neděle 21. listopadu 2010

Slušnost v politice

66 komentářů:

  1. Víte Petersi,
    ono to asi bude tím, že jsem Váš článek samozřejmě nečetl (ty čtu jen výjimečně, jako třeba teď), jen Kreutzfeldovu reakci na něj.

    Tudíž veškerý Váš současný rozbor, zejména ve vztahu k mé osobě, je o ničem.

    OdpovědětVymazat
  2. GP KONECNE SESTOUPIL A MATERSKOU SKOLKU OSLOVIL.
    Pokud politiku nebo podnikání hodnotím podle slušnosti, sklouzávám do morálního kitsche a vyprazdňuji ji na morální přehlídku krásy.

    A tak nam tu krasu predvadi v CR ti neuspesnejsi podnikatele presne podle vzorce Mistra Peterse:-(
    Kdyz k uspechu se derou
    na cloveka serou.
    Nebo take jak zkritizoval GP nechapani obsahu, co hojne na Internetu buji, uspesni uspesne na lidi neserou ale obsah vyprazdnuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Veškeré koncepty morálky mají principiální základ v teorii her. Základem je jednoznačně identifikovatelný jedinec, zdroje, cíle, prostředí a pravidla hry. Pokud je nastavíme tak, že se daná situace opakuje "donekonečna" a stabilně, většinou se nastaví způsoby chování win-win, nebo aspoň pracovní bod zaujme lokálně stabilní polohu.
    Nejvýnosnější strategií je pak samozřejmě podvodník mezi poctivci, což však může fungovat jen v případech, kdy podvodník má v rukou parametry hry (viz bio aditiva), nebo může měnit identitu anebo infikovat skupinu, kde jej dosud neznají.

    V případě toho supermarketu se majitel nebude zabývat ničím jiným než svými cíli a je otázka, jak dlouhodobými. Něco jiného je budování solidní firmy a něco docela jiného pak zakládání jednorázových sro-ček na konkrétní "projekty".
    Standardní supráč bude něco mezi, majitele bude zajímat zisk a návštěvnost za přijatelných nákladů na personál. Tlak na něj ohledně "skandálních" podmínek pro zaměstnance by měl vycházet od nich a od arbitra hry - tj. bezpečáci, hygiena ...
    Zákazníci budou reagovat jedině při opravdu křiklavých situacích a tam je zase vysoké riziko manipulace pomocí aktivistů.

    Nebo snad pan JzP nevlastní výrobky pocházející např. z Číny?

    OdpovědětVymazat
  4. "Nebo take jak zkritizoval GP nechapani obsahu"

    No on zrovna Peters je ten, kdo má právo kritizovat internetové diskuse:

    "A Starému pánovi vzkazuji, že realism v politice i v životě ≠ sociální darwinism"

    Dobře, ale co já s tím? Já nenapsal, že se to rovná. Dokonce jsem o realismu vůbec nemluvil.


    "A já jsem holista."

    Co má tohle sdělení za smysl. To je stejně prázdné jako když lživě tvrdíte, že jste nominalista. Nebo kdybych tu já najednou napsal, že jsem mistr světa v OB. To je jasné, že tu o sobě nebudete psát, že prstíte morčata.


    "O sociologii politiky jsem nemluvil, nýbrž o politologii, tedy o abstraktnější vědě."

    A co jako zase tohle? Napsal jsem já, že jste mluvil o sociologii politiky nebo politologii? Ne. Tak co zase odpovídáte na neexistující tvrzení?

    OdpovědětVymazat
  5. Ja bych se vratil k pramenu cele diskuze. Vp. Peters napsal, ze doufa, ze Pravda a laska prohraje, protoze takova je holt politika a ta koalice ODCSSD je ok.

    Ja jsem napsal, ze s nim nesouhlasimn, protoze vyspela liberalni demokracie ma vedle rozmeru mechanickeho i rozmer idealisticky, sveho "ducha", ktery zde dostal na frak, na cemz stale trvam.

    Ten zbytek to je jen takove stourani okolo o koze a o voze a vp. Peters trapne slovickari, vzdyt to jde napsat uplne jednoduse.

