sobota 27. listopadu 2010

Wikileaks

47 komentářů:

  1. JzP: Zapomněl jste dodat, že to je pouze váš osobní nazor...

    Já osobně bych kupř. byl velmi rád, kdyby Assange před invazí do Iráku zveřejnil materiály, které by (možná) vedly k diskreditaci cílů Bushovy vlády a k přehodnocení nutnosti invaze a okupace...

    OdpovědětVymazat
  2. JzP: Ještě - vy žádnou 'zahraniční politiku' nemáte. Ne v tom smyslu, že byste jí utvářeli situaci ve světě a nebo, že by zpětně ovlivňovala domácí situaci, tak, jak je tomu u nás. To se vám to pak mluví...

    OdpovědětVymazat
  3. JzP: No já vím, že to asi byl váš osobní názor, ale ještě jsem vás neslyšel se podobně (bezohledný kuřák v muničním skladě) vyjadřovat o těch lidech, kteří jsou zodpovědní třeba zrovna za ten Irák. Tak mi připadalo, že si třeba jejich 'práce' vážíte o něco více... Což já ne.

    Na druhé straně, třeba je Assange pěšák nastrčený v rámci nějaké složité zpravodajské hry. Uvidíme, jak se bude vyvíjet jeho objektivita a zda se v ní postupem času neobjeví nějaký rozpoznatelný trend.

    OdpovědětVymazat
  4. Myslim, ze sny o diskreditaci Busovy administrace se nenaplni, nanejvyse se dozvime trapne perlicky zakulisi, o kterych uz davno vime, ze se okolo Bileho domu deji.
    Za irackou valku jsou striktne vzato zodpovedni vsichni Americane, tedy i pan Juchelka.:-) To proto, ze v roce 2002 odhlasovali zvoleni zastupci lidu v americkem kongresu resoluci 114, ktera opravnovala vojenske napadeni Iraku. Uz tenkrat mohlo Saddamovi dojit, ze to USA mysli smrtelne vazne.

    Transparence podnikani vlady je uzitecna v dobach miru, ale ve valecne situaci muze byt smrtelna. Ani nechci pomyyslet na to, kolik americkych vojaku a take Iracanu , co pracovali pro Americany v civilni oblasti zaplatilo odhalenim od Wikileaks zivotem.
    Drive se zverejnovani valecnych informaci a strategii nazyvalo pravym jmenem: Nepratelska spionaz. A zradci byli trestani smrti...

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, pane Juchelko, do Nezvedavce prispivam casto. Myslela jsem, ze jste mne poznal, podle Vaseho laskaveho osloveni "kravo".:-)
    Vetsinou pisi pod svym jmenem, jen nekdy se vydavam za muze a musim rici, ze mi projde vice pod muzskym nickem. Ale to zase neni tak zabavne...

    OdpovědětVymazat
  6. Alexi Tvuj cich byl spravny. Ja jsem od pocatku pokud jsem reagoval vzdy psal pisatel/ka.
    Lide kteri cetli jak Zvedavce tak Nezvedavce jiz drive upozornili na podobnost stylu i myslenek. Proto za novinku nepovazuji odskoceni si z blogu sprosteho v mire vetsi nez male si trochu zahasbarovat jinam, ale priznani se k "zabavnosti" jako by sprostarny nestacily a nebylo jich dosti:-(
    Jako protimluv k tomu co pise Zvedavec povazuji za OK aby si kazdy kdo nesouhlasi mohl rici svoje,
    ale ne jak antiblog vzdy v podobe velke kupy hnoje:-(

    OdpovědětVymazat
  7. >Za irackou valku jsou striktne vzato zodpovedni vsichni Americane, tedy i pan Juchelka.:-)

    Myslím, že obyčejní Američané jsou Irák zodpovědní jen o málo víc, než skvrny na slunci. Tohle se přece rozhoduje úplně jinde.

    >Transparence podnikani vlady je uzitecna v dobach miru, ale ve valecne situaci muze byt smrtelna.

