neděle 11. července 2010

Poučení pro Peterse VII

Zatímco srbská ledvina pro Andy ještě nalezena nebyla, našel jsem pro Peterse první příklad "typicky pravoslavné", "byzantské" ukrutnosti a barbarství na západě. Filip II. nechal uvěznit svého psychicky narušeného syna Dona Carlose, který ve vězení zemřel (snad přitozenou smrtí).

Kniha, ve které jsem na to narazil, se jmenuje Dějiny mučení a vřele ji Petersovi doporučuji. Pokud by totiž chtěl tvrdit, že Filip II. svého syna nedal výslovně zavraždit/popravit jako pravoslavní nelidové, kniha mu poskytne mnoho informací na thema okcidentálního barbarismu, který byl - v nejlepším případě! - stejný jako pravoslavný. Ale spíš horší, vzhledem k tomu, že výstřelky, které kniha dokumentuje, z pravoslavného kulturního okruhu známy nejsou.

2 komentáře:

  1. Mě osobně to vše přijde "prašť jako uhoď"...a to skoro kdekoli kdykoli. Občasné výkyvy byly, převážně však do ještě horšího.

    OdpovědětVymazat
  2. Neco faktu ze soucasnosti:

    http://www.press.uchicago.edu/presssite/metadata.epl?mode=synopsis&bookkey=3617244

    Izolovane a PRISNE TRESTANE zlociny americkych vojaku v Iraku jsou slabym odvarem toho, co v Cecne provadeli, provadeji a budou provadet vojska RUSKE federace beztrestne a s tichym souhlasem celeho RUSKEHO (nyni horlive nacionalistickeho a pravoslavneho) statniho aparatu.
    Vrazdy, unosy, vydirani, znasilnovani, korupce, you name it.
    Tomu vsemu Vodnik tleska, nejhorsi zverstva omlouva, ci zapira.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>