úterý 26. dubna 2011

Proč nás nemají rádi

Na tuto otázku odpovídá Tereza Spencerová, z jejíhož textu vyjímám:
Zprávy z Bahrajnu naznačují, že se země se souhlasem vůdců demokratického světa proměnila v noční můru. Lidé viděli, jak policie a saúdští vojáci zatýkají zraněné demonstranty přímo v nemocnicích, a tak se nyní bojí vyhledávat lékařské ošetření, protože nemocnice považují za smrtící past. Obětmi policie a armády se ale stali i sami lékaři a zdravotnický personál uvrhovaný do vězení po desítkách. Mlčí k tomu Západ i vazalská arabská média, což je hrubá chyba (nicméně jiné se z titulu vládců světa ani nedělají), protože právě v podobných situacích se skrývá odpověď na Bushovu okřídlenou patetickou otázku „Proč nás nemají rádi?" Vzpomínáte, Bush si odpovídal, že prý proto, že máme demokracii a milujeme svobodu... Škoda slov.

Současnou politiku Západu na Blízkém východě si totiž jasně uvědomují lidé nejen v Bahrajnu, a co víc, oni si ji navíc budou i dlouho pamatovat. Ostatně, nejspíš asi jako někdejší izraelský premiér Menachem Begin, který během Falklandské války dodával zbraně argentinské fašistické juntě k boji proti Británii. Měla to být jeho osobní msta za britskou represi vůči teroristům z „jeho" Irgunu v dobách britského palestinského mandátu...

54 komentářů:

  1. Bahrain je jeden z "nejcistsich" muslimskych statu, absolutni vladou je Sharie, islamske pravo. Toto islamske krveproliti je tedy zalezitost Arabske ligy a ne zapadnich demokratickych statu, predpokladam, ze Amerika se zacne do situace michat v pripade, az kdyz to nejak ohrozi americke zajmy. Proc nas nemaji radi je mi osobne sumafuk, vim, ze jejich nazor nezmenim. Muslimsti Arabove nas budou mit radeji, (ne radi), teprve az bychom se stali Dhimmis. President Bush se snazil byt diplomaticky, Americane stejne vi, ze je nikdo nema rad, protoze jim cely svet zavidi. No a taky casy a la "Pratelstvi se Sovetskym Svazem na vecne casy !!" uz, doufam, minuly.
    Stara zprava-drb o Falklandskych ostrovech propaguje novou konspiracni knihu, tot vse. I kdyby M.Begin nejake zbrane poslal, (coz vubec prokazane neni), tak Argentinci ostudne prohrali, ciliz zbrane nepomohly a penize de facto vyhodili..:-)
    Ono to terazko bezpohlavni, IT, je docela uzitecne pro tyto nenavistne primitivni famy. Cim hure, tim lepe..:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pozor na nenavistne primitivni famy. Cim hure, tim lepe..:-(
    Jsou spatni demonstranti (Bahrain) a pro ty si dojdeme i do spitalu.. s rebely nutno tvrde!!!


    a dobri demonstranti (Libye)a tem s radosti nabidneme nasi demohracii i kdybychom meli celou Libyi humanitarne prebombardovat.
    Opet zas a znova :-(
    Quod licet Iovi non licet bovi !

    OdpovědětVymazat
  3. Jak uz naznacila Daniela, zavist je hlavnim duvodem, proc nas nemaji radi. Oni totiz maji ty kluci mohamedansky v hlavach v podstate neresitelny konflikt. Je jim neustale predkladano, ze je islam to nejlepsi co lidstvo potkalo, ale tvrda realita jejich zivota je v primem rozporu s relativnim bezislamskym blahobytem na zapade. Jak z toho kola ven a nezblaznit se, neni-liz pravda. P. Astr, v soucasnem arabskem svete je velice malo "dobrych demostrantu". Tomu umerne odpovida bordel, ve kterem ziji. Michat se do libyjske obcanske valky byl ze strany zapadu nesmysl, jehoz nasledky by si meli predevsim vyzrat pitomci v Londyne a Parizi. Ted bombardujou Kaddafiho a jestli padne tak za rok, za dva tam budou nanovo. To uz ale budem bombardovat tu novou vladu. Tu islamsky demokratickou. habr

    OdpovědětVymazat
  4. Kdyz z jejich strany je to zavist, co je to ze strany Zapadu?
    A nesvadejte to na Frantiky a Anglany kdyz to bylo na povel z Emeriky:-(
    A jste na omylu pokud jde o to druhe bombardovani, pokud pojedou podle nasich pravidel TRHu pak mohou sarijsky sekat koncetiny bez obav.
    Ale vzdelani , zdravotni peci a bydleni zadarmo to v kombinaci s islamem prece nemuze byt dovoleno!
    Ekonomicky vysledek bude podobny jako v Iraku?
    Olej je sice Irackeho lidu jak pravil soudruh JWB, ale kdyz se podivate na kurzovni listek je to jasne:-(
    Nynější kurzovní lístek ukazuje
    Iraqi Dinár = 0.00085 US dollar
    Kdysi za času Sadama to bylo $3,8 za 1 Dinár !
    Dnes zaplatí občan Iráku 1178.5 dinárů za 1 US dollar !
    Kam Emericka vojenská bota vkročí, tam vydělává.
    Další to ukázka vítězství demokracie.

    Sakra to se někomu ten vývoz demokracie povedl:-)
    Ted je na řadě Libye:-(

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravim, habr:-)
    Ano, naprosto presny postreh.
    S timto nemaji Spojene staty zatim moc co delat, je to multikulturni cast EU, ktera se chce zavdecit sve muslimske populaci a koupit si klid a pratelstvi.
    Kdyz uz, tak USA se budou ridit spise nazory sejku, protoze olej berou od nich. Oproti Libyji, kde elita zbohatla z nakupu Evropanu.
    Proto jsem tak nabrousena na tu Spencerovou, ta je pro muslimske multi-kulti cela zhava. Vzpominam si na jeji kampan na podporu staveb minaretu ve Svycarsku, kdyz vyhlasili to referendum. Ze pry zakaz je proti lidskym pravum svobody nabozenstvi, Svycari jsou xenofobni rasisti a podobne zvasty.

