středa 4. srpna 2010

Zhoubné dědictví antinominalismu

15 komentářů:

  1. Já náhodou znám docela podrobně historii a realitu jedné "vyloučené lokality".
    Je to klasická situace, kdy idioti od kavárenského stolku udělají ze skupiny parazitických násilníků oběti. Ti takto posílení terorizují okolí tím víc a místní policie si už ani netroufne zasáhnout.
    Pro domorodce to znamená, že bývalý státní statek musejí obloukem obcházet a ti, kteří vlastní v okolí pole a lesy mají smůlu, protože se jim nedostane ochrany od policie ani v případě přímého napadení, natož ochraně majetku.

    Nové generaci "vyloučených" se v důsledku této politiky vštěpují výhodné životní hodnoty a strategie.

    Jak by chtěli aktivisti "zrušit" ghetta? To ty lidi vyženete nebo jim dáte byty a domy zadarmo?
    Ghetta tohoto typu vznikají tak, že ti, které nazýváte diskriminovaní nebo vyloučení terorizují svoje okolí do té míry, že všichni ostatní se odstěhují,pokud mohou, i za cenu doživotního zatížení hypotékou. Na konci procesu tedy dostaneme opět koncentrované diskriminované nebo vyloučené a opět jim dáme zdarma byty a domy v jiné lokalitě. Mezitím jich ale bude 5x tolik, protože se k nim nastěhují další diskriminovaní s vyloučenými.

    Tedy strategie se vyplácí a je třeba být co nejdiskriminovanější a nejvyloučenější. V praxi se potvrzuje, že vzdělání a práce jsou k ničemu, mnohem výhodnější je terror, pokud patříme do správné skupiny vyvolených.

    Aktivisti by měli přestat pít víno a ochutnat vody, kterou velkopansky nutí ostatním. Tedy nejlépe tak, že ráno vyrazí do práce a zanechají svoji ženu a dítě doma v lokalitě diskriminovaných a vyloučených. Tam bude potomek chodit také do školy, aby z něj něco bylo.

    OdpovědětVymazat
  2. Gogo, zřejmě jsem Vás podcenil. Ani Vy se za svůj rasism nestydíte.

    Jinak mne velice fascinuje ten Váš koncept, jak "domorodci" (Romové jsou ve Vašem pojetí zjevně "přistěhovalci" – typická ukázka xenofobie) nemohou vůbec nic dělat, jen sedět se založenýma rukama a čekat, co jim stát v podobě Policie ČR dá. To tam jako samosprávu zrušili?

    V praxi se potvrzuje, že vzdělání a práce jsou k ničemu, mnohem výhodnější je terror, pokud patříme do správné skupiny vyvolených.
    Vy něco vyčítejte Israeli. Máte úplně stejnou mentalitu jako israelský establishment. Holt orientální myšlenková schemata.

