čtvrtek 26. května 2011

Konec Západu se přibližuje

Dovolím si odcitovat z kommentáře čtenářky s nickem "Zajoch":
Euroatlantická civilizace už staví svoje bytí pouze na agresi a ozbrojeném utlačování dalších států, aby jim ukradla všechno čím je příroda obdařila. Stálo by zato vyjmenovat všechny žoldnéřské složky, které byly vytvořeny nikoliv na obranu vlastního území, ale na ukradení cizího území. Co se vlastně změnilo od primitivních společností z doby 13 tisíc let před Kristem? Nic jiného než technické prostředky boje. Právo silnějšího zůstalo. Kde je jaké osvícenectví, lidskost a morálka v západní civilizaci? Není v ní nic z těchto dřívějších ideálů humanistů. Je jenom sobectví, hamižnost a nenažranost a ubohost lidské psychiky. A k čemu? I ti mocní jednou zdechnou, i z nich bude odpuzující mrtvola. Brzeziński, Kissinger i Rockefeler už tak vypadají zaživa.
Kommentář se nachází pod článkem o tom, jak Západ buduje tajnou armádu žoldáků na potlačení svobody v zemích, odkud čerpá ropu.

36 komentářů:

  1. ..."o tom, jak Západ buduje tajnou armádu žoldáků na potlačení svobody v zemích, odkud čerpá ropu..."

    V zemích, odkud Západ čerpá ropu, je nějaká svoboda? Pokud ovšem článek nemyslí například USA, tam se čerpá ropa taky. Ale já mám spíše dojem, že se jedná o Saudskou Arábii, Kuvajt, Irák, Irán, atd. V těhle zemích moc svobody není, spíše vůbec žádná, hlavně kvůli náboženství (islámu). Prý je Blackwateru nějakých 50 tisíc žoldáků? To snad ne. Pokud vím, tyhle organizace najímají pouze bývalé členy NAVY Seals, zelených baretů, atd a těch zdaleka tolik není. No jo, zase nějaká kachnička, že ano...

    OdpovědětVymazat
  2. Povrchni, naivni, hloupa a buhvi jaka jeste slatanina a vy to berete za svy. Skoda, vase komentare vetsinou mivaji uroven. habr

    OdpovědětVymazat
  3. Mne se to libi.:-)
    Takto presentovane proti-zapadni nazory bych prenechala Zajosce, aby je jen ona vykladala a svetu vysvetlovala. Jeste mela podotknout, ze pred 13 tisici lety pred Kristem byli lovci mamutu humannejsi...:-))
    Je to lidumilka, ta Zajoska. Stezuje si na ubohost lidske psychiky a hned ukazuje svoji tim, ze se raduje nad zdechnutim mocnych,--jo, mrtvoly pro takove nenavistniky jsou balsamem na dusi.

    Osobni, soukromou armadu maji saudsti sejkove uz pres tricet let, to se zrejme teprve ted provalilo do ceskeho tisku. Pred cinkanim klicu se o tom nevedelo..Vetsinou jsou to Pakistanci a tez jordansky kral Hussein si je najimal v boji proti Palestincum kteri chteli ucinit prevrat v Jordansku. Tento specificky drb o Blackwater je zrejme z palestinske kuchyne a je to tak dobre. Teroristi se totiz nevericich zoldaku moc boji....
    Jinak ja se na tuto informaci o konci Zapadu podivam podrobneji. Mozna se prihlasim do zoldacke armady jako ROZVEDCICE. -Dokud je jeste cas a jsem trochu v kondici.- Pak si vezmu k srdci prohlaseni Zajosky :
    "...agresi a ozbrojeném utlačování dalších států, aby jim ukradla všechno čím je příroda obdařila...."
    To u mne znamena nemilosrdnou kastraci, panove...:-O

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Zesmesnit "Zajocha" ci dokonce vyvratit vyse uvedene:...Stálo by zato vyjmenovat všechny žoldnéřské složky, které byly vytvořeny nikoliv na obranu vlastního území, ale na ukradení cizího území. Co se vlastně změnilo od primitivních společností z doby 13 tisíc let před Kristem? Nic jiného než technické prostředky boje. Právo silnějšího zůstalo. Kde je jaké osvícenectví, lidskost a morálka v západní civilizaci? Není v ní nic z těchto dřívějších ideálů humanistů. Je jenom sobectví, hamižnost a nenažranost a ubohost lidské psychiky. A k čemu?
    ...se Vam zatim prilis nepodarilo:-(

