úterý 14. září 2010

Paní Tydlitátová, neházejte kamenem, stojíte-li ve skleněném domě!

Paní Tydlitátovou někdo upozornil na instituci placených diskutérů. Její reakce je poněkud bizzarní.

Nevím o tom, že by si (němečtí) nacisté platili kecálky na fórech, aby vzbuzovali sympathie ke germánskému náboženství. A pochybuju, že by Moskva vyhazovala peníze za antiradarové diskutéry, když 70% národa bylo proti. Co je ale velmi dobře známo, že si diskutéry na fórech platí hasbara, aby tam zlepšila image Israele - tomu už totiž fandí pouze humanističtí intellektuálové v čele s Václavem Havlem. Že ji na to někdo neupozornil! Na druhou stranu to, že napsala tento článek, víceméně potvrzuje mou doměnku, že ona tou placenou propagandistkou není. Ne, ta to dělá z nefalšované lásky a oddanosti. Škoda takového talentu!

52 komentářů:

  1. Její reakce je poněkud bizzarní.
    ?
    To myslis jak? Ze o hasbarovani nevedela a nevi nic, zatimco jinde slysi travu rust?

    OdpovědětVymazat
  2. Ale vzdyt tu hasbaracni aktivitu si pridal p.Vodnik, ten ma plnou hlavu israelske propagandy, nebezpecne a neviditelne, jen on jako jeden z mala to nebezpeci prokoukl. Poridil si cerny notysek, kde vede inventuru podezrelych jako v ucetnickych rubrikach- Hasbarak/acka : ano, mozna, ne. (Pod jmeno Daniela, Vodniku, prosim zatrhnete "ANO". :-)
    Copak jste neslyseli o Hasbara Fellowhip? To je polo-tajna organizace, ktera adepty prokadruje, pak je vyskoli v agitaci a vypusti do cyberspace, vedouce, ze vsichni lidi jsou hloupi a hasbarakum budou verit kazde slovo. HF je v zasade neco jako americka firma Tupperware, ktera prodava plasticke kuchynske produkty, stejny soutezni system, jenze HF-Hasbara fellowhip plati propagandistum daleko vice, muzete se stat milionari behem par mesicu!! Zalezi na vasi pilnosti tukat do klavesnice a poctu premluvenych ovecek !! Kdo ziska nejvice gojimskych dusicek, ten je odmenen obrovskym pohadkovym zamkem od Donalda Trumpa, druha cena je osobni letadlo typu Air Force One a treti cena "jen" auto Ferrari..(Snad nemusim pripominat, ze v kazde cene jsou zahrnuty tez nejnovejsi mobily). Ja uz mam dve Ferrari (se zlatym mobilem) v garazi a pilne pracuji dale, bohuzel prvni cena mi letos na jare opet unikla. Konkurencni hasbarak se postraral o to, ze stat Israel byl pozvan do prestizniho klubu vyspelych demokracii, -OECD-svetove organizace pro hospodarsky rozvoj. To je nadherny vykon, preju mu to. Ceny za uspech HF se rozdavaly v Cannes na filmovem festivalu, pro normlni svet neoznacene a neviditelne. Vsimli jste si toho vysmateho reditele, co mel ksandy ve tvaru "H"(pro zasvecene Hasbara)? To byl ten vitez...:-)
    Ale i tak, nezistne, hasbara je lidumilna a dulezita prace na vitezne stezce k NWO....

    OdpovědětVymazat
  3. Kdyz pominu obsah, jen bych upozornil alespon na zaverecnou poznamku o vitezne stezce k NWO....