    OdpovědětVymazat
  3. Blbec bez funkce a tedy bez vlivu moc skod nenadela, horsi je to jedna li se o ministra a nebo kdyz lide jinak vzdelani kazou theorie ktere jsou do zivota neaplikovatelne nebot zivot jde jinudy.
    Viz GP o skolach:
    Jenže neschopnost českého školství individualisovat výuku není argument pro zachování segregovaných škol. Co brání tomu mít na druhém stupni místo jednotné výuky z větší části volitelné předměty, jako je to na střední škole? Nic, jen lenost a dědictví kommunistické unifikace.
    Volitelne predmety vyresi problem?
    Odvolava se na "comprehensive" system.
    Mame zavedeno, "comprehensive school" prelozeno do cestiny "vseobecna stredni skola" dle britskeho vzoru.
    Nazev honosny, vysledky casto katastrofalni, ale segregace vyresena. Chytri i blbci, cisti i zavsivenci pod jednou strechou, hosana :-(
    Nektere veci jakoby pan GP nevnima a proto se Astr domniva, ze comprehesion(chapavost) se panu GP na jakemsi zahadnem bodu zastavila.
    Stvoril jsem kdysi pokus o clanek a popsal Australske skolstvi z pohledu Evropana kdyz jsem na Pavoucich narazil na debatu o placenem skolstvi.Dovolim si nektere postrehy ze srovnani Anglo-Australskeho systemu ve srovnani co pamatuji z Ceskoslovenska oprasit.
    To co tu predvadi GP to jsou theorie ktere prednaseny lidmi s vlivem a schopnosti zasahovat do zivota bezneho ovcana muze mit katastrofalni nasledky.
    Radeji nebudu komentovat skvely postreh opravdu na urovni:-) pokud jde o to jak je Gogo ranen, cha cha cha.. :-(ale absolutni slepotu GP spojenou se ztratou predstavivosti, o tom co se stane kdyz se stane to co "každé malé dítě ví" že odpůrci rasismu chtějí ghetta ("vyloučené lokality") zrušit.
    GP zrusi Chanov a Cikany z Chanova rodinu po rodine rozdeli a kazdou nastehuji do jineho domu v Moste a okoli? Nasilim? Presvedci je? Prideli jim zarizene byty aby z nich casem byl dalsi Chanov? S jakym vysledkem? Most jako jeden velky Chanov? A nebo se stane zazrak a timto opakovanym stehovanim se z neporadnych,nepracujicich stanou sporadani obcane? Jiz zadne neprizpusobive ethnikum se kterym za poslednich 60 let od 2 svetove nikdo a nic nehnulo a ejhle Petersuv zazrak v praxi?
    Opravdu uroven GP:
    Jinak je fascinující, jak hluboce je Gogo raněn ve svých citech, když doporučuje: "Oni sami aby pak bydleli v lokalitách, kde žijí ve vetšině ti, které označují za diskriminované." Přitom každé malé dítě ví, že odpůrci rasismu chtějí ghetta ("vyloučené lokality") zrušit. Tak proč by tam měli bydlet? K tomu dodávám, že je povinností státu zajistit pro národní menšiny školy s vyučovacím jazykem národní menšiny, tedy i s romštinou.
    Příkladem, jak to může fungovat, jsou britské comprehensive schools, přičemž v UK mají integrovaný II. a III. stupeň.


    Se svymi theoriemi bezte do zandele, protoze v pripade ze by se Vas model okopirovanim "comprehensive schools" podarilo v CR aplikovat, ublizite mnoha "chudym" detem, ale Cikanskemu ethniku tim nepomuzete.
    Jen blbec nevidi na jakem principu "Zapadni" skolstvi funguje a v cem je ten"basic" problem!
    A s pravdepodobnosti hranicici s jistotou Vam reknu k jakemu modelu skolstvi se dopracujete.
    K takovemu ktery je predevsim za penize a ktery na tomto peneznim principu funguje v Anglii, Australii, USA s rozdily ktere nejsou zasadni, protoze vzdy to funguje jako business, tedy pres penize.
    V Australii stejne jako v Anglii, kazdy kdo na to ma, da dite do drahe nekdy az nejdrazsi skoly, nebot takove skola ma na to zaplatit nejlepsi pedagogy, kteri na zaver dovedou zaky co nejvyse, umozni studentum dosahnout nejvyssi bodove ohodnoceni ktere je zde jedinym kriteriem k prijeti na nejlepsi vysoke skoly!
    Opravdu chytri se sice mohou dopracovat na UNI i z "comprehensive" skoly, ale cisla jasne ukazuji ze bezpecne vedou drahe soukrome skoly. V Klokanii, Anglii, USA., v celem tom vzdelavacim prumyslu !

