čtvrtek 30. prosince 2010

Plastici Milana Kozelky

Smutný text nemá daleko od reality. Jediné, co mi přišlo absurdní je to, že by managerství svěřili Rusovi - ovšem pokud je Děripaska Žid, pak je resonance tohoto temného textu s realitou ještě zlověstnější...

14 komentářů:

  1. Nevím, jestli je to nějak horší než třeba to, že autorská práva Beatles měl Michael Jackson. Ovšem, to nebyl Žid. Nebo to o něm Vodník aspoň neví.

    OdpovědětVymazat
  2. Managerem Beatles byl Žid! Jak jste na tohle srovnání přišel, je mi záhadou...

    OdpovědětVymazat
  3. Ale já psal o vlastníkovi autorských práv. A to byl Michael Jackson. Uznávám, že Vy jste o Židovi psal v souvislosti s managerem, no ale ten článek (pokud se mi zobrazil celý), byl hlavně o prodeji autorských práv.

    No a hlavně míváte ve zvyku vždy rozebrat původ nějakého darebáka, aspoň tehdy, byl-li to Žid.

    OdpovědětVymazat
  4. V tomto případě přece nejde o to, že by byl Děripaska Žid (ani to sám nevím), ba dokonce ani o to, že by byl nutně darebák (ač opak by byl patrně zázrak). Jde o to, že undergroundovo-dissidentsko-havlovská (a tedy přirozeně i plastikovská) rusofobie činí jmenování Rusa managerem naprosto absurdním; bylo by to přijatelné (jako zbytek toho textu) pouze, kdyby byl Děripaska Žid, jako je ostatně většina těch oligarchů. Antisemitismem toto uskupení rozhodně netrpí: Plastici hráli vrahům z Gazy 3 měsíce poté.

    Mimochodem, vidím po Praze všude plagáty na Rogera Waterse. Co to má znamenat? Spí snad zodpovědné orgány? Kdo dovolil pozvat tohoto antisemitu do země? Doufám, že dopadne jako Peter Füss! Že ti, kteří mají srdce na pravém místě a šest millionů jim stačilo, nějakým způsobem ještě zasáhnou!

    OdpovědětVymazat
  5. Ad vlastnictví authorských práv: stejně vašemu srovnání nerozumím. "Beatles vs. MJ" a "PPU vs. ikony modrého nebe" - tam nevidím žádnou souvislost.

    OdpovědětVymazat
  6. A do třetice - tohle: "hlavně míváte ve zvyku vždy rozebrat původ nějakého darebáka, aspoň tehdy, byl-li to Žid" je naprostý žvást.

    OdpovědětVymazat
  7. 1. Tak jste se měl takhle víc rozepsat hned v článku. Každému nemuselo být hned jasné, co Vás děsí. Zvlášť když PPU nebyli žádní odbojáři, ale spadli do toho tak trochu omylem.

    2. Já nic nesrovnával a nedával do souvislostí. Jen jsem tím chtěl říct, že vlastnictví autorských práv neautorem mi připadá vždycky úchylné. Konkrétně Beatles jsem zmínil jen proto, že zrovna u nich vím, kdo je vlastnil. No a jinak teda, když už jste to nakousl, tak MJ je pro mě v jednom pytli jako "hvězdy modrého nebe". I když to PRÝ byl dobrý hudebník.

    3. No to žvást není. Už jsem pár Vašich článku četl, tak něco o Vašich posedlostech a cliché vím. Že si je neuvědomujete, to nic neznamená. Já si taky většinou neuvědomuju, že když mluvím, tak se škrábu na hlavě. A to ještě jde, Petersův spolužák Tomáš Kahan se při zkoušení vždycky úplně neuvěřitelným způsobem drbal v rozkroku.

    OdpovědětVymazat
  8. 1. Odbojáři nebyli, snažili se být apolitičtí. Ne tak po roce 1989...

    2. MJ byl vynikající hudebník. Ale i kdyby nebyl, nedokážu ho vidět v jednom pytli s Babišem nebo Tykačem jen proto, že má hodně peněz.

    3. Na to mohu pouze říct, že dokud mi nepřinesete nějaké odkazy, kde by se jednalo o "posedlost" nebo "cliché", a nikoli o účelovou poznámku, budu považovat toto tvrzení nadále za žvást.