    Stale plati porekadlo "kdo se smeje naposled"

    S pravdepodobnosti vetsi nez malou ja a moje generace se toho nedozijeme, ale Vy mladsi az nejpozdeji narozeni mate nedeji ze to bude NWO ve ktere budou vladnou Zzide Vychodu:-(
    Uz dnes maji tolik dollaru a jinych jakoby penez, ze by s tim mohli topit v kamnech:-)
    Dokonce podle nekterych udaju jiz dnes jsou nejpocetnejsi mensinou ve stovezate Praze.
    Nejen v Praze i mnohde jinde, seznam o jejich expanzi by byl dlouhy, treba v Sydney byl dlouha leta jen jeden Chinatown, dnes jiz nekolik. Za zady mam ctvrt jmenem Hurstville kde na jedne z hlavnich ulic se nektere obchody s anglickym napisem jiz ani nenamahaji :-)
    Prstickem, spendlickem budete jednou hrabat a vzpominat na stare zlate casy kdy vladnout Vam chtel nekdo jiny :-(
    A dollary, eura a penize z celeho sveta,
    do Ciny potecou a po demokracii brzy bude veta.

    OdpovědětVymazat
  4. Daniela: tento typ argumentů, tj. očividně absurdní zveličování za účelem popřít reálnost původního tvrzení, je sice mezi sionisty oblíbený ("no jo, a Židi můžou i za to, že vyhynuli dinosauři!"), nicméně na platnosti řečeného nic nemění: to, že si hasbara platí diskutéry, přiznal i sám Israel, vygooglujte si to. A o nikom jiném nevím, ač nevylučuji, že si diskutéry platí i jiné zájmové skupiny (pokud na to mají).

    OdpovědětVymazat
  5. Astr: řekl bych, že nevěděla. Pokud ano, byla by to od ní obludná drzost napsat tenhle článek s takovým rancem másla na hlavě!

    OdpovědětVymazat
  6. Vodnik: Mam ji rad jak vosinu v prdeli, ale tak daleko si netroufnu zajit a obvinit ji ze "hasbarovani" ma nastudovane stejne dobre jako kazde anti-sionisticke sustnuti v cemz je mistryni:-).
    Takovy je svet a u akademiku to plati obvzlast, ze nektere veci maji nastudovane az do neuveritelnych detailu a o jinych vecech nevedi vubec nic. Zachazi to az tak daleko, ze se clovek rika zda to je vubec mozne, zda ziji mezi normalnimi lidmi a normalnim zivotem ze o nektere veci a jevy jdou kolem nich zcela bez povsimnuti.
    Jako dite jsem znal jednoho stareho pana (pan ridici ve vysluzbe, rikali mu "knihomol") kteremu dle vypraveni trvalo cca 2 roky, nez zaznamenal ze zacala 2 svetova valka.
    Maji taci zase vyhodu v tom, ze o vyznamu toho ci onoho slova maji absolutni prehled.
    Ja sice neznam FSECHNY cesty a stezky po kterych kraceli Josef Dobrovský ci Jungmann kdyz zachranovali Cesky jazyk , ale vim jine veci ktere me zivot v Klokanii prinutil poznat.
    Nahlizim proto na Madame Schmidlifidli shovivave pokud jde o nektere jeji nevedomosti. Ma to jiste vyvazene jinak :-)
    Vyslovil jsem jed jedinou vyhradu, des z toho jake broskvoviny prednasi mladym lidem a jake nasledky by to mohlo zanechat:-(
    howk

    OdpovědětVymazat
  7. Vodniku,
    ja preci nepopiram, ze hasbara, (verejne vysvetleni israelskeho postoje) existuje. Jen je legracni vase tajemne naznacovani, ze hasbara je navedene, imoralni chovani, hodne opovrzeni, neb je placene. Jako kdyby lidi sympatizujici s Israelem psali neco proti jejich presvedceni, jen kvuli zisku. Lidi, pravda, jsou casto hloupi, ale zas ne tak, aby u vetsiny nevladla zdrava racionalita--informace si prefiltruji a preberou.
    Kazda organizace, skupina, politicka strana ma sve mluvci a propaguje svuj nazor, to uz tak v demokracii chodi. V Americe je nekonecna ruznost informacnich zdroju a jejim vysvetlovanim (political spin) se zabyva obrovska industrie nazvana PR-Public relations. Beru to jako samozrejmost a proto vase zminovani o hasbare, israelskem PR, je usmevne..
    Nakonec i pravoslavni krestane maji sve hlasy, ti dokonce otevrene verbuji pro svou viru, treba jako na webove strance
    - Ambon -
    Pravoslavný weblog a listárna pro zveřejňování úvah, oznámení a zpráv
    Určeno pro osvětu a misii.

