středa 21. července 2010

Pozor, nešukat Israelky!

Tedy pokud nejste Žid. Pokud nejste a praskne to na Vás, můžete mít v jediné demokracii na Středním Východě na krku znásilnění!

110 komentářů:

  1. Takove zpravy feministky potesi a libi se mi, ze holka nasla sympatizujiciho soudce. Ackoliv nemohl verit te dorote tvrzeni o "vaznem vztahu", tak pouzil vhodnych domacich zakonu k podporeni jeji kauzy.
    V nekterych zapadnich systemech podobne zakony existuji v ramci ustavy. Napada mne zakon "false pretenses", ktery se muze v israelskem pripade bezproblemove aplikovat.
    Tez bych ceskym holkam prala takovou spravedlnost. To kdyz se nejaky Lakotos vydava za italskeho herce Marcela Mastronina, duveriva holka se s nim vyspi na zaklade falesnych udaju a pak se muze citit podvedena, ba znasilnena. Takovy podvod je casto horsi nez podvodne ziskane finance nebo majetek..

    OdpovědětVymazat
  2. "To kdyz se nejaky Lakotos vydava za italskeho herce Marcela Mastronina, duveriva holka se s nim vyspi na zaklade falesnych udaju a pak se muze citit podvedena, ba znasilnena."

    Sorry, ale řekl bych, že takové krávě to jenom patří.

    OdpovědětVymazat
  3. Muze byt, Stary pane
    jenze nekdy se soudci nechaji unest rytirskym soucitem. A kdyz je holka hezka, tise place do kapesnicku, bluzicka se nadouva zalem,-jen muzskej kamenneho srdce by zustal nedotknuty. Pridejte k tomu nacionalni citeni, vztek na prznitele a rozsudek je jednoznacne proti penetratorovi.

    OdpovědětVymazat
  4. Chcete říct, že taková cudná slečna se nechá poskákat jedině opravdovým hercem s plakátu?
    Nebo nedej bože, kdyby jí ukázal plnou prkenici peněz, které ale nebyly jeho, případně ferrari bylo z půjčovny.

    To jsem fakt nevěděl, kolik podlých nástrah číhá na cudné romantické panny. Já naivka myslel, že problémy solventnosti řeší jen kurvičky.

    S takovou byste zkazila radost nejednomu Italovi, který zde machruje lesklým autem a doma bydlí u rodičů v malé komůrce. To by bylo rázem zpětně znásilněných!!!

    A co teprve naopak - slečna se umyje a je z Nastěnky v lepším případě jen Marfuša, v tom horším pak z blůzky vyskočí silikon a z hlavy spadne paruka.

    To je případ jak z německa 30. let. To by tak hrálo prznit rasu!

    OdpovědětVymazat
  5. Paní Danielo, já reagoval na Váš příspěvek, ne na původní Vodníkův. Tam je to trochu jiné. Ono nejdřív někomu něco naslibovat a pak se hned po činu sebrat a odejít, to opravdu není nic hezkého a nějaký trest si to zaslouží (to s tou národností je naopak věc jiná, v níž s Vodníkem souhlasím).

    Ale ta "Vaše" chuděra, které nebylo divné, že ten "Marcello Mastroianni" nemluví italsky ale podivně československy a ještě chce udělat výjimku ze své homosexuální orintace, ta opravdu v nikom rytířské city vzbudit nemůže. Narozdíl od Vás si totiž myslím, že o rozhodnutí se s někým spát by měly rozhodovat jiné vlastnosti než to, že se dotyčný představí jako herec.

    OdpovědětVymazat
  6. Já si hlavně myslím, že šlo o podvod a nikoliv znásilnění.

    OdpovědětVymazat
  7. Vazeny Stary pane, dik za komentar pod mizerii jmenem Detroit. Ocenuji ze ste schopnej najit nekde neco kde nic neni :-)

    OdpovědětVymazat
  8. "Já si hlavně myslím, že šlo o podvod a nikoliv znásilnění."

    No to asi jo, ale víte, že já na ty slovíčka pokud jde o práva moc nejsem, asi nemám to správný trvalý bydliště.

    OdpovědětVymazat
  9. A že se dotyčný představí jako herec?
    "Normalni" zenska na to zareguje jak?
    Bude ji to podezrely! A dyz to bude blondyna ma to herec prohrany, nebot blondyna urcite rekne:
    "jo tak Vy ste herec, tak to si na Vas musim dat bacha, anobrzto je jasan ze to na me hrajete!"

    Jinak ale zpatky k clanku, ten Palestinec mel kliku, bejt to Evropan mel to navic za AntiSemitismus, ale jelikoz jak Zide tak i Palestinci jsou SEMITE, slo tam rasove vo cistej semitismus:-).
    Urcite proto to sem Vodnik dal, aby ukazal jak f tom maj v Jeruzameme, Tel Avivu a f prilehlem kraji co je v dostrelu ideove nejasno:-)
    Dal bych ke zvazeni estli by f tom nemoch bejt nakej latentni Vodnikum AntiSemitismus.
    Taky uz z toho duvodu ze v hlasovani 11 hlasu je pro Sion by melo budit f Tulipanove uz samo vod sebe vetsi respect pro cistotu jak ideovou tak i tu pres geeny:-)
    Ze Vam tu furt neni neco jasny nechapu. No ale dyz sme tu meli loni 40tky, byl tu pripad ze vysetrovali nejakyho chlapka co na farme vobtezoval lamu s dlouhym krkem a jemnym chlupem. Byl propustenej dyz se ukazalo ze je z Jizni Emeriky gde to je normalni. Vubec nevedel ze se tu pestuje druh Vikuna a jen pro jemnou srst na byznys.
    Se dejou veci na tom svete :-(

    OdpovědětVymazat
  10. A co ta zmalovana cikanecka co s ni obcoval Opo? Ta rekla, ze ji je 16 a ji bylo 13. Maskulinisty by bezpochyby potesilo, kdyby Opo nasel sympatizujiciho soudce co soupne tu zmalovanou dorotu do basy za znasilneni a prirkne mu odskodne za trauma.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Starý Pán: "nejdřív někomu něco naslibovat a pak se hned po činu sebrat a odejít, to opravdu není nic hezkého a nějaký trest si to zaslouží"

    Schválně, co jí asi tak nasliboval, když s ním bezprostředně po seznámení odešla šukat do blízké budovy...? A nějaký trest? 18 měsíců? Je to jednoznačně apartheidní interpretace zákona a apartheidní trest.

    http://www.cnn.com/2010/WORLD/meast/07/21/israel.rape.by.deception/index.html?hpt=T2

    OdpovědětVymazat
  13. Třeba jen odmítl za nekvalitní službu zaplatit.

    OdpovědětVymazat
  14. Pane Juchelko, prosím Vás, aspoň si dočtěte do konce větu, na kterou reagujete. Nebo si začnu hrát na Peterse a nadávat Vám do trollů.

    OdpovědětVymazat
  15. To je případ jak z německa 30. let. To by tak hrálo prznit rasu!
    To je bohužel i můj dojem. To, že hajzl svede holku a opustí ji, je sice lumpárna, ale není to - v demokratických zemích - trestné.

    OdpovědětVymazat
  16. Jaka cudna slecna, kdyz hned skocila do postele?
    Zaprve ji mel vynadat lokalni rabin, ze neumi udrzet nohy u sebe a dela vericim ostudu.
    Co tam stale blbnou s tim jejich antisemitizmem? Vzdyt pravy Zid a Arab jsou oba Semite.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Semitic_languages

    Komentar z Haaretz: "Rád bych položil soudci jednu otázku. Co kdyby ten mladík byl Žid předstírající, že je muslim a měl sex s muslimkou: "Byl by odsouzen za znásilnění? Odpověď je - samozřejmě, že ne."

    OdpovědětVymazat
  17. Ovšem úplně nejlepčí by bylo, kdyby od ní ten prolhaný Arab ještě navíc chytil nějaký ten tyfilis. Juditina pomsta.

