neděle 22. srpna 2010

Roman Joch v úzkých

Ačkoli se z jeho odpovědí zdá, že česká media jeho výroky representovala mírně zkresleně, takže ani Joch se nejí tak horký, jak se uvařil, přesto mám dojem, že se pan Joch při některých otázkách notně zapotil. Tak například bychom se mohli s panem Jochem (prý fundamentalistickým římským katholíkem) pobavit o tom, zda svobodný zednář vysokého stupně George Washington je opravdu ten "gentleman", který může mít otroky, byť jen proto, aby je následně pustil. (Zproblematičněl by tak možná onen positivní náboj, který za normálních okolností slovo "gentleman" nese.) Nejhůře mu asi bylo, když došlo na homosexuály. S latinou na nás nechoďte, pane Jochu! Ačkoli to je to, co si o homosexuální orientaci myslím i já. Nebo je snad whisky deviace oproti vodce? Pilsner oproti Budvaru? To Keller v tom umí chodit líp (uznejte, Petersi). Jeho názory na muslimy naopak působí rozumně.

Summa summarum: pan Joch nebude jistě žádný fašistický diehard typu Erik Sedláček nebo Brutus Maximus, to si ostatně o něm snad nikdo vážně nemyslel. Souhlasím s Mr. Yamato, že se jedná o romantika, jehož blouznění se pohybuje někde mezi semínovským římskokatholickým ultrakonservativismem a naivně idealisovanou bushovskou neoconskou americkou tvrdostí, okořeněnou notnou dávkou sionismu. Na poli lidských práv může takový člověk napáchat stejnou paseku jako Kocáb, ale s opačným znaménkem.

5 komentářů:

  1. K thematu se vyjadřuje na Blistech i Boris Cvek, který předpokládá (a vůbec ne neoprávněně), že Washington by byl dnes levičák! :-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Washington byl levičák i tehdy

    OdpovědětVymazat
  3. Rozhovor v Lidovych novinach je ukazkovy:-(
    V tom jake a jakym zpusobem byly pokladany otazky.
    Za tento "styl" by i v Klokanii byl pan redaktor vykopnut s rychlosti vetsi nez malou!

    OdpovědětVymazat
  4. No máte pravdu, tady bylo v minulých letech zvykem podobnym tónem dělat "rozhovory" toliko se Sobotkou, Rathem a Paroubkem. Asi si na čerstvý povětří budou muste zvykat hlavně tihleti liberálové.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>