pondělí 16. srpna 2010

Člověk v tísni: pomozte Rusku

Titulek je pochopitelně vymyšlený. Ruská katastrofa sice naštěstí nedosahuje rozměry tsunami z r.2004, orkánu Katarina nebo zemětřesení na Haiti, ale z příčiny veder zahynulo v Rusku už 5.000 lidí, přímých obětí požárů je 53, bez střechy nad hlavou je 3000 lidí. V Moskvě chodí s náhubky. Nicméně Člověk v tísni, havlističtí humanisté, ba ani křesťanská charita nepodnikly pokud vím žádné kroky ku pomoci. Štětina může klidně spát: milliony mongoloidních neandrtálců přežily okcidentální "požehnání" v podobě napoleonské invase, importu revolučního marxismu nebo hitlerovské invase, nějaká přírodní katastrofa je tedy jistě nevyvede z rovnováhy.

4 komentáře:

  1. Já vím, že se nedivíš, ale nediv se! Když čteš Wagnerovsko-Neffovská a jistě i jiná média, tak ti musí být jasné, kde je (aspoň částečně) zakopán pes...

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že taky hraje roli to, že Rusko je stále ještě považováno za jakousi velmoc a těm se potravinové balíčky neposílají.
    Podobně nepamatuju, že by se organizovaly akce když hoří ohně na Floridě nebo se o kus dál porejpe tornádo.

    Tím rozhodně nezhlečuji utrpení lidí. A vlastně v takových případech spíš vzpomenu na zvířata, protože lidi většinou mívají víc šancí.

    OdpovědětVymazat
  3. Gogo: "A vlastně v takových případech spíš vzpomenu na zvířata...

    To jo.

    OdpovědětVymazat
  4. Teď vidím, že nejsem sám, kdo si toho všiml.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>