    OdpovědětVymazat
  6. GOGO popsal si to mozna dobre, jen mam pocit ze ti nejvyssi na tahle pravidla kakaji, ignoruji je proze jsou nad veci. Jsou to pravidla nastavena pro jen ty dole.
    Kalousek Vam naridi setrit a bude Vam pocitat kazdou korunu, ale jini giganti abych mluvili konkretne, treba GoldmanSachs si vsadi na propad Eura... a vydela na tom milliardy pres noc:-(
    Privatizace zisku a placeni ztrat danovym poplatnikem je nad temi krasne vytheoretizovanymi pravidly trznich her:-(
    Mohu pokracovat na simpletonske urovni. Nejmoudrejsi ekonomicke hlavy krici uz delsi dobu jak je Cinska mena podhodnocena a ti se jen smeji a dale hobluji svet hoblinku po hoblince.
    Pritom je to tak proste, kdyby by Cinsky peniz drazsi, hned by byl mene konkurence schopny. Kdo je zreguluje, kdo jim naridi? Takze Hovno! Takhle to pojede jeste nejaky cas dal, Cinani dale pro svet vyrabet, Emericani tisknout penize a ekonomove vypravet jak by to melo fungovat.
    Snadno experti vylepsi theorii her a do rovnice nerovnosti zakalkuluji dalsi a dalsi prvky ktere tam dosud nemeli, ale presto to nebude fungovat. Bud se to Klausovsky bude samoregulovat a pak na to rovnici napises pokud v ni budes mit FSECHNO a nebo budou jako dnes ruzni FEDove, drafci a mistri derivatu a po jejich boku Obamove co to budou zalepovat, kteri na Tebou popsana pravidla hry budou srat z vysoka protoze jedou podle svych pravidel:-(
    Asi jsou zapotrebi pravidla a k nim silna ruka ktera to pohlida. Zatim to vypada tak, ze jak by napsal neboztik Ron, ze nejsilnejsi pes...
    Pujde li to tak dal musi prijit doba kdy bude jasne ze kral je nahy...
    Zavrit hubu tem kteri jiz pred lety kriceli ze banky jsou duty , bude to kruty, to bylo a stale je snadne.
    Zavrit ty kteri to spachali se jak vidno nedari. To jen ve strucnosti muj simpletonsky pohled na theorii her trhu. Je zbytecne pripominat ze kdyz zlodeji maj volne ruce, resi to pak revoluce.

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna OP Prostějov je případ firmy, která byla jednak vykrádána a druhak využívala nesmyslné podpory státu. Abych byl přesnější, propouštěli a různě ztrpčovali život vyučeným šičkám a švadlenám a na jejich místa nabírali imigrantky z Koreje, Vietnamu, Laosu. Cílem bylo získat státní dotaci na pracovní místo pro cizince. Mimochodem, tahle praxe byla Petersem velmi chválena. Takže ono je to komplikovanější a není vše hezké co je na první pohled české a člověk často nevidí do všeho.
    Já myslím, že v podstatě nejsme ve při. Jen jsem nechtěl aby ten příspěvek vyzníval tak aktivisticky, což jste nakonec v následujícím článku sám korigoval.

    OdpovědětVymazat
  8. Gogo OP Prostejov pry uz neni?
    Byla to sveho casu (pred temi imigrantkami) vyborna firma ktera mela vyrobky na urovni,kvalitou i cenou. Ne jako levnej ksunt co se dnes do sveta z Asie vyvazi. A jestli v posledni dobe neumeli nic jineho nez se udrzovat pri zivote jen dotacemi, pak nadeje na preziti v konkurenci superlevnych hadru byla jiste mala. Bohuzel takto skoncila vetsina velkych firem v Ceskoslovensku. Nebyl zadny Obama ktery by zachranil. A FSICHNI reformatori tehdy jednohlasne rvali, SPRAVNE a pryc s podniky ktere nejsou konkurence schopne!
    Takze tam mate ted kulovy s prehazovackou:-( pardon kramy nabity zbozim, od hadru do kterejch by nenavlekli ani vopici v cirkuse az po vybrane zbozi vybranych znacek ve vybranych prodejnach. Na tele ZARA, za 20tisic ale site v Cine, na nohou Manolo Blahnik smontovano tamtez a taktez za podobnou lidovou cenu (ten prodava boty take az za $14k), tak ono vlastne neni si na co stezovat, ze ano.
    Na rozdil od starych casu, dnes je v CR k dostani FSECHNO! A tak to ma byt. Vy nemit toho Vaseho Kalouska, tak tam neni na co si stezovat.
    Samozrejme ze to je dnes o necem jinem, nase generace byla zhejckana laternou magicou a fsema dvema TV programama a idealem bylo cvrknout si madara vo Trafous, dnes kdo nestudoval na Harvardu nebo aspon na MITu, ten je OUT, :-( A jak ze bude?
    Ne lepe uz bylo,ted uz jen kalouskofsky setrne:-)
    Tedy pokud nepracujete pro spravnou firmu nebo bankovni dum. Snad jsem tak prilis zase nezakormidloval stranou, nadpis znel:
    Slušnost v politice.
    K te patri i slusne oblekani a o to se i OP Prostejov sveho casu take snazil :-)

    OdpovědětVymazat
  9. "cvrknout si madara vo Trafous"

    Co to je?

    OdpovědětVymazat
  10. OP umělo dělat kvalitně, ale modely (kromě klasických střihů pánských obleků) byly dost out.
    Postupem času se v okolí zakládaly menší provozovny, kde pracovaly vyučené síly a OP jelo na dotace na nekvalifikované asiatky. V závěru už myslím vůbec nešlo o textil.
    Takových podniků je ale spousta.