    OdpovědětVymazat
  6. Daniela:

    Američanům všichni závidí? Kdo? Asi všichni Češi, to je jejich národní vlastnost. Jinak v Evropě je postoj k Americe částečně obdivný, bez závisti, částečně posměšně superiorní (a to i u těch, kteří je kopírují oblečením, kulturou, chováním atd.).

    V Lybii islámské krveprolití nebylo záležitostí Arabské ligy?

    Ve Švýcarsku proti zákazu minaretů protestovala i římskokatholická církev; ta je jistě známa svým promuslimským multikulti...

    OdpovědětVymazat
  7. Proč nás nemají rádi?
    Proto ze je "humanitarne" bombardujeme :-(
    Po lidech v byvale Yugoslavii, Afganistanu, Iraku, ted to budou i lide v Libyi:-(
    Kdo bude dalsi ?
    ------------------------------

    Putin "Gobsmacked" By NATO's Bombing Of Libya.
    1 Minute Video

    Do you know how many peaceful civilians perish because of these missile attacks, no matter what reasons are behind them?'
    PUTIN

    OdpovědětVymazat
  8. Putin mluví ze zkušenosti - půl millionů mrtvol jen v Grozném na jeho rozkaz. Fakt je, že tomu neříkal "humanitární bombardování" ani "šíření demokracie", ale dost upřímně zkrocení povstalecké gubernie.

    OdpovědětVymazat
  9. "Ve Švýcarsku proti zákazu minaretů protestovala i římskokatholická církev; ta je jistě známa svým promuslimským multikulti..."

    Budete se divit, ale katolicka cirkev je tim docela znama. Podobnych debilnich politicky korektnich prohlaseni za "prava" muslimu bylo ze strany katoliku v poslednich letech nekolik. A nejsou to jen katolici. I zastupci zidovskych organizaci ve Svycarsku odsuzovali zakaz minaretu. Bohuzel to jen utvrzuje smutnou skutecnost, ze pohyb priblblych multikulti prisluhovacu neni nicim omezen a tudiz, ze se tento plevelny druh muze vyskytnout v kazdem ekosystemu. habr

    Dani, kouris taky vodni fajfku jako Tereza?

    OdpovědětVymazat
  10. Vodniku nerikej ze nevidis rozdil. Mas sice pravdu s Cecenskem pokud jde o tvrde potlaceni a mnoho mrtvych, ale Rusko to vidi a argumentuje jinak.
    Rikaji ze kdyz se jeden ze statu USA vzbouri a bude vojensky umravnen ve stylu Cecenska, je to vnitrni zalezitost USA stejne jako Cecensko Ruska, ale, ale ale...
    jestlize USA zautoci ci okupuji zemi ktera je od USA vzdalena pres pul zemekoule, je to neomluvitelna okupace. Kdyz Rusove museli vycouvat z okupace Afganistanu meli by i ostatni odejit jak z Afganistanu tak Iraku a nezakladat zakladny dalsi, jako na Balkane atd !
    Expanze a zase expanze:-(
    Jako dalsi priklad je Cina ktera se stehuje do nekterych statu Afriky, viz Sudan i dalsich.
    Nasili, valky, okupace :-(

    OdpovědětVymazat
  11. Leon Kreutzfeld28. dubna 2011 v 11:59

    A jako by to fcesko nestacilo vp. Aster, ted jeste Illuminati zfalsovali Obamuv rodny list.

    Jak rika jedno stare dobre zidovske prislovi, "Celý svět se řítí do ďáblovi řiti!"

    OdpovědětVymazat
  12. Vodniku nerikej ze nevidis rozdil.
    Vždyť říkám, že ho vidím: přesně ten, který popisuješ! (tady je to někdy fakt jak u blbejch...)

    OdpovědětVymazat
  13. A nejsou to jen katolici. I zastupci zidovskych organizaci ve Svycarsku odsuzovali zakaz minaretu.
    Evidentně je jak římským katholíkům, tak židům jasné, že by po muslimech mohli přijít na řadu oni. To nemá s politicky korrektní multikulti (která bez debaty selhala) co dělat, to je otázka lidských a občanských práv. Vy se vztekáte jako Ferdinand II., že se mu v tradičně katholické habsburské říši rozlezli protestanti - tak je všechny buď obrátil k Vatikánu nebo vyhnal...

    OdpovědětVymazat
  14. V.p. Kreutzfeld, vyrobit rodný list je pro illumináty prkotina pro učně a tovaryše.

    Když se tady v r.1992 nabouralo israelské nákladní letadlo do dvou baráků na sídlišti v Amsterdamu, tak po roce začala řada lidí z okolí vykazovat zdravotní potíže. Protože se typicky nenašla ani černá skříňka, ani seznam nákladu, začali antisemité a závistníci šířit konspirační theorie s cílem pošpinit dobré jméno Israele a Spojených států amerických. Naštěstí byla v r.1997 pod dohledem israelských představitelů svolána parlamentní komise, z USA přišel okamžitě 5 let hledaný hledaný seznam a vše se uzavřelo: těch 190 litrů DMMP na výrobu sarinu nikomu ublížit nemohlo.

    OdpovědětVymazat
  15. Vzhledem k tomu, že byla řeč o nemocnicích, tak jen lehce off-topic. My máme "Růžovku" a v lepším případě Nemocnici na kraji města. Dánové mají tohle. Tolik let jsem se těšil na trojku a neptal se, proč ještě ne. Až tuhle jsem si řekl, že to přece jen zjistím. A je to proto, že Danmarks Radio jsou mrdky, nejspíš mediální: "Von Trier actually wrote the third and final season, but the production was not picked up by DR. At that point, five regular cast members had died and it seemed impossible to continue the series."

