úterý 14. září 2010

Kopretina nikdy nezklame!

Ve své, novém článku na Psu, který stojí aspoň za zběžné prolétnutí, prohlašuje Kopretina antisionism za zločinnou ideologii. Dláždí tak cestu ke kriminalisaci politických postojů, která je charakteristická pro totalitní režimy. Roztomilou bezelestností je její seznam nepřátelů Israele, který je úctyhodný: nepřátelé tohoto malého statečného státu jsou vlevo i vpravo, mezi věřícími i nevěřícími, mezi křesťany muslimy i židy. Kam oko pohlédne, všude samý nepřítel...

Když bych Kopretině namítl, že legitimní je nejen antisionism, ale dokonce i antisemitism (pokud ho neprovázejí diskriminační nebo genocidální tendence), patrně by se předávkovala Meprobamatem.

7 komentářů:

  1. Vodniku Ty snad mas zasadni informacni mezery nebo co mas, si asi taky preskocil nejzakladnejsi a nejpodstatnejsi informace v clanku kovane sionistky:

    Stát Izrael je jasným světlem v regionu, který je obklopen státy s totalitními režimy se zákonitostmi a zvyklostmi středověku. Stát Izrael poskytuje obživu a pracovní příležitosti jak židům, tak ostatním skupinám obyvatelstva.
    Clanek ma konstrukci jako z pera madame Schmidlifidli:-)
    Mozna u ni pisatelka studovala?

    OdpovědětVymazat
  2. Ale prosim Vas! Vzdyt i Kopretina rika, ze "ne každá kritika Státu Izrael je antisionismus". Nedelejte z komara velblouda!

    Probiha-li tato konstruktivni kritika v souladu se zakonem a dobrymi mravy tak neni treba se vzrusovat.

    OdpovědětVymazat
  3. "ne každá kritika Státu Izrael je antisionismus"
    Tak to jistě ne. Když kritisujete Olmerta nebo Livniovou, že byli v Libannonu resp. v Gaze moc měkcí, nebo když myslíte, že Israel měl na Írán zaútočit už dávno, tak to antisionism není.

    OdpovědětVymazat
  4. Já nevim, NP už delší dobu moc nesleduji, a nechci tím pádem psát o té paní Lukešové něco urážlivého, ale...teď s ní náhodou zkouším diskutovat na Toulání se slovy (něco se děje, nejsem automaticky mazán!) a ona mi přijde takové...jednoduchá? Já ji fakt nemám důvod urazit, ale co si mám myslet, pokud píše věci jako: "Kdo se zastává Izraele, nemůže být fašistou nebo nacistou, či jakékoliv špína. A pana Jocha si vážím, je sice v některých článcích kontroverzní, ale je zásadový a zastává se Izraele, což je hlavní. Vede Občanský institut, jelikož je proizraelský, tak od něj pan Semín odešel a založil Institut svatého Josefa. Tito lidé si hrají na křesťany, ale nejsou. Tito lidé neuznávají reformy 2. vatikánského koncilu." Vždyť to jsou strašné bláboly, nemluvě o tak směšně černobílém pohledu na věc, že to je až dětinské.

    OdpovědětVymazat
  5. Kopretina je opravdu bizzarní bytost a pro lidi jako Tydlitátová opravdu embarassement...

    OdpovědětVymazat
  6. No každopádně obhajoba Israele od takových lidí funguje přesně opačně.

    Fascinuje mě její...no nemůžu to popsat jinak než jako hloupost. Vždyť ona každou chvíli sama sebe vyvrací, nebo je schopna v jedné větě někoho za něco zkritisovat a sama to použít...atp.

    OdpovědětVymazat
  7. Koukám, že jste ji teprve objevil. Tak přeju příjemnou zábavu, to se ještě nasmějete! Já už jsem se podivoval nad tím, jak taková osoba může studovat.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>