čtvrtek 3. února 2011

Smoking gun?

Prostí konsumenti mediálního zpravodajství, zaměstnaní na plný úvazek, nemají většinou čas, energii ani náladu na to, aby kriticky analysovali události jako je vražda JFK, 17. listopad 1989 v Praze nebo 11. září 2001 v New Yorku. Jiný úhel pohledu, jiný názor (pokud není zákonem zakázan), je zneklidňuje a urputně se proti němu brání nařčeními opponentů z "konspiračního myšlení".

Přesto i ty nejprostší muselo zarazit, když se loni v Amsterdamu dostal do letadla černoch s trhavinou v podvlíkačkách, který neměl v pořádku doklady a jehož jméno snad dokonce figurovalo na nějakých seznamech. Připomeneme-li si, že krátce po 11. září 2001 nechtěli paranoidní šašci pustit do letadla někoho, protože měl v kufru Marxův Kapitál, a mojí manželce ještě 28. 12. 2010 sebrali dárek k Vánocům - kosmetiku (lotion = kapalina = smrtelné nebezpečí z pohledu fašistických mocipánů a jejich paranoidních fámulů), musí i nejzavilejším odpůrcům "konspiračních theorií" zablikat v mozku (nebo co tam mají) červená lampička.

Přesto nepochybuji o tom, že se ozvou hlasy, že svědectví dvou lidí, byť právníků (kteří snad vědí, do čeho jdou), není relevantní. Možná se ozvou i hlasy, že by neškodilo - v zájmu demokracie - podrobit manželský pár advokátů waterboardingu, aby se jim osvěžila paměť. Já se přiznám, že jsem (patrně z vrozené intellektuální lenosti, paranoie a tendence svádět své neúspěchy na jiné, zejména na Francouze) zastáncem zákonem (doposud) nestíhaných konspiračních theorií a čuchám tady svého druhu smoking gun. Ti, se kterými nehnul ani nález thermitu v ulicích Manhattanu po katastrofě 9/11, mne ovšem dozajista zahrnou posměšky a pohrdáním.

13 komentářů:

  1. Mimo jiné to ukazuje, že status Holandska se příliš neliší od statutu České republiky: je to hřiště, kde si mocní hrají na co chtějí, a jejich poslušní otroci, které jsme si zvolili v demokratických volbách, jim to na náš úkor umožňují.

    OdpovědětVymazat
  2. I když coby návštěvník z nejmenovaného webu jsem zde permanentně mazán, přesto se vyjádřím k tvrzení v tomto článku, jistě si to přečte někdo ze zdejších návštěvníků a zcela jistě sám "editor", než klikne na "delete":
    "Přesto nepochybuji o tom, že se ozvou hlasy, že svědectví dvou lidí, byť právníků (kteří snad vědí, do čeho jdou), není relevantní."

    Můj hlas říká, že svědectví těchto lidí není relevantní a to především proto, že je zcela pravděpodobně lživé. Proč se toto dovídáme až nyní a ne třeba druhý den po události, kdy vše bylo ještě čerstvé?

    "...by neškodilo - v zájmu demokracie - podrobit manželský pár advokátů waterboardingu,..."
    Já bych tyto "právníky" rozhodně newaterboardoval. Jenom si zaťukám na čelo a nechám je být, neboť si budu šetřit síly mého waterboardingu na někoho mnohem důležitějšího.

    "Ti, se kterými nehnul ani nález thermitu v ulicích Manhattanu po katastrofě 9/11, mne ovšem dozajista zahrnou posměšky a pohrdáním."
    Fiktivní nález thermitu se mnou vůbec nehnul, k tomu se bez mučení či waterboardingu přiznám. Posměšky si nechám pro sebe, jenom zakonstatuji, že já mezi konspiračníky nemusím, já mám své přátele a kamarády úplně někde jinde. Já konspiračníky pouze lituji, neboť vím, kde je pravda. Jak to vím? Třeba jsem u toho či onoho přímo byl a nebo tam byl někdo z mých kolegů či kamarádů. Těm já věřím rozhodně více než médiím či jakýmkoliv virtuálním osobám na Internetu...