    OdpovědětVymazat
  16. A on-topic:
    Proč nás nemají rádi?
    Protože jsme jiní, nic složitějšího v tom není.

    A moc pěkně je to vidět už na jejich elitě, tedy na studentech. Třeba v PM prý zcela ovládli Boleveckou kolej. Modlitebna je tam skoro na každém patře a chodit někoho žádat, aby ztlumil arabskou pseudolidovou hudbu nemá smysl. Když se jim někdo znelíbí, vtrhnou v noci k němu na pokoj a ve férovce 6:1 mu vysvětlí, že jeho názor je špatný. Stížnosti nemají smysl, jednak je kolej ovládnutá opravdu dobře, finanční vliv na děkanátě je také evidentní (jinak by jich 90% muselo vyletět už v prvním semestru), no a v nejhorším by se to mediálně prezentovalo paradoxně jako důkaz české xenofobie.
    Přitom většinou se k nim u nás lidé mají tendenci chovat slušně a spíše jim pomáhat. To ale skoro každého brzy přejde.

    OdpovědětVymazat
  17. "To nemá s politicky korrektní multikulti (která bez debaty selhala) co dělat, to je otázka lidských a občanských práv."

    Pochybuju, ze je to otazka obcanskych prav nerkuli prav lidskych. Kdo totiz protestuje proti zakazu minaretu. Jsou to predevsim vedeni nabozenskych organizaci. Moc by me zajimalo, kolik radovych katoliku nebo zidu horuje pro vystavbu dalsich minaretu v Evrope. Tez by me me zajimalo, jestli protestovali taky protestanti. Osobne si myslim, ze je nabozenstvi soukroma zalezitost jednotlivce a ten, kdo tento jednoduchy koncept neuznava by mel dostat pres prsty at uz je katolik, zid anebo saman z Kalahari. Ze by byli katolici na rade po muslimech? To jste tu latku posunul do peknyho absurdna. To maji strach, ze jim zacnou sundavat krize z kostelu nebo ty kostely primo bourat? Vy delate Vodniku chybu hned na zacatku, kdy davate islam na roven s krestanstvim nebo judaismem. Islam jako politicko-nabozenska doktrina predstavuje ve sve soucasne podobe ryzi popreni tolerance a obcanskych svobod a separaci statu a nabozenstvi neuznava. Tim je v jasnem rozporu se soucasnymi hodnotami zapadni civilizace. Takze misto, abyste se zabyval skutecnou podstatou problemu, tak mate starosti o obcanska a lidka prava muslimu. Cloveku i slza ukapne nad takovou soucitnosti. habr

    OdpovědětVymazat
  18. Ze by byli katolici na rade po muslimech? To jste tu latku posunul do peknyho absurdna. To maji strach, ze jim zacnou sundavat krize z kostelu nebo ty kostely primo bourat?
    Kříže už v Itálii ze škol musely pryč. NWO je proti všem vírám bez rozdílu.

    Vy delate Vodniku chybu hned na zacatku, kdy davate islam na roven s krestanstvim nebo judaismem.
    Já nevidím důvod k tomu, abych to nedělal, mluvíme-li o islámu jako náboženství, viz dále.

    Islam jako politicko-nabozenska doktrina predstavuje ve sve soucasne podobe ryzi popreni tolerance a obcanskych svobod a separaci statu a nabozenstvi neuznava.
    Ano. Jako politicko-nabozenska doktrina. Ale "křesťanství" v politice páchá taky pěknou rotyku a skutečnému křesťanství dělá ostudu.

    Tim je v jasnem rozporu se soucasnymi hodnotami zapadni civilizace.
    To je pravé křesťanství taky.

    Takze misto, abyste se zabyval skutecnou podstatou problemu, tak mate starosti o obcanska a lidka prava muslimu.
    Občanská a lidská práva muslimů jsou - mimo jiné - skutečnou podstatou problému.

    OdpovědětVymazat
  19. Re: Vodník
    Lokalizace. To je jedno, prostě někde v Čechách.

    OdpovědětVymazat
  20. Vodniku bohuzel tentokrat s Tebou nesouhlas !!!
    Bohuzel Habr i Stary pan maji pravdu.

    Islam jako politicko-nabozenska doktrina predstavuje ve sve soucasne podobe ryzi popreni tolerance a obcanskych svobod a separaci statu a nabozenstvi neuznava.
    A prave v tom je cely kamen urazu. Ze krestanstvi take, bla bla bla...?
    Pokud jde o netolaranci jsou to mistri sveta, Zajimave ze u vas v Evrope stejne jako v Klokanii:-( I tady to predvani jedine oni, o nejakem "krestanskem" nasili ci netoleranci zde ani stopa!
    Ted je to typickym znakem pro tu jak ty rikas MENSINU muslimstva:-(
    A ty se opakujes posledni ctvrtstoleti na Internetu a jsi z nejakeho duvodu uplne mimo zivot:-(
    A porad tu hlasas tu svoji pravou viru "kdo po tobe kamenem," ty po nem chlebem nebo laskou nebo co to hlasas :-(
    Marne patram proc prave takto. Nebo ze by infekce pravdy a lasky az za hrob? :-)

    Vodniku Bolevec je predmesti Plzne. Takze se jedna o zamoreni nejake Plzenske fakulty :-(

    OdpovědětVymazat
  21. Krucifix, vzdyt ty krize mohou v italskych verejnych prostorach zustat, elita NWO to povolila:-)
    Toto je zprava z minuleho mesice:
    "...The court's ruling overturned a previous decision [JURIST report] in Lautsi v. Italy, which ordered the Italian government to remove crucifixes from state-run schools. Italian Prime Minister Silvio Berlusconi responded to the initial ban by stating that Italy was not bound by the ECHR's decision and that he found the decision to be disrespectful [Corriere della Sera report, in Italian]. Berlusconi also indicated at that time that, even if the government's appeal of the decision failed, the crucifixes would not be removed. The Greek Orthodox church also condemned [JURIST report] the ECHR's 2009 decision, urging European citizens to unite in protest of the decision. ".