    ...Jasni hasbarackove s ikonkami Bohorodicky..:-)

    OdpovědětVymazat
  8. "image Israele - tomu už totiž fandí pouze humanističtí intellektuálové v čele s Václavem Havlem."

    Co takhle být trochu konzistentní? Buď můžete tvrdit, že většina Čechů nenávidí Palestince a je proizraelská (což tvrdíte), nebo že mu fandí jen pár humanistických intellektuálů (což tvrdíte taky).
    Ledaže byste byl jako Peters, který bude tvrdit, že nejvyšší hodnotou pro něj je pravda a zároveň obhajovat Wichinga.

    OdpovědětVymazat
  9. Wiching byl pravoslavný biskup, a proto učitel Pravdy.

    OdpovědětVymazat
  10. Daniela: Vy vůbec nevíte, o čem je řeč. Hasbara není nic tajemného - každý stát nebo zájmová skupina si dělá nějakou propagandu, PR, na tom není nic principiálně immorálního nebo "navedeného". Tady jde o to, že jedna z forem, kterou používá propaganda israelská (=hasbara), jsou diskutéři, kteří za honorář tuto propagandu provádějí na internetu jakoby spontánně. A že toto chování u jiných zájmových skupin (u kterých jsem o tom ani neslyšel) pohoršuje Věru Tydlitátovou.

    OdpovědětVymazat
  11. Starý pán: máte pravdu. Měl bych napsat, že ač je český lid ve srovnání s lidem jiných zemí (např. holandským) více proisraelský, v posledních letech ubylo Israeli fanoušků i mezi Čechy, takže mu dnes už fandí hlavně (ne zcela) jen ti humanitní intellektuálové (to ale všude v Evropě) a zdivočelá lumpenpravice z Neviditelného psa. Mimo tyto skupiny se to stává už vzácným jevem. Mám dojem. Nežiju tam, možná se pletu...

    OdpovědětVymazat
  12. Wiching byl pravoslavný biskup, a proto učitel Pravdy.
    Tam není žádný kausální nexus! Bl. Augustin byl pravoslavný biskup a přesto jeho učení není bez chyby. Nestorius byl pravoslavný patriarcha a učil heresi, celá řada obrazoboreckých patriarchů byli heretici, rovněž římský patriarcha Honorius I. Tak i Wiching - vedle toho, že se choval jako arrogantní loupežník - vyznával přinejmenším heresi trojjazyčnictví a zřejmě i několik dalších.

    OdpovědětVymazat
  13. Vodniku,
    vy zase nevidite zasadni rozdil mezi vladou schvalenou propagandou (Israel) a spinavymi zivly (bezprizorni), ktere kali vodu. Ac oba zpusoby mohou byt fundovane, israelska hasbara je v zajmu israelskych obcanu, oproti nackovskym vykrikum, ktere jsou na okraji lidske spolecnosti a casto i na kraji zemskeho prava. Jestli se ovsem ztotoznujete z nacistickou a bolsevickou spodinou, tak je to vase volba a pak take rozumim tomu, ze o instancich, kde kazdeho normalne soudneho cloveka ihned napadlo, ze prispevky jsou placena agitka, vy udajne nevite nic...:-)
    1.
    Pred poslednimi volbami v CR se vynorilo na iDdnes.cz najednou nekolik pilnych blogeru, kteri nejen zalozili svuj blog, ale energicky odpovidali skoro v kazde diskuzi stejnym, v mnoha obalech zabalenym poselstvim, ze konzervativni vlada zruinuje narod--vytuneluje zbytek republiky, bude se neumerne skrtat zdravotnicka pece, zkratka politicke sejckovani nejhorsiho druhu. Tito strasaci byli ocividne nekym financovani, zavanelo to silne ucelovou rutinou. Mam dojem, ze si toho vsiml blogger Daniel Pushman a napsal o tom clanek.
    2.
    Ze se Rusko vmesuje do ceskych zalezitosti je znamy fakt i zde v zamori. Jenom lidi, byt ke vsemu jinak neduverivi a podezrivavi, ale s vecnou laskou k Rusku tento fakt nevnimaji.