    OdpovědětVymazat
  9. 1. No však taky po 1989 už to vlastně žádní PPU nebyli...

    2. Pro mě v jednom pytli je tím, že mě prostě nezajímá. I když je dobrý hudebník, protože to prostě nikdy neocením, protože ho nevydržím poslouchat ani minutu. Ale hlavně jde(od začátku) o to, že mi připadá divné vlastnit cizí autorská práva.

    3. No tak třeba teď z hlavy si vybavuju srbskou ledvinu, do které jste opět zbytečně zamíchal antisemitismus atd. Hledat nic nebudu, klidně to za žvást pokládejte, vždyť je to jedno.

    OdpovědětVymazat
  10. 1. Ale byli - rozhodně víc než KSČM byla KSČ

    2. Divné to je. Ve světě trhu je ale tolik divných věcí, že si s tím už nelámu hlavu

    3. To je škoda, že to hledat nebudete. Bizzarní je, že jsem právě naopak na jiných serverech namítal, že židovství s věcí nemá co dělat. Antisemitism do obchodu s orgány jsem nenamíchal já, nýbrž někteří kommentátoři na Eretz.cz, kteří se rozčilovali, když byli ti brooklynští rabíni zatčeni - čímž mně pochopitelně poskytli námět k nepříliš subtilnímu žertování na toto thema na mnoho měsíců až let...

    OdpovědětVymazat
  11. 1. No já teda nevím, ale od toho jejich prvního koncertu na Hradě, nevím už co to bylo za rok, jak tam na ně trsali všichni ti novodobí papaláši v čele s Rumlem, bylo asi leccos jasné, ne?

    2. No mně právě připadalo, že si ji lámete, tak proto jsem to napsal.

    3. No jo, a jak má třeba někdo z LW vědět, že Vy jste se inspiroval něčím na Eretz? Ale to je jedno, zapomeňte na to.

    OdpovědětVymazat
  12. Ještě, teda, obhajovat se zrovna tím, že Eretz.cz se o židovství vyjadřuje ještě častěji, mi přijde trochu jako kdybyste byl překvapený, že na serveru Instalater.com se hodně píše o trubkách ...

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě, teda, obhajovat se zrovna tím, že Eretz.cz se o židovství vyjadřuje ještě častěji, mi přijde trochu jako kdybyste byl překvapený, že na serveru Instalater.com se hodně píše o trubkách ..
    Nejde o to, "že". Jde o to "jak". A už musím jít slavit (se třemi ženskými"). Taky si to užijte!...

    OdpovědětVymazat
  14. Ale no tak souzi Semiti, prece se tu nebudete
    dohadovat o cem pisi na serveru instalateru Eretz a ktere vedeni a ktere trubky jsou ty spravne a nejvodivejsi:-)
    ------------------------------------------
    Stale dokola na toto thema ?
    I z USA prislo s poznamkou:

    Zase Obama Obama. Donedavna bylo vsechno vina Clintona. Co kdyz je to obracene a Obamovi pridali velvyslance do Ceska ti co ve skutecnosti Americe vladnou?
    Zamysli se ctenari nad poznamkou "The son of Eastern European Jewish refugees who survived the Holocaust"
    NormanEisen

    Vybrali ho nahodou, nebo je jen nahoda ze i v Cesku je tolik Zzidu na vysokych mistech i kdyz tvori v populaci jen male procento?
    Cesko uz neni nase a Amerika se prave proto rozklada.
    --------------------------------

    Tak Hura hura do roku 2011:-)

    At se deje co se deje
    jen dalsi roky beznadeje ?
    Kdyz Novy rok na vrata busi
    predvedte lepsi souzneni dusi
    delate jako byste nevedeli
    co se patri a slusi,
    pritom dobre vite,
    ze kral Lavra ma osli usi :-(

    Vodnicku mily Tulipanovy Tobe obvzlast budiz prano:
    slavit a "se třemi ženskými" si uzivat
    pak dalsi orgasmus s Eretzem a na Eretzu prozivat :-)

    Sakra chlapi neblbnete, v roce 2012
    konci kalendar Mayu
    je to az 21 prosince
    neni to v Maji
    neni jeste fsechno v haji
    jeste uzijem si lasky v Maji
    jeste neni fsem dnu konec
    jeste nezazvonil zvonec
    Radujte se, teste se
    milujte se, mnozte se
    na dalsi rok teste se :-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>