pátek 6. května 2011

"Co je to Bilderberg?"

- ptá se bezelstně Kopretina na Psu. Dovolím si zde odcitovat odpověď paní Varadínkové, která se mi líbila:
Bilderberg, Trilaterální komise, Římský klub.... to jsou takoví globální kmotři. Zatímco ti lokální kmotři usilují o vliv v rámci nějakého města či regionu, hřištěm těch globálních kmotrů je dnes celý svět. Cíle jsou stejné (peníze a moc), jen v trošku větším měřítku. Zatímco lokální kmotři mají zmáknutý místní novinový plátek, místní policii a politiky na místní radnici, ti globální mají pod palcem světová masmédia (jsou mezi nimi mediální magnáti) a světovou politiku (jsou mezi nimi vlivní politici nebo jsou jimi sponzorováni). Takže co na svých schůzkách upečou, to se nakonec zpravidla i stane.

Zajímavé, že existenci lokálních kmotrů nikdo nepopírá a nikdo zprávy o jejich existenci nezesměšňuje a nevydává je za konspirační teorie a jejich šiřitele za blázny, tak globální kmotři mají spoustu obhájců v podobě všelijakých Šauerových a Netzerových, jejichž úkolem je zdiskreditovat každého, kdo na existenci globálních kmotrů poukáže. Jestli je to od nich jen užitečná idiocie nebo to mají přímo v popisu práce, těžko říct.

4 komentáře:

  1. Mě fascinuje (viz. ona diskuse...nebo "diskuse", když jde o NP?), jak jsou některá jména již synonymem nejsprostších nadávek...Bartoš, Bátora, Stwora. 'Calumniare audacter, semper aliquid heret.' No a když už tu frajeřím s latinou...kde jsou časy, kdy platilo 'affirmanti, non neganti, incumbit probatio'.

    OdpovědětVymazat
  2. jak jsou některá jména již synonymem nejsprostších nadávek...Bartoš, Bátora, Stwora.
    Inu, na druhé straně Tydlitátová, Kopretina, leho...

    OdpovědětVymazat
  3. Globalni kmotri uz jsou "prokouknuti" pres 30 let, uz z doby, kdyz jeste v Cesku zpivali castusky ke kmotrum sovetskym. Doposud mohly tyto nekale sio-sily svobodne radit, protoze o nich cesti mudrci nevedeli.
    Ted, kdyz se Ceska republika zaclenuje do zapadniho sveta, tak ma moznost ukazat vsem, ze cesti bojovnici za svobodu jsou ti nejzdatnejsi!!!

    Kmotry vystopovat, do jednoho- a totalne znicit !!!


    Hynku! Vileme! Jarmilo!!
    Adame! Vladimire! Petre! Ladislave!Antonine !!!!

    Na straz !!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Globalni kmotri uz jsou "prokouknuti" pres 30 let
    1. schůze se konala v hotelu Bilderberg v r.1954. O existenci této skupiny se vůbec nemluvilo, pokud se přímo netajila a nepopírala její existence. Před 30 lety se začalo připouštět, že něco jako Bilderberg (snad) existuje, ale že to nemá žádný význam. Teprve v posledních cca 10-15 letech se připouští, že je to schůzka významných světových činitelů, leč stále se nechává bez kommentáře, že schůzka tak významných činitelů nezveřejní žádné komuniké nebo jiné závěry.

    Doposud mohly tyto nekale sio-sily svobodne radit, protoze o nich cesti mudrci nevedeli.
    Řádit mohly, mohou stále a zřejmě ještě nějaký čas řádit budou, bez ohledu na to, že přibývá lidí (nejen v Česku), kteří tuší, že tady něco nehraje.

    Kmotry vystopovat, do jednoho- a totalne znicit !!!
    Ano. Zničit krtka! Vemte si prášek, osobo!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>