    Prave krestanstvi. Co je to? Snad ne krestanstvi hlasene pofidernimi sektami? Ve svobodnem svete neexistuje jedine nabozenstvi, ktere urcuje naprostou politickou ideologii. V Islamskem state ano, sharia je zaroven statni ustava. Ja vim, nekdo si predstavuje, ze v Israeli vladne nabozenstvi tez, ale to ma vyctene z politicky korektnich brozurek, skutecna moc je nekde jinde.
    Klidne si mohu na zapadnim blogu napsat, ze nadchazejici blahoreceni papeze J.Pavla II. mne nezajima a je to uplna hloupost---zkuste nekde v islamske zemi jen nadhodit, ze vrchni imam je hlupak..:-)
    Obcanska a lidska prava muslimu se musi podridit kulture zeme, ve ktere ziji. V Iranu at se podrizuji Rade Dvanacti, v Evrope a Americe by to mely byt ustavy statu. Jinakost je dobra, ale pouze tam, kde neubira z mych obcanskych prav. Priklad nezdrave multikultury je treba minaret na mesite, ze ktereho se linou petkrat denne strasidelne kvilive zvuky. Podle jakeho zakona musim tento hluk tolerovat? Toto je obtezovani verejnosti. Zatim. Nez se namnozi natolik, ze vetsina si ten kraval bude prat...
    Ja jen pozoruji situaci v Evrope a pripada mi docela mozne scenario, kdy se muslimsti Palestinci, (podle kolaborantskych bezpenisu utiskovani bratri), pozenou z Gazy zkrze Egypt a italskou Lampadusu do Evropy. Evropska Unie uz si je nejak prerozdeli do vsech statu, spravedlive...To se teprve obohatite a vyradite v lidskych pravech!!!

    OdpovědětVymazat
  22. "(podle kolaborantskych bezpenisu utiskovani bratri)"

    To se mi líbí. Děkuji za seznámení s novou nadávkou.

    OdpovědětVymazat
  23. vzdyt ty krize mohou v italskych verejnych prostorach zustat
    Tak to je sice dobře (nevěděl jsem to, nesledoval jsem causu až do konce), ale ten pokus tady byl.

    Prave krestanstvi. Co je to?
    Pravoslaví. Na Západě k němu mají nejblíž (staro)katholíci.

    Obcanska a lidska prava muslimu se musi podridit kulture zeme, ve ktere ziji. ... Priklad nezdrave multikultury je treba minaret na mesite, ze ktereho se linou petkrat denne strasidelne kvilive zvuky. To sice musí, ale Váš příklad "nezdravé multikulti" je poněkud arbitrážní. Tady si socani stěžují pravidelně i na nedělní zvony.

    Příkladem kollaborantského bezpenisa je pro mě např. Farmisal Subotka.

    OdpovědětVymazat
  24. Astr: dík za info o Plzni. Ad muslimové: pokud Ty a Tobě podobní s tímhle přístupem vydržíte, budeme tu občanskou válku tady mít, na to se můžeš spolehnout. Ona ta tolerance je dobrá věc jen do určité míry a tváří v tvář netolerantním muslimům se stávají demokrati stejně netolerantními. Tolerance nebyla, není a nikdy nebude nejvyšší hodnota! Není tedy fair ji po muslimech tak urputně vyžadovat. (A neargumentuj mi zas nějakými zprávami o tom, jak se muslimští páskové někde poprali, to je chyba systému, že s nimi neumí zatočit, nikoli islámu!)

    OdpovědětVymazat
  25. Vydrzite, nevydrzite:-(
    Tolerance funguje jen kdyz ji praktikuji vsichni zucastneni.
    Pristi generace bude proto muset resit zda se tem netolerantnim podridit bez odporu nebo se branit.
    Podobne s demokracii.
    Pokud nekteri lide nechapou ze s sarijou neni a nemuze byt rozumna domluva, pak vse marno :-(
    Ano chyba systemu, spravny postreh :-(

    OdpovědětVymazat
  26. Chyba systemu to rozhodne je, ale nespadla nam jen tak z nebe. Existuje prave diky lidem se stejnym smyslenim jako mate vy Vodniku.

    "Ona ta tolerance je dobrá věc jen do určité míry a tváří v tvář netolerantním muslimům se stávají demokrati stejně netolerantními. Tolerance nebyla, není a nikdy nebude nejvyšší hodnota! Není tedy fair ji po muslimech tak urputně vyžadovat"

    No a co tim jako chtel basnik Vodnik rici. Ze si maji lidi nechat srat na hlavu. Vy uz nevite jak se z toho vyfilozofovat. Na to aby clovek znicil nasili, potrebuje dat do pohybu mnohdy i vetsi nasili. To je historicky fakt a diky tomu zijeme ve svobodny spolecnosti. Podobne netoleranci islamskeho typu nelze zmenit priblblou toleranci. Ze to neni fer vyzadovat po muslimech toleranci k nemuslimum? Clovek, ktery muze neco takovyho prohlasit jen nazorne ukazuje, kde vezi ta chyba systemu. habr

    OdpovědětVymazat
  27. Na Západě k němu mají nejblíž (staro)katholíci.
    Fakt? Církev, která je v obecenství s anglikány, světí ženy a celibát považuje za dobrovolný? Opravdu?

    Je pravda, že neuznávají neomylnost papežovu. A je to zjevně Vodníkova nenávist k papeži (jako k instituci, nikoliv k Benediktu XVI.), která Vodníkovi diktovala jeho slova, která nemají logiku.