    OdpovědětVymazat
  18. Starý Pán: Promiňte, ale já jsem to dočetl (do konce) a usoudil jsem, že naznačujete, že to předchozí má platit tak nějak všeobecně, nezávisle na poměrech v Israeli, což IMHO má. Když si ovšem přečtete můj odkaz, zjistíte, že v tom ten člověk byl naprosto nevinně - respektive nedopustil se ničeho, čeho by se zároveň nedopustila jeho tzv. oběť. Fakt, že byl ženatý ponechávám stranou...

    OdpovědětVymazat
  19. Ale Stary pane
    kdepak pisi ze ja dorotu obhajuji? Jen jsem kauzu prevedla na jinou situaci, ze toto se muze stat i v jine zemi a nemusi tam byt zrovna apartheid.
    A jestlize nejaka holka z venkova nezna rozdil mezi Mastronim a Mastroiannim, pak je opravdu hloupoucka a skocila by i Vodnikovi na to, ze je Marlon Brando. Takova ze zvlastni skoly. Ty by se snad mely ochranovat a ne je vyuzivat na rychlosukacky.:-)

    Specificky k znasilneni Arabem. Zenska mela stesti, ze pripad soudil Zid, ktery nadrzuje Zidovkam v kazdem pripade. No a co?
    Mozna, ze zrovna den predtim videl hecovni <a href="http://www.youtube.com/watch?v=nDqWGtykYNE>video</a> militantni Arabky, ktera navadi a vyzyva palestinske muze, aby sexualne obtezovali Zidovky.

    OdpovědětVymazat
  20. Muze mi prosim nekdo rici, kde jsem udelala chybu v pridavani odkazu?

    OdpovědětVymazat
  21. Daniela: Neuzavřela jste text odkazu do uvozovek (jedna vám tam chybí).

    OdpovědětVymazat
  22. Aha, dekuji za odpoved pane Juchelko.

    OdpovědětVymazat
  23. Re AJ:
    No tahle Vaše věta: "Je to jednoznačně apartheidní interpretace zákona a apartheidní trest." mi evokovala Váš názor, že já to za apartheidní situaci nepovažuji.

    OdpovědětVymazat
  24. Starý Pán: Může být. Tu větu jsem, jsa starým antisionistou, hodil tak nějak zbytečně do větru...

    OdpovědětVymazat
  25. Daniela: Váš příklad s českou prostinkou holkou nemá se situací co dělat. Důležitější je srovnání, které uvádí Vodnik007: Žid, který "znásilnil" muslimku tím, že se vydával za muslima.

    OdpovědětVymazat
  26. Vodniku, mam dojem
    ze uz jsem se o zidovskem pripade vyjadrila dostatecne. Muj celkovy nazor je "nu a co, at si to delaji po svem"-, usel vam posledni odstavec, kde se zminuji o arabske diskriminaci vuci zidum. Ovsem toto pohodlne pomijite, holt vase slepota je jen ucelova, ze. Clanku o rasistickych Palestincich, kteri povazuji Zidy za potomky prasat se nedockame..
    Vodnikuv007 priklad je dosti nerealisticky, verici muslimka nikdy nesuka mimo manzelstvi, jinak by ji jeji vlastni rodina a komunita zavrhly, proto se zadna neprozradi. V tom pripade by to ani tak nebylo o rase, ale o hrisne fornikaci. V Iranu trestana ukamenovanim.
    Nekteri sekularni Zide si Arabky skutecne berou, svatba je mozna na Kypru.

    OdpovědětVymazat
  27. "nu a co, at si to delaji po svem"
    Samozřejmě! Ale ať mně proboha nikdo netvrdí, že tohle je výspa naší civilisace na Blízkém Východě! Ani náhodou! Je to blízkovýchodní země se vším všudy a já s ní necítím naprosto žádnou kulturní nebo civilisační solidaritu.

    OdpovědětVymazat
  28. Vodníku a Danielo, proboha:
    1. Ten příklad není od Vodníka 007, ale z Haaretzu.
    2. Danielo, co to blábolíte o jeho nerealističnosti a manželství, vždyť o to vůbec nejde.

    OdpovědětVymazat
  29. Prave: Danielo, proboha:
    1. Ten příklad není od Vodníka 007, ale z Haaretzu.

    Verici muslimka a zajiste verici zidovka by se do takove situace nedostaly. Priklad Haaretzu se tykal modernich lidi a ty maji i Arabove.
    Kdyz je zde zminka o rase, opakuji, ze Zide i Arabove jsou Semite a patri do bile rasy.
    Zrejme se meni vyznam slova rasa a tentokrat Izrael ukazuje ze "rasisticky" je.
    Oni stale padaji do jamy, kterou si sami kopou.

    OdpovědětVymazat
  30. Politicky korektni Haaretz-nehaaretz-, pocitam, ze by Zid pozujici jako Arab odsouzen nebyl. Nebyl by zde dulezity faktor zidovske zeny, ktera je v judaisticke spolecnosti velice vazena. I kdyz se chova jako dorota. Israelska populace se sklada z vetsiny zidu (zatim) a tak prosazuji zajmy vetsiny, nevidim na tom nic divneho.

    Stary pane
    nemuzete uplatnovat multikulturni agendu na zeme, ktere maji jinou kulturu a jiny pohled na spoluziti mezi etnikem- hlavni israelske zajmy jsou udrzet si identitu statu a az se pomery uklidni, mohou zmenit i ruzna spolecenska nastaveni. Dokud Araby nekamenuji, neusekavaji ruce za zlodejnu a nevesi na jerabech homouse, pak je u mne israelska vnitrni politika jejich soukromnou veci...
    Je take mozne, ze soudce chtel odradit nadrzene Araby, aby nesukaly Israelky, toto mohl klidne byt vychovny rozsudek. A kdo vi, jestli ta Zidovka nebyla decoy-- jak nakonec zjistila, ze Zid-sukac je Arab????

    Ja jsem velmi opatrna, co se tyce narceni z diskriminace, na to se musi znat presne pomery. Ja taky neverim vsemu, co ukazuje CNN ohledne rozmahani se neonacistu v Ceske republice, i kdyz popalene dite a Lucka Slegrova mavajici vlajkou vypadaji na dokumentaci jako desny porad z hitlerovskeho Nemecka...

    OdpovědětVymazat
  31. Vazena pani Danielo, vy vykazujete pozoruhodny nedostatek elementarnich znalosti zakladu liberalni demokracie a tim prokazujete nam Zidum medvedi sluzbu.

    Israel jako jedina vyspa svobody a demokracie na Blizkem Vychode, ktera brani Evropu pred dalsim vpadem Mohamedanu si dost dobre nemuze dovolit "vychovne" diskriminacni rozsudky norimberskeho stylu za ucelem nesukani zidovek, nemyslite? Zdejsi goyim nam kvuli tomu neveri nos mezi ocima.

    Nastesti jeste porad mame nejvice nositelu Nobelovy ceny na hlavu.

    OdpovědětVymazat
  32. Ha ha, mily pane Kreutzfelde
    to uz davno vim, ze mi zde nikdo neveri, to je danne, jen pisi svuj skromny nazor. Podle rabinu Zidovka nejsem, takze je mi to fuk- a cistou liberalni demokracii umi budovat jen Evropska unie a pan Obama. Jinak toho moc o liberalni demokracii nevim.
    Sorry, ja preferuji pana Avigdora, protoze je to fesak od pohledu...:-)

    OdpovědětVymazat
  33. " faktor zidovske zeny, ktera je v judaisticke spolecnosti velice vazena. I kdyz se chova jako dorota."
    Opravdu nadlidske vyhody.