    OdpovědětVymazat
  11. "cvrknout si madara vo Trafous" - projit se po Vaclavaku v novych botach Made in Hungary na podrazce z tluste surove gumy - vodhaduju dle slangu z doby tesne po WWII, kdy si Astr jeste obcas cvrknul. Ted uz mu zbyvaji jenom oci pro plac a klabosnice pro stezovani.

    OdpovědětVymazat
  12. "cvrknout si madara vo Trafous" = projit se po Vaclavaku v botach s podrazkou z tluste surove gumy (tzv. madary, protoze prvni byly Made in Hungary)
    Musite cist historickou literaturu vp SP, Astrovi tahne na druhou stovku, on si ted uz moc necvrka, zbyly mu jen oci pro plac a klabosnice pro stiznosti.

    OdpovědětVymazat
  13. Re Gogo:
    "OP umělo dělat kvalitně, ale modely (kromě klasických střihů pánských obleků) byly dost out."
    No, emouši by se tam asi neoblíkli :o)

    Re anonymní:
    Co jsou maďarky, to jsem věděl. Nebyl mi jasný ten Trafous. Spíš mi to evokovalo Trafalgar Square než Václavák.

    OdpovědětVymazat
  14. Odkdy emouši nosí klasicky střižené obleky?

    OdpovědětVymazat
  15. No právě že ne. Tím jsem jako potvrzoval Vaše sdělení, že designově byli out.

    OdpovědětVymazat
  16. Ti byli velkou částí produkce out i pro běžnou populaci, nejen pro černé bludičky.

    OdpovědětVymazat
  17. Zajimave, me tweedove sako z OP Prostejov bylo velmi positivne hodnoceno i mymi londynskymi prateli... skoda ze jsem si je nenakoupil do zasoby :(

    jezovec

    OdpovědětVymazat
  18. Mimochodem, tahle praxe byla Petersem velmi chválena.
    Podávám důrazné dementi. Gogovo tvrzení není nic jiného než jeho výmysl.

    OdpovědětVymazat
  19. Asi to nebyli emouši, jezovče :o)

    Neberte všechno doslova jak Peters.

    OdpovědětVymazat
  20. Ale ne, po slovech "londynsti pratele" melo byt :) - i kdyz prihoda je to skutecna! Emousi to opravdu nejsou, to tedy ne...

    jezovec

    PS: a srovnavani s Petersem si prosim pekne vyhrazuji :p

    OdpovědětVymazat
  21. Však pánské klasické obleky jsem vyzdvihoval. Tedy s jezovcem nejsem ve při. Sám mám od nich dva kousky.

    Peters se patrně již nepamatuje na své odborářské období. Našel by to na Sprše, ale není to pro naši debatu důležité. Byla to jen jedna z mých vzpomínek na neuvěřitelné debaty, které si budu příště nechávat pro sebe.

    OdpovědětVymazat
  22. Pamatuji si to velice dobře, ale nemohu si pamatovat na něco, co si někdo účelově vyfabrikoval, aby mne úmyslně mohl vykreslit v černém světle. Dostal jsem se do celé situace jako Pilát do Kréda.

    OdpovědětVymazat
  23. "Pamatuji si to velice dobře, ale nemohu si pamatovat na něco, co si někdo účelově vyfabrikoval, aby mne úmyslně mohl vykreslit v černém světle. Dostal jsem se do celé situace jako Pilát do Kréda."

    Jasně, to sedí od někoho, kdo je schopen donekonečna polemizovat s oponentními tvrzeními, která si sám vymyslel. Nejstarší příklad budiž "Normální = funkční (a nic jiného)", nejnovější "nejlepší kytarista = nejrychlejší kytarista" a "energie = rychlost".

    OdpovědětVymazat
  24. Lžete. Cituji Vaše doslovné výroky: „Čučet na Česko hledá Superstar tedy nutně nemusí být normální.“ „Jestliže to dělají všichni, je to majoritní, jak vyplývá už z jazykového rozboru. Který také říká, že normální není odvozeno od slova většina, ale norma. A normy jsou různé. Třeba systém ČSN nebo SI nemá s většinovostí co dělat. Leda tak, že po zavedení těchto norem jsou tyto většinově používány. Ale tam je ta kauzalita obrácená.“ „Tak třeba většina populace je obézní. Podle Tebe je to tedy normální. Když uvedeš, že jako normu jsi stanovil nadprůměrné množství nebo množství v intervalu 2s v Gaussově křivce, tak máš pravdu. Ale pokud to takto nespecifikuješ, tak to jednoznačně normální není, protože se jedná o stav PATOLOGICKÝ, tedy NENORMÁLNÍ, protože Tě omezuje, snižuje kvalitu Tvého života a pravděpodobně Ti ho i zkrátí.“ „Samozřejmě, že patologické je nenormální.“ „Být starý svým způsobem opravdu není normální.“ „A proto nejsou děti nenormální, protože u nich je neschopnost plodit děti fyziologická, normální.“

    Ergo jste celou dobu omezoval normalitu na funkčnost, ale nyní nám lžete, že nikoliv. Má smysl takováto „diskusse“?