    OdpovědětVymazat
  4. dokonceni protoze vic to nevzalo:

    Puvodni obyvatele(Aboriginies) maji zde University zadarmo, ale presto jsou vzacnou vyjimkou a to jsme tu dokonce tak rasove nekorektni, ze pokud se jedna o puvodni obyvatele, ani pri maximalnim rvani mistnich Petersu o rasismu jim "zadarmo" ty body potrebne ke vstupu na UNI nikdo neda!
    Mozna se pres korektnost pan GP lety dopracujete az na ministra skolstvi a v ramci antirasismu bude pro CR urcovat pomer vysokoskolsky vzdelanych Cikanu odpovidajici skladbe obyvatel. Bude li na uzemi CR za x let ne 5 ale 25 procent Cikanu, stejny bude i pocet absolventu VS. Nebude rasismus. Hura:-)
    Bude co?
    Bude hlad bida tak jak tak, ne proto ze nebude rasismus, ale protoze uz zitra bude na teto planete 7milliard lidi. Kdyz se lide kteri jsou dnes v Kristovych letech narodili, bylo lidi na svete jen polovina dnesniho poctu.
    Tisice a budou jich brzy statisice se jich z chudych zemi vali do "bohate" Evropy, Ameriky, Canady, Australie, aby v techto zemich timto prilivem zivily "rasismus" proti kteremu Kocabove budou o to vice a rozhorceneji bojovat.
    Proto kdyz ctu "moudre" reci Kocabu, Petersu a dalsi lidumilniku vidim tu cestu do zandele stale jasneji, abych pak opakovane hazel hrach na zed a rikal "hledate pijavice u pacienta ktery ma otevrene zily:-(
    aneb je treba resit veci jinak, soustredit se na podstatne!
    Aniz bych chtel pana GP urazet ci dokonce ranit v jeho citech jako on Goga cha cha cha
    pripada mi ze ve svem ecyklopedickem stylu mysleni je mu zcela cizi ci nedostupne vedomi souvislosti.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejak zde svobodni panove v debate vynechavaji nejdulezitejsi hybatele systemu, rodice. Normalni rodic se nebude starat o narizeni, ktere negativne ovlivni jeho dite, ale najde si nejlepsi, byt casto strastiplnou cestu pro vychovu sveho potomka.
    Preci nebudou davat dite do prostredi, kde se zbytecne marni cas pokusy o disciplinu od vystresovanych ucitelu. Jak se pak muze dite mentalne rozvijet v takovem brajglu?
    V Americe existuje dobrovolna segregace coz se projevuje skolami v urcitych "School District".. Skoly ve velkomestskych ghettech jsou strasne, tam bych neposlala ani psa, natoz vlastni dite. Jelikoz ale vetsina stredni tridy bydli ve slusnych castich, tak maji celkem dobre vzdelavaci instituce, ze kterych si rodic navic muze vybrat. I do tech mohou chodit deti socialne slabych, pokud se radne asimiluji. Na jihu USA je bezne, ze rodice nechaji dite ve statni zakladni skole do seste tridy a pak je zapisou do skoly nabozenske, privatni, nejlepe protestantske. Tam potomka pripravi na vysokou skolu a uci prakticke znalosti do zivota. Nabozenske skoly zas tak drahe nejsou, jedno dite v katholicke akademii se bez problemu financne unese...
    Jak tomu rozumim, v Litvinove-sidliste Janov maji svoji zakladni skolu, to preci neni typicka segregace...

    OdpovědětVymazat
  6. Domorodci jsou původní obyvatelé, zatímco ti, o kterých jsem psal, se přistěhovávali postupně.
    Rasista jste Vy, já jsem se zde v kategoriích rasa, národ a etnikum nevyjadřoval.

    Rozveďte prosím podrobněji svůj nápad se samosprávou.

    U posledního odstavce váhám, zda jste byl v době psaní při smyslech.

    OdpovědětVymazat
  7. Gogo, vysvětlím Vám pojem rasism, protože jej evidentně nechápete a z toho důvodu si i odmítáte připustit, že jste rasista:

    Rasism je rozlišování lidí na původní obyvatele, kteří mají mít více práv, a přistěhovalce, kteří jich mají mít méně. Připomínám, že jak "domorodci", tak "přistěhovalci" jsou občané ČR, jen ti "přistěhovalci" mají nevhodnou barvu kůže – jsou poněkud snědší.