    Ani to co napsal Global Reserch
    GlobalResearch

    In several countries including South Africa and Colombia, they started recruiting mercenaries to form an initial battalion of 800 men. They are trained in the UAE by U.S., British, French and German military professionals, with a background in special forces and the secret services. The trainers are paid 200-300 thousand dollars a year, while the recruits receive about $150 a day.
    Jsou lide kteri pujdou strilet a vrazdit i za mene nez $150 na den a jini kteri by nesli ani za million. Dnes jako pred Kristem!
    Zatim bohuzel predvadime 3 svetu to co je popsano v clanku a komentarich:-( Nelidskost prejmenovana na demokracii se vyvazi. Uz si to zacinaji uvedomovat i na vyssich mistech. Ale trvalo to. TV zde predvedla poradce vlady ktery doslovne rekl " nastal cas odejit, jiz prilis lidi v nas vidi okupanty."!!! prekvapuje i mira ohledu na verejne mineni. Jakoby nekteri predstavitele potrebuji posilnit zdani demokracie, ale pochybuji ze se neco zasadne zmeni. Cele dejiny lidstva lze shrnout do 2 slov, drive otroci a otrokari, dnes korektneji vitezove a porazeni. A Vy se tu nekteri rozhorcujete nad slovy rozhorceni ze se toho zase tak prilis nezmenilo kdyz se mluvi o spatnych lidskych vlastnostech ktere stale vladnou svetu?
    Tram v oku:-(
    Astr

    OdpovědětVymazat
  6. GlobalResearech

    Omluva, z nejakeho duvodu me to dovoluje jen jako Anonymni:-(
    Astr

    OdpovědětVymazat
  7. V zemích, odkud Západ čerpá ropu, je nějaká svoboda?
    Samozřejmě, že ne. Ale když tam k nějakému pokusu o ni (zdola) dojde, námi podporované régimy ji zadusí střílením do demonstrantů, umučením k smrti a dokonce zatčením doktorů, kteří ty zraněné demonstranty ošetřovali. Když Assad dělá v Sýrii to, co vláda v Jemenu nebo v Bahrajnu, jsou media plná rozhořčení. (Stejně ho drží v sedle Israel, protože si říká, lepší průhledný nepřítel než nevypočítatelný chaos).

    Pokud ovšem článek nemyslí například USA, tam se čerpá ropa taky.
    To taky. A taky tam není úplná svoboda.

    OdpovědětVymazat
  8. Povrchni, naivni, hloupa a buhvi jaka jeste slatanina a vy to berete za svy.
    To mluvíte o kommentáři Zajošky nebo o tom článku?

    OdpovědětVymazat
  9. ...ze se raduje nad zdechnutim mocnych
    Kde? Vy máte vzácnou schopnost vyčíst z textu to, co tam není! Nejraději nějaké pohlavní oplzlosti...:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja se smeji prorokum, ze pad Zapadu se uz blizi. To je pul stoleti stara omleta hlaska z Rudeho Prava, tenkrat taky Chruscev prohlasoval, ze dozeneme, predezeneme a Zapad pohrbime.

    ".... ukradla všechno čím je příroda obdařila...."
    Toto je vyslovene debilni prohlaseni a nejde reagovat jinak, nez posmechem.
    Copak nejake staty priroda obdarovala? Vzdyt lidi uz odveku emigrovali tam, kde byly podminky pro zivot nejidealnejsi a tam teprve kmeny, pozdeji staty zakladali. Copak cumeli s otevrenou hubou a cekali, az je priroda necim OBDARI? To jako Cechy obdarila priroda malym bohatstvim? Opet ta zmrzacena mentalita, ze je nekdo obdaruje, se neco DOSTANOU, aniz by pro to realne pracovalii. Takto premysli lidska luza.


    Do dnes jsou mista v Africe, kde slozka stat prakticky neexistuje a tam si casto lidi tezi prirodni naleziste sami.
    Kov Lithium je mnohdy v soukromych rukou kmenu a ti se snazi kov prodavat mobilove industrii. Nechcete, aby prodavali? Zabrante poptavce. Zruste mobily!! Vyhodte je na smetiste a africke domeny budou zase zasevat obili pro sve deti. Kdo ma mobil, je imperialistickym vrahem malych cernousku !!!

    At mi nekdo vyjmenuje stat v dnesni dobe, ktery byl zrusen a nahrazen hordou cizich zoldaku, co prevzali zemedelstvi, doly, tovarny, celou industrii a drzi puvodni obyvatelstvo v koncentracnich taborech jako pracovni otroky...Ani ve Venezuele ne a Hugo se snazi prodavat olej i prokletemu zapadu...