    To samé platí pro rychlé kytharisty. Vodník i Vy nám tvrdíte, že čím rychlejší kytharista, tím lepší. Kapitán to zcela správně označil za údernictví a Vy, místo argumentace, jste se úchýlil k ad hominem útokům. Nedivím se, že na takovouto „diskussi“ nemá nervy.

    Je velkou otázkou, co si pod prázdným pojmem energie v hudbě představujete. Kromě zběsilé rychlosti to ještě může být hlasitost. Pak by nejlepší skupinou na světě byla Motörhead, protože je nejhlasitější.

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to bychom meli. Nejvetsi khytarista je Novoselic a nejlepsi particka Motorhead. Nedvedi a Paco de Lucia at si hrajou ozrali u taboraku.

    We are Motorhead, and we're gonna kick your ass!

    OdpovědětVymazat
  26. Lžete Vy, Petersi. A opět. I tento kousek "A normy jsou různé" z toho, co jste účelově vytrhal z kontextu, svědčí o tom, že jsem NIKDY NEOMEZOVAL normalitu na funkčnost. Nemohu za to, že buď jste to nikdy nepochopil, nebo jste hnusný lhář.

    "To samé platí pro rychlé kytharisty. Vodník i Vy nám tvrdíte, že čím rychlejší kytharista, tím lepší."
    Tohle nikdo neřekl, Vy lháři. Najděte, kde to kdo řekl, Vy podlá svině.
    Ani to nedává smysl. Kdyby si Vodník opravdu tohle myslel, tak neposlouchá jazz, ale speed metal.

    "Je velkou otázkou, co si pod prázdným pojmem energie v hudbě představujete. Kromě zběsilé rychlosti to ještě může být hlasitost. Pak by nejlepší skupinou na světě byla Motörhead, protože je nejhlasitější."
    Asi jste nikdy neslyšel o dynamice, že? Nebo o výrazu. Nemohu za to, že jste nevzdělaný ignorant.

    OdpovědětVymazat
  27. Starý pane, byl jste přistižen při lži. Vaše dětinské chování à la Ali G: „Já ne, to ty, to ty,“ Vám žádným způsobem nepomůže. Napsal jste větu: „Být starý svým způsobem opravdu není normální“? Ano, nebo ne? Hic Rhodus, hic salta.

    Výmluva: „co jste účelově vytrhal z kontextu,“ nikoho neohromí. Používají ji všichni, kteří se stydí za své výroky, jako Vy, když jste výslovně označil staré lidy za „svým způsobem nenormální“. Navíc jste nenamáhal ani naznačit, natož sdělit, jaký kontext tam údajně chybí. Dále Vám vůbec nic nebrání ten údajný kontext doplnit.

    jsem NIKDY NEOMEZOVAL normalitu na funkčnost.
    Ne? A proč jsou tedy staří lidé za „svým způsobem nenormální“? Vidíte si aspoň na špičku nosu? Nebo budete zapírat až do skonání věků?

    Tohle nikdo neřekl, Vy lháři.
    S Vámi debata postrádá jakéhokoliv smyslu. To dobře odhadl již Kapitán, a proto z ní moudře vycouval. Vy zapíráte dokonce i své vlastní výroky, natož pak situace, kdy jste se vyjádřil jen nepřímo. Pokud jste propagoval úderníky(™ Kapitán), tak se z toho nijak nemůžete vykroutit.

    Kdyby si Vodník opravdu tohle myslel, tak neposlouchá jazz, ale speed metal.
    A to Vám nedošlo, že má holt jiná kritéria než „energii“ – Vámi zpochybňovanou krásu. Jenže Vy jste snob a když někdo poslouchá něco, co nějací samozvanci neprohlásili za „kvalitní“, tak ho označujete pleonasmem „nevzdělaný ignorant“ – nejlepší důkaz Vašeho vlastního vzdělání. Připomínáte mi císaře z Andersenovy pohádky Císařovy nové šaty.

    Asi jste nikdy neslyšel o dynamice, že?
    Slyšel. Ale to není otázka interpreta, ale skladatele.

    Nebo o výrazu.
    To si děláte srandu? Kdybyste to totiž myslel vážně, tak byste nikdy nemohl propagovat úderníky rychlosti na úkor skutečných umělců.

    OdpovědětVymazat
  28. "jsem NIKDY NEOMEZOVAL normalitu na funkčnost.
    Ne? A proč jsou tedy staří lidé za „svým způsobem nenormální“? Vidíte si aspoň na špičku nosu? Nebo budete zapírat až do skonání věků?"
    Ježiši, co blbnete? Protože jeden z významů slova "normální" je "funkční", další "zdravý", další "majoritní". Mimochodem, staří lidé (nad určitý věk) jsou nenormální i ve statistickém výnamu toho slova. Vůbec nechápu, co jste tímhle chtěl dokázat.

