sobota 4. prosince 2010

Seznamy

Po seznamech Židů na nějakém neonacistickém blogu a po seznamech homosexuálů v ugandském mainstreamu, přišly Reformy.cz se seznamem petentů. Jsou obdobně nicneříkající, v nejlepším případě máloříkající, jako ty jiné seznamy. Jedná se o příliš pestré združení než aby do něj nemohl patřit kdokoli, a nebo naopak, aby kdokoli na tom seznamu byl nepostradatelný. Až na výjimky, které, jak známo, existují na obou stranách...

9 komentářů:

  1. Něco na tom bude...jak někde vidím některá jména, namátkou mě napadá Rejžek, Šiklová, Kraus, Svěrák, Štětina, Mejstřík, Pajerová, Halík, Pehe...no a samozřejmě první liga, Havel, Trautenberg, Vondra...tak v tom vidím nějakou křivárnu a zatím to byla vždy trefa.

    Se jdu pořádně podívat na ten seznam, jestli tam všichni mí favoriti jsou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, jasně že jsou! :-) Ale jsou tam taky lidi, které považuju za slušné - Kohák, Třeštíková, Sidon - takže mám pochyby o výpovědní hodnotě toho seznamu. Jistě, že o některých (mnohých) z nich lze říct právem, že to jsou notoričtí petenti. Já jsem podepsal v poslední době taky pár petic, přesto se za pravého petenta nepovažuju.

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt jo, 100% trefa :-)

    Navíc je asi potřeba rozlišovat mezi naivky a těmi několika málo zasvěcenými (a to ještě kdo ví).

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou seznamy a Seznamy :-)

    Kamenem úrazu totiž není Opencard či další aféry s předraženými zakázkami, ale to, že se na těchto zakázkách nebude moci podílet TOP 09, že TOP 09 zůstane v opozici, bez vlivu a funkcí a že tudíž jako politický projekt selhala a propadá se do bezvýznamnosti.

    Kamenem úrazu nejsou finanční toky z pražského magistrátu napojené na ODS a ČSSD, ale to, že tyto toky nebudou moci napájet TOP 09 a na ní navázané podnikatele, i když to ještě nedávno vypadalo, že budou – a mnozí se na to těšili.

    To je vše. Nic víc v tom nehledejme.
    --------------------------------
    Ze neprotestovali na venkove proti koalici ale Praha jim vadi? Alespon "venkov" vi co si o tom ma myslet a muze jim to pri pristich volbach nauctovat:-)
    Je ale opravdu cemu se divit? Kdyz Vas zvoli celostatne, nemate pravo se domnivat ze mate narok i ve volbach mistnich? Vy byste nebyli nasrati?
    Mozna maji pravdu hlasy ze Knize jiz svuj ukol splnil a je na case aby vedeni prevzali rafani v cele s alfasamcem Kalouskem?

    Seznam je dlouhy, co jmeno to kapacita,
    TOP politicka strana bekovana takovymi jmeny a elitami to ma v parlamentu jiste na nekolik desetileti dopredu jisteji a bezpecneji posychrovane nez kdyby si to nechali uzakonit jako predvoj. Nebo snad chcete uprit predvoj kumstyrum a elitam kdyz ho pred nedavnem mela i delnicka trida?
    Obdivne nutno mluvit o seznamu obecne, ale jsou tam i jmena a hlavne vycet aktivit, ktera s vami zalomcuji, viz:
    Věra Tydlitátová, aktivistka, umělkyně, spisovatelka, blogerka, bojovnice za lidská práva, pedagog, básnířka, publicistka, judaistka, religionistka, expertka na extrémismus, odbornice na xenofobii

    uff, opravdu lomcovak :-(
    I jina jsou pusobiva:
    Jan Švejnar, univerzální politik
    (ze by v pristich volbach mela CR konecne univerzalniho politika za presidenta ? )
    Josef Zieleniec, bývalý europoslanec
    a kvalitni politik, take zaruka kvality :-)


    A Ty Vodniku pises:
    mám pochyby o výpovědní hodnotě toho seznamu.

    Vypovedni hodnota vysoka a kdyz jinak nedas, ber to jako hodnotu masivne umocnenou hodnotou madame Schmidlifidli s vyctem fsech aktivit ktere tam ma a pokud myslis ze ma malo, pridej ji neco navic:-)
    Jsou seznamy a Seznamy :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Doprdele, takovej dlouhej komentář jsem sem napsal a při odesílání to spadlo!!!!!!!!!!! JzP, já proti Vám napíšu petici!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. No já abych pravdu řekl, tak si nepamatuju, že bych VT viděl pod nějakou peticí podepsanou. Jediné místo, kde jsem její jméno přinatrefil, bylo mezi signatáři LPA.

