čtvrtek 13. ledna 2011

Nobelova cena míru

Zajímavý článek na Blistech osvětluje názory neokonservativce Liou Siao-po, který dostal Nobelovku za mír a stanul tak na čestném místě vedle Arafata, Rabína a Obamy: podpora války v Iráku, války v Afghánistánu, chvála Západu za kolonisaci Číny, tvrzení, že válka v Koreji a ve Vietnamu posílily "morální kredibilitu" Washingtonu. Dále uvádí, že jeho dissidentská činnost byla financována nechvalně známou "front group" National Endowment for Democracy (NED).

Myslím, že je to nespravedlnost, když doposud nebyl touto cenou oceněn mopslík nejvěrnější, dissident, president, dramatik a vynálezce geniálního newspeakového pojmu "humanitární bombardování" Václav Havel.

1 komentář:

  1. Nobelova cena za "mir" udelovana lidem jako Arafat ci Obama a nyni i obdivovateli Zapadu z Ciny je jen dalsi z pochybnosti o kredibilitě tohoto ocenění:-(

    Oceneni Havla se pry jiz chysta, Pravda a laska si oceneni jiste zasluhuji. Jako po kazde valce vzdy na cas prichazi mir, tak u Havla vede cesta k pravde a lasce pres humanitarni bombardovani. To kdyz to nejde jinak:-(
    A jinak pry to neslo!
    Prave to si zaslouzi oceneni:-)
    Udelenim ceny miru dostane humanitarni bombardovani pro vyucovani dejin svoji nezpochybnitelnou spravnost. Hned 2 mouchy jednou ranou a pokud s tim pockaji az na predvecer Havlova umrti i tvrdi Vodnici zmeknou, nebot lidskost jim neda zachovat se nelidsky kriticky.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>