    Pro osvezeni pameti:

    "..Ruští agenti chtějí v Česku vyvolat odpor k radaru, varovala BIS
    25. září 2008 15:29
    Ruské tajné služby se v Česku snaží ovlivnit veřejné mínění a vyvolat odpor proti vybudování amerického radaru v Brdech. Je to přitom jen jedna z aktivit ruských zpravodajců v ČR. Tak zní hlavní informace Bezpečnostní informační služby v právě zveřejněné výroční zprávě za loňský rok.
    BIS jde ale ve svých tvrzeních ještě dál. Je prý možné, že akce Rusů v Česku jsou součástí velké zpravodajské hry, která se snaží rozeštvat EU a USA, izolovat Ameriku a vrátit, tak země bývalého východního bloku pod vliv Ruské federace...""

    BIS je IMO docela dobra agentura-- myslim, ze v teto sluzbe je zamestnano dosti schopnych a bystrych, proto beru vysledky vysetrovani vazne.
    3.
    Neblaze prosluly platek torontskeho emigranta na mne take casto dela dojem, ze je podporovan anarchisty v hnedych kosilich. Snad nejnapadnejsi byl clanek "Co zrovna ctu"-(nebo tak nejak) a nasledovala pozitivni recenze knihy od Davida Dukea, Probuzeni. Jsem presvedcena, ze v mnoha pripadech editor dostaval "vsimne" za uverejneni kontraverznich clanku.

    Zaver? V. Tydlitatova ma v mnohem pravdu.

    OdpovědětVymazat
  14. Vodniku:-)

    Zaver? V. Tydlitatova ma v mnohem pravdu.

    cha cha cha :-(
    Protoze 1 a 1 = 2
    Protoze emigrant z Torota na Zvedavci ma a otiskuje kriticke vyhrady jinde neotiskovane.
    To urcite nedela zadarmo!
    Protoze D. Duka otiskl a nevyhnal jako ho vyhnal Zzid Fischer z CR.
    Protoze BIS ma chytre hochy a ti napsali ze Rusove se snazi vyprovokovat odpor k radaru az tak ze se jim to podarilo az na 70 %:-(

    FSICHNI hasbaruji a madame Schmidlifidli je FSECHNY zaregistrovala, mimo originalnich hasbaraku a hasbarabizen hasbarujicich pro Israel.
    Ber to tak ze kazdemu nam neco unika, treba i v Emerice se vi jak v CR spinave pracuje Ruska tajna sluzba, jenom Vodnik to z Tulipanova nevidi ci nechce videt:-(
    A vubec, kdyz jsou placeni hasbaraci z Israele, proc by nemohl byt placen Vodnik Kremlem, ze ano. Navic ti z Israele obhajuji nejlepsi demokracii na Middle Eastu, jednookeho mezi slepymi, ale co ti ostatni spinave hasbarujici, za jake idealy a zakoho hasbaruji oni ?
    Urcite za nejake spinave a nedemokraticke idealy! Fuj tajxl!
    Maji to dobre vymyslene hasbaraci, zadarmo nejsou placeni:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Peters: Wiching lhal a padělal dokumenty.

    OdpovědětVymazat
  16. Ano, lhal, ale v zájmu vyšší Pravdy. Stejně jako Jerusalémská synoda lhala, že Východní vyznání křesťanské víry nenapsal Λούκαρις.

    OdpovědětVymazat
  17. Aha,
    takže takhle je to s tou Vaší pravdou. Hm, takže pod láskou zase máme rozumět, že chcete šukat 200 kg žesnký s neoholeným bobrem? Hm, pak kdo tady falšuje termíny.

    Ještě nám tu začnete tvrdit, že Reies Catolicos přinesli něco dobrého, Vy Pravdo a Lásko.