    Rasism je segregace ve školství na základní školy pro "domorodce" a základní školy praktické pro "přistěhovalce", tedy Romy.

    Rasista jste Vy
    "To som povedal a tým to aj dokázal."

    já jsem se zde v kategoriích rasa, národ a etnikum nevyjadřoval.
    Ano, radši. Popíráte snad, že těmi "domorodci" jste mínil výhradně lidi se správnou barvou kůže, tedy Neromy?

    U posledního odstavce váhám, zda jste byl v době psaní při smyslech.
    Za to já dobře vím, že když jste Romy označil za terroristy, že jste byl při smyslech naprosto.

    OdpovědětVymazat
  8. Nemáte tu definici nějakou popletenou? Jsem v pokušení si myslet, že mě zkoušíte, co Vám ještě uvěřím, že myslíte vážně.

    Osobně jsem zastáncem naprosté rovnoprávnosti po všech stránkách (a to i vzhledem k pohlaví, ač Vás to jistě bude šokovat, ale za Vaše projekce nemohu).

    Problém je právě to, že jistí lidé jsou nuceni snášet útoky a teror od skupiny lidí, kteří jsou z jakéhosi zvláštního důvodu nedotknutelní a dokonce i policie se odmítá zabývat jimi páchanými činy.

    Dlužíte mi ještě odpověď na to, co jste myslel tou samosprávou.

    OdpovědětVymazat
  9. "Osobně jsem zastáncem naprosté rovnoprávnosti po všech stránkách" x Romové mají chodit do segregovaných škol.

    Dlužíte mi ještě odpověď na to, co jste myslel tou samosprávou.
    Už jsem Vám x-krát dal dobrou radu. Vždy to bylo naprosto k ničemu, protože jste ji pokaždé ignoroval. Proto se nyní nebudu namáhat.

    OdpovědětVymazat
  10. Rasista jste Vy
    "To som povedal a tým to aj dokázal."

    nene, Vy se oháníte barvami a etnicitou a dělíte podle nich lidi, tak proto.

    OdpovědětVymazat
  11. Větu za písmenem "x" jste si vycucal z vlastního prstu, nevím proč ji dáváte na stejný řáde s tou, ve které mě citujete.

    Já Vás ale nežádal o radu. Dal jsem Vám možnost vysvětlit co jste myslel větou:
    "To tam jako samosprávu zrušili?"
    Můžete té šance využít a pokusit se zachovat si tvář, anebo raději mlčet a doufat, že tu Vaši pitomost nebudu dál rozmazávat.

    Mohu to gentlemansky přejít, ale v tom případě kroťte svoji aroganci.

    OdpovědětVymazat
  12. Gogo, Vy se pokrytecky tváříte, že nejste rasista, ačkoliv chcete zasáhnout proti "přistěhovalcům", kteří jsou "shodou okolností" Romové. Tomu se říká nepřímá diskriminace a v tomto případě, protože dopadá na Romy, je to rasism.

    nene, Vy se oháníte barvami a etnicitou a dělíte podle nich lidi, tak proto.
    Vaše taktika à la Řápková, označit Romy nějakým jiným slovem, např. "nepřizpůsobiví" nebo "přistěhovalci", nikoho neobelstí. Opravdu nejsem, Gogo, včerejší, jak si z neznámého důvodu myslíte.

    Vaším problémem, Gogo, je, že trpíte totálním právním bezvědomí. Nevíte, co je to kauce. Nevíte, co je to přímá a nepřímá diskriminace. I tak se dá sice žít, ale neměl byste být na to tak hrdý a vysmívat se lidem, že neumějí mathematiku & fysiku na Vaší úrovni. Jenže ta je pokročilá, zatímco Vy o právu nevíte ani ty elementární základy.

