středa 17. listopadu 2010

Pravda a láska znovu zasahuje

4 komentáře:

  1. To ja to vidim trochu jinak, vazeny pane Peters. Mate pravdu, ze z hlediska mechanickeho fungovani demokracie se nic tak duleziteho nestalo. Ale ona vyspela liberalni demokracie funguje nejen na zaklade mechaniky, ale na zaklade ducha. A ten te katerdorfske rozhodne chybi.

    V kontextu ruznych Rebicku, Grossu, kmotru, Opencardu a akcii na dorucitele, nezdanitelnych nahrad pouzivanych na nakup nemovitosti, vykonnych politiku komentujicich rozhodnuti vysi trestu pro zhare, toho ze Praze vladne dlouho porad ta sama parta, i kdyz loutky se obcas meni, v kontextu toho ta kvalita ducha liberalni demokracie v CR ma blize nejake rozvojove demokracii ve Stredni Africe nez treba Velke Britanii.

    Prece musi byt kazdemu jasne, ze nejde o koalici za ucelem „zastupovani zajmu obcanu“, ale hlavne o to udrzet ta koryta, smeliny a penezovody. Proto je dobre, kdyz se mocenske skupiny u vesla stridaji, vzajemne se hlidaji a jedna po druhe obcas ty Augiasovy chlevy vymete.

    A tady se to nestalo a kazdy vi proc. Takze mechanika neutrpela, ale duch dostal poradne na frak. Takze musi nastoupit obcanska spolecnost, vy tomu rikate Pravda a laska, protoze duch tkvi v te spolecnosti, ne v tech institucich a pravidlech jejich fungovani.

    OdpovědětVymazat
  2. "Proto je dobre, kdyz se mocenske skupiny u vesla stridaji, vzajemne se hlidaji a jedna po druhe obcas ty Augiasovy chlevy vymete."

    Jenže tady to tak není, Leone. Tady je změna mocenské skupiny to nejhorší, co se může stát. Ta předchozí už totiž měla nakradeno, ta nová si nakrást teprve musí. Takže bude následovat nové drancování, nikoli úklid chlévů.

    OdpovědětVymazat
  3. kvalita ducha liberalni demokracie v CR ma blize nejake rozvojove demokracii ve Stredni Africe nez treba Velke Britanii.
    Ano. S Pravdou a láskou nebo bez ní.

    Takze musi nastoupit obcanska spolecnost, vy tomu rikate Pravda a laska, protoze duch tkvi v te spolecnosti,
    Jediná možná cesta k realisaci nějakého "ducha demokracie" by musela začít likvidací celého politického spektra od leva do prava, tedy další revolucí. V české společnosti tkví ale tak leda duch závistivých xenofobních maloměšťáckých polofašistů, takže zanechte vší naděje. Češi mají holt vládu jakou si zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  4. Vp. SP: no ja si prave myslim, ze mocenska skupina okolo TOP 09 uz tak nejak nakradeno ma. Knize z restituci plus uz predtim mel, kmotr Kalousek z kmotrovskych kseftu, robber baron Bakala z privatizace a Tuma si vydelal jako guverner, jiste superbohac to asi neni.

    Takze tato skupina se mozna rozhodla udelat z CR slusny stat, v USA treba ten vyvoj probihal podobne, pred nejakymi 100-120 lety. Nakonec ti superbohati budou muset umravnit ty hordy zlodejicku prorostle statni spravou skrz naskrz odshora az dolu.

    Vp. Vodnik, no to ja si nemyslim, ze by mela byt revoluce, CR uz ten mechanicky institucionalni ramec pro demokraticky vyvoj ma a nejaka obcanska spolecnost uz taky existuje, tak to je otazka kvasu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>