středa 21. července 2010

Česká cesta k magické společnosti

5 komentářů:

  1. Skvělý Stern? Pravzorem každého antikomunismu je antisemitismus? Text, který se pohybuje v osách "levice" a "pravice", nemůže nebýt (aspoň zčásti) blábolivý. Ve srovnání s Bělohradským nevidím žádnou vyšší kvalitu.

    OdpovědětVymazat
  2. Ne ze bych to mel zezadu nejradsi, ale byl to to pan Stern kterej si zvolil krestanskou polohu ke krestanskemu srovnani antikomunismu Polskeho a Ceskeho.
    Konci Freudem a jeho presnym vyrokem "Každá přemíra v sobě obsahuje zárodek svého sebe-zrušení".
    Na clanku je zvlastni predevsim to ze se zalibil GP, ktery ma rad BL jako vosinu v prdeli neb je mu levicova az na pudu, coz neopomene nikdy zduraznit. V tomto pripade udellal vyjimku a vzal BL na milost:-)
    Zalibilo se mu patrne to vykresleni tu vice tu mene nepodarene demonisace antikomunismu v podani Sametovem oproti versi Polske, ktera si to vyridila s komunismem mnohem lepe a uspesneji nez v Cechach. Polaci to udajne maji snadnejsi, viz 2 duvodu ktere je pry zasadne odlisuji od pristupu Ceskeho.
    Argument na bazi blabolu kterej z toho couha jako slama z bot, jak jsou Placi dobri a antikomunisticti, zatim co Cesi jsou v podstate komousi. Pysna princezna je dukazem:-)
    "Ve všech těch Pyšných princeznách a Solích nad zlato je k ohmatání ono jádro českého národního komunismu, které je zároveň jádrem celé národní existence, národní ideologie."
    Hovno je k ohmatani. Jestli je neco k ohmatani tak to jsou kecy, tedy pokus Sterna rozlisit antikomunismus Polsky od Ceskeho a nasadit Cechum psi hlavu timto prohlasenim :
    Naše včerejší posvátno totiž nebylo cizí, nebylo to posvátno okupantovo. Bylo opravdu naše.
    Byl to stejny implantat do vsech zemi na zapad od Ruska.
    Dukazem ma byt ze Polaci si zadnou Pysnou princeznu nepromitaji, ale jak se na spravneho vericiho patri, tak o Vanocich se modli.
    Mohu nabidnout presne stejny argument jak se atheisticti komuniste rozhorcovali nad tim, ze se predseda KSC chodil pravidelne v nedeli se vsemi ostatnimi obcany modlit do kostela.
    Polaci byli lepsi, tam tech predsedu meli vice. A mozna i Gomulka se modlil, na rozdil od Novotneho! Pak to nemaji mit Polaci snadnejsi vyrovnat se s komunismem:-)
    Kvetnate napsanej clanek, ale myslenka na hovno :-(
    Nalejme si cisteho vina o cistych Polacich a necistych Cesich nebot nevericich.
    I zde v Klokanii se s tim setkavam. Nejde o vztah Polak-Cech, jde o vztah verici-neverici.
    U Polaku to vykristalizovalo do podoby ze kazdeho kdo je "neverici" podeziraji z komunismu. A priori!
    Radeji bych si od pana Sterna precetl clanek, kde ze se to v Polacich bere jejich rovnice: Neznaboh = komunista.
    Coz ostatne neni jen Polske specifikum, i na Internetu cesky psanem naleznete nazory, neveris v Boha? si v podstate komous!