    OdpovědětVymazat
  28. GP: vzhledem k tomu, že jsem díky Bohu nalezl pravé křesťanství, nemám potřebu studovat (současný) vývoj nejrůznějších křesťanských seskupení. Před pár desítkami let starokatholíci pravoslaví nejblíž byli, o tom není sporu. Dnes jsou mu možná nejblíž lefebvristé, jakkoli o pravoslavných mluví konsekventně jako o schismaticích.

    OdpovědětVymazat
  29. No a co tim jako chtel basnik Vodnik rici. Ze si maji lidi nechat srat na hlavu.
    Nikoli, nýbrž pravý opak. To, co se vydávalo (a vydává) za "toleranci" vůči muslimům, resp. přistěhovalcům obecně, bylo od začátku špatně. Důvod je nasnadě: Evropa neměla žádný hodnotový systém, který by proti tomu postavila, leda sračkovitou "liberální společnost", kde jsme všichni tak děsně multikulti tolerantní; křesťanství už je pár desítek (ne-li set) let mimo hru. Vůči některým přistěhovaleckým specifikům měla Evropa od začátku vykazovat prudkou netoleranci. Teď se to pokouší - pozdě! - dohánět hloupostmi na nepravém místě, jako jsou zákazy šátků nebo minaretů apod.

    Ze to neni fer vyzadovat po muslimech toleranci k nemuslimum?
    To samozřejmě fair je a já jsem nic takového nenapsal, nevymýšlejte si! Když jsem psal o netoleranci muslimů, neměl jsem na mysli netoleranci k nemuslimům. Ostatně s tou to není tak zlé: já se s nimi stýkám denně a velmi přátelsky, ačkoli o mě vědí, že jsem praktikující křesťan. Mediím se dokonale podařilo vytvořit v hlavách ovčanských mas obraz typického muslima jako krvěžíznivého expansivního fanatika, kterému se nesmí věřit nic, poněvadž má v Koránu dovoleno lhát nevěřícím a má povinnost je zabíjet.

    OdpovědětVymazat
  30. GP: vzhledem k tomu, že jsem díky Bohu nalezl pravé křesťanství
    No, vzhledem k tomu, že jste byl nejdříve florinista a nyní jste sergianista, tak si o tom dovolím s úspěchem pochybovat.

    Dnes jsou mu možná nejblíž lefebvristé
    A proč ne sedesvakancionisté? Vzhledem k Vaší nenávisti k papežství by Vám to mělo být bližší.

    nalezl pravé křesťanství
    A není čas rehabilitovat miafysity, když se ukázalo, že to nejsou žádní monofysité? Vzhledem k Vašemu rusofilství by Vám Arméni mohli být blízcí.

    OdpovědětVymazat
  31. A proč ne sedesvakancionisté?
    Třebas. Pochopte: já naprosto necítím potřebu po tomhle pátrat. To přenechám milerád Vám.

    A není čas rehabilitovat miafysity
    Já mluvil o těch, kteří k nám mají nejblíž na Západě. Ve světě to budou zřejmě miafysité.

    OdpovědětVymazat
  32. Ve světě to budou zřejmě miafysité.
    Možná by mohli sehrát roli mostu mezi katholictvím a pravoslavím. Na rozdíl od nestoriánů jsou zjevně pravověrní.

    OdpovědětVymazat
  33. "Když jsem psal o netoleranci muslimů, neměl jsem na mysli netoleranci k nemuslimům."

    Tak k cemu teda, hospodarskemu zvirectvu? Zase to zbytecne filosofovani a slovickareni.

    "Ostatně s tou to není tak zlé: já se s nimi stýkám denně a velmi přátelsky"

    Takova prohlaseni jsou jen znamkou multikulti demagogie. Boj proti radikalni islamske ideologii prece nemusi nezbytne znamenat boj proti vsem jednotlivym muslimum, neni-liz pravda. Gratuluji, ze jste ve zdravi prezil dalsi den mezi svymi muslimskymi prateli. To je dobre meritko pro zivot. Clovek si tak neustale uvedomuje jak je zivot pomijivy a je pak vdecny za kazdou minutu :). Vy mate na jednu stranu problemy se srackovitou liberalni multikulti v Evrope (souhlas), ale kdyz se Evropa zacne trosicku branit viz zakaz burky ve Francii, ci minaretu ve Svycarsku, tak to povazujete za hloupost na nepravem miste. Existuje tedy podle vas neco chytryho, realnyho a na pravem miste nebo uz je, jak rikate pozde? Silne pochybuju, ze byste navrhl neco konktretniho a hlavne realnyho. Z vasich komentaru na toto tema jasne vyplyva, ze nevidite nebo nechcete videt veci, tak jak skutecne jsou. Intelektualne klickujete a zamotavate se do toho vic a vic.
    Mimochodem zakaz burky na verejnosti by mel byt v zapadnich demokraciich universalni at uz je to otazka nabozenstvi nebo ne a kazdymu normalnimu cloveku by melo byt jasny proc. habr

    OdpovědětVymazat
  34. Pry byl objeven dalsi spis Nostradamuse. Pise se v nem ze valka muslimu proti nemuslimum zacala tim ze ve Francii a Tulipanove si v nedeli FSICHNI krestane nasadili masky a tisice zamaskovanych prochazelo muslimskymi ctvrtemi na protest proti kultu zahaleni za ucelem odhaleni.
    Tolik Nostradamus, ale zpet k dnesnim dnum, hlavy statu, Francie, Anglie, Nemecka a jedno stejne prohlaseni. Ze multikulti neni funkcni.
    Ted jeste zacit s napravou,
    vsak nestaci jen rozpravou,
    mel by kazdy prilozit k dilu ruku svou!