    "To dobře odhadl již Kapitán, a proto z ní moudře vycouval."
    Kapitán je nebvzdělaný blbec a nakecal tam spoustu nesmysl, těžko tedy mohl udělat něco moudře.

    "Vy zapíráte dokonce i své vlastní výroky, natož pak situace, kdy jste se vyjádřil jen nepřímo. Pokud jste propagoval úderníky(™ Kapitán), tak se z toho nijak nemůžete vykroutit.
    Aha, tak kdy jsem řekl že dobří kytaristé jsou ti rychlí kytaristé? Nkde to nemohu najít, ty prolhaná píčo.
    A kde jsem propagoval ty úderníky? Opravdu mi není jasné, jak jsem mohl propagovat úderníky, když mí oblíbení hudebníci jsou Joshua Redman a Avishai Cohen?

    "Kdyby si Vodník opravdu tohle myslel, tak neposlouchá jazz, ale speed metal.
    A to Vám nedošlo, že má holt jiná kritéria než „energii“ – Vámi zpochybňovanou krásu."

    Co blbnete, Vy nejdřív napíšete, že Vodník tvrdí, že nejrychlejší rovná se nejlepší. A když Vám to výše zmíněným výrokem o speed-metalu nabourám, tak najednou popřete sám sebe a napíšete tu, že mu nejde o rychlost ale o krásu.... Vám opravdu na tom nepřijde nic divného, co tu předvádíte?

    "Asi jste nikdy neslyšel o dynamice, že?
    Slyšel. Ale to není otázka interpreta, ale skladatele."
    Ajajaj, to jste na sebe zase něco prozradil...radši už na téma hudby nediskutujte.

    "Nebo o výrazu.
    To si děláte srandu? Kdybyste to totiž myslel vážně, tak byste nikdy nemohl propagovat úderníky rychlosti na úkor skutečných umělců."
    Prosím Vás, kde jako. Najděte mi, kde propaguji nějaké úderníky rychlosti. Mimochodem, "skuteční umělci" - jéje, není tu někdo snob?:o)

    OdpovědětVymazat
  29. Mimochodem, staří lidé (nad určitý věk) jsou nenormální i ve statistickém výnamu toho slova.
    WTF? Celá populace je nenormální? To snad ne. Vy máte své pojetí funkčnosti opravdu zažrané pod kůži, i kdybyste se křižoval pod pravým opakem.

    Aha, tak kdy jsem řekl že dobří kytaristé jsou ti rychlí kytaristé? Nkde to nemohu najít, ty prolhaná píčo.
    OK, omlouvám se. Jen jste na jasné otázky odpovídal úmyslně vyhýbavě, jak máte ve zvyku.

    Vám opravdu na tom nepřijde nic divného, co tu předvádíte?
    Ne. Já např. uznávám, že jazz je lepší hudba než střední proud, Platonov lepší spisovatel než Fleming. To však neznamená, že musím za všech okolností konsumovat lepší hudbu nebo lepší literaturu. Maniš: „Brak je masově vytvářený kulturní produkt, regulovaný společenskou poptávkou a charakterizovaný jednoznačnou a cílevědomou funkčností. S uměním ho spojují pouze podobné vyjadřovací prostředky, na nichž však není podstatněji závislý – nejde tedy o "pokleslou formu", ale o zcela samostatnou oblast kultury, na kterou je třeba užívat specifická kriteria hodnocení.“

    Mimochodem, "skuteční umělci" - jéje, není tu někdo snob?:o)
    Ne. Údernictví je o technice (= řemeslu), umění o výrazku (= o kráse).

    OdpovědětVymazat
  30. No, já tu otázku myslel jinak, třeba jsem doufal, že se rozpomenete, jak když jsem Vás tu provokoval Pink, zaštťoval jste se názory kritiků (a mně tu teď vyčítal, že jsem snob, protože poslouchám jen to, co nějaký samozvanec označí za skutečného umělce), ale to je jedno. Pro Vaši informaci, já nemám nic proti kráse, já jen nemohu nezesměšňovat používání toho pojmu Vámi. Zrovna Vy, který píšete o prázdnosti nebo vágnosti (nevím přesně, jaký termín jste použil) pojmu "energie" se nestydíte používat ještě prchavější pojem "krása". To je totiž pro každého zase něco úplně jiného. A třeba podle mě zrovna Vám ten výraz v umění hodně uniká.

    OdpovědětVymazat
  31. Ach jo, podělalo se odesílání a zůstal jen konec. Předchozí je tedy odpověď na poslední Petersův odstavec.

    Pokusím se znovu napsat odpovědi na to předtím:
    1. odstavec:
    Jéžiš, co do toho zase pletete funkčnost? Tím statistickým pojetím jsem myslel, že když vypočítáte průměrný věk a směrodatnou odchylku, tak mimo ni budete mít nenormální hodnoty. No a do nic spadnou i staří lidé nad určitý věk.

