neděle 12. prosince 2010

Parodie na Marka Ebena

4 komentáře:

  1. Trochu off-topic. Dnes jsem se dozvedel, ze kocourkovsti bulici jsou financne negramotni, tak jsem si udelal
    test financni gramotnosti.

    Ziskal jsem v tom testu 70%, coz pocitam, ze v podminkach vysokoskolske zkousky ve skale 1-4 je tak za 3- z odrenyma usima.

    Co to je RSPN, o tom jsem nejake vagni povedomi mel, dozvedel jsem se to ale presne az dnes, a kdyz jsem to nenasel v odpovedich, vybral jsem si neco jineho, co se ukazalo jako spravne.

    Nekdy jsem mel pochyby o financni gramotnosti autoru testu. Napriklad na otazku "Jaký je rozdíl mezi kreditní a debetní kartou?" je spravna odpoved "Používáte-li kreditní kartu, máte k dispozici peníze navíc." Vybral jsem si po peclive uvaze "spravnou" odpoved, protoze ty ostatni odpovedi byly jeste vic nespravne.

    Dobra je taky otazka: "Od kdy platí insolvenční zákon, který nabízí možnost osobního bankrotu?" To je pro bankrotujiciho cloveka jiste velice uzitecne vedet, jestli od r. 2006 nebo 2008. Stejne jako pro massoveho vraha, jestli byl trest smrti zrusen v r. 1991, nebo 92.

    Napadlo me, jestli ta negramotnost a nedostatek regulace a financniho vzdelani nejsou vlastne ucelem a zdrojem zisku financnich korporaci. Problem to ale nebude jen v Kocourkove nybrz i jinde. Obeti pasti kreditnich karet v USA by tez mohly vypravet.

    OdpovědětVymazat
  2. No vida, když ani takový všemi mastmi mazaný židovský provianťák není finančně gramotný, to to má pak nějak na těch světových trzích vypadat. Však už z toho naši bratři pomýšlejí na návrat ke slovenským korunám. Ono teda, po pravdě řečeno, ty euro bankovky jsou opravdu výjimečně hnusné.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou to pitomci. Mám stavebko i na 5 let.. ty už ale uběhly.

    rozdíl mezi kreditkou a platební kartou je popsán dementně. Celkově to nevypovídá o ničem.

    OdpovědětVymazat
  4. "rozdíl mezi kreditkou a platební kartou je popsán dementně"

    Me prijde ze spis tak, jak by chtel financni sektor, aby to vnimal spotrebitel.

    Ten test cvici lidi hlavne v tom, aby si pujcovali na co maji (dobre pro banky), ale rozdil mezi pujckou na spotrebu (spatne) a investici (dobre) tam clovek nenajde.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>