    "Nastesti jeste porad mame nejvice nositelu Nobelovy ceny na hlavu."
    Ono ale zalezi jak ty ceny pocitate. Je sice pravda, ze zidovsti rodice dbaji na vzdelani, tudis maji uspesnejsi ratolesti.
    Kdyz ale porovnate statistiky, Israel ma mene nobelovych cen nez napriklad Dansko a Madarsko. Porovnatelne male staty.
    Zide, kteri jsourozseti po cele planete, ale musite pocitat ke clenum kazdeho narodu kde ziji, nebo kde se narodili. Nabozenske vyznani prece nema s prislusnosti v jistem statu nejake vyjimky.
    Mam za to, ze jemensky Zid je stale Jemenec a izraelsky je Izraelec i kdyby se narodil v Polsku.
    S cisly se da vselijak pohravat.

    OdpovědětVymazat
  34. Vodniku007
    zase to berete rasisticky, minila jsem zidovsky a arabsky pomer k zenstvi.
    Zena je u vetsiny Arabu stvoreni menecenne, s tim nic nenadelate.
    A neni snad zena vazena i v americke spolecnosti? Malokde ma zenske pohlavi takove vyhody jako v Americe, zde soudci skoro vzdy zenskym nadrzuji, i vyhlasenym dorotam. Se podivejte, co musely ulicnice jako Britney Spears nebo Lindsay Logan provadet, nez je uklidili na par dni do vezeni. O rozvodovych rizenich ani nemluve.
    Je to faktor americkeho pristupu k zenam.

    S celkovym pocitanim laureatu Nobelovy ceny souhasim, vedci dostali Nobelovky za vykony v jejich statni prislusnosti, nikoliv etnice, ackoli cernosi maji take vlastni tabulku Laureatu. President Obama vede radu.
    Ve vasem scitani Nobelovek musime brat v uvahu, ze Nobelova cena se rozdava uz od roku 1901 a stat Israel vznikl az v roce 1948. Takze jine narody maji casovy naskok. To ale jen okrajove k vasemu postupu.
    Zbezne jsem se podivala na posledni cenu slavneho madarskeho vynalezce pana G.Olaha za chemicky vyzkum-- On emigroval po roce 1956 do USA a je dnes American.
    Prisvojuje si ho Amerika i Madarsko a podle jmena Olah, coz znamena hebrejsky spalena obet by ho mohli mozna oslavovat i Israelci.

    Myslim, ze Nobelova cena dnes slouzi hlavne k narodni hrdosti ve verejne sfere.

    OdpovědětVymazat
  35. Kde jsem zde psal neco rasistickeho? Vzdyt prave mnohdy narazim na fakt, ze pravi Zide i Arabove jsou Semite, cili stejna rasa a lisi se pouze jinou virou. Souhlasim, ze jejich zachazeni se zenou je odporne.
    V pripade udajneho zbasilneni, zde ovsem jde o neco jineho.

    O Nobelove cene jsem jen chtel pripomenout, ze ze ti co rozesilaji seznam zidovskych nositelu, nejsou dobre informovani, nebo se snazi ponizit nezidovske obyvatelstvo. Zide jsou velice vzdelani, tak je jasne, ze neco dovedou. Dnes ovsem maji nevjyssi IQ orientalci ovsem myslim, ze prisli o nejlepsi dobu ve 20 stoleti, ktere se vyznacilo nejvetsim pokrokem v historii lidstva.
    Nobelova cena dnes nema moc dulezitou hodnotu. Nechapu za co ji dostal napriklad Obama. Proste se z toho stal takovy politicky Oskar.

    OdpovědětVymazat
  36. "Prisvojuje si ho Amerika i Madarsko a podle jmena Olah, coz znamena hebrejsky spalena obet by ho mohli mozna oslavovat i Israelci."

    Já teda nevim, ale když je v Česku nekdo Oláh, je to Rom.

    OdpovědětVymazat
  37. Aha, takže Oláh je asi ten Lakatoš, co se vydával za Mastroianniho.

    OdpovědětVymazat
  38. A neměli bychom teda požádat o vydání toho vědce G. Olaha, když se tu vydával za Mastroianniho przně naše slovanské blondýny s vlasy zapletenými do copu? Abychom mu taky přišili znásilnění?

    OdpovědětVymazat
  39. Ne, Marcello-Lakatos neni Olah, ten ma jinou, uspesnejsi fintu na baleni holek.
    Olah se vydava za Omara Olaha, arabskeho prince, syna bohateho sejka.
    Nejen, ze mu mnoho pipin hned da, ale jsou velmi motivovane. Jedine ze musi davat pozor, aby po nem nechtely opakovat sahadu, neb o islamu Olah vi houbelec, jen si chce zasukat.
    Obycejne se zprznene devy zbavi otazkou, jestli by chtela byt sestou manzelkou...

    OdpovědětVymazat
  40. To nedává smysl, ta Vaše fantazie, Danielo. Zcela Vám uniká přísně logická linka:

    Oláh - Vlach - Ital - Mastroianni

    Navíc Peters psal, že ten Oláh je gay, no a to je Mastroianni taky. Takže je to teď naprosto jasné a vědecky dokázáno.

    OdpovědětVymazat
  41. Reményi Gyenes (Ex Libris, Budapest, 1997).
    George Olah's autobiographical memoirs, A Life of Magic Chemistry (Wiley Interscience, NY, 2001, p. 45), briefly describes the last months of World War II in Hungary. (It was during this period that the Nazis attempted to deport the Jewish population of Budapest.) He states "I do not want to relive here in any detail some of my very difficult, even horrifying, experiences of this period, hiding out the last months of the war in Budapest. Suffice it to say that my parents and I survived." That statement is the closest he comes to identifying himself as being Jewish. Nearly everything in the book is consistent with an upper middle class Hungarian Jewish background, with the exception of his attendance at the Gymnasium of the Piarist Fathers, a Roman Catholic teaching order. (Although many of the parochial schools in Budapest had significant Jewish enrollments.) Further information has materialized as a result of the publication of an op-ed piece in the New York Times on the Holocaust in Hungary, written by Kati Marton ("A Town's Hidden Memory," 21 July 2002). This article resulted in a considerable amount of controversy and letters to the editor. One such letter was by J. L. Jankovich of San Jose, CA, which was sent to the Times, but apparently not published. Concerning the German military occupation that began in the spring of 1944, the letter stated: "Yet for months thereafter our Jewish classmates could still attend our Catholic high school and, after the interruptions of the 1944-45 winter, graduated there. (One of them, Mr. George Olah, now an American citizen, just received the Nobel Prize a few years ago and went back to visit his old school with pride.)" See also Our Lives: Encounters of a Scientist, by István Hargittai (Akadémiai Kiadó, Budapest, 2004

    OdpovědětVymazat
  42. Anonymního předpisatele bych rád ještě doplnil krátkým odkazem na současnou izraelskou kulturu.

    OdpovědětVymazat
  43. Stary pane
    krátkým odkazem na současnou izraelskou kulturu, to zacina, abr dy koncn :-(
    Ze byste jeste vysvetlil na koho ze to tam byla vystrkovana prdel?
    A o jake se tu jedna gulturni koreny,
    ze az meze slusnosti byly zboreny?

    OdpovědětVymazat
  44. Tak tak, pane Astr
    ve skutecnosti jsou Monotonix sionisticti agenti, kteri pozuji jako nezbedni hosi, ale pritom plizive a zakerne propaguji NWO. Vystrkuji na gojimy zadek, svadi je energetickou hudbou. Kazi mladez, ktera nevi, ze jde o ucelovou strategii. A nejen mladez. Starsi usedle panicky si pri pohledu na Ami Shaleva zarostleho jako Ezop pripomenou jedinecnou atmosferu rockovych koncertu a Sup!! uz jsou v sionistickem pytli.
    Je to hruza, co se dneska deje...