    OdpovědětVymazat
  35. "hlavy statu, Francie, Anglie, Nemecka a jedno stejne prohlaseni. Ze multikulti neni funkcni."

    No oni maji plnou hubu reci, ale skutek utek. Obcany takovy prohlaseni na chvili uchlacholi a jede se dal jakoby nic, misto aby se napriklad drasticky omezila nebo uplne zastavila muslimska emigrace. Zmena, zda se, bude muset nakonec prijit ze zdola, az se nemuslimsky volic skutecne nasere. Obavam se ale, ze za to spolecnost draze zaplati, nebot mira socialnich problemu v Evrope presahne unosnou mez. Zahraju si na Nostradama a troufam si tvrdit, ze islamizace Evropy bude jednou z hlavnich pricin rozpadu EU. Vic jak 10 let teto srackovite, neomarxisticke organizaci nedavam.
    habrdamus

    OdpovědětVymazat
  36. Nebud tak pesimisticky, habr..
    Pred par lety by si nikdo netroufl prohlasit, ze multi-kulti nefunguje.
    Na natlak obcanu to z politiku vylezlo, kdyby nebyl odpor, domnivam se, ze by cista multi-kulti radila i dnes.
    A to plati celkove, nejen pro Evropu, jen v Americe to neni tak napadne. Asi to bude z velke miry tim, ze jsme s islamem de facto ve valce...

    OdpovědětVymazat
  37. Dano, prave naopak. Mozny rozpad EU v jeji soucasne podobe me naplnuje optimismem :). Hospodarska spoluprace, ano. Bezpecnostni spoluprace, rozhodne ano. Politicka nedemokraticka nadnarodni pospolitost, rozhodne ne. Ja a miliony dalsich mame Evropu radi prave pro jeji kulturni rozmanitost a tradice. Proto si moc preju, aby snaha byrokratu v Bruselu vytvorit v Evrope jakousi bezpohlavni spolecnost ztroskotala. Nedavno probehla tiskem zprava, ze se papalasi rozhodli dovezt asi 50 mil. emigrantu z Afriky a prevazne muslimu. Pry neni dostatek pracovnich sil. Multikulturni silenstvi nejvyssiho stupne a zcela proti vuli vetsiny Evropanu. Za takove socialni inzenyrstvi by se melo stavet pred soud. Evropske staty musi zustat suverenni a to zejmena v otazce emigrace. Dano, musim ale rict, ze jsi to pekne politicky korektne vymnoukla, aneb, jak rikaval muj dedecek jsi se pekne vycajchnovala. Kazdy maly dite prece vi, ze nevedeme valku proti islamu, ale proti teroru. Islam je nabozenstvi miru. To prohlasil i George W. jsa obklopem americkymi imamy hned par dni po 9/11. Doufam tedy, ze si svoji ideologickou chybu uvedomujes a vyvodis z toho pro sebe patricne dusledky. habr

    OdpovědětVymazat
  38. Ahojky pane Aster, tady jsem vam napsal konspirativni basnicku.

    V mori plave Osama,
    Povidal to Obama

    Bez mrtvoly vrazda neni,
    To je ale nadeleni!

    Mrtvol je vsak dost,
    Na spravedlnost

    Uz dostali Geronima,
    Ale vsichni jsme tak vozrali,
    Ze uz to nikdo nevnima.

    Protoze vsichni ve shode,
    Cumime na tele v hospode

    Vsak je proc,
    Vzdyt davaj hokej,
    S rezimem to mame ok.

    OdpovědětVymazat
  39. Habr: zákaz burky za hloupost nepovažuji, psal jsem o zákazu šátků. Něco chytrého? Měřit stejným metrem, vyžadovat určitou míru integrace a její nedodržování trestat vyhoštěním, atd., tohle všechno realisovat přes imámy v mešitách (místo zákazu a pomluv islámu), v zahraniční politice přestat přepadávat arabské země a zabíjet jejich civilisty, přestat nekriticky podporovat Israel atd.

    OdpovědětVymazat
  40. To uz zni lepe, pridal bych jeste potrebu privrit dokoran otevrene dvere pro pristehovalce!
    Jinak FSECHNA ta opatreni ktera Evropa dela se daji nazvat jako hledani pijavic u pacienta ktery ma otevrene zily :-(

    OdpovědětVymazat
  41. Tak to se musim dale cajchnovat :-)

    Specielne v Cesku se projevuje naivni tolerantnost na vlastni ukor, -multikuti-, v problemu s romskou mensinou a to vnimam jako "precedent". Jak se zachazi ted s Romy, tak se bude v budoucnosti zachazet s muslimy a to beru v uvahu, ze cesti cikani jsou holoubkove oproti muslimske komunite. V takove situaci muslimove Cechy jednoduse a lehce prevalcuji.

    Zaslepenost vladnich organu je fascinujici.
    Ja si myslim, ze nerealne zakony v CR, zejmena ty proti diskriminaci jen problem zvetsuji a prohlubuji. Lidska prava se nemohou vynucovat jen zakonem. Vetsina lidi se ridi svym moralnim kompasem, takze psany a vynucovany zakon je v tomto pripade na houby, neb postrada mravni zaklad a pud sebezachovy. Idiotske zakony o diskriminaci se budou jednoduse ignorovat nebo obchazet.
    Pseudo-humaniste ve vladni sprave jsou casto neschopni bridilove, polovzdelanci, kteri nemaji v praxi s mensinami zadnou zkusenost a vlastne sve zemi skodi, protoze neprimo pripravuji pudu nenavistnym extremistickym zivlum.
    Vim, ze v Cesku existuji nespravedlive predsudky proti Cikanum, vim take, ze tam zije dost pracovitych Romu, hodnotnych ceskych obcanu. Ovsem nadrzovani tem neprizpusobivym skodi i tem slusnym.
    Stacilo by, aby se merilo vsem stejne coz je casto vachrlate (jak rikavala moje babicka :-) a to i v USA....

