sobota 3. července 2010

Harpyji, Kopretině a dalším hasbareros

Website Desertpeace israelského (původně amerického) klarinetisty a bloggera Steve Amsela má mezi důvody k moderování kommentářů ("censuře") následující vysvětlení:
Basically it is to avoid…any form of racism including (real) antisemitism…Comments equating being Jewish with being a zionist will not be tolerated. THERE IS A DIFFERENCE.
Je-li rozdíl mezi Židem a sionistou, je tedy logicky rozdíl mezi antisemitou (v běžně užívaném smyslu, tedy "židobijcem") a antisionistou, i kdybyste se spolu s Pavlátem nebo Dershowitzem umanipulovali!

Není třeba dodávat, že Steve Amsel zaujímá spolu se svým synem či jiným hudebníkem, Giladem Atzmonem, čestné místo na S.H.I.T.Listu.

14 komentářů:

  1. Smutná zpráva z téhož blogu: Jethro Tull budou hrát v Israeli, ač byli požádáni o bojkot.

    Kde jsou ty časy, kdy se rockový a popový svět vyhýbal apartheidní JAR jako morem nakažené!...

    OdpovědětVymazat
  2. Vodníku, co je to za nesmyslnou, španělsky znějící koncovku – hasbareros? Jako kdybyste nevěděl, že ivrit, stejně jako Israel sám, má ruské základy: hasbaranik podle vzoru likudnik. Jenže Vám, i kdyby to člověk opakoval 100x, stejně tomu neuvěříte, protože jednoduše nechcete.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano Vodníku, i kdyby Vám to Peters opakoval stokrát, Vy prostě neuvěříte, že Izrael zbudovali Rusové, že ve skutečnosti není židovský, ale pravoslavný, a že v ješivách se místo Talmudu čte Neználek na Měsíci, a že šekel začíná na "š" podle vzoru švindlinků z Měsíce.

    OdpovědětVymazat
  4. Hasbareros, podle vzoru dynamiteros z kterési knížky. Jistěže koncovka -nik je také možná a dokonce víc nasnadě. No a? Vy tomu zřejmě nemůžete porozumět, stejně jako Cinikovi nebo Beatles.

    Pozoruhodná je také Vaše snaha svádět zločiny státu Israel a sionismu na ruskou kulturu, potažmo na Rusy. Jistý smysl by to snad měl v rámci upozornění, že většina dnešních přistěhovalců vůbec Semity nejsou, ale vzhledem k tomu, že se nedomnívám, že za zločiny sionismu a Israele je zodpovědná nějaká kletá chazarská krev nebo Bohem zavržené DNA, tak to za až tak relevantní nepovažuju (s výjimkou situace, když někdo začne s tím, že "Židé mají na Israel odvěké právo"...)

    OdpovědětVymazat
  5. JzP: no jestli ten konec apartheidu k něčemu byl atd., to je samozřejmě na dlouhé lokty.

    Mně šlo spíš o to srovnání atmosféry té doby a dnes. Vrahům do Israele dnes ostatně jezdí hrát kdekdo: Paul McCartney, Madonna a dokonce Plastici...:-(

    OdpovědětVymazat
  6. JzP: tím jsem chtěl říct, že vystoupení Jethro Tull sice nic neovlivní, ale bylo by to gesto (a nikoli prázdné). Ale tato doba nepřeje gestům a symbolům, suchopárný bezduchý utilitarism triumfálně přivede tuto anomální civilisaci tam, kam patří - na smetiště dějin...

    OdpovědětVymazat
  7. I kdyz mate Stary pane slabost pro kozy,
    z pravoslavi Vodnika si kozy delat nemusite:-(
    Jedine ze by Vam pomohlo si 100 krat opakovat o masivni pristehovalecke vlne z Ruska, dle pramenu se pohybyjici od r1988 do r.2000 kolem cisla 900tisic. Zajimave je, ze prameny se rozchazi v celkovem poctu, kdy nekteri uvadi cislo kolem 1,5 millionu jine jdou i vyse. A bez posmechu a bez pochyb jsou v Israeli mista kde se pry rusky domluvite nejlepe:-)
    O podilu emigrantu z Ruska na budovani Israele jak naznacujete, to by mohlo byt zajimave cteni:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Pane Astře,
    Já si nedělám kozy z Vodníkova pravoslaví, přece. Jak jste na to přišel? Váš další komentář je také spíš směřován na jiné než na mě.

    Pane Vodníku,
    Vy prostě odmítáte připustit, že by mohl mít na situaci Izraele Anderson jiný názor než Vy. Vy snad opravdu považujete všechny s proizraelským názorem za ve skutečnosti pokrytce, kteří ve skutečnosti vědí, že Palestinci jsou v právu, jen se to bojí říct nahlas. Pokud jsou Jethro Tull přesvědčeni, že je to jinak než si myslíte Vy, proč by tam probůh neměli hrát?

    OdpovědětVymazat
  9. No jestli Anderson podporuje např. Lité olovo, tak tím hůř...

    OdpovědětVymazat
  10. Starani se, smirovani, nahlizeni do sousedova hrnce, jestli nahodou nevari pytlacky chyceneho zajice je dosti typicke pro mnohe neschopne kecalky s komunistickou mentalitou. Samozrejme ze dnes uz to nema zadnou vahu, nic se tim neziska ani to nic neovlivni. Drb, co si povidaji babky na pavlaci.
    SHIT listina se tyka jen Zidu, nerozumim, co je komu do toho, ze si mezi sebou rozdeluji krajany podle ideologie--
    Ale aby nekterym Cechum nebylo lito, ze neco takoveho nemaji, tak by si mohli zalozit H.O.V.N.O...
    Hajzlikove Otevrene Vandalizujici Narodni Obrozeni...:-))

    OdpovědětVymazat
  11. "No jestli Anderson podporuje např. Lité olovo, tak tím hůř..."

    Jo, já zapomněl, že Vy vlastně naprosto přesně víte, jak všechno bylo ...

    OdpovědětVymazat
  12. Starý Pán: Operace 'Lité olovo' byla popsána v Goldstone Report, takže to Vodník vědět může...

    To víte, 'naprosto přesně' to neví nikdo, i když já jsem naprosto přesně věděl, že v Iráku nebyly žádné ZHN, ale to sem nepatří... ; )

    OdpovědětVymazat
  13. JUDGE RICHARD GOLDSTONE:
    ""Turning to the Palestinian armed groups, there is no question that the firing of rockets and mortars was deliberate and calculated to cause loss of life and injury to civilians and damage to civilian structures. The mission found that these actions also amount to serious war crimes and also possibly crimes against humanity..."
    Na liberalniho humanistu, bourace apartheidu a celozivotniho propagatora multikulturniho obohacovani je to dost vykon, priblizuje se k nezaujatosti...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>