    OdpovědětVymazat
  45. Víte Guy Petersi, kdybyste sem místo pastování odkazů na teploušskou hudbu zcela odpovídající Vašemu zvlhlému vkusu napsal, že jediná demokracie na Středním východě častými zákazy hraní Monotonix vypudila do dekadentního Okcidentu, dávalo by Vaše sdělení jakýsi smysl. Takhle je někde mezi výkřikem "hanba" a přiznáním Kreutzfelda, že neslyší "podobnost" Alphabet Street a Láska je láska.

    OdpovědětVymazat
  46. Kdyz jde o thema:
    Pozor, nešukat Israelky!
    je tu 50 komentaru a sacuju to, ze udelate snadno stovku:-)
    Kecat vo sukani to Vam de, ale rozmnozit se to hovno hovno :-(
    Mimochodem Vodniku007 odkaz na Tureckou kapelu a jeji podobnost s Zidovskou a jiste mnohymi jinymi pak konci u komentaru o kapelach , jakoby si tu nekteri nevedeli se sukanim Israelky rady:-(
    Co jit ke korenu veci a radeji si tu povypravet o sukani jako procesu ktery vede k rozmnozovani, co Vy na to souzi a sousky imperialisti imperialistky az imperialistove co jim neni nic svate nic nove?
    Co si popovidat o jevu ze na teto Zemeguli jsou narodove kteri se mnozi jako mouchy zatim co vetsina statu Evropy sice mozna negdy i suka ale nemnozi se ?
    Dam Vam 2 priklady s cisly a letopocty s presnosti plus minus autobus.
    Co je pricinou toho, ze 2 staty od sebe dost geograficky vzdalene se ve vysledku projevily podobne?
    Umyslne vybiram tento priklad kdy jak vzdalenost tak nabozenstvi a mentalita jsou si vice nepodobne nez podobne, pritom pres sukani a rozmnozovani maji stejny vysledek.
    Srovnani Turecko-Vietnam. Mozna nekteri reknete ze zkousim srovnavat hrusky a svestky, ale pokud jde o jejich populacni explozi, vysledek maji stejny. Na konci 2 svetove jak Turku tak Vietnamcu bylo cca 30 millionu, dnes 80! A nedivim se tomu ze nekteri Evropane z nich maji strach, z Turku vice nebot jsou bliz.
    Ze Evropu populacne prevalcuji. A i dnes z nich jde strach. Ne jako drive ze kam vstoupili na valecne stezce tak na miste prvnim kradli a znasilnovali Evropske zeny a odvlekli do Turecka, v dusledku cehoz nevypadaji jako kdysi ale jiz mene asijsko-mongolsko- sikmo vychodne. Az si Turky zaclenite do Evropy tak Vam jiz nehrozi nebezpeci unosu Vasich zen do Turecka, ale premnozeni primo na miste. Nemecky soused ma dost varovna cisla o uspesnem presukani a mnozeni se Turku v Deutschlandu.
    Jiste se ctenar zepta co navrhuji, misto reci.
    Zacal bych tim a hned zde na miste, ze bych prave odsud zde z tohoto mista vyhnal FSECHNY pod 50 s prikazem povine sukat jako Turci Vietnamci, Indove, Cinane a mnozi dalsi. Privilegium si tu pokecavat, internetove relaxovat, ci internetove sukat jen pro ty co se jiz namnozili, rozmnozili, premnozili!
    Jen co najdu spravny obrazek, dam clanek na thema "Muzska hrdost je v muslimskem rozkroku tvrdost"
    Byla to nadherna fotka na niz kraci smerem k mesite muze s hrde vztycenou hlavou nebot ON stvoril 10 synu a za nim se svesenou hlavou muz ktery udelal zatim jen 2 dcery.
    Jenomze to by Vas metr hodnot musel byt v Evrope nastaven jinak.
    Impotenti a kecalisti, premnozi Vas sukalisti!

    OdpovědětVymazat
  47. A protoze me Vase reci o rasove spravnem vosukani Israelky (Arab i Zidovka=oba SEMITE) ale zato nespravne politicky ale hlavne prizemne uzemne uz nebavi, zato ale co Vas ceka se vybavi, tak k tem Turkum navic poznamku, ze bude kolem jejich clenstvi v Evrope jeste veselo:-(
    Postara se o novy Prime Minister Anglie:-(
    Cameron
    Samozreme ze narazi u Frantiku. Tem se jevi pritomnost Turku v Evrope ( a nejen jim) jako dalsi Turecky najezd, i kdyz tentokrat ne s savli v ruce, ale s nabouchanym pytlikem.
    Soucet duvodu viz clanek proti kterym Cameron pujde. Lze tedy ocekavat ochladnuti vztahu mezi Anglii a Francii z cehoz by mohlo neco vytezit Nemecko a i USA. Te rozhadana Evropa vyhovuje vice nez silny konkurent i kdyz Hillary se dusuje ze pratelstvi s Evropou je pro ni zasadni:-)
    Mozna by se hodil i clanek na thema 3 v rade
    (Blair, Brown, Cameron) co kdo z nich napovidal a co udelal.
    Ze pujde o zpestreni pokud Cameron bude chtit prosadit co rika o tom zadna pochybnost:-(
    Ale nebude to zadna rychlovka, jen Vy nejmladsi se mozna dozijete toho ze bude platit novy zakon EU ze kazde okresni mesto v CR bude muset mit mesitu s minaretem a za ni strazni jednotku s minometem.

    OdpovědětVymazat
  48. A do tretice:-)
    Vetu na A zacinam s oblibou od te doby co GP pravil ze to neni spisovne:-)
    Zabava i v CR bude mozna na miste jinem nez tretim, ale bude s pravdepodobnosti vetsi nez malou:-)
    Knize Schwartzenberske Vam schvalilo Kosovo i mezinarodne a dost se o tom debatovalo, zda to bylo spravne ci ne. Nejen proto ze se jedna o nejhorsi paseraky drog, ci podezreni z dosud uredne neprokazaneho odebirani organu Srbum, ale uz z proto ze z podstaty se jedna o nestabilni utvar, jehoz stabilitu musi zajistovat mezinarodni vojensky utvar, cili je to radoby stat, ale umele udrzovany.
    V pripade Turecka je cela rada vyhrad, pricemz obava z prevalcovani poctem a presukanim nelze dost dobre zamontovat do paragrafu jak jiz mezinarodniho prava tak prava samotne EU. Vyhradou nejmensi se pry jevi, ze se nejedna o stat Evropsky a ze Turecko lezi na uzemi odjakziva zvanem Mala Asie. Ale reci se vedou a voda tece. Bylo i Rusku slibovano ze NATO se nebude rozsirovat na dotek s Ruskem, vubec pokud jde o sliby bylo naslibovano mnoho aby nakonec bylo FSECHNO jinak.
    Jak pravil jiz jeden z prvnich Frantiku pred par stoletimi,
    politika a diplomacie je kompromis mozneho.
    O nemoznem cestou diplomacie se pak usiluje vzdy cestou valky. Ale k otazce zasadni a zasadne Turecky Evropske. Ldy asi vlada CR zasedne a usty Knizete oznami svetu stejne jako v pripade Kosova sve ANO? Nebo NE?
    Prida se CR na stranu Anglie ci Francie? Zda Turecko bude v EU rozhodne nakonec KDO ? Nemecko priklonem na tu ci onu stranu a za patricny zisk na jinem poli? Nebo USA?
    Co rikam s jistotou vetsi nez malou?
    Ze Turecko zatrese Evropu. Rozhodne pred vstupem a v pripade vpusteni do Evropy jiste i potom. Nejen svymi 80milliony pri vstupu, ale jiste i pozdeji kdy se pri svem tempu rychle prosuka pres 100millionu a stale vyse a radostneji. Dovolim si vzpomenout Internetoveho pritele Husitu alias Rona, ktery byl Tureckem tak okouzlen fsemy smery, pocinaje businesem az po nejlepsi jehneci na svete, ze o prinosu Turku nepochyboval od sameho prvopocatku.
    Mimochodem skrzeva prave to jehneci a recech o nem jsem byl spolecne s Husitou Sprcharskou elitou casto zesmesnovan :-)
    Tak si tu tipnete domoCesi co vam Knize oznami, bude Evropa i Turecka nebo zustane Malou Asii,
    za par let jiz zemi 100 millionovou prosukanou k vlivu stale vetsimu? Opravdu se domnivate ze najezdy Turku na Evropu jiz nehrozi?
    Turecke skoly a dvoji obcanstvi je jen jina civilizovanejsi forma najezdu. nesekaji se hlavy savli a neosukavaji se Nemecke blondynky na potkani. Pred mnoha lety byli do Nemecka Turci zvani na praci. Dnes jich tam kolem 4millionu, 2,8 millionu ma Nemecke obcanstvi.
    A mnozi krici: Jsme Nemci!
    Coz neni nic noveho, v CR nekteri clenove Cikanskeho ethnika krici: Jsme Cesi!
    Erdogan
    Budoucnost Evropy i sveta bude muset byt jedoho dne resena jinak nez recmi o multikulurnosti o svete bez hranic a podobnych krasorecech.
    Jeste nedavno mel svet jen 3 milliardy, jiz pozitri to bude 8!
    Jsou mista, kde je jiz delsi dobu prelidneno. Zatim se bez reseni jede dal. Cim dele se to bude odkladat, tim horsi to muze byt :-(