    OdpovědětVymazat
  3. Jen nevim zda mam pro Polaky a pana Sterna dobrou nebo spatnou zpravu. Ve Vatikanu si poridili dalsi masivni dalekohled a hledi do Vesmiru. Dokonce nedavno pripustili i existenci zivota ve Vesmiru, jineho nez toho jen pozemskeho.
    Ze by i ve Vatikanu meli problemy se spravnym antikomunismem?
    Urcite ne, Pysna princezna uz z podstaty by neprosla. Spravna krestanka je plna pokory, pohadky na bazi marxismu-leninismu a proletarskeho internacionalismu jsou jak Polakum tak vetsine sveta cizi!
    To jen Cesi maji s komunismem dodnes problemy.
    Ze vetsi procento komunistu meli a maji dodnes v krestanske a nabozne Italii, Francii i jinych zemich sem neplete, rec je o nevyresenem antikomunismu v zemich Ceskych !
    Pritom stacilo tak malo, jak genialne napsal kdysi pan Stern:
    Mystika Západu: "Nebyla to touha po svobodě, která dynamizovala převratový proces, ale touha po barvitějším konzumu a imejdžově zvládnutějším popu. Kdyby socialistický režim měl tolik rafinovanosti a vpustil na svůj trh všechny ty lesklé krabičky a tubičky, všechna ta Bravíčka a jejich hvězdičky, kdyby si český člověk mohl být opravdu jistý, že jeho sámoška ho neochuzuje o žádnou barvičku západoněmeckého supermarketu, nikdy by se bojem za jakousi demokracii neobtěžoval."
    Pana Sterna si jiste nastudovali komuniste v Cine, prave touto cestou, CESTOU TRZNIHO KOMUNISMU se ubiraji.
    Stale lepe a radostneji. Hlavne TRZNE!
    Takze souzi imperialisti, ne ten stary Kremelsky komunismus, na ten se vyserte, ten uz je davno passe, komunismus se uz dasvno na jine louce pase, ten novy Cinsky dobiva svet a z nej mame tezke hlavy, ne co bylo drive ci co Lenin pravi.
    Idelogicky je nam FSEM i ten Cinsky komunismus cizi, vod Wajthauzu az po Strakovku ale delame FSECHNO pro to abysme mu vylepsovali zivot, krmime ho, davame mu praci, kterou on nam levne poskytuje a najednou ejhle, pruser tu je.
    TRZNE nam tu dominuje a nase duse devastuje
    Tim smerem se zamerme, blbejm recem neverme !

    OdpovědětVymazat
  4. a do tretice:
    k hypermarketové podstatě českého postkomunismu, dle p. Sterna v BL. Podstata presne vystizena, ale, ruku na serdce, ukazte mi jeden stat ve svete "demokracie" kde spolecnost na miste prvnim neni spolecenstvim TRZNIM ?
    Este negde v polesi pralesi Amazonie:-(
    A jiste jsou na tom Polaci lepe nez obyvatelstvo Ceske kotliny, neb se este nezapomneli pomodlit a z dusevna jim stale cosi zbyva, zatim co v Cechach zije uz jen zakaznik, co stale horsi trzni pocit miva:-)
    A nova setrna vlada v Cechistanu to jiste trzne vylepsi, alespon to slibuje, lid se z toho raduje:-)
    To aby si me negdo nevysvetlil spatne, vubec netvrdim ze to ma pan Stern spatne, jen ten sametovy antikomunismus srovnanim s Polskym modelem trochu premodlil. Se dodnes najdou zeme, kde se modlej vic nez v Polsku a prodej CocaColy tam je tam presto mnohem vyssi i kdyz by vzato pres dusevno to melo byt brano jako napoj Satanem seslany. Anti komunismus jako i anti FSECHNO vostatni ma homosapiens nastelovany jinak nez by si politologove, politici a dalsi dusevnici zbozne preji, vsak lidu malo rozumneji.
    Tim jen chci naznacit ze pokud se budou mit Polaci jednou lepe a radostneji, nebudete to proto ze jim byl vzdy komunismus cizi, zatim co Cechum vlastni. Ze ziji bohatsim dusevnim zivotem (na rozdil od nevericich) sice mohou svetu tvrdit, ale bohuzel ani Polaci ve sve zboznosti neudelaji nic s trznim metrem ktery dnes vladne svetu. Ze jich bude plny nebe to jim preju, za svoji viru si to jiste zaslouzi.
    Amen.

    OdpovědětVymazat
  5. Vodník:"Skvělý Stern? Pravzorem každého antikomunismu je antisemitismus? Text, který se pohybuje v osách "levice" a "pravice", nemůže nebýt (aspoň zčásti) blábolivý."

    Souhlas!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>