    "Romové mají chodit do segregovaných škol" = "Kromě toho IQ není tím hlavním ukazatelem schopnosti školní docházky, už jen proto, že se nezjišťuje. Tím je míra socializace a mentální vyspělost, připravenost na docházku." Fakta: "V Ostravě tedy byla u romského dítěte sedmadvacetkrát vyšší pravděpodobnost, že bude zařazeno do zvláštní školy, než u dítěte neromského."

    Můžete té šance využít a pokusit se zachovat si tvář, anebo raději mlčet a doufat, že tu Vaši pitomost nebudu dál rozmazávat.
    Gogo, Vy mi nebudete poroučet. Pokud nejste schopný cokoliv vymyslet sám, tak jste na stejné úrovni jako lidé, o nichž referujete. Ti stejně jako Vy čekají, až se o ně stát postará a sami nejsou ochotni vůbec nic udělat. V USA by se něco podobného nikdy nestalo. To jen ten rozdíl mezi USA a Moravou, mezi Západem a Východem.

    OdpovědětVymazat
  13. Komentar ktery napsala Daniela presne doplnuje muj komentar.
    Nejak zde svobodni panove v debate vynechavaji nejdulezitejsi hybatele systemu, rodice. Normalni rodic se nebude starat o narizeni, ktere negativne ovlivni jeho dite, ale najde si nejlepsi, byt casto strastiplnou cestu pro vychovu sveho potomka.
    Preci nebudou davat dite do prostredi, kde se zbytecne marni cas pokusy o disciplinu od vystresovanych ucitelu. Jak se pak muze dite mentalne rozvijet v takovem brajglu?


    GP ovsem jede po sve glajze, jak drive resil Goga a jeho trvale bydliste, dnes ma na poradu Goga a rasismus:-)
    Petersove jako Kocabove nejsou schopni vysvetlit nepopiratelny rozdil v pristupu ke vzdelani u Cikanskeho ethnika od jinych pristehovalcu, Vietnamcu a dalsich. Zmohl se pouze na komentar ze u Vietnamcu se jedna o elitu.. cha cha cha
    Kde je Cikanska elita? Jiz neni.
    Prizpusobila se, zaclenila, ejhle barva pleti zadny argument.
    A k te Vietnamske "elite" mohu rici vlastni zkusenost z let 70 z doby kdy GP prichazel na svet. Tak jak jsem ji ja poznal byla to elita vrahounska a soudruzi na tuhle partu chlapcu z Vietkongu byli hrdi. Mnozi z nich se chlubili kolik Amiku maji na svedomi a jsou v Ceskoslovensku za odmenu!