    OdpovědětVymazat
  49. 1. Turci jsou fajn
    2. Budoucnost Evropy mě nezajímá. Já to snad ještě doklepu.
    3. Stejně už je pozdě. A radši budu šukat pro radost, ne pro dělání děí, které by pak v tom marastu musely žít.

    Sorry.

    A P.S.: prosím Vás, odstraňte někdo ten předchozí záznam (myslím kompletně, ne ten jeho text).
    Díky.

    OdpovědětVymazat
  50. Copak Turecko. Ted je rec o vstupu Kosova do EU.
    Rozharaseny stat, skladajici se z albanskych fanatiku a dira kudy do Evropy proudi drogy, jiste Evrope prospeje.

    OdpovědětVymazat
  51. Starý pane, proč by hudba IDF pro IDF měla být "teploušská"? Nepředpokládám, že by v IDF bylo více gayů a leseb než v normální populaci.

    Proč by každý odkaz měl vyhovovat mému vkusu? Jste normální?

    OdpovědětVymazat
  52. Normální? Jéje, tady si někdo sere do bot.
    "Teploušská" hudba nemá s gayi a lesbami co dělat. Protože to byla urážka, Vy romantickej zvlhlíku.

    OdpovědětVymazat
  53. Z toho si nic nedelejte vp. Peters, to je proste Dreyfus ze Svratky, on ma asi zkusenosti ze Suezu od nich z Golani. Me zas tvrdil, ze pry ping pong je sport pro teplajzniky a to rika ten, co se cely zivot zivil jako PINKILOTER!

    OdpovědětVymazat
  54. 4. Co je Turecko a Albánie proti Číně.

    OdpovědětVymazat
  55. Normální jsem jenom ve svém trvalém bydlišti, Vy pečoboji, co má stejný mozek jako Daniela, jen se trošku liší.

    OdpovědětVymazat
  56. Pozoruji delší dobu, že slovo "teploušský" používáte naprosto libovolně. Znovu ale upozorňuji na to, že slova slouží k tomu, abychom je používali v obvyklém významu. Jinak se z promluvy stane nesrozumitelné blekotání.

    OdpovědětVymazat
  57. To jste dokázal svým použitím slova "normální", které jste ve svém předcházejícím komentáři použil příliš "lidově".

    Narozdíl ode mě, já totiž slovo "teplouš" nebo "teploušský" nepoužívám libovolně, ale stále jedním způsobem. A nejen já. A to i když namítnete, že správný význam je jiný. Prostě máte smůlu, nejste mírou všech věcí a čas běží, a proto se mění i významy slov.

    OdpovědětVymazat
  58. Nikoliv, slovo "normální" má dva významy: 1. běžný, 2. standardní. Nemohu za to, že Vy ze neznámého důvodu ten první popíráte, ačkoliv je úplně normální.

    Nepopírám, že slovo "teploušský" používáte v stále stejném významu. Nicméně jste úplně sám, a proto je to blekotání.

    OdpovědětVymazat
  59. Nikdy jsem nepopřel ani význam 1. ani 2.

    To jen Vy jste ho použil v jiném významu. A nepokoušejte se ztrapňovat tvrzením, že jste chtěl říct "Jste běžný?"

    "Nicméně jste úplně sám, a proto je to blekotání."
    To je zvláštní, že já znám i jiné lidi, kteří ho používají... To je Vám ale jedno, protože ho nepoužíváte Vy a pár ubožáků Vašeho ražení. Nejen, že ze sebe zade děláte blbečka, ale už zase nestoudně lžete. No jo, co chtít od takového supertrolla jako je Guy Peters.

    OdpovědětVymazat
  60. Ale popřel. Mám to hledat? Byla to debata, zda je chřipka normální.

    Chtěl jsem říci: "Jste standardní"? (tj. mentálně) To snad dá rozum.

    Dobře, používáte to Vy a Vaši kámoši. To není žádné měřítko. Ledaže byste věřil v Astara Sherana. To by hodně vysvětlovalo.

    OdpovědětVymazat
  61. "Měl jsem kdysi na Sprše zuřivý flame war s Postavou do jazzu a Gogem o normálnosti. Zatímco já hlásal názor, že normální = většinové, jejich postoj jsem pochopil tak, že zastávají thesi, že normální je to, co je funkční."
    viz. http://wikipedie.blogspot.com/2007/05/normlnost.html

    OdpovědětVymazat
  62. Nepopřel. Hledejte si to jak chcete. Já pouze tvrdil, že je to slovo používáno i v jiném významu než "většinový", ale tím jsem tento význam nepopřel. A tohle už jsme si objasňovali několikrát, takže pokud opět tento blud opakujete, tak jste buď blbý, nebo prolhaný, Vy pikarte.

    To, že to používám já a moji kámoši je úplně stejné měřítko, jako že Vy a Vaše morčata to nepožívají. Už si konečně uvědomte, že nejste centrum vesmíru.

    A nevykrucujte se blbě. Vaše věta by se totiž dala (aby ta interpretace zněla aspoň trochu lidsky) spíše interpretovat: "Nejste vadný?". Vůbec Vám nešlo o to, jestli v tu chvíli jednám většinově. I kdyby Vám v tu totéž napsalo 5 miliard lidí, reagoval byste slovy: "Lidi, jste normální".

    Ale chápu, že Vy tohle nemůžete pochopit, protože nejste normální.

    OdpovědětVymazat
  63. No ještě bych se vrátil k tématu .. je nějakej důvod se domnívat, že kdyby ji ten Arab vošukat naopak odmítl, nesežral by si to taky? Třeba z důvodu, že to odmít na základě rasový či náboženský nenávisti? Bych řekl že v onom státě už je možný to i ono.

    OdpovědětVymazat
  64. A já bych zase od toho tématu odbočil. Možná tomu moc lidí nebude rozumět, tak vysvětlím, že vtipnost toho spočívá v tom, že je to opravdu velmi reálné:

    http://www.youtube.com/watch?v=3rTsvb2ef5k

    OdpovědětVymazat
  65. I like the calming voice of the female. I like females. Oh.

    OdpovědětVymazat
  66. Leon Kreutzfeld1. srpna 2010 v 0:06

    Jinak myslim, ze potrebujete IT vazeny pane.

    OdpovědětVymazat
  67. Stary pane , realne ?
    Vy ste ale zlej, kdyz prirovnavate natazenyho Medu co jede jako kafemlejnek furt dokola k vazenemu GP :-(
    ...se nedela , ani dnes kdyz je nedela.

    OdpovědětVymazat
  68. Nerozumím ani IT Leona Kreutzfelda, ani vazenemu GP pana Astra. Zejména teda tomu GP.

