úterý 7. prosince 2010

Idioti na Novinkách

5 komentářů:

  1. To je zajimave. Jak se anglicky rekne statni zalobce? A jaky je prosim rozdil mezi statnim zalobcem a prokuratorem?

    To budou asi nejake rozdily mezi kontinentalnim a anglosaskym pravem.

    OdpovědětVymazat
  2. Pane Kreutzfeld ja tomu rozumim, tedy patrne nerozumim tak, ze prokurator to byl Urvalek co posilal v 50 letech na smrt soudruhy Slanskeho a dalsi,
    Take prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová =justiční vražda Milady Horákové

    dale prokurátor Karel Vaš, jenž nechal po 2. světové válce bez soudu popravit radu lidí a další poslal na smrt ve zmanipulovaných procesech, si užívá stáří v jednom z pražských penzionů.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/prokurator-vas-do-vezeni-nepujde-jeho-zlociny-jsou-pry-promlcene-p9t-/domaci.asp?c=A090304_152035_domaci_ban
    Udelejte si cas a prectete si
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Va%C5%A1
    jak ste se vyporadali s komunisty kteri ma na svedomi radu lidskych zivotu!
    Vrazi jsou v CR na svobode, zato mate prehled o spolupracovnicich hlavne spolupracovnickach a domovnich duvernickach ze seznamu StatniBezpecnosti:-(
    tlusta cara a Samet)
    ================================
    Na rozdil od prokuratora dnesni "statni zalobce" je osoba veskrze demokraticka a to az tak ze k zulibani za demokraticke zaloby a procesy s popiraci a nalepkari, Delnickymi stranami a jinymi stvurami a Stworami. To vse v rozmeru jen zalobnickem a podobe sametove na rozdil od Urvalku, Vasu a Polednove.
    Kdyz 2 delaji totez, neni to totez..
    Kapisto?

    Mozna GP sestoupi z pravnich nebes a prelozi Vam vazeny Leone pravni krucanky do reci srozumitelne:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pane Kreutzfeld,
    urcita znacka ceka, az nekdo napise nejake "blaboly" a pak se blahovolne snese delat peonum osvetu. Tak do toho, GP.:-)
    Podle meho uvazeni anglicke oznaceni pro statniho zalobce je 'prosecuting attorney'. Totiz kazdy, kdo uspesne absolvuje ABA (American Bar Association) je attorney, cesky advokat i pravnik. Anglictina tyto vyrazy nerozlisuje, ale muzeme advokata-attorney nazyvat lidoveji lawyer. Cerstvy americky pravnik-attorney se pak specializuje na ruzne branze a odvetvi prava (jurisdiction)--muze byt zalobcem-prosecutor, anebo obhajce-Defense attorney.
    Attorney generals jsou vzdy pod federalnim dohledem v ramci ustavy, v jednotlivych statech jsou do funkce voleni v primych volbach, proto existuje mnoho nazvu, podle specifickych pravomoci. Nejvyssi advokat, Us Attorney General, neni volen, ale jmenovan do presidentskeho stabu (cabinet) presidentem Spojenych statu.
    Prakticky to beru tak, ze je to jako s lekari. Lekarska komora vysveti lekare a ten se pak specializuje na ruzna odvetvi.

    Jo a k vasi predesle otazce. Jelikoz idealne je kazdy pred americkym soudem primarne nevinny-innocent until proven guilty- musela by obzaloba prokazat vinu obzalovaneho. Ciliz technicky by mohlo dojit i na ten latex. Jako kdyz soud zvazil evidenci na satech Moniky. Nevim, jak to chodi ve Svedsku..

    OdpovědětVymazat
  4. A pani Danielo, jak ma tedy ten zalobce prokazat, ze mu praskla guma, nebo ze ji ojel kdyz spala? (BTW to museli ti paskove pekne vypadat!) Nebo ze meli jasnou dohodu ze bez cepicky zustane kasparek za oponou? To tam s nimi byli nejaci dalsi hackeri, nebo ze by nejaky leak? Pocitam, ze tady to bude unbefleckte, ne jako s Monicou.

    OdpovědětVymazat
  5. Pane Kreutzfeld, myslim, ze bude zalezet na zprznenych Svedkach, na jejich duveryhodnosti ve vypovedi.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>