    OdpovědětVymazat
  7. I kdyby cela polovina tech kteri na seznamu figuruji podpis poprela, jen tim posili dulezitost sveho jmena na seznamu:-)
    Elita je elita, cim vice znamych jmen, tim lepe.
    Sorry ze jsem zminil prave VT, dojem tam dela prave ten dlouhy vycet. Take dalsi charektiristiky nekterych jinych vyznacnych osobnosti maji sve kouzlo:-)
    Vam se nelibi"univerzalni politik" ?
    Co osobnost vykreslena do podoby:
    Mr. Dalik,bývalý poradce bývalého politika, psával Havlovi projevy ?
    Dale i "profesionální revolucionářka", ta dela take hluboky dojem:-)
    Pusobiva jsou i jmena 2 lekaru s popisem "lékař, osnovatel komplotu na prezidenta Klause"

    Slozite jsou nekdy cesty na seznam celebrit, dojem je ovsem hluboky,
    Tak siroka skala tolika rozdilnych osobnosti jak profesne tak mentalne a jak jedno hluboke spravedlive rozhorceni FSECHNY sjednocuje.
    Videl jsem vysledek zemetreseni na NZ,
    Christchurch 4 September Earthquake, to melo silu 7.1 !
    Prahou rozhorceni elit pry otraslo jako dlouho nic pred tim:-(
    Ale vysmejte se mi, pisi to z dalky km20k a jeste pod vlive zklamani z leta ktere jeste nenastalo zato s prival vod jiz pres miru k dobru dalo.
    No nevim, jestli bych menil, mozna je lepsi byt docasne pod tlakem privalovych vod, nez pod tlakem spravedliveho rozhorceni elit.
    Elity to byly co v 68 stare komunisty smyli a kybl nadeje do zil lidi vlily ci alespon trochu nakapaly, nektere stare struktury tehdy z pozic vykopaly, jiskerku nadeje zazehly.
    Zopakujte, davy cekaji, jiste by opet rady podlehly:-)
    PS
    Stary pane nejste ftom sam, me to spadlo taktez a nasratej jakbysmet :-(
    Proti me mate 2 vyhody, jednak stale jeste hezke nedelni odpoledne a druhak moznost chladit piti ve snehove zaveji. O to fse ja ochuzen, jdu si nechat zdati sen:-)
    Jako expert vite ze cas je svina, pulnoc vam to obcas dovoli posunout, odchod na vecnost nikdy:-(

    OdpovědětVymazat
  8. Pane JzP, ano, byla to moje vina. Většinou to nejdřív píšu ve Wordu a pak kopíruju, ale takhle po ránu jsem si to zjednodušil. A napsalo to, že server je dočasně nedostupný a při návratu už text v okýnku nebyl. A nebojte, v Seznamu se objeví jen ti signatáři, ne já jako výrobce petice...

    OdpovědětVymazat
  9. "Jednou jsem vyhrabal nějaký rozepsaný text přímo z obrazu operační paměti"

    Chachacha, myslíte, že mám IQ jako holografický počítač lodi Červený trpaslík (nebo 6000 učitelů tělocviku nebo 12 000 zaměstnanců ÚOOÚ) abych tomu rozuměl?

    No ale bylo tam něco jako že nebezpečím takových seznamů je, že si pak čtenáři rozšíří dojem na celou osobnost, i tu její část, která s peticemi nemá co dělat (viz kauza starej Neckář a Miloš Kopecký). A že je třeba rozlišovat mezi Jiřím Havelkou a Janem Hřebejkem, Jaroslavem Rudišem a Michaelem Vieweghem, Lenkou Dusilovou a Tomášem Klusem, Davidem Vávrou a Janem Krausem.

    U některých, zejména zástupců "Politické fronty" či "intelektuální fronty" se to ještě dá pochopit, skoro to mají v tom svém postmoderním popisu práce. Svým způsobem i u zástupců "Duchovní fronty", i když by člověk čekal, že jejich pohled je směřován do větších dálav. No ale ta "vědecko-univerzitní fronta", ta už trochu zastavuje rozum. No a proč si, kurva, "lékaři" budou myslet, že někoho zajímá jejich postoj, to mi je už úplnou záhadou.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>