    OdpovědětVymazat
  3. Vodniku pokud nekdo oznaci prokazany nalez termitu jako "fiktivni" pak to je na ulozeni do zvlastni prihradky na vecnou pamet :-(
    Kategorie verne slouzicich mocipanum a ruznych zoldaku jdou dejinami. Mnoho krve teklo v jejich sluzbach!

    To co se deje pri "bezpecnostnich" kontrolach
    na letistich je ostudne. Nektere zabery (nefiktivni)ktere lze videt na internetu jsou otresne :-(

    OdpovědětVymazat
  4. .. řekl manželský pár advokátů, který byl na palubě letadla, redaktorům místní televizní stanice Fox News ZDE v Detroitu, že sledovali na letišti v Amsterodamu, jak budoucího útočníka personál letiště nechtěl vpustit do letadla, protože neměl cestovní pas.
    Potom se, podle jejich svědectví, objevil muž, který mluvil s americkým přízvukem a postaral se o to, aby byl terorista do letadla vpuštěn.
    Pokud zopakuji svedectvi u soudu, bude prevolana k soudu i kontrola z Amsterodamu aby oznacila "tajemneho" muze?
    cha cha cha
    Bez obav, premena obcanu na ovcany probiha uspesne, celosvetove :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Samozřejmě, jak pro koho:
    "Vodniku pokud nekdo oznaci prokazany nalez termitu jako "fiktivni" pak to je na ulozeni do zvlastni prihradky na vecnou pamet :-("
    Já si zase zasouvám do přihrádky na věčnou paměť úplně jiné výroky, jako například výroky Vladimíra Stwory jak jsem nebyl v Iráku a podobné.

    Jakže byl nález "thermitu" prokázán? Já nevím, film Loose Change jsem částečně shlédl a připadá mi jako velmi hloupoučký pro osoby s minimální schopností kritického myšlení. Rovněž všechny argumenty o prokazatelnosti "demolice" WTC jsou velmi hloupé a padlé na hlavu hlavně proto, že nedokáží odpovědět na úplně jednoduchou otázku: Jak to, že nikdo z velkého množství konspirátorů ani téměř po 10 letech nepromluvil? Argumentace s konspiračníky mě připomíná debatu univerzitního profesora s místními "chytrými" štamgasty v hospůdce Na Vikárce z konce 19. století popsaná Svatoplukem Čechem v jeho Výletu pana Broučka do 15. století. Pokud čtenář si onu debatu nepamatuje či Výlet pana Broučka do 15. století nečetl, vřele doporučuji jako povinnou četbu...

    OdpovědětVymazat
  6. Prohlídky na letištích mě také nijak nebaví:
    "To co se deje pri "bezpecnostnich" kontrolach
    na letistich je ostudne. Nektere zabery (nefiktivni)ktere lze videt na internetu jsou otresne :-( "

    Ale zase bych jim neříkal "otřesné". Furt lepší být prošacován, prosvícen rentgenem, atd, než explodovat při náletu do nějakého mrakodrapu či něčeho podobného...
    No a pokud pro někoho jsou prohlídky na letištích skutečně otřesné a nepřijatelné, možno třeba použíti motorového vozidla či zůstat sedět na zadnici hezky doma. Létání v osobním letadle není právo, ale privilegium naší civilizace. V takovém středověku lidé létali tak akorát do...no, můžete si doplnit...

    OdpovědětVymazat
  7. Argumenty "pana Broučka do 15. století." jako vysvetleni demolicnich zaberu treba z nezasazene vedlejsi budovy, by take nemely byt smazany a ulozeny na vecnou pamet:-)
    Nase generace si dobre pamatuje nejen letani bez nechutneho osahavani a rentgenovani ale dokonce bez bezpecnostnich ramu.
    Zacaly byt zavadeny az po utoku na letisti Schwechat v 70 letech.
    Dnes z toho ma pan Chertoff business :-(
    business

    Jsou lide kteri umi predbehnout dobu, nekteri se dokonce domnivaji ze lide jsou jiz uplni idioti. JESTE NEJSOU !
    Ale pracuje se na tom:-(

    OdpovědětVymazat
  8. Ja pripad Haskellovych vnimam tak, ze uz byli pred incidentem konspiratori ohledne 9/11 a toto jim velmi pasuje do jejich oportunisticke agendy. V kazdem clanku se pise plna adresa jejich firmy---to je reklama jako hrom !!! Urcite ted jsou z nich milionari z dolarku hloupych konspiratoru. I tak se da vydelavat.. Dovedu si predstavit, jak by z toho radostne tezil emigrant z Toronta, ale on takove stesti nema..