    OdpovědětVymazat
  69. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  70. Starý pán řekl(a)...
    Nerozumím ani IT Leona Kreutzfelda, ani vazenemu GP pana Astra. Zejména teda tomu GP.

    Cemu nerozumite?
    Tomu co pan GP rika a nebo tomu kdyz Vam to dovysvetluje slovnim rozborem?
    Bych mu byl vdecnej ze vysvetluje. Znate nejake zakony tak srozumitelne a vysvetlitelne ze vysvetleni nepotrebuji?
    Nikdo nezna, tak tomu bylo vzdy, bylo, je a bude, tak se tu radeji dohadujte o zabavnejsich a soucasne zavaznejsich vecech, jako treba co rika plesident Frantiku o Cesich:-)

    Sarkozy

    OdpovědětVymazat
  71. Mistře Astře, já nerozumím tomu, proč do toho toho GP pletete. Ten s tím nemá co dělat. Je to rozhovor AROše s ortopedem, proboha. Ta Vaše paranoia Vám zatemňuje mozek, to je jako když jste mě tuhle obvinil, že si dělám srandu z Vodníkova pravoslaví, aniž bych něco takového dělal.

    OdpovědětVymazat
  72. Ano beru ze: Je to rozhovor AROše s ortopedem, proboha.
    Ale Stary pane o neco vyse jste mel vymenu s GP, kterou koncite:
    Ale chápu, že Vy tohle nemůžete pochopit, protože nejste normální.
    Patrne jsem spatne pochopil ze se skrzeva tento rozhovor snazite komusi cosi vysvetlit a pouzil methodu jemneho naznaceni ne nakopnuti.
    Tim ale nevylucuji ze by tu nejaka paranoia nemohla byt. Skryta a neobjevena muze byt velmi zla a nadelat mnoho skod a zla i kdyz drzitel nema tuseni ani zbla :-(

    OdpovědětVymazat
  73. A jeste Starý pane:-)
    Vidim, ze neni zadny problem dostat se s Vami do krizku. Nejen pro GP :-)
    Ta Vaše paranoia Vám zatemňuje mozek to je jako když jste mě tuhle obvinil, že si dělám srandu z Vodníkova pravoslaví, aniž bych něco takového dělal.
    ?
    Hledat to nebudu, ale kdybyste Vy Vodníkovo pravoslaví neprobiral, proc bych ho mel probirat ja?
    Ja bych to probiral s urcitosti vetsi az nejvetsi jen v pripade, ze by z Pravoslavi prestoupil na Talmud:-)
    Ale tohle thema bych radeji ponechal na pozdeji, neb o nepritomnych bud vubec, nebo jen v dobrem:-) Vodnik se a si negde dovoluje, este by mohl zacit skytat, ci by mu mohlo zaskocit:-)
    Radeji bych od Vas dochtore odborne rozliseni, smim li prosit?
    Sem se docetl, ze paranoidní představy mohou být neurotického nebo i psychotického původu. Pry casto je paranoia zaměňována s paranoidní schizofrenií. Jak Vy to sacujete ?
    Teda pokud tech votazniku na Vas nebylo prilis k nedelnimu vodpoledni az veceru, rozhodne nebylo mojim cilem ze Vas naseru:-)

    OdpovědětVymazat
  74. Mistře Astře, to video jsem se m dal skutečně zcela off-topic, jen pro pobavení.

    A pokud jde o pravoslaví, měl jsem na mysli tohle:
    "Ano Vodníku, i kdyby Vám to Peters opakoval stokrát, Vy prostě neuvěříte, že Izrael zbudovali Rusové, že ve skutečnosti není židovský, ale pravoslavný, a že v ješivách se místo Talmudu čte Neználek na Měsíci, a že šekel začíná na "š" podle vzoru švindlinků z Měsíce."


    4. července 2010 12:24
    Astr řekl(a)...
    "I kdyz mate Stary pane slabost pro kozy,
    z pravoslavi Vodnika si kozy delat nemusite:-(
    Jedine ze by Vam pomohlo si 100 krat opakovat o masivni pristehovalecke vlne z Ruska, dle pramenu se pohybyjici od r1988 do r.2000 kolem cisla 900tisic. Zajimave je, ze prameny se rozchazi v celkovem poctu, kdy nekteri uvadi cislo kolem 1,5 millionu jine jdou i vyse. A bez posmechu a bez pochyb jsou v Israeli mista kde se pry rusky domluvite nejlepe:-)
    O podilu emigrantu z Ruska na budovani Israele jak naznacujete, to by mohlo byt zajimave cteni:-)"

    Neb já si vůbec nedělal srandu z Vodníka a jeho pravoslaví, ale naopak z Peterse, který neustále Vodníkovi vysvětluje, že za všechno zlo může Byzanc, pravoslaví a Neználek.

    OdpovědětVymazat
  75. uff
    Stary Pane, bych radej drzel par facek nez tuhle Vasi lekci o mem nepochopeni,
    priznavam ze jsem byl zcela mimo vobraz,
    sorry

    OdpovědětVymazat
  76. Leon Kreutzfeld1. srpna 2010 v 19:41

    Pane Stary pan, z dialogu toho medvidka s tou samici je patrne, ze ten zdravotni ustav ma spatnou IT infrastrukturu. Chybi jim informace, nebo je maji chybne.

    OdpovědětVymazat
  77. Ne, pane LK, z toho dialogu vyplývá, že ortoped je primitivní nevzdělanej blb.

    OdpovědětVymazat
  78. Leon Kreutzfeld1. srpna 2010 v 20:43

    No vidite, kdyz dva vidi totez, neni to pro ne totez!

    OdpovědětVymazat
  79. No já psal, že tomu nebudete rozumět.

    Ale myslím, že zde je na vině chyba ve Vašem technokratickém myšlení. IT je totiž zodpovědné opravdu pouze za tu technologii, řekněme tedy nemocniční informační systém. Vstupní hodnoty do něj ale musí vložit ten "medvídek". A je úplně jedno, jestli ten ty vstupní hodnoty omezí na ono "There´s a fracture. I need to fix it." při psaní do onoho síťového informačního systému, telefonickém rozhovoru, případně osobním kontaktu (což je varianta zvolená pro schematizaci oné situace v animaci).

    OdpovědětVymazat
  80. No, mně se zdálo, že ten AROš je jako kolovrátek, který neumí orthopedovi odpovědět na lidské otázky.

    OdpovědětVymazat
  81. Vážení pánové, mohu si za to sám, jak jsem již úplně původně předeslal. Tak já Vám to trochu ozřejmím, protože si myslím, že tomu z Vás rozumím nejlépe, neboť to chápu stejně jako ten anesteziolog, který mi odkaz na to video poslal (a jak jistě chápete, to video dělal asi nějaký anesteziolog).

    1. Musím opravit Peterse: ten kolovrátek není AROŠ, ale ortoped. Ale myslím, že se zde Peters jen uklepl, jinak role pochopil správně.
    2. Ortopedi jsou známi tím, že (připustíme-li jisté "umělecké zjednodušení") je zajímají jen zlomené kosti, zbytek nevnímají, nic jim tedy neříkají nějaké kardiologické parametry a tedy třeba vůbec nechápou, že by ten pacient mohl umřít. Pokud mají jakousi představu o stavu pacienta a dokonce i tuší, že by byl pro celkovou anestezii neúnosný, dokonce se snaží tyto komplikace zatlouct, jen aby jim AROŠ pacienta neodmítl (zde dovedeno ad absurdum, kdy z ortopeda až po několika minutách vyleze, že pacientka měla srdeční zástavu a kardiopulmonální resuscitace už byla ukončena - pacientka je tedy mrtvá).

    OdpovědětVymazat
  82. Abych Vám ještě blíže vykreslil povahu ortopedů, což by Vám mohlo pomoci pochopit, přikládám několik klasických "ošklivých vtipů":

    Víte jak ortoped léčí Babinského reflex? Uřízne ho.