    2. odstavec:
    Houby vyhýbavě, vždyť já se tam ke kvalitě těch kytaristů vůbec nevyjadřoval. Jediný můj komentář, od něhož jste začal tvrdit, že já si myslím to o té rychlosti, se týkal toho, že jsem zpochybnil ten Váš výrok o Hendrixovi. To přece nemělo s rychlostí nic společného.

    3. odstavec, konkrétně "jazz je lepší hudba než střední proud":
    To je velmi ošemetné, co jste napsal. Jednak srovnáváte úplně jiné kategorie. Střední proud není jiný hudební směr. I jazz má svůj střední proud. No a za druhé, i kdybyste poměřoval dvě odpovídající kategorie, třeba jazz a rock, tak to prostě nelze. Jsou to prostě jiné druhy hudby s jinými základy, jinými prvky, jiným smyslem a jiným účelem. I srovnávání uvnitř jedné kategorie je ošemetné (protože jak napsal LK, jde hlavně o pocity), ale tohle už vůbec nejde.

    OdpovědětVymazat
  32. Vy jste psal, že Pink technicky nestojí za nic, tj. že je něco jako Lunetic. To je objektivní kategorie, a proto jsem citoval kritiky.

    Zrovna Vy, který píšete o prázdnosti nebo vágnosti (nevím přesně, jaký termín jste použil) pojmu "energie" se nestydíte používat ještě prchavější pojem "krása".
    Ano, nestydím. Zatímco energie je exaktní kategorie, krása je hodnotící.

    OdpovědětVymazat
  33. Tím statistickým pojetím jsem myslel, že když vypočítáte průměrný věk a směrodatnou odchylku, tak mimo ni budete mít nenormální hodnoty.
    Zase to šílené pojetí normality. Takže normální je jen mít průměrný věk?

    ad 3. Jistě, v každém genre se vyskytují špičky, které jdou za. Např. v sci-fi Bradbury. Když ale srovnáme obecně vážnou hudbu a dechovku, zjistíme, že ve vážné hudbě jsou v průměru mnohem lepší hudebníci. Bregović je výjimka a ne pravidlo.

    OdpovědětVymazat
  34. Psal jsem "technicky"? Sice to nevylučuju, protože si to zase tak moc nepamatuju, ale trochu o tom pochybuju. Každopádně, s Pink (a leckdy jindy) šlo jen o popichování - něco jako s Vodníkem a pravoslavím. Nijak zvlášť mě její problematika nezajímá.

    OdpovědětVymazat
  35. "Zase to šílené pojetí normality. Takže normální je jen mít průměrný věk?"

    Ach jo. Podle mého bezbřehého vnímání pojmu "normalita" (jak jste to kdysi nazval Vy, než jste začal tvrdit, že podle mě normální rovná se pouze funkční) lze ten normální věk nebo normálního člověka definovat různě, z různých hledisek.
    Vy uznáváte jen to statistické. A o tom měl být ten příklad. A ani v tom příkladě jsem jako normální neuvedl průměrný věk. Ale tu statisticky definovanou majoritní věkovou skupinu. Simplifikováno, jestliže v jedné místnosti bude dvacet Petersů a jeden Aleš Zeman, tak ten Aleš Zeman nebude normální (pokud jde o tu místnost). To je naprosto v souladu i s Vaším pojetím, tak opravdu nevím, co se Vám zase nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  36. Nechápu tenhle blbý flame war, ale jedna věc je jistá: nikdy jsem nenapsal, že nejlepší kytarista = nejrychlejší, protože si to nemyslím; jako příklad jsem uváděl superrychlého, ale hudebně průměrného Al DiMeolu. Pojem "energie" v hudbě není vůbec exaktní a s rychlostí nemá nic společného. Můžete zahrát nějaký punk nebo speed metal úplně bez šťávy a naopak tohle energií úplně praská (a přitom je to téměř mainstreamový shit).

    OdpovědětVymazat
  37. Vodník: Takže abych si tuhle blbou diskusi pro sebe shrnul. Energie nedělá hudbu krásnou, jelikož se mi zoufale nelíbí ani 4 non blondes ani ti tvoji o překot hrající cikánští hoši : )

    OdpovědětVymazat
  38. Starý pán: Řeknu vám něco, co asi sám víte a/nebo vás to ještě víc popudí: You have to chill. You are too tense... (FYI, anglicky to píšu pouze proto, že v češtině to IMHO tak dobře nevyzní...)

    Je to dobře míněná rada.

    OdpovědětVymazat
  39. Vy byste nebyl tense, kdyby Vám někdo pořád podsouval něco, co jste nikdy neřekl?

