte z čiré blbosti."

    Tím se nezabývejte, to byste ze svých neználkovských dálav nepochopila. Shodněme se na tom, že se neshodneme a z toho vycházejme...

    OdpovědětVymazat
  114. Daniela:"nevim jak se obrovska USS Truman Suezem protahla"

    Ten kanál je prostě širší, než zmíněná loď, nic víc v tom nehledejte...

    OdpovědětVymazat
  115. Good luck & keep writing such awesome content.

    Virgin Linseed Oil BP
    Pure Linseed Oil

    Always look forward for such nice post & finally I got you. Really very impressive post & glad to read this.
    Best Price Of Property In Dubai
    Distress deal In Apartment

    OdpovědětVymazat
  116. Best content & valuable as well. Thanks for sharing this content.
    Approved Auditor in DAFZA
    Approved Auditor in RAKEZ
    Approved Auditor in JAFZA
    i heard about this blog & get actually whatever i was finding. Nice post love to read this blog
    Approved Auditor in DMCC

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>