    Víte jak ortoped léčí parkinsonský třes? Zasádruje ho.

    No a konečně jsou známy i případy léčby osteosarkomu osteosyntézou.

    OdpovědětVymazat
  83. Vazeny Stary pane, Vasi aversi vuci orthopedum jsem patrne odhalil kliknutim na osteosyntézou:-(
    Tam jsem se docetl ze zevní fixace
    – sestává ze Schanzových šroubů, Steinmannových hřebů nebo Kirschnerových drátů zavedených do kosti perkutánně nebo z malých incisí a ze zevní konstrukce, ergo kladifko je to jasne, vas skyry antisemitismus!
    Vy ste zakuklenej antisemita:-(

    3 slavni Zzidi, pres srouby, hreby a draty -Schanz, Steinmann a Kirschner vymysleli dumysly system jak zdratovat a sesroubovat polamanou kostru homo sapiensa a Vam je to bud nemile a nebo jim to profesionalne zavidite a tak proti nim nasazujete. Tak to teda neee, ani takovejdle skrytej antisemitismus tu trpet nebudeme, obvzlast ted kdyz 50% hlasu je pro zmenu nazvu na Sion! Bysme se tu museli hanbou propadnout:-(
    A ten Vas kolega a kamos pres anestezii to neni taky zadnej zazrak.
    Sem vo nom slysel jak si damy vo nem vypraveli.
    Se sverovala jedna ze se ho ptala po milostnem aktu co ze ma za profesi a on pravil ze anesteziolog. Pritelkyne blondyna ji to pak chapave vysvetlila " se pak nediv ze jsi nic necejtila"
    Se pak nedivim ze to maj nekery lidi mezi dochtorama pres kosti, kostry a taky pres citlivost a necistlivost cely znecitlively :-(

    OdpovědětVymazat
  84. A pozor zadny trollovani tady, jak rika a proc to tu nema GP rad. Drzim se porad thematu, porad jedeme kolem sukani, to jen Stary pan do toho montuje zlamany kosti orthopedy a aby nam to este vic zasmodrchal tak pridal este pritele pres anesthezii aby nas navic este znecitlivel.
    Urcite volil nakou z viteznejch politickejch stran, nebo rovnou cely uskupeni, tezko je pak k pochopeni.

    OdpovědětVymazat
  85. Re Astr:
    "A ten Vas kolega a kamos pres anestezii to neni taky zadnej zazrak.
    Sem vo nom slysel jak si damy vo nem vypraveli."

    Mistře Astře, ten můj kolega a kámoš přes anestezii je ženská ... :o)
    Tak vidíte, že jsem se od tématu neodchýlil ... oklikou jsem to přivedl zpět k šukání :o)

    OdpovědětVymazat
  86. Stary pane, s Vami je vzruso, ofsem s Vasi kolegyni pres znecitliveni, uff moje predstavivost pracuje naplno a ze ta je:-)

    OdpovědětVymazat
  87. No vidíte Mistře Astře, a to jsem Vám ani neprozradil, že je to šikse, takže jsme zcela on-topic :o)

    OdpovědětVymazat
  88. Orthopedi vrací úder.

    Jinak ta angličtina je docela těžká, takže jsem původně nepochopil, že ten modrý medvěd (co furt opakuje "There's a fracture. I need to fix it.") je orthoped), zatímco hnědá medvědice je anaesthesioložka.

    OdpovědětVymazat
  89. Já viděl i tu Answer. Ale nepřipadá mi to už tolik vtipné. Ono je to takové křečovité z trucu. To původní video je takové "pravdě bližší".

    Aha, já myslel, že jste se jen překlepl. On s tou angličtinou není ani tak problém, že je těžká, jako spíš, že je odborná. Laikovi nemusí dojít, co je to "sípíár", "femur" nebo "asystoly".

    OdpovědětVymazat
  90. Jo, to máte pravdu. Když vás někdo urazí až do morku kostí, obvykle je odpověď jen křečovitá.

    Popravdě, nerozuměl jsem anglické výslovnosti slova "orthopedia".

    OdpovědětVymazat
  91. Leon Kreutzfeld2. srpna 2010 v 13:56

    Ja se tedy vyznam v anesteziologii jako koza v petrzeli vazeni panove, ale kdyz uz je ta pacientka mrtva, tak ji ten ortoped muze sesroubovat tu hnatu bez toho ze by obtezoval anesteziologa, nicht Wahr?

    OdpovědětVymazat
  92. Re: GP
    Víte, jde o to, proč to vzniklo. Jistě chápete, že ortopedi mohou soustavně urážet svým chováním anesteziology, což nakonec vedlo k tomu videu.

    Re: LK
    No právě. Ale asi si řekl, že takhle to bude jednodušší, protože na to nebude potřebovat tolik povolení a papírů...

    OdpovědětVymazat
  93. Leon Kreutzfeld2. srpna 2010 v 14:28

    Re: SP

    A tady by se mu prave hodila lepsi IT infrastruktura. Samozrejme taky musi podporovat dobre provozni procesy, jinak to taky bude na nic.

    Kdyby mu na pocitaci vyskocilo, at tu nohu sesroubuje bez umrtveni, protoze pacient je kaput, mohl si tu debatu s anesteziolozkou usetrit. Vysledkem jsou pak rychlejsi a lepsi sluzby pri nizsich nakladech.

    OdpovědětVymazat
  94. Nepochopil jste, pane LK. právě že ortoped se snažil fakta zatajit (pokud mu došla), aby si mohl zaoperovat, což by při "holistickém" přístupu nešlo. Na počítači by mu to vyskočilo jedině tehdy, pokud by poskytl zatajené údaje.

    Máte pravdu, že náš sí´tový nemocniční informační systém nám leccos ušetří, ale tohle vyřešit nemůže, tohle totiž záleží na lidském faktoru.

    Tato Vaše sci-fi už se začíná blížit úřednickému přesvědčení, že když nám vzroste množství dokumentace asi o 1000%, zefektivní se naše práce. A z vlastní zkušenosti jedné z obětí Vám mohu říct: nezlepší. jediným výsledkem toho je, že vážně uvažuji o odchodu do zahraničí.

    OdpovědětVymazat
  95. Leon Kreutzfeld2. srpna 2010 v 15:58

    Pane SP, z urednickeho presvedceni me neobvinujte, to ja vubec nemam, ale mirite tim k tomu, co jsem mel na mysli. Ja si myslim, ze parta ucnu s jesterkami nekde v distribucnim centru Tesca pravdepodobne provozuje system v jistem smyslu narocnejsi nez provoz nemocnice a to s mene papirovanim, podstatne vyssi produktivitou praci a s nizsi mirou chyb. A to uz vubec nemluvim treba o Toyote a jejich Six Sigma atd. To ze jedni zavazeji kamion slanyma bramburkama a druzi operuji otevrene zlomeniny je v tomto kontextu podruzne, zde jde o rizeni informaci.

    To ze ten medvidek nektere informace bud nevedel, nebo zatajil taky muze byt chybou systemu. Moje poznamka vychazela z toho ze zatimco treba distribuce a vyroba byly za poslednich 30 let ve vyspelem svete v cele inovaci v organizaci procesu a informacnich technologii, tak zdravotnictvi se vicemene vezlo ve druhe az treti vlne a ma v tom smeru velke rezervy. A to bude jiste jeste vic platit ve zdravotnictvi kocourkovskem. Jak rikam, kazdy v tom videu muze videt neco jineho, vy chybu na strane medvidka, ja na strane systemu, jiste jich tam bude vic. Spravne organizovana prace by vam mela snizit papirovani a miru chyb.

    OdpovědětVymazat
  96. Správně organizovaná práce je abstraktní pojem.

    Konkrétní je to, co se teď zavádí podle ISO 15 189, a to papírování zvyšuje, efektivitu snižuje.

