středa 20. října 2010

Statečný Klaus

2 komentáře:

  1. Me prijde ponekud nedospele, ze vysoci predstavitele statu pres prezidenta a premiera az po ministra zahranici komentuji rozsudek z ethickeho hlediska, kdyz bude dochazet k dalsim odvolanim atd.

    To mi pripada jako ovlivnovani soudu at jednim ci druhym smerem. To neni zrovna stastne v rozvojove liberalni demokracii, kde nezavislost soudni moci je diskutabilni.

    Souhlasim s clankem vp. Peciny. V pravnim state by ti lide meli byt odsouzeni na zaklade platnych zakonu, nikoliv na zaklade ethickych pohnutek, osobnich nazoru predstavitelu vykonne moci, nebo politicke objednavky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ono je nešťastné už to, že média ten případ tolik měsíců soustavně rozmazávají. Ta anketa už je jenom třešinka na dortu. Doufám, že soudy vyšších instancí budou mít dostatek odvahy řešit případ podle vlastního rozumu a nepodlehnou mediálnímu nátlaku.

    Co se týče fungující demokracie, tu šanci jsme podle mě ztratili nejpozději v roce 1945, kdy samozvaný "prezident" Beneš po dohodě se Stalinem schválil tzv. Košický vládní program, Národní rada uchvátila moc v Praze za podpory sovětské rozvědky a soudruzi začali likvidovat naše elity. Možná ale už daleko dříve. Nevím už, kdo vymyslel to přirovnání k akváriu a rybí polévce, ale prý je to proměna, která funguje jenom jedním směrem.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>