    Kde vidíte jakou válku? V Iráku ji slavnostně ukončil Bush již před pár lety a Afganistánu jsou přece jen mise "Mezinárodních bezpečnostních podpůrných sil". O jaké válce mluvíte?:)

    OdpovědětVymazat
  8. Cnemo: Částečně se to rozhoduje v Kongresu - tam asi bude to spojení ("všichni Američané"), jelikož se jedná o zvolené zástupce... Samozřejmě je to blábol, protože pak jsou třeba "všichni Američané" zodpovědní za Obamovu zdravotní reformu, což by se jistě 'některým' nelíbilo... : )

    BTW, zrovna nedávno jsem dělal pořádek mezi papíry a narazil jsem na korespondenci se svým zástupcem, Kongresmanem Matthesonem, z období kdy se rozhodovalo o válce v Iráku. Mé svědomí je zcela čisté...

    OdpovědětVymazat
  9. Pane Cnemo, delate ze sebe hloupeho, nebo je to pokus o slovickareni? To na mne neplati. V zahranicnich rozhodnutich versus "svet" je kazdy American vinnen, vy preci vite neco o kolektivni vine, Amici toto a Amici tohle, sam jste mistr pausalizace.
    A ano, USA jsou ve valce s terorem, doma i v zahranici, coz je velika zatez, kterou Evropan nepochopi. Jestli se to do Ceska jeste nedoneslo, alespon si kliknete na Wikipedii-War in Afghanistan.
    Neni mozne, aby v americkem kongresu hlasovali senatori a representanti proti vetsinove vuli volicu. Zde je obcane mohou odvolat z funkce. Proto se hromadne rozhodlo k utoku na Irak i Afganistan. Jestli byl nazor lidi nejak zmanipulovan, to je jina otazka, ktera patri do rad opozicnich stran a oblasti nespokojenych kritiku..

    OdpovědětVymazat
  10. Vp. Danielo, jen technicka poznamka. Pokud se nemylim, tak vedle War on Terror Americane jsou jeste ve dvou dalsich valkach - War on Poverty, ta zacala nekdy jako Vietnam War, a War on Drugs, ta zacala v 70. letech. Myslim, ze obe valky take nebyly dosud ukonceny.

    OdpovědětVymazat
  11. Konstruktivni kritika je vitana, pane Kreutzfelde. Cest praci!
    .
    Troufnu si dodat, ze vse zaclo K. Capkem.
    Valka s mloky.:-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Vidim, ze clanek o slusnosti se posunul daleko dolu, zrejme jako zdejsi slusnost ve zverejnovani clanku, presneji vymazavani slusnych prispevku diskuterky Daniely.
    Neva, s WikiLeaks to vlastne zacalo...

    OdpovědětVymazat
  13. Zajimave, ze skvele argumenty Daniely na toto tema byly smazany.

    OdpovědětVymazat
  14. Ja jsem take pro otevrenost, bohuzel zde ji moc neni. Prispevky Daniely jsou neustale smazavany...

    OdpovědětVymazat
  15. Guy Peters je šokován, to se přece nedělá dívat se na realitu, smí se jenom planě žvanit o "geopolitice"

    OdpovědětVymazat
  16. Diskuterka Daniela napsala konkretni argumenty a oproti otevrenosti WikiLeaks byla zbabele smazana.

    OdpovědětVymazat
  17. Nekdo je sokovan hned a tak ze strachu maze prispevky slusne diskuterky Daniely.

    OdpovědětVymazat
  18. WikiLeaks zverejnila sve informace, avsak informace diskuterky Daniely byly umlceny vymazanim.

    OdpovědětVymazat
  19. Mazani zdejsich prispevku diskuterky Daniely je zavadnejsi nez zverejneni WikiLeaks, neb to poukazuje na totalitarni mysleni. Zde se neumozni nazor, naopak, nazor Daniely se maze.

    OdpovědětVymazat
  20. Toto je privatni web, ktery umlcuje alternativni nazory.
    Viz konkretni a fakticke informace diskuterky Daniely, ktere byly vymazany.

    OdpovědětVymazat
  21. Mohamed k hore,
    kdyz uz i mene chapavy ctenar zde vi ze Vas lze cist na na opaku Zvedavce, dodejte jen spravny Nick a ctenar jiste pospisi aby si precetl "alternativni" nazor, u Vas jiste nezcenzorovany.
    Ze Vas to tu bavi. Znate nekoho odjinud, kdo by mel na Vasem blogu tolik alternativnich prispevkujako Vy zde?