    Proti Vašemu enthusiasmu mluví fakt, že se zatím nepodařilo sestrojit ani dostatečně spolehlivé autodiagnostické EKG, takže stále na tu křivku, co z normálního EKG vyjede, musí koukat doktor (bylo by lepší, kdyby to tak nebylo, ale prostě se to zatím nepovedlo).

    Ale jistě že je to chyba systému. Chyba systému, který glorifikuje ta největší hovada. Vezměme si třeba tu medicínu, kde na největším výsluní stojí neurochirurgové, ortopedi a chirurgové - tedy něco jako automechanici. A to ne proto, že něco dokázali, ale protože pracují jako to, co pracují. Tohle umělé odbourávání zpětné vazby u nich posiluje jejich vrozenou psychopatii, která je samozřejmě ještě silnější u jedinců směřujících na řídící posty. Takový primář pak samozřejmě vede oddělení k obrazu svému. A v důsledku toho pak mají ortopedi mnou demonstrovanou pověst. V důsledku toho pak dnes zase, i přes naše opakované žádosti, neurochirurgové poslali peroperační biopsii bez předchozího ohlášení, takže a. jsem musel nechat půlku oběda, b. určitě byli nasraní, že to dlouho trvá. Přitom stačilo říct sestře, ať zavolá, že za půl hodiny něco pošlou.
    A není náhoda, že z jednoho vzteklého omezeného arogantního odborně průměrného trpaslíka média udělala "nejlepšího chirurga republiky".

    Leone, od kokotů Vám IT nepomůže.

    OdpovědětVymazat
  97. Ještě ad LK:
    Dostal jste to pdf, co jsem Vám asi před týdnem posílal na mail?

    OdpovědětVymazat
  98. Podle mne není pochyb, že orthopedové jsou pouzí řezníci. Vždyť to jsou původní ranhojiči a jejich umělé sloučení s lékaři v 19. století, se přes zrušení Hippokratovy přísahy ("Nebudu řezat, ani ty, co trpí kameny a tento zákrok přenechám mužům, kteří takovéto řemeslo provádějí."), nepovedlo.

    OdpovědětVymazat
  99. "distribuce a vyroba byly za poslednich 30 let ve vyspelem svete v cele inovaci v organizaci procesu a informacnich technologii"

    ještě by to chtělo zanalyzovat, jakým podílem se na tom pokroku podílí přesun výroby do zemí s levnou (nejlépe dětskou) pracovní silou.

    A to mi připomnělo něco. Sice se, stejně jako peters, o auta příliš nezajímám, ale jsou výjimky. Jedna z nich je zde, jen mě štve, jak tam píšou, že je to překvapení, senzace, jak to vyráběli v bezvýznamném podniku atd., protože už tehdy to bylo skvělé a krásné auto.

    OdpovědětVymazat
  100. Leon Kreutzfeld2. srpna 2010 v 19:06

    Pane SP, to jste se dotknul rady dalsich temat, i kdyz treba tu pulku obeda jste zmeskal mozna kvuli spatne nastavenemu procesu. Ja se snazim, abyste se podival na nemocnici jako na montazni linku a sklad.

    Pak zjistite, ze tam skvele pristroje pouzivaji a podivuhodne leky predepisuji extremne chytri lide, ale za tu jejich montazni linku a skladove hospodarstvi by se kolikrat musel hluboce stydet i blahe pameti Henry Ford. A to je jeste umocneno tim, ze na rozdil od kramu kde si clovek koupi vlozky nebo hajzlpapir je zdravotnictvi porad vicemene rizeno jako statni podnik.

    To asi souvisi i s tou aroganci. Mozna se ortopedi chovaji arogatne k jinym lekarum, ale ja jsem si vsimnul ze zkusenosti sve i jinych, ze cely tento system se chova dost arogantne i navenek. Napriklad v hospode si v Kocourkove stul zarezervovat lze, ale prijit na urcitou hodinu k lekari, s tim jsem mel problem, kdyz jsem to potreboval. Jeden muj znamy si zase stezoval na neco jineho a dostalo se mu odpovedi "no to vite, kdyz je to zadarmo?"

    Tohle by tem lemplum s jesterkou v Tescu neproslo, a to nemaji zadne skoly a placeni jsou mnohem hure. Jenze oni tam maji ty provozni procesy a ten informacni system.

    Vas email jsem dostal, vsak jsem na nej taky odpovedel.

    Ten presun vyroby do zemi 3. sveta je spis dusledkem nez pricinou tech inovaci. Ono uz to prichazi i do zdravotnictvi.

    OdpovědětVymazat
  101. "Tohle by tem lemplum s jesterkou v Tescu neproslo, a to nemaji zadne skoly a placeni jsou mnohem hure. Jenze oni tam maji ty provozni procesy a ten informacni system."

    Ti lemplové s ještěrkou nemají žádné rozhodovací pravomoce, narozdíl od těch doktorů. To nemůžete srovnávat. Tam má rozhodovací pravomoce akorát tak jejich šéf. A to, jak zkažené maso se běžně v řetězcích prodává, svědčí o tom, že možná nemáte pravdu.

    Já tu aroganci zdravotnictví nepopírám. Na druhou stranu, když se Vy pohybujete převážně ve střední třídě managerů, tak asi moc netušíte, jaký je průměrný pacient.

    "Ten presun vyroby do zemi 3. sveta je spis dusledkem nez pricinou tech inovaci. Ono uz to prichazi i do zdravotnictvi."
    Ale já netvrdil, že je příčinou těch inovací, ale že je příčinou snížení nákladů, které pak může být mylně přičítáno tomu, že nějaký pošuk přišel optimalizovat výrobu (Vrať se do hrobu).

    Nic jsem od Vás nedostal.

    OdpovědětVymazat
  102. Už jsem to našel (a odpověděl). Byl jste ve spamu.

    OdpovědětVymazat
  103. Leon Kreutzfeld2. srpna 2010 v 20:07

    "Ti lemplové s ještěrkou nemají žádné rozhodovací pravomoce, narozdíl od těch doktorů."

    To mate pravdu, ale treba v pripade tech medvidku jde o problem tech lemplu s jesterkou:

    M: "There is a fracture, I need to fix it... Her temperature is 29 degrees." (Fahrenheit asi)

    F: "She has other priorities like CPR... that means she's dead."

    Tohle by prece spolehlive vyresily provozni procesy na montazni lince a nebohou pani poslaly do marnice. Jasne, tohle je jen humorne video a extremni pripad, ale ilustruje to, ze automatizace muze postupovat i k vice nejasnym pripadum a dat doktorum vice casu na skutecne rozhodovani.

    Obchodnich retezcu se zastavat nechci, ale zkazene maso neni obvykle projevem spatnych procesu, ale konkretnich rozhodnuti lidi za ucelem zisku, ktera by jiste mela byt postihovana. To je i jeden z duvodu, proc si myslim, ze zdravotnicky sektor by nemel byt organizovan za ucelem zisku, zelene maso v marketu je neco jineho nez zelene maso v marnici.

    Ted jsem zas nedostal nic ja, asi to tam resi nejaci medvidci.

    OdpovědětVymazat
  104. "Obchodnich retezcu se zastavat nechci, ale zkazene maso neni obvykle projevem spatnych procesu, ale konkretnich rozhodnuti lidi za ucelem zisku, ktera by jiste mela byt postihovana."

    Jistě že není, ale je důkazem, že samotná automatizace nebo organizace nebo jak tomu budeme říkat, to nevyřeší.

    Ano, máte pravdu, špatně se o tom můžeme vážne dohadovat, když je to humorné video.

    Koukal ste do spamu. Ono to tam asi lítá díky těm slovům squirt a G-bod.

    OdpovědětVymazat
  105. Ale trošku jste mě zklamal, že jste nerozpoutal flame war, jestli je krásnější T77, T87 nebo tatraplan.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>