    OdpovědětVymazat
  18. Ano, lhal, ale v zájmu vyšší Pravdy.
    Tenhleten jesuitism, v germánské mentalitě přítomný od samých počátků, stál (mimo jiné) např. pravoslaví tisíce duší, lstivě odvedených do hanebné unie. "Účel světí prostředky" - tehdy lhaní Wichingovo, pak jesuitské, dnes např. "zbraně hromadného ničení" v Iráku...

    Stejně jako Jerusalémská synoda lhala, že Východní vyznání křesťanské víry nenapsal Λούκαρις.
    To nelhala! Vyznání víry nenapsal nikdo, ale zapsal ho níkájský a cařihradský ekumenický koncil ve 4. stol. Jestli něco o transsubstanciaci zapsal nějaký patriarcha, koketující s protestantismem, tak to mohly být leda poznámky, které nemají a nemohou mít ani authoritu kánonů, natož Vyznání víry.

    OdpovědětVymazat
  19. Ze se Rusko vmesuje do ceskych zalezitosti je znamy fakt i zde v zamori.
    Nikdo přece nepopírá, že v ČR pracují ruští agenti, a že zájmem Ruska bylo, aby v ČR ten radar v té podobě, jak ho tlačil Klvaňa & spol., nestál. Ale aby vyhazovali prachy za diskutéry na fórech, když většina národa byla stejně proti, tak blbí (a bohatí) nejsou ani Rusáci. Jen se radaristi znemožnili, když hulákali něco o spojení Ne základnám s Ruskem - spojení, které se pochopitelně nikdy neprokázalo...

    Jsem presvedcena, ze v mnoha pripadech editor dostaval "vsimne" za uverejneni kontraverznich clanku.
    To samozřejmě nevíme. Nicméně i kdyby tomu tak bylo, tak je to přece něco diametrálně odlišného od instituce placených diskutérů!

    V. Tydlitatova ma v mnohem pravdu.
    To měl i Hitler nebo Stalin. A měl by pravdu i israelský sionistický novinář, kritisující apartheid v Jižní Africe nebo Kojzar, když by kritisoval Vondrovu kolaboraci s Američany.

    OdpovědětVymazat
  20. JzP: dík za info. Já se tam stýkám s dost úzkou a ne typickou skupinou lidí a mezi nimi je - resp. donedávna byla - bezpodmínečná podpora Israeli naprostou samozřejmostí. U Havlových feddajínů dodnes je, viz turné PPU do Israele 3 měsíce po vraždění v Gaze.

    OdpovědětVymazat
  21. Starý pane, tu lásku jsem tam dal naposled. Původně jsem ji tam neměl, ale pak se mi zdálo, že tam chybí. Kdybych věděl, jak trollistický záchvat to u Vás vyvolá, tak jsem jí tam nedal.

    OdpovědětVymazat
  22. Reies Catolicos nám přinesli Ameriku.

    stál (mimo jiné) např. pravoslaví tisíce duší, lstivě odvedených do hanebné unie
    Ty tisíce duší byl důsledek úplatku použitého na zřízení moskevského patriarchátu. Unie byla přirozená obrana před Moskvou a důsledek cařihradské zrady.

    OdpovědětVymazat
  23. Ach jo, Vodníku. Nastudujte si, kdo to byl Λούκαρις, co napsal a jak o něm Jerusalémská synoda lhala.

    OdpovědětVymazat
  24. "Reies Catolicos nám přinesli Ameriku."
    Tak by se objevila později, ona neměla kam utéct. Důležitější je, že díky vyhnání Maurů se Pyrenejský poloostrov stal z kulturní velmoci Chánovem.

    OdpovědětVymazat
  25. Unie byla přirozená obrana před Moskvou a důsledek cařihradské zrady.
    Píšete nesmysly.

    A proč bych měl studovat nějakou bezvýznamnou figuru (snad dokonce odsouzenou za heresi?), která pravoslaví nijak nerepresentuje, leda pro Vás?

    OdpovědětVymazat
  26. "Starý pane, tu lásku jsem tam dal naposled. Původně jsem ji tam neměl, ale pak se mi zdálo, že tam chybí. Kdybych věděl, jak trollistický záchvat to u Vás vyvolá, tak jsem jí tam nedal."