    OdpovědětVymazat
  22. Daniela - pokus o vysvětlení: já Vaše kommentáře považoval vždy za slušné. Domnívám se ale, že správa serveru se rozhodla - po útocích vulgárních hulvátů z Nezvědavce - mazat plošně jakoukoli "návštěvu" z tohoto serveru. Osobně toto plošné mazání nemám moc rád, ale z vlastní zkušenosti vím, že někdy prostě jiná možnost hygieny není.

    Paradoxně za to tedy můžete poděkovat Ben Hurovi. Myslím, že s jiným nickem a stejnou slušností kommentářů Vás nikdo mazat nebude (pokud se nepřihlásíte k Nezvědavci).

    OdpovědětVymazat
  23. Dobre rano-odpoledne preji.
    Mame cely den na alternativni vyjadreni slusneho diskutera Daniely.
    Prijemne mazani.:-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ja jsem Nezvedavce nikdy nezminila. Tato informace ze mne byla vylakana.

    OdpovědětVymazat
  25. Nektere informace na sebe lide neradi rikaji, nerikam ze nize uvedeny priklad je srovnatelny s Vasi skromnosti:-)

    TSA

    TSA Chertoff

    OdpovědětVymazat
  26. To u mne pripad neni. Delam vse rada, anebo to nedelam vubec.
    Vyzvidani a pak trestani za uprimnost je divne chovani.
    Mazani prispevku Daniely je rovnez podivny ukaz.

    OdpovědětVymazat
  27. Video o rozdilu mezi prosvicenymi pasazery, osahavanim jejich genitalii versus smecka happy pejsku je celkem jasne.
    Celnici pouzivali pejsky davno pred 911 ale jen ve skladistich kolem letist pri honbe za paseraky drog. Celkove rychla a levna metoda, ktera ovsem nevynasi penize a nedela z populace lidi poslusne ovecky.
    Zde nejde o straslive vlcaky ale jak je na videu jasne, male pratelske ratliky, ktere by nakonec pasazeri radi pri prohlidce pohladili a jeste byli radi, ze takova prohlidka je.
    Pan Chertoff zrejme psy nepestuje.

    OdpovědětVymazat
  28. Taky si myslim, ze vycviceni psi by udelali stejnou praci a rovnez muslimove nesnasi psy, takze cuchani k rozkroku by je vytocilo stejne jako osahavani testiklu.
    TSA ted neni v mem zornem uhlu, cekam na soudruha Mazaka. Vcera plnil mazaci normy na 105 procent a dnes se nekde toula.

    OdpovědětVymazat
  29. TSA je dnes v zornem uhlu mnoha znepokojenych obcanu. Ovsem musime vzpomenout na jiz mene pripominanou agenturu ICTS, ktera v mnohem selhala.
    Zajimave video!

    OdpovědětVymazat
  30. Soudruh Chertoff pripravuje dalsi certofsky certovska "bezpecnostni" zarizeni. Zatim jen v USA, ale jiste se najdou vlady ktere to koupi a ovcan zaplati.
    Postavit pred FSECHNY obchody, restaurace, sportovni stadiony a pak to udrzovat v provozu, opravdu certofsky dobry byznys:-)

    skenovani ovcanu

    OdpovědětVymazat
  31. Po nedobrych zpravach a k poslednimu dni listopadu patri vtip mesice ... :-)

    Vtip měsíce listopadu ... :-)

    Opilec nabourá do auta se dvěma homosexuály.
    "Míšo, zavolej policii, pán nám naboural autíčko".
    "Pánové, nešlo by to bez té policie? Dám vám
    tisícovku každýmu, víte, mám trochu upito..."
    "Míšánku, zavolej policii, pán nám naboural autíčko a ještě bumbal!"
    "Pánové, dám vám deset tisíc každému! Před týdnem
    mi sebrali řidičák."
    "Míšulo, zavolej policii, pán nám naboural autíčko, bumbal, a ještě nemá průkazečku!"
    "Tak víte co, vy buzeranti? Polibte mi oba prdel!"
    "Míšulko, nikam nevolej, páníček začíná vyjednávat!"