    Tito kocabsti ignoranti se vyznacuji mimo jine i tim, ze lituji palestince a bojuji za jejich prava otevrene. Jini se ridi predpisy sveho statu naoko a fandi muslimum tajne.

    Amerika oproti Evrope ma take IMHO jednu velkou vyhodu a to je sila nabozenstvi, zejmena krestanskeho. Miliony Americanu vlastni tuto silnou dusevni oposici islamu, muslimove tedy nemaji tolik prostoru na rozpinani a kolonisovani jako v socanske Evrope.

    OdpovědětVymazat
  42. Jedna podstatna informace Vam tam chybi.
    Ze tech 10millionu illegalu v USA jsou v podstate "latinos" a tedy krestane!
    To je silny a zasadni moment ktery zpomaluje rozpinani muslimu v USA.
    Navic zadne lode z Afriky s tisicovkami lidi ktere priplouvaji k brehum Evropy!

    OdpovědětVymazat
  43. Dano, tentokrat jsi se vycajchnovala na vybornou :). Nemuzu nez souhlasit. S tim krestanstvim v USA mas taky pravdu. Osobne k tomu mam trochu smisene pocity. Je dost mozny, ze na to, aby se zastavila islamizace bude treba tlak jak rikas ze strany ostatnich nabozenstvi. K tomu muze v budoucnu dojit, zvlast kdyz jsou secularni sily ve spolecnosti zblbly politickou korektnosti a multikulti ideologii. Je temer nevyhnutelny, ze neco takovyho by bylo zivnou pudou pro fanatiky z rad krestanu. Ja nemam fanatiky jakehokoliv organizovaneho nabozenstvi v lasce. Ovsem akceptoval bych situaci, kdy mensi zlo je nutny, aby se znicilo zlo vetsi. Taky bych pridal, ze obcane ostatnich demokracii vcetne Kanady maji mnohem mensi schopnost celit totalitni ideologii jakou je islam diky ruznym multikulti zakonum a komisim za lidska prava, kde se toleruje netolerance. Mam pocit, ze nakonec to zase bude na USA. Ani vy to ale nebudete mit lehky viz tazeni proti Terry Jones. Dearborn, what a lovely place to live :). habr

    OdpovědětVymazat
  44. Pane Kreutzfeld dik za basen, cte se to jedna basen:-)
    Na konspirace jedine basnickou:-)
    Spravna to cesta jak dojit k dekonspiraci a konspiracni dekompresi:-)
    At Vam to vydrzi :-)

    OdpovědětVymazat
  45. Specielne v Cesku se projevuje naivni tolerantnost na vlastni ukor, -multikuti-, v problemu s romskou mensinou
    To není naivní tolerantnost. To je poturčenectví horší Turka aneb hloupé a nesmyslné ZÁKONY a KROKY VLÁDY, které se řídí podle evropského mustru, ale jsou ještě o fous snaživější (=pitomější). Nedávné snížení trestu sadistickému cikánskému imbecilovi odsoudila dokonce i doktor Tydlitátová a to už je co říct! Většina Čechů je ale bezesporu mnohem xenofobnější než Holanďani a jiné západoevropské národy, které jsou na cizí kulturu více zvyklé. Konkrétně vůči islámu panuje v Česku úplná fobie, na prvním místě díky nevědomosti a nedostatku zkušeností. Jediné, co o muslimech vědí, je to, co jim presentují media, kde je typický muslim vylíčen jako zaostalý krvěžíznivý fanatik. Idiotství kocábismu nemá ovšem s muslimy (a už vůbec ne s Paletinci) nic společného.

    OdpovědětVymazat
  46. Je dost mozny, ze na to, aby se zastavila islamizace bude treba tlak jak rikas ze strany ostatnich nabozenstvi.
    Ano. Jenže kde ta náboženství vzít? Tady v Evropě jsme ho kdysi měli, ale dnes je to okrajový fenomen. Ostatně jestli americké problémy s Mekoši jsou obdobné těm evropským s Araby, tak zřejmě nejde (aspoň ne na prvním místě) o problém náboženský ani kulturní, ale sociální. Ten se může samozřejmě velmi snadno obléct do rasového nebo náboženského kabátku. Všichni budou pak hlasitě odsuzovat "rasism" nebo "náboženský fanatism", zatímco problém leží úplně jinde...

    OdpovědětVymazat
  47. Ještě habr: připomínám znovu, že v affaiře s minarety ve Švýcarsku a ve většině ostatních podobných případů v Evropě podporuje římskokatholická církev muslimy! To jen tak mimochodem, protože je to další náznak toho, že problém, o který zde jde, NENÍ náboženský.

    OdpovědětVymazat
  48. Pane Aster, tady tedy neco te konspiracni dekomprese a inspirace k novym teoriim:

    Inspirace konspirace
    Pochazi z toho
    Ze je malo informace,
    Kristova noho!

    “Ja ho zabil, ja ho stal!”
    Obama se vychvastal.
    Kdyz vsak chybi smoking gun,
    Dukaz zustal nedodan.

    A tak jiste vsichni veri,
    Tomu oc tu vlastne bezi.
    Kde se vzal, tu se vzal,
    Kam se Ladin uschoval?

    Za doly, za hory,
    Me zlate parohy.
    Graceland, Memphis, krasna zem,
    Hraje ping-pong s Elvisem!

    OdpovědětVymazat
  49. Vy se v tom pingpongovým klubu musíte ale nudit! :-)

    OdpovědětVymazat
  50. Pane Kreutzfeld, nehraje ping pong ale byl spravedlive zamordovan,
    Obrazky nebudou ukazany, ale existuje svedek a
    svědectví dvanáctileté Osamovy dcery, která prý potvrdila, že jí rozstříleli taťku.

