sobota 1. ledna 2011

Vodník žádá poučení

Mohl by mi někdo vysvětlit - a nemusí to být jen Peters - proč visí po Praze plagáty "Ať žije rock'n'roll!" s velkou rudou hvězdou? Je to nějaký nový cool trend, který jsem zaspal? Nebo pokročilá paralysa nějakých tržních producentů a image-makerů? Zajímavé je, že Dupová s Vondrákem seděli rok za samolepky "[zrušeno].org", zatímco zde zdobí Prahu na mnoha místech symbol, pod kterým bylo vyvražděno víc lidí než pod znakem hákového kříže. Anebo zvítězila v Čechách svoboda slova a já se dočkám při své příští návštěvě velkoplošných reklam na koncert skupiny Leibach, přetékajících nacistickou symbolikou? Me thinks not...

8 komentářů:

  1. Leon Kreutzfeld1. ledna 2011 v 23:34

    Pouceni pro vp. Vodnika: pokud vim, tak je to nejaky muzikal Sakali leta 2.0

    Druha moznost je, ze to sponsoruje Vas Heineken.

    V Cesku se ovsem daji sehnat i jine rarity, napriklad zfilmovana "Hitlerova valka" od Davida Irvinga, nebo nacisticky propagandisticky film "Die Goldene Stadt" od Veita Harlana, nechvalne znameho tvurce nechvalne znameho filmu "Zid Suess".

    Asi to vsechno zavisi na interpretaci pravnich norem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dulezite je, o jakou propagaci se jedna.
    Nalepky s "otpor" poukazovaly a propagovaly neonacistickou stranu, zatim co symbol komunismu-ruda hvezda poukazuje na muzikal o rock"n rollu.
    Nepropaguje KSCM.
    Ale i tak si myslim, ze v postkomunisticke Ceske republice jsou komunisticke symboly povolene, mam dojem, ze pro pravni neregulaci se rozhodli v senatu...

    Ja zase povazuji za nejhorsi prohresek na plakate pro "show rokenrol" jeden zavadejici fakt, coz je lhave zobrazeni. On totiz ten kytarista ma tu kytaru na obrazku tak nastavenou, ze to z profilu a z vetsi vzdalenosti vypada jako pansky pohlavni ud!! Obrovsky. Nejaka nezkusena slecna Marenka pak bude tuto indikaci brat jako seriozni informaci zobrazeni i velikosti, ktere se neslucuji s praxi. Toto muze vest k vazne psychicke zatezi a mentalni zmatenosti, nebezpecnemu stavu depresi pri setkani s realitou. V zajmu ochrany mladeze a zejmena krehkych pubertalnich divek je podani trestniho oznameni na tento lzivy plakat svazem feministek naprosto opravnene.

    OdpovědětVymazat
  3. pokud vim, tak je to nejaky muzikal Sakali leta 2.0
    No a myslíte, že by se dal udělat muzikál třeba o tom, jak Škvorecký dělal za války v Náchodě jazz, a uvádět to plakáty s hakenkreuzem?

    Druha moznost je, ze to sponsoruje Vas Heineken.
    Proč myslíte, že českým představitelům v Evropě neprošel ten protikommunistický návrh? :-) Je to vůbec podivné, že jeden z největších světových kapitalistů má takové logo (zarazilo mě to už v r. 1979), dvojí metr je zřejmě globální fenomen.

    OdpovědětVymazat
  4. On totiz ten kytarista ma tu kytaru na obrazku tak nastavenou, ze to z profilu a z vetsi vzdalenosti vypada jako pansky pohlavni ud!!
    :-) Tak to jsem ani nezaregistroval. Všiml jsem si toho párkrát letmo z tramvaje...

    OdpovědětVymazat
  5. Vodníku, Vodníku, že vás to ještě vzrušuje. Ideozločiny se řídí jednoduchým příslovím: Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde a jinak je nedostatek důkazů:) Kdyby naši tzv. neonacisté přestoupili na hinduismus nebo buddhismus a konzistentně na tom trvali, mohli by (patrně až na směr) užívat symboly libovolně. V nejhorším by se mohli soudit ve Štrasburku o náboženské svobody:)

    Patrně nejvíc lidí zemřelo v dějinách pod symboly našich největších monotheistických náboženství a celkem nikoho to nevzrušuje.

    OdpovědětVymazat
  6. Doufám, že napsat odpor.org v podobném kontextu se ještě smí. ;-)

    To nevím, to si proberte se svým vyšetřovatelem, já jen poznamenávám, že trestní řízení s Vondrákem a Dupovou přineslo tomuto portálu takovou podporu a propagaci, jakou by mu nezajistilo ani 100 tisíc nálepek.

    OdpovědětVymazat
  7. Az takovou popularitu, ze
    soudkyně, JUDr. Věra Bártová, se z případu okamžitě vyloučila pro podjatost (což předtím opakovaně odmítala).

    politcky proces

    Soudy jako spravne fungujici masina kazdeho rezimu. :-(((((((((((
    Dodnes marne patram po tom zda to byl stejny komunisticky soudce ktery mne pred casem odsoudil v nepritomnosti ke 2 letum vezeni za nedovolene opusteni republiky a lonskeho roku zase jine lidi za udajne "hajlovani" pro nebezpecnost cinu, i kdyz nikoli na verejnosti ale jen v uzavrene spolecnosti!
    Hlavne aby soudy odsuzovaly a krimaly byly plne nepratel, drive komunistickeho rezimu, dnes sametove demokratickeho v Ceskem Kocourkove a Bananystanu:-(
    Byvaly komunista Fischer to timto smerem dobre odstartoval:-( Dodnes plni soudy jeho instrukce:-(
    Nejaka nadeje na skutecnou demokracii v CR?

    OdpovědětVymazat
  8. Tomási, ani vy z toho nejste venku, protože jste zločinnou větu okopíroval a tedy šířil:)) I mistr tesař se utne:)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>