    OdpovědětVymazat
  32. Video na zamysleni!
    Uz davno, pred 911 jsem videl jak celnici prohlizeli zbozi v nasem skladisti. Presto dodnes je mozne na letadlo nalozit co se komu libi, kdyz vi jak na to.
    Nebudu to tady vytrubovat.
    Video ukazuje jak jsou pejskove ochotni a celkem rychle prohlednou dav lidi, bez drahych masin, ktery stejne nerozeznaj vybusninu od krvave vlozky nebo siliknovych protez.
    Certof si mezitim mne rukama, kdyz si hezky zajistil pridel penez do penze.

    OdpovědětVymazat
  33. Navážu na mistra Astra. Dnes jsem si tak něco četl o soudobé hudbě a přitom jsem narazil na tuto sonátu. Tak to sem pro pobavení (a nic jiného) vkládám.

    OdpovědětVymazat
  34. Měla se do toho škopíku vysrat, to by bylo avantgardnější.

    Osobně tuto židovskou tvorbu považují za úpadkovou a zahnívající. Dny, kdy jsem se takovou avantgardou opájel, patří mému dávno ztracenému mládí.

    OdpovědětVymazat
  35. No Vodníku, ono je to taky ještě starší než Vaše nejstarší hrníčky v kredenci, natož Vy.
    Jak jsem psal, jen pro pobavení, hlavně proto, že to bylo uvedeno jako příklad "narušení struktury klasických hudebních forem", v tomto případě sonáty. Tak jsem si chtěl zjistit, co se tím myslí. A ono tohle :o)

    OdpovědětVymazat
  36. Měla se do toho škopíku vysrat, to by bylo avantgardnější.

    I tak si zaslouzila potlesk:-)
    Take to nemusela odnest !
    Ale mozna ze i za zvukovy doprovod
    jak kapalina opustela mocovod?

    OdpovědětVymazat
  37. Starý pán: já vím. Ne že bych si toho proto víc vážil, spíš naopak: tehdy se ještě dělalo víc dobrých (lepších) věcí než dnes.

    OdpovědětVymazat
  38. Stary pane opet mate pravdu:-)
    Mluvite o casech na ktere i ja vzpominam rad.
    Hlavne to byly casy kdy i zenske byly jine lepsi a radostnejsi. Hlavne toho vice stihaly, ne jako dnes.
    ---------------------------------------------
    Z deníku dobré přítelkyně

    Ráno jsem se probudila, rychle se umyla, podojila krávu, dala žrát slepicím a králíkům, vyvedla kozy a krávu na pastvu. Potom jsem vzbudila děti, připravila snídani, zkontrolovala dětem věci a odvezla je do školy. Po návratu jsem naklepala kosu a pokosila trávu. Pak jsem šla do práce. V práci jsem se pohádala s nadřízeným a jednoho podřízeného z práce vyhodila. Cestou z práce jsem nakoupila v supermarketu.

    Trochu jsem se zdržela ... Zapomněla jsem totiž tomu svému koupit pivo, tak jsem se musela vrátit. Takže jsem koupila I klobásky na gril ty má ten můj strašně rád. Pak jsem přijela domů, nasekala dřevo, připravila jídlo, dojela do školy pro děti, dala jsem jim svačinu,
    zpracovala daňové přiznání a šla na pole.

    Ješte jsem stihla jít ke kosmetičce, objednala si nový balzám na ruce a vrátila se domů.
    Došla jsem pro krávu a kozy, sebrala vejce v kurníku, připravila večeři, vyměnila pojistku na levém blinkru u auta a žárovku v chodbě, nakrmila děti, vykoupala je a dala spát.

    Pak jsem dala prát prádlo, šla na Internet, přes banking jsem zaplatila účty, přečetla poštu, dala sušit prádlo, včerejší jsem vyžehlila. Snědla jsem kousek mrkve, osprchovala se a jdu spokojeně spát, když v tom mi blesklo hlavou:

    HRŮZA ..!
    Vylítla jsem z postele ...
    Můj muž leží od rána v obýváku na gauči u televize a ani si chudák nezašukal !!!...