    Kurt Haskell sedel v PREPLNENE cekarne s MNOHA pasazery na letisti, kdyz pry zaznamenal 2 muze. Jednoho cernocha, chude obleceneho a S NIM sel k letenkove prepazce perfektne obleceny, indiansky vypadajici muz. Ten pak pozadoval, aby cernocha pustili do letadla bez dokumentu, protoze mlady muz je somalsky utecenec. Urednice je oba poslala za managerem. Ciliz zadny zakrok behem boarding, ze atentatnik nemel pas. To uz bylo davno vyvraceno. Mimotoho terorista mel platny nigersky pas a visa, to je tez zdokumentovano a potvrzeno samotnym Unmarem, podlikackovym atentatnikem.
    "Somalskeho utecence" pry pak poznal Haskell jako jediny svedek pri zalozeni a haseni ohne na palube.

    Prvne jsme slyseli o Haskellovi, kdyz zacal prohlasovat, ze po pristani v Detroitu byli pasazeri letu 253 prohlizeni a u jednoho muze v oranzovem obleku se naslo neco velmi podezreleho, muze pry pak odvedli v poutech. Haskell lamentoval a burcoval, ze o "oranzovem muzi" media mlci a tim vlada obcanum zatajuje informaci, ze mel Unmar Abdulmutallab komplice.
    Vypovedi Haskella se ukazaly uz v roce 2009 co by neduveryhodne spekulace.
    V soudnimm preliceni bude vypovidat okolo 200 svedku, takze si pockame na rozsudek....

    OdpovědětVymazat
  9. Dik za detailnejsi informace:-)

    Tim ze jsme okupovali(osvobodili) nektere zeme (Irak, Afganistan) jsme si z mnoha tamnich obyvatel udelali nepratele na zivot a na smrt:-(.
    Anglie, Australie, a dalsi po boku USA.
    Stare dobre casy jsou gone for ever, ted se bude prohlizet, sacovat, kontrolovat rentgenovat, buzerovat stale vice. Pribuzni a potomci zavrazdenych vyvrazdenych nam neodpusti! A ruzni certofci z toho maji moc dobry business:-(

    OdpovědětVymazat
  10. "Argumenty "pana Broučka do 15. století." jako vysvetleni demolicnich zaberu..."
    Tohle nebyl žádný argument, já pouze škádlil přítomné přirovnáním, které jasně demonstruje, že úplně stejná lidská blbost existovala stejně tehdy jako dnes.

    Dik za detailnejsi informace:-)
    Já rovněž děkuji Daně za poskytnutí informací a mám tak trochu obavy, aby v zájmu pravdy by naše příspěvky zde zůstaly. Neboť tímto příspěvkem byla myšlenka článku beze zbytku vyvrácena a ani já jsem jistě zdejším cenzorům radost neudělal.

    S tímto lze celkem souhlasit:
    "Tim ze jsme okupovali(osvobodili) nektere zeme (Irak, Afganistan) jsme si z mnoha tamnich obyvatel udelali nepratele na zivot a na smrt:-(."
    Je jenom otázka, zdali těch nepřátel by nebylo více, kdybychom dělali jako že se nás to netýká a nadále fandili džihádistům jak jim ten výcvik hlavně v Afgánistanu pěkně jde. I Saddám by jistě přispíval stále více na úspěchy palestinských teroristů našimi penězi utracených u benzínových pump a jistě dříve nebo později by Izrael byl pro ně příliš malý. Zrovna jsem si poslechl pořad o německém protinacistickém knězi Dietrichu Bonhoefferovi, který prohlašoval, že největším nebezpečím pro naši civilizaci nejsou lidé zlí (muslimové-džihádisté), ale lidé hloupí (no však víme, o koho jde, že ano)...