    Trollistický záchvat vyvolaný trollistickým článkem. Vy se furt oháníte pravdou, přitom obhajujete lež učiněnou v zájmu "Pravdy" - která u Wichinga ve skutečnosti znamenala pouze expanzi "římsko-franckému" vlivu. To je fakt Pravda jak svině.

    OdpovědětVymazat
  27. A Starý pane, nekritisujete spíš vyhnání někoho jiného?

    OdpovědětVymazat
  28. A proč bych měl studovat nějakou bezvýznamnou figuru
    Abyste si konečně uvědomil, jak se "jesuitism, v germánské mentalitě přítomný od samých počátků" projevuje v pravoslaví. Ale chápu, že Vás fakta absolutně nezajímají. Vy je ze zásady ignorujete, protože svůj názor (spíše přesvědčení) máte jednou pro vždy hotov.

    OdpovědětVymazat
  29. Starý pane, jak může být "vyznání víry" trollingem? To je contradictio in adiecto. Vyznání víry není nikdy kritikou, nýbrž definicí sebe sama.

    OdpovědětVymazat
  30. Píšete nesmysly.
    "To som povedal a tým to aj dokázal."

    OdpovědětVymazat
  31. jak se jesuitism ...projevuje v pravoslaví.
    Okrajově. Jak jinak. Loukaris není žádnou pro pravoslaví významnou, vlivnou nebo snad dokonce charakteristickou postavou. Vlivy Západu v pravoslaví jsou dobře známé, zmapované a rozpoznané jako cizí a nepravoslavné; v posledním století se pravoslaví těchto vlivů dost úspěšně zbavuje.

    "To som povedal a tým to aj dokázal."
    Do debaty o Unii se s Vámi pouštět nebudu. To bych se o ni rovnou mohl bavit s Wichingem...

    OdpovědětVymazat
  32. "A Starý pane, nekritisujete spíš vyhnání někoho jiného?"

    Koho?

    OdpovědětVymazat
  33. Já nevím, co tím myslíte. Pokud se ptáte, jestli tím nemyslím Židy, tak ne. I když to samozřejmě nejde moc oddělit, protože problematika Maurů a Židů je zde úzce spjata. A asi bychom sebrali celou škálu názorů na to, jak se které etnikum na tehdejším rozkvětu podílelo, ale (ač třeba Cordoba dala židovskému světu Maimonida), tak už vzhledem k tomu, že vládci byli Maurové, bych za hybatele tehdejšího rozkvětu převažoval především je. Ale primitivní katolíci to všechno zničili.

    OdpovědětVymazat
  34. Nemyslím, že by 700 let taifás a spol. bylo něco tak úžasného. Nezapomínejte, že současně jsme si začali užívat s muslimy na Balkáně.

    OdpovědětVymazat
  35. současně jsme si začali užívat s muslimy na Balkáně.
    Mezi španělskými Maury a tureckými dobyvateli, ač obojí muslimové, byl asi takový rozdíl jako mezi Byzantinci a španělskými conquistadory - co se chování a kultury týče, protože víru měli ti Arabi a Turci stejnou.

    OdpovědětVymazat
  36. Jo, Petersi, kdybyste mi radši napsal, kam jsem si dal metr, kurva.

    OdpovědětVymazat
  37. Takže si Vodníku myslíte, že lupiči Almorávidé a ještě horší Almohadové byli kultivovanější než Süleyman Nádherný. Aha.

    OdpovědětVymazat
  38. Almorávidé a Almohadové by se do Španělska nedostali, kdyby si jejich přítomnost nevyžádaly násilné akce primitivních katolíků.

    Ale pokud si myslíte, že být na špici Evropy (jako za vrcholu maurské nadvlády) je horší než být na jejím chvostu a produkovat jen olivy, které jsou po ruských druhé nejhorší na světě, takže je snad odebírají jen ty naše strašné obchodní řetězce, a olivový olej, kterému Arabové s despektem říkají "motorový", a držet se jen díky turistickému zájmu o pár ostrovů, tak prosím. Já zapomněl, že jde hlavně o tu Pravdu, tedy v tomhle případě asi o neposkvrněné početí a božský původ Ježíše.