    OdpovědětVymazat
  39. I vy dva zvrhlí mladíci...
    Já ani nevěděl, že tam něco takového je, stačilo mi pochopit po pár "taktech", na co v článku naráželi, a pak jsem to radši zavřel. K tomu čurání nebo squirtu nebo o čem to píšete, Rasputine a Astře, jsem se nedostal.

    OdpovědětVymazat
  40. Vazeny Stary pane
    s omluvou Vam sdeluji ze jsem si dvolil vzit Vase ctene jmeno do ust na vedlejsim serveru, ale rozhodne ne ve zlem:-)
    Paralelne s touto debatou zde i tam bezi debata na thema Wikileaks.

    Nautilus

    OdpovědětVymazat
  41. Vsak uz jsem to zde drive napsala, ze snilkove ocekavajici ohromujici odhaleni od WikiLeaks budou zklamani.
    Zrovna jsem se divala na CNN, Putin se v interview s L.Kingem jen uculoval, kdyz byly zmineny "Uniky".
    A jak chvalil G.W.Bushe! Jeho solidnost, presvedceni, osobni vztahy, seriozni jednani. Krasny kadrovy posudek.
    Nebylo by na skodu najit si transkript, zejmena je zajimava spoluprace Rusu s mezinarodnimi jednotkami v Afghanistanu a podezrela neutralnost ohledne Severni Koreje.

    P.S.: Na blog N. zadna Daniela neprispiva.

    OdpovědětVymazat
  42. The WikiLeaks Hoax
    Don't be so foolish America.
    Do you really think they would get the publicity on mainstream TV if they really were a threat to the establishment?

    OdpovědětVymazat
  43. Spravny odkaz Vodniku z Cali:-(
    Opravdu si ctenari myslite, ze by svetovy tisk, provladni media venovala tolik pozornosti necemu co by mohlo nejak "zasadne" ohrozit nasi spolecnost prave takovymto zpusobem jakym Wikileaks informuje ?
    Na opravdova nebezpeci kdy je spolecnost ci system v ohrozeni se reaguje jinak. Treba i vyhlasenim vyjimecneho stavu, "Martial law " a dalsimi kroky kdy trisky od lesa k nerozeznani jsou:-(

    OdpovědětVymazat
  44. Astr, Vodnik007: ano. To považuju za nejpodezřelejší: že o tom tak massálně informují massmedia. Kdyby opravdu o něco šlo, tak budou mlčet jako hrob. Informovat o tom budou obskurní weby jako Zvědavec, Rense.com, evt. Alex Jone, a Assange mezitím v tichosti vypije svůj šálek poloniového čaje.

    OdpovědětVymazat
  45. Dejiny ukazuji ze kdyz s udalosti posunou za urcitou hranici je to nevratne.
    V r.67 soudruh Novotny z tribuny sliboval"souzi maso bude", jaru 68 se ale soudruhum nepodarilo zabranit.
    Obama Zlatousty hodne nasliboval a muze jeste mnohe slibit, ale i jemu nekde zvoni hrana. Kde?
    Nekteri naivni lide se domnivaji a dokonce i veri ze masmedia jsou zde proto aby po pravde informovaly proste obcany.
    K radosti vladcu cim vice takovych tim lepe.
    Ale stale vice lidem dochazi ze tak zvana 6 velmoc neni to za co se vydava, ze je to predvsim manipulator a prevodova paka moci.
    "Lze jako kdyz tiskne" to vystihuje presne.

    OdpovědětVymazat
  46. Obama Zlatousty hodne nasliboval a muze jeste mnohe slibit, ale i jemu nekde zvoni hrana. Kde?

    Pro vecne konspiratory je i zde vhodna spekulace: Wikileaks odhaleni je predevsim vnitri valka proti B.Obamove administraci, neb "uniky" jsou tez selhanim jeho presidentstvi. B.Obama je Commander-in-Chief, tudiz je spoluzodpovedny za obranu a bezpecnostni zajmy, za uspechy i neuspechy. Opozice toho jiste vyuzije..

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>