sobota 3. července 2010

Poučení pro Vodníka: Strategic Culture Foundation a jeho analysa

3 komentáře:

  1. Charakterisující je to, že odkazem "komplex míněcennosti" ve svém článku odkazujete na pojednání o větší pokrokovosti kalvinistických států a protestantských států vůbec. Pochybnost této "pokrokovosti" zmítá všemi myslícími a spirituálně vnímavými lidmi na Západě, takže tím komplexem méněcennosti na Východě trpí jen ti, co by se modelovým Zápaďanům chtěli vyrovnat - nosit drahé oblečení, žvýkat žvýkačku a koutkem úst procedit "fuck you".

    Celým Vaším pojednáním o Zorinovi jste si pak mimořádně nasral do holínek, neboť jste to Vy, kdo opakovaně hlásá zásadu, že je důležité, co se říká, a ne kdo to říká.

    Jeho názory na 9/11 mi pak mohou být pouze blízké (možná jako jediné). Za spikleneckou theorii považuju, jak známo, officiální versi o 19 únoscích, kteří jen tak tak uměli řídit letadlo, nechali arabsky psané instrukce v autě na letišti a v den, kdy NORAD měl cvičení, unesli 4 letadla a nadělali s nimi tu paseku.

    OdpovědětVymazat
  2. Teď vidím, že názory na 9/11 nejsou Zorinovy, nýbrž nějakého sovětského generála. No a? Mám snad začít věřit officiální versi jen proto, že její děravost je jasná i nějakému sovětskému rudozelenému mozku?

    Mimochodem, v tom článku, kde tvrdíte, že FSK usiluje o rusifikaci Ukrajiny, odkazujete na rozhovor s rusínským pravoslavným knězem. Proběhl jsem to jen zběžně, ale některé názory mne zaujaly:

    "There is absolutely no democracy in the Ukraine under Yushchenko."

    "Rusyns enjoyed autonomy in Hungary after World War I and in Czechoslovakia between the two World Wars. Rusyn autonomy was reflected in the constitution of the latter...We have a unique – European! - history, but today's Europe does not support us. It pursues a two-faced policy and pretends not to notice that the rights of national minorities are violated in its very heartland, since the Ukraine under Yushchenko is Europe's anti-Russian ally. Rusyns harbour great respect and affinity for Russia. A century ago Hungary put Rusyns on trial in Seget, regarding the Orthodox people as Russian agents. As you see, things have not changed over the past hundred years."

    "Currently we are under the jurisdiction of the Moscow Patriarchate, and no tricks played by Yushchenko and the Ukrainian Security Service will ever separate us from the Russian Orthodox Church. I have unmasked a Jesuit group - a group of agents of the Vatican – in the Ukrainian Security Service. There is a special group within this agency whose aim is to weaken the positions of the Orthodox Church in the Ukraine. The Vatican and the CIA are working together in the Ukraine against Russia and the Orthodox Church. Rusyns are also targeted for resisting the expansion of the Uniats. It is probably fair to say that Orthodox Rusyns are more religious than any other nation. For example, the Orthodox blessing of waters is typically attended by up to 10,000 Rusyns."


    Ze své krátké návštěvy Zakarpatské Ukrajiny v loňském létě vím, že Rusíni strádali pod nacionalismem maďarským, ukrajinským, polským a nejméně ze všech českým. Nikoho nepřekvapí, obrací-li se k ruskému dubisku v zájmu svého národního zachování.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>