    A nejsem si zcela jist, ale řekl bych, že Berbeři (o kterých píšete Vy) nejsou Arabové (o kterých píše Vodník). Ale je fakt, že v těchto etnických nuancích se příliš nevyznám.

    Jo, zapomněl jsem na SEAT, ale to si může koupit jen člověk jen o něco málo blbý než ten, který by si koupil Dacii Logan.

    OdpovědětVymazat
  39. A ten metr jsem si našel sám, jste úplně k ničemu, Petersi.

    OdpovědětVymazat
  40. Tak si, Starý pane, přečtěte Rosa María Rodríguez Magda: Inexistente Al Andalus. De cómo los intelectuales reinventan el Islam. Nobel, Oviedo 2008. Vyšlo to i česky jako Neexistující al-Andalus. Jak intelektuálové znovu vymýšlejí islám. Luboš MAREK - 3K 2010, 143 pp.

    OdpovědětVymazat
  41. Cituji z článku Bat Ye’or a Andrew Bostoma: "Evariste Lévi-Provençal, přední odborník na Andalúsii, před třemi čtvrtinami století, když historickým publikacím a diskusi ještě nevládla politická korektnost, napsal: “Muslimský andalúský stát se tak od svých nejranějších počátků zdá být obráncem a bojovníkem za žárlivou ortodoxii, stále více a více zkostnatělý ve slepém respektu k přísné doktríně, již předem podezřívající a odsuzující ty nejmenší snahy o racionální hloubání”."

    OdpovědětVymazat
  42. "Cituji z článku Bat Ye’or a Andrew Bostoma: "Evariste Lévi-Provençal, přední odborník na Andalúsii, před třemi čtvrtinami století, když historickým publikacím a diskusi ještě nevládla politická korektnost, napsal: “Muslimský andalúský stát se tak od svých nejranějších počátků zdá být obráncem a bojovníkem za žárlivou ortodoxii, stále více a více zkostnatělý ve slepém respektu k přísné doktríně, již předem podezřívající a odsuzující ty nejmenší snahy o racionální hloubání”."

    Tak vidíte, o co horší musí být katolictví, když se tam potom ta situace ještě zhoršila.

    OdpovědětVymazat
  43. To je stejně pitomý výrok, jako kdybych já řekl, že Vy jste typickou obětí katolické propagandy (což navíc soustavně prokazujete).

    Ale možná máte pravdu, že byli ti Arabové tmáři, protože ty Španěly nenaučili ani pořádně pěstovat olivy.

    OdpovědětVymazat
  44. To je stejně pitomý výrok, jako kdybych já řekl, že Vy jste typickou obětí katolické propagandy
    Starý pane, dobře víte, že je to jen názor. Takže se jen zamyslete, zda Vaše barvotiskové vidění Andalusie jako ztělesnění Dobra a Španělska jako ztělesnění Zla může odpovídat pravdě.

    což navíc soustavně prokazujete
    Řídím se zásadou padni komu padni, nikomu nestraním. První republika nakydala hnůj na Rakousko (čehož byl byl obětí nebožtík Max) a na katholictví (čehož jste obětí Vy). Je na čase tyto falešné mýthy odhodit; ničemu dobrému nesvědčí.

    OdpovědětVymazat
  45. O Dobru a Zlu jsem neřekl ani slovo (to jsou absolutní kategorie jako Pravda a Láska, které vyznáváte Vy).

    Jen o tom, kde byla Andalusie a kam se dostalo Španělsko.

    OdpovědětVymazat
  46. OK, nebudu to tak dramatisovat. Jde o to, že Andulusie byla na špici pouze v první polovině 10. století, kdy na tom byl Západ velice špatně. Jinak ne.

    OdpovědětVymazat
  47. Ad Starý pán: on Peters ví, že římští katholíci lžou, bohužel, dost často. O flanďákovi Dodovi píše: "Lže jako když tiskne (typický katholík)..."

    OdpovědětVymazat
  48. Můj tehdejší článek byla chyba. Neprávem jsem tehdejší katholické klice na wiki přisuzoval obecně katholický charakter.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>