    "Pribuzni a potomci zavrazdenych vyvrazdenych nam neodpusti!"
    Možná by na tom něco bylo, ale problém je, že my zavraždili velmi málo nevinných jednotlivců a pokud je mi známo, nevyvraždili jsme dosud nikoho. Pokud k masovým vraždám opravdu dochází, tak ty jsou vesměs páchány našimi nepřáteli džihádisty a i když se snaží o stošest to navléci jako že je to všechno naše vina, jejich lež je drtivou většinou rozumných lidí snadno prohlédnuta. Takže shrnuto, my moc nepřátel na Středním východě vlastně nemáme, viz Egypt, Tunisko, atd, tam ty demonstrace nemají zrovna antizápadní a antiamerický nádech, spíše naopak, není-liž pravda, že ano??

    OdpovědětVymazat
  11. Pisateli jmenem Leho :
    Myslim ze byste udelal lepe kdybyste se vratil odkud jste prisel.
    Chlubit se Irakem neni cim!
    ...ale problém je, že my zavraždili velmi málo nevinných jednotlivců a pokud je mi známo, nevyvraždili jsme dosud nikoho.

    Opet nemluvite pravdu!
    Pri likvidaci mesta Falluja byl pouzit fosfor a napalm a fotky ohorelych tel obehly svet a jsou k dohledani:-(
    Z mestskeho stadionu jste udelali hrbitov !
    Za par desetileti tam budou jezdit delegaci poklonit se pamatce nevinnych obeti jako se dnes jezdi do Oswietimi !
    Falluja je jeden z mnoha duvodu proc Vas Iracane nenavidi az k smrti !
    Za to co Americane od r.2003 v Iraku predvedli dnes vetsina Iracanu povazuje US army za okupanty a vrahy ne za osvoboditele !Falluja

    OdpovědětVymazat
  12. To je divný, moc divný, jak tady necháte leha vykecávat a nemažete ho...jak k tomu chudák přijde? To samé se mu stalo před pár dny u Peterse. Vždyť to je ostuda...lidi, vy snad ani nemáte srdce!

    OdpovědětVymazat
  13. Podívejte se, leho, naše postoje, názory a hodnoty jsou tak naprosto nekompatibilní a v naprosté většině případů opačné, že IMHO nějaká smysluplná diskusse mezi námi není možná. Pokud se někdy na něčem shodneme (odpor k nacismu nebo kommunismu), je to výjimka, která potvrzuje pravidlo. Vám navrch ani můj zcela evidentní odpor k těmto ideologiím nebrání v tom nazývat mě "nacistou", popř. "rudohnědým". Na druhou stranu Vy jste pro mne modelovou ukázkou koryfeje neofašismu, i přes své antinacistické tirády. Ze slušnosti krátce zareaguju na Vaše poznámky.

    coby návštěvník z nejmenovaného webu jsem zde permanentně mazán
    Mazací politika tohoto webu se průběžně mění, mazací práva má různý počet osob v různých dobách. Proto nemohu Vaše slova ani potvrdit ani vyvrátit. Pokud jste zde někdy netrolloval jako anonym, mohu Vás ujistit, že si nevzpomínám, že bych Vás někdy smáznul.

    Fiktivní nález thermitu...
    ...už okommentoval Astr, další řeči jsou zbytečné. S Loose Change to nemá nic společného.

    vím, kde je pravda. Jak to vím? Třeba jsem u toho či onoho přímo byl a nebo tam byl někdo z mých kolegů či kamarádů.
    To Vám věřím. Richard Perle nebo Dick Cheney u toho byli ještě víc než Vy a nepochybuji o tom, že by mi říkali totéž, co Vy - což pro mne, pochopitelně, není důvod, abych jim věřil, spíš naopak.

    pokud pro někoho jsou prohlídky na letištích skutečně otřesné a nepřijatelné, možno třeba použíti motorového vozidla či zůstat sedět na zadnici hezky doma.
    Rovněž argumentace hodná totalitních politruků...

    tímto příspěvkem (Dany) byla myšlenka článku beze zbytku vyvrácena
    Nebylo vyvráceno vůbec nic. I kdyby Haskell prokazatelně lhal nebo se mýlil, na myšlence článku se nemění ani ióta.

    Vaše opěvování amerických válečných úspěchů nehodlám kommentovat vůbec.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>