    OdpovědětVymazat
  40. To by jeden neveril co umi udelat zmena pocasi na severni polokouli s kvalitou komentaru na Internetu :-)

    Uz zbyva jen aby sem byla vrzena co nejpresnejsi definice krasne hudby, nejlepe na nejakem lapidarnem prikladu, treba v porovnani s krasou polarni zare. Vyrazne krasny vyskyt byl na polarni obloze v den kdy se na pultech v USA objevily memoary JWBushe.
    Komentovala to i Sarah Palin! Bohuzel Britske Listy potvrdily ze jsou neseriozni internetova tiskovina(GP jasejte) a opet o teto genialni dame, velke to nadeji republikanske Emeriky, informuji jiste zkreslene a nepravdive:-(
    Hlavne ji opet pomlouvaji. O krasach polarni zare na Aljasce ani slovo, zato, ze si plete Severni a Jizni Koreu nafoukli az do rozmeru globaniho oteplovani. Fuj taixl :-(
    BL

    OdpovědětVymazat
  41. Možná ano, možná ne. Fakt je ten, že oni jsou klidní, kdežto vy se čílíte... ; )

    OdpovědětVymazat
  42. Jak psal Starý pán a jak je každému jasné, krása je velmi subjektivní pojem. Já z 4 Non Blondes taky nejsem v extasi, ale musím říct, že mě vyloženě neserou.

    Energie tu krásu spoluvytváří, ale záleží na osobním vkusu a temperamentu posluchače, zda mu tou nebo onou energií futrovaná krása sedne. Já třeba nesmírně obdivuju kletzmer, mj. právě pro tu energii, ale je to energie, která mne děsně nervuje a kletzmer nemůžu poslouchat dýl než pár vteřin. Zlé jazyky, kommisařky a udavači budou mít jistě po ruce vysvětlení, ale na to se taky můžu vysrat. "Energeticky" mi mnohem víc vyhovuje Pat Metheny než Django Reinhardt, ale přesto považuju Djanga za nedostižný vrchol. Pro jeho hudebnost. (Na tu energii přišla řeč v souvislosti s cnemovou poznámkou, že by pánové z Basily Boys měli zpomalit; to je jako bys chtěl hrát Mozartův "Turecký pochod" jako ploužák).

    OdpovědětVymazat
  43. Vodníku, pokud:

    „And I pray, oh my god do I pray
    I pray every single day
    For a revolution“

    považujete za mainstream, pak tedy opravdu netuším, co považujete za alternativu.

    OdpovědětVymazat
  44. Tak třeba není. Já se v tom evidentně nevyznám, protože onehdá jsem zase považoval za avantgardu Lily Allen, což prý je mainstream...

    OdpovědětVymazat
  45. Vodniku presne,
    krása je velmi subjektivní pojem. Plati to i na jizni polokouli. Takze v souctu na cele zemeguli.
    Nektera kriteria krasy jsou ale zcela bez pochyb.
    Nejlepe kdyz uvedu na prikladu ze zivota.
    Docela nedavno jsem ze zucastnil jakesi party kde se vyskytovali nejen oslavujici seniori, ale i jejich potomstvo. Po marne snaze utisit plac krasneho bejbinka, jsem byl okomentovan vyrokem:
    "Jezismarjaaa..Ty se svoji stareckou krasou zacinas strasit uz i maly deti"
    Myslim ze je to jeden z dobrych prikladu jak je FSECHNO relativni :-)
    Presto je li moznost vyberu, nekdy je lepe dat na dojem bejbina nez admina.
    howk

    OdpovědětVymazat
  46. sorry JzP
    muj comment
    "nekdy lepe dat na dojem bejbina nez na reci admina"
    nebylo mysleno na Vas ani na zadneho jineho admina, ale obecne ze je lepe dat nekdy na city nez na rozum:-)

    OdpovědětVymazat
  47. "Možná ano, možná ne. Fakt je ten, že oni jsou klidní, kdežto vy se čílíte... ; ) "
    No tak cnemo byl tak klidný, že udělal hned několik věcí.

    A Peters si v tom svém klidu opět musel pomoci lhaním ...

    OdpovědětVymazat
  48. "onehdá jsem zase považoval za avantgardu Lily Allen, což prý je mainstream"

    Pozor Vodníku, pokud máte na mysli tu diskusi se mnou, tak tam nešlo o mainstream, ale o pop.

    OdpovědětVymazat
  49. to JzP:
    Slušnost v politice
    JzP řekl(a)...
    No já nevím, pro mě je určitá elementární slušnost kritériem v politice i v byznysu, nikoli však kritériem jediným a často ani ne hlavním.

