středa 6. dubna 2011

Šílenci

Zdeněk Lokaj a Alexandr Vojta podali oznámení pro podezření ze spáchání trestných činů. Zajímalo by mě vyjádření místních právních znalců, kolik mají šance na úspěch. Možná výzva pro Tomáše Pecinu: tohle by byl větší oříšek než povolení sudetoněmeckého sdružení v ČR.

6 komentářů:

  1. Leon Kreutzfeld6. dubna 2011 v 22:41

    Ja souhlasim s nazvem clanku. Nejlepe to vyjadril predseda ceskeho Senatu dr. Farmisal Subotka. Oni vedeli, ze se ucastni provokace, a vedeli kam jedou. Nasledky si musi pricist sami.

    OdpovědětVymazat
  2. Odloží to, protože není dána příslušnost českých OČTŘ.

    OdpovědětVymazat
  3. Leon Kreutzfeld7. dubna 2011 v 0:45

    K tem by ale mel byt prislusny Interpol?

    OdpovědětVymazat
  4. Israelska vlada uz pred odplutim ustavicne varovala, ze jakekoli poruseni blokady Flotilou bude nasledovano vojenskym zasahem.
    Jeste tesne pred zasahem IDF byly vsechny lode radiem vyzvany, aby ihned upustily od kursu Gazy, nacez se jim dostavalo sprostych odpovedi.
    Cesti "novinari" se dobrovolne pridali k pofiderni spolecnosti a autorite fanatickych kapitanu lodi, ciliz zodpovednost nesou kapitani flotily, jmenovite vudci lode Mavi Marmara.
    Na mori je za pasazery zodpovedny kapitan a tak at si chlapci stezuji na Turky u vokurky.

    Nektere paragrafy ve stiznosti vubec nedavaji smysl, mirovi aktiviste se sice snazi komunikovat profesionalne, ale ouvej, vysledek horsi, nezli pisanicko od letite emigrantky.
    Prikladne:
    "...Žádáme, abychom byli vyrozumněni o tom, jak bylo s tímto oznámením naloženo, zda bylo
    postoupeno a kam. Ve věci se cítíme být poškozený, protože mi byla způsobena újma fyzická,
    duševní a hmotná a finanční..."
    --------
    "Vyrozumneni". To uz od pohledu vypada divne. Nema to byt od slova rozumel, bez "n"?

    Dale zacal autor v mnoznem cisle, hned ale prestupuje na osobni, jednotlive, coz zni chaoticky a nesouvisle.

    " a hmotna a financni"--to take vypada hloupe. Nemyslim, ze by se pravopis tolik menil, pouzivat spojku "a" ve vete se ma pokud mozno jen jednou.

    Ze stiznosti usuzuji, ze tito zpravodajove (doufam, ze to nejsou profesionalni novinari), si zkrze pologramotnost neuvedomili rozsah a dopad jejich flotilni aktivity.
    Ovsem blbost pred zakonem neomlouva...

    OdpovědětVymazat
  5. v.p. Kreutzfeld - Sobotka už pár neděl není předseda Senátu...
    Jenda

    OdpovědětVymazat
  6. Šílenci? Ne, ti udavači jsou dilettanti, jak ukazuje vyrozumění, které nám Vodník zatajil.

    Ustanovení § 16a odst. 2 zákona o státním zastupitelství říká: „Z podání musí být patrno, kdo je podává, v jaké věci, jaké jsou jeho důvody a čeho se ten, kdo je učinil, po státním zastupitelství domáhá. Nemá-li podání některou z uvedených náležitostí a není-li ani po upozornění ve stanovené lhůtě tím, kdo podání učinil, doplněno, státní zastupitelství je bez opatření založí. Anonymní podání se přešetřují jen tehdy, pokud obsahují dostatečné údaje pro to, aby jejich obsah bylo možno prověřit; jinak se podání bez opatření založí.“

    Stejně jako státní zástupkyně nechápu, jak měla s jejich udáním souviset „Vyhláška MZV 23/1967 Sb.)“. Je to vyhláška ministerstva dopravy č. 23/1967 Sb., kterou se mění vyhláška č. 42/1962 Sb., o úpravě mzdových podmínek pro řidiče silničních motorových vozidel, závozníky a průvodčí autobusů.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>