    Kdyz GP pise o srackach v pravnim systemu CR ma to patrne spravne, viz pripad o vice nez rocnim vysetrovani a pobytu ve "vysetrovaci vazbe"
    http://wikipedie.blogspot.com/2010/08/vazba-udajneho-penezokaze.html
    ale kdyz pise o Cikanskem ethniku a jeho predstavach o prizpusobeni je to Kocab smrncnutej zmatenymi predstavami ktere v trzne demokraticke spolecnosti nemohou fungovat.
    Pro Goga pak vymena s Petrsem ma podobu po dobu docasneho utrpeni trvaleho pobytu zde:-(
    V souhrnu je to pak utrpeni skoro trvale, neb Kocabove a Petersove se v Cechistanu dnes vyskytuji v mnozstvi vetsim nez malem:-(
    A take to vypada ze nekterym lidem nefunguji ani nejjednoduzsi kupecke pocty na bazi " ma dati-dal " a patrne proto jejich predstavy ze neexistence Ceskeho rasismu vyresi Cikanum jejich neochotu se zaclenit a prizpusobit. Nebudou projevy rasismu vuci Cikanum a Cikanske ethnikum bude vzdelane, pracovite, slusne vychovane, pedagogove se nebudou potykat s nekazni, nadavkami, vyhrozovanim, nasilim.
    cha cha cha cha tesinska jablicka?
    Zase tak mnoho se toho nezmenilo od dob let povalecnych do dneska.
    Nezmenilo se temer nic, jen drive toho bylo malo, proto temer neviditelne.
    Zmenilo jen v tom, ze je to dnes viditelnejsi a bude jeste viditelnejsi az z dnesnich 5% bude Cikanu v CR 10%.
    A stale dokola Kocabove Petersove budou vnucovat spolecnosti nazor ze Cesko Cikansky rasismus je koren problemu.
    Pristehovalecke mensiny jsou a budou stale vetsi problem a to pro celou Evropu a s pribyvajicimi lety se ukazuje ze se to stava problemem celosvetovym.
    Methoda oznacit vetsinu za rasistickou pro neochotnou prizpusobit se zmenam ktere narust pristehovalcu prinesl, cili reseni na ukor puvodniho obyvatelstva povede jen k prohlubovani konfliktu!
    Pokud to nebude reseno dojde k tomu ze se jednou ucho utrhne. Lide si donekonecna na hlavu srat nenechaji. Ani do kouta tridy ve skole!
    Do skol dle vzoru GP rodice sve deti davat nebudou. Budou si vybirat jine. vzdelani bude stale vice business, tedy TRH, tedy vyber a demokracie je pravo na vyber. Misto poucovani Goga o rozdilu mezi Moravou a USA, si predevsim ujasnete nektere souvislosti a vztahy sam. Musim opakovat GP, predvadite ze vedomi nekterych souvislosti Vam stale chybi.
    Oznacovanim jedincu od Goga pocinaje po vetsinu spolecnosti v CR jako rasisticke problem ktery Vam narusta nevyresite.

    OdpovědětVymazat
  14. Opět se mýlíte, Petersi. Zasáhnout má policie proti každé skupině obyvatel, která páchá násilnou a trestnou činnost a to bez ohledu na místo a délku jejich trvalého pobytu, národnost, původ, velikost bot a v neposlední řadě i bez ohledu na jejich záznam v nějakém seznamu.

    "Vaše taktika à la Řápková, označit Romy nějakým jiným slovem, např. "nepřizpůsobiví" nebo "přistěhovalci"...
    To jste mne opravdu pobavil, vy mi něco povídejte o novotvarech :-)
    Vy jste předložil seznam vyloučených lokalit s obyvatelstvem, které tam označují za diskriminované. Držel jsem se proto nastavené terminologie. Jednu lokalitu znám a opravdu mi nepřijde, že by lidé v ní byli diskriminovaní. Spíše je to tak, že oni terorizují a okrádají široké okolí. Vaše rasistické manipulace o jejich etnickém složení mne nezajímají.

    Ohledně kauce jsem Vás přece už jednou ubezpečil, co byste chtěl víc?

    Zkuste si něco nastudovat o rozdílu mezi korelací a příčinnou souvislostí. A potom také o testování hypotéz. Anebo bude stačit i kousek zdravého rozumu.
    Potom můžeme probrat souvislosti mezi uvedenou statistikou, příčinami k tomuto jevu vedoucími a Vámi naznačovaný čísi záměr.

    Vidím podle tónu a míře osobních invektiv, že jste kvůli svému neuváženému plku o samosprávě ve skutečně hluboké argumentační nouzi.
    Nevím, jak Vám pomoci. Můžete buď svoje výroky něčím podložit, nebo to nechat tiše plavat, jak jsem Vám již jednou nabídl. Arogantním vyskakování trapnou situaci jen prohlubujete.

    OdpovědětVymazat
  15. Gogo, to máte těžké, Peters si svou pomateností sám znemožnil trollovat na svém trollblogu v komentářích ke svým trollovacím článkům. Tak chodí trollovat komentáři komentující jeho články na tento cizí blog. Absurdnost této situace by Vám asi měla stačit k vysvětlení, proč s ním není rozumná řeč.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>