    51 komentaru pod tim.
    A stale se opakuje stejne nedoruzumneni, ze totiz a v tom je ta potiz, jedni pomeruji jen prisne rozumem a jini kteri to vice nez pres rozum berou pres city a viru.
    Kdyz se takove 2 pohledy setkaji tezko muze dojit k souzneni a tohle rozdilne pomerovani nikdo nezmeni.
    Problem vidim v tom ze to co nazyvate v uvodu clanku spravne jako určitou elementární slušnost ma kazdy nastavenu ponekud jinak a podle chovani nekterych politiku a byznysmenu nekteri z nich nemaji snad nastavenu vubec:-(
    Jak cteme i zde, kazdy to pomeruje trochu jinak.
    Pritom by stacilo malo. Jednoznacne nastavenou hranici pro pomerovani toho co je obecne tedy nejen podle soucasneho zakona ale jiz z podstaty lidstvi povazovano za to co je to ona elementární slušnost, coz by melo byt onim zasadnim kritériem v politice i v byznysu, slusnost ktera je ale v soucasnosti jak politiky tak businessmeny nerespektovana a ignorovana.
    Pak srovnavat rozdilne pohledy z nichz jeden je pomerovan pres rozum a druhy pres city tezko muze skoncit nejakym porozumnenim, ale zase v nejlepsim jen slovickarenim:-(
    Je to skoda, protoze vysledne jen ztrata casu, prinos zadny:-(

    OdpovědětVymazat
  50. Ad Starý pán: to je možný, už si to nepamatuju. Já si sice myslím, že když 4 Non Blondes v letech 1992-3 ovládaly hitparády, tak to spíš mainstream bude než nebude, ale když Peters myslí...

    OdpovědětVymazat
  51. Pane Vodníku,
    já teď měl na mysli jen a pouze tu Lilly Allen, o té jsme se spolu kdysi bavili.

    O 4 non Blondes jsme se nikdy nebavili a ani nemohli, já jim rozumím asi jako tomu, co si myslí Peters.

    OdpovědětVymazat
  52. Pane Astře, víra se s rozumem podle mě netluče, to hlásal už ve 13. století svatý Tomáš Akvinský a po něm mnozí jiní. Pouze v případě, že je "rozum" postaven nad všechno ostatní a bez ohledu na širší kontext, se zdá, že stojí tak nějak proti sobě a že musíme vždycky volit jedno na úkor druhého.

    OdpovědětVymazat
  53. Mazani prispevku Daniely je rozum postaveny na hlavu.

    OdpovědětVymazat
  54. Mazete Danielu, to je v rozporu z elementarni slusnosti.

    OdpovědětVymazat
  55. Slusnost v politice je chvalitebna,
    na druhou stranu mazat prispevky Daniely je neslusnost velika.

    OdpovědětVymazat
  56. Elementarni slusnost je draha komodita. Zde neni k dostani, neb se prispevky Daniely mazou.

    OdpovědětVymazat
  57. Nevim, slusnost celkove by mela existovat i v diskuzi a ne zbabele mazat slusnou diskuterku Danielu.

    OdpovědětVymazat
  58. Pojem slusnost ma kazdy nastaveny jinak. Rozhodne by se to nemelo vyjadrovat tim, ze se ustavicne mazou diskuzni prispevky Daniely.

    OdpovědětVymazat
  59. Nestaci jen kazat o slusnosti, ale predne se musi praktikovat.
    Mazat slusne prispevky Daniely je neslusne....

    OdpovědětVymazat
  60. Za slusnosti se casto schovava zbabelost.
    Tim nutne neminim mazani diskuterky Daniely...

    OdpovědětVymazat
  61. Stale jsme u toho kriteria slusnosti.
    Mazani prispevku od Daniely je nejen neslusne, ale i kontraproduktivni..

    OdpovědětVymazat
  62. Slusnost v politice je jedna vec.
    Slusnost v lidskem jednani vec druha.
    Mazani prispevku Daniely je vec druha, na zdejsim webu tato slusnost silne pokulhava.

    OdpovědětVymazat
  63. Slusnost zacina doma. Zde minen verejny web. Je velmi neslusne mazat slusne prispevky Daniely.

    OdpovědětVymazat
  64. Slusnost a neslusnost.
    Priklady slusnosti: Prispevky Daniely.
    Priklad neslusnosti:
    Mazani slusnych prispevku Daniely.

    OdpovědětVymazat
  65. Me se zase 4 non blondes libi.
    Ale asi zalezi co kdo posloucha. Ja neposloucham dnesni "mainstream", ktery zni jak umela hudba.
    Radeji neco jineho.

    OdpovědětVymazat
  66. víra se s rozumem podle mě netluče, to hlásal už ve 13. století svatý Tomáš Akvinský a po něm mnozí jiní.

    Nevim jak ve 13 stoleti, asi to dnes vnimam jinak, vidim prilis nedorozumneni a neporozumneni predevsim proto ze jeden to pomeruje rozumem a druhy virou, jiste mea culpa:-(

    I kdyz se obavam ze problem bude narustat. Ti co to berou jen pres rozum stale hlasiteji argumentuji, ze verit a uverit se da snadno kdejake blbosti, ale rozum coby mistr sveta nade vse, ten si to vzdy spravne prebere. A bude lepe a radostneji pro nepratele jen viry prave, a ve prospech rozumu, nebot informaci a znalosti pribyva s rozvojem ved a techniky.
    Ze se i duse bude mozna jednou pomerovat metrem, toho se neobavam, to mi nehrozi, toho se nedoziji:-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>