    Urychlená poprava Osamy prý vylepšila Obamovy vyhlídky v prezidentských volbách. I to je pravda – s tím rozdílem, že mu asi uškodí, pokud se zjistí, že vydal rozkaz nebrat zajatce a zahladit stopy. Vládě zbývá jen DNA, ale to se jistě dá s trochou dobré vůle zfalšovat. A možná svědectví dvanáctileté Osamovy dcery, která prý potvrdila, že jí rozstříleli taťku. Vojáci jí, s citlivostí sobě vlastní, nechali popatřit na obrázek tak odporný, že nemůže být světu, zvyklému na násilí všeho druhu, ani ukázán.( rozhodl Obama)
    ano politicky ping-pong se
    ale hraje jak vidno ne podle pingpongovych pravidel, ale podle pravidel extra nastavenych.
    http://www.blisty.cz/art/58489.html

    OdpovědětVymazat
  51. Proc bych se nudil vp. Vodnik?

    Holuby uz jsem nakrmil,
    akcie levne nakoupil
    a draho prodal.

    Pak jsem si trochu zaversoval.
    Zivot je velice jednoduchy, kdyz vime,
    kdo taha za nohu,
    a kdo za nitky.

    OdpovědětVymazat
  52. Vodnik, nevim, co motivuje katoliky protestovat proti zakazu minaretu. Pochybuju, ze je to kvuli tomu, ze by byli "na rade" po muslimech. To mi nedava smysl. Nebyli by na rade. Zrovna tak by nebyli na rade muslimove, kdyby se zacali chovat prave treba jako ti katolici nebo budhisti, tedy civilizovane. Krestanska nabozenstvi jsou oddelena od statu, kostely stoji a verici je bez problemu navstevuji. A i kdyby nakrasne zakazaly krize ve verejnych skolach tak co. Prava vira to nepotrebuje. Problem je, ze snaha krize odstranit nebyla zalozena na principu oddeleni statu a nabozenstvi, ale jako reakce na priliv muslimu do Evropy. Jinymi slovy vidim to jako appeasement. Lide proste nevidi, ze islam neni stejne nabozenstvi jako krestanstvi. Pro katolika je kostel misto kam se chodi modlit a na mse. Pro muslima je vystavba kazde nove mesity otazkou zamerne islamizace a znamena i narok uzemni. Muslimove se nikdy nevyrovnali s tim, ze byli vytlaceni z Evropy. Jak nekdo trefne a pravdive poznamenal, to co se ted deje je jenom nova etapa velmi stare valky. Ironii je, ze jsme si to tentokrat zavinili z velke casti sami, i kdyz mozna duvody byly v pocatku pozitivni. Je ovsem k neuvereni, ze lidi jeste stale jsou ochotni verit multikulti pohadkam. Logicky vzato, takova S. Arabie predstavuje temer idealni islamskou spolecnost. Zensky tam pripominaji tucnaky, za kradez vam ruku useknou a s homosexualy se taky nemazli. No a navic se jim podarilo v podstate vymytit ostatni nabozenstvi. Zde tedy mame skutecny islam v praxi kde muzeme analyzovat podstatu tohoto nabozenstvi miru a tolerance. Faktem je, ze S. Arabie financuje stavbu novych mesit po celem svete a neni tezky pochopit, co tim chteji docilit. Pohled na takovou spolecnost by mela stacit k tomu, aby se lidem otevreli oci a vzkazali temto poustnim ideologum, ze islam bez reformace neni v civilizovanych zemich vitan. Proto bych katolikum doporucil, aby protestovali proti utlacovani krestanu v islamskych zemich tedy proti potlacovani skutecnych lidskych prav lidi odlisne viry. Ocividne bojovat za minarety je pro ne dulezitejsi. Podle meho nazoru maji tedy soucasne problemy predevsim podstatu nabozenskou a teprve potom socialni. habr

    OdpovědětVymazat
  53. Habr:

    nevim, co motivuje katoliky protestovat proti zakazu minaretu. Pochybuju, ze je to kvuli tomu, ze by byli "na rade" po muslimech. To mi nedava smysl.
    Já a ktolíci si myslíme, že jo, Vy a další si myslí, že ne. Jedni z nás se mýlí. Budoucnost ukáže, kdo. (Nebo taky ne.)

    snaha krize odstranit nebyla zalozena na principu oddeleni statu a nabozenstvi, ale jako reakce na priliv muslimu do Evropy.
    Tím si nejsem jistý. V Americe např. na změnu z Christmas Tree na Holiday Tree prý tlačili židé.

    Pro muslima je vystavba kazde nove mesity otazkou zamerne islamizace a znamena i narok uzemni.
    Jak pro kterého.

    Jak nekdo trefne a pravdive poznamenal, to co se ted deje je jenom nova etapa velmi stare valky.
    Hm, na celé dějiny se můžete dívat jako na etapy nějaké permanentní války...

    S. Arabie predstavuje temer idealni islamskou spolecnost....Zde tedy mame skutecny islam v praxi
    Propaganda. "Skutečný" islám neexistuje a ten saúdský ani není vůbec většinový. Jste obětí propagandy, jak o tom píšu dnes.

    Pohled na takovou spolecnost by mela stacit k tomu, aby se lidem otevreli oci a vzkazali temto poustnim ideologum, ze islam bez reformace neni v civilizovanych zemich vitan.
    No on taky není. Je vidět, že nemáte vůbec představu o rozdílech mezi wahabitským a evropským islámem.

    Proto bych katolikum doporucil, aby protestovali proti utlacovani krestanu v islamskych zemich tedy proti potlacovani skutecnych lidskych prav lidi odlisne viry.
    To oni taky dělají. Ale protože nevlastní media, neřve to na titulce obrovskými písmeny jako dnes, že MUSLIMŠTÍ BRATŘI JSOU PLNI NENÁVISTI (vůči Israeli).

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>