    Uchylne vzruseni zajocha nad mrtvolami je nazorne podano v tomto:
    .."A k čemu? I ti mocní jednou zdechnou, i z nich bude odpuzující mrtvola. Brzeziński, Kissinger i Rockefeler už tak vypadají zaživa."
    ...Ja v nikom mrtvolu nevidim, nepodavam se nizkemu pudu nenavisti a nepredstavuji si nikoho jako mrtvolu. Jen rudi psychopatove se v tom vyzivaji a neustale pisi o mrtvolach. Jsou to oni, co se otevrene nad myslenkou smrti a zahuby teteli radosti..

    OdpovědětVymazat
  11. Daniela nema pravdu, ze :
    Jen rudi psychopatove se v tom vyzivaji a neustale pisi o mrtvolach. Jsou to oni, co se otevrene nad myslenkou smrti a zahuby teteli radosti..
    Je to typicky znak nekterych nejmladsich primitivu, nenavist k seniorum coby brzde k jejich rozletu:-(
    Vzpomente na posledni volby v CR a kampane mladych aby jim stari nebranili!!!! Bylo to az nechutne! U senioru to vyvolava opacnou reakci a dojem ze cim mladsi tim primitivnejsi, bezohlednejsi a blbejsi.
    Nadpis vypada dost rasantne, ale on i konec Rima se priblizoval a priblizoval az se naplnil :-(
    Astr

    OdpovědětVymazat
  12. "To mluvíte o kommentáři Zajošky nebo o tom článku?"

    Mluvil jsem o komentari slecny Zajocha. Ten clanek taky za moc nestoji. Zoldneri byli, jsou a budou. Navic co je na tom tajnyho. Mozna zpusob vycviku, ale to je asi tak vsechno. Ja to spis vidim jako priklad mensi zlo versus vetsi, o cemz jsem tu uz psal. Idealni situace to ale rozhodne neni. Ja osobne zadnou lasku k soucasnym arabskym rezimum nechovam. habr

    OdpovědětVymazat
  13. Habr: co je to "povrchní"? Kommentář nemůže být vyčerpávající už ze samé své podstaty. Že se Západ drží nahoře už jen brutálním bezprávím a násilím je indikátorem toho, že jeho dnové jsou sečteni. Na tom nevidím nic hloupého ani naivního. Naivní a hloupé je myslet si, že když budeme bombardovat lidi, děti, školy a nemocnice, abychom udrželi na trůně "naše zkurvysyny", a tvrdit těm bombardovaným, že nám jde o jejich svobodu, tak že to může nějak dobře dopadnout.

    Pravda, příroda "neobdařila" Saudy nebo Íránce, ale víme přece, co Zajoška chtěla říct.

    OdpovědětVymazat
  14. Astr: v mrtvolách se vyžívají psychopatové bez ohledu na barvu. Že Daniela musela přidat slovo "rudí", jen dokresluje její jednoduché vidění světa.

    OdpovědětVymazat
  15. Daniela:
    Uchylne vzruseni zajocha nad mrtvolami je nazorne podano v tomto: "A k čemu? I ti mocní jednou zdechnou, i z nich bude odpuzující mrtvola. Brzeziński, Kissinger i Rockefeler už tak vypadají zaživa."
    Já tam nevidím naprosto žádné vzrušení. Vidí-li ho v tom někdo, ať se přihlásí! Kde konkrétně? V čem?

    Opravdu, jsem přesvědčen, že jestli tu je něco úchylného, je to Vaše fantasie - dokazujete to v krátkém čase už podruhé.

    OdpovědětVymazat
  16. "Že se Západ drží nahoře už jen brutálním bezprávím a násilím je indikátorem toho, že jeho dnové jsou sečteni. Na tom nevidím nic hloupého ani naivního."

    No a v tom je prave ten rozdil mezi nami dvema. Ja to tak nevidim vubec a troufam si tvrdit, ze vetsina aspon trochu objektivnich lidi taky ne. Jeste bych k tem pridavnym jmenum pridal "nepravdivy, neproduktivni a nebezpecny". V zadnym pripade to ale neberte tak, ze povazuji zapad za neomylny. Chyb se dela dost, ale v soucasne dobe povazuju jakoukoliv existujici alternativu k zapadnimu systemu za neprijatelnou. habr

    OdpovědětVymazat
  17. Vazeny pane Vodniku,
    vase usmevne hlasky o me uchylnosti jen potvrzuji fakt, ze se pokousite odvest pozornost od vaseho priznani o Vasich kopulacnich metodach narvaneho simpanze.(vase slova).
    Mam vybuchy smichu uz jen pri cteni
    latinskeho nazvu simpanze--
    PAN TROGLODYTE..:-)))))))))
    Toto hned tak nerozchodim, mozna nikdy...

    Nevim, kde berete to, ze zapad nekoho bombarduje a pak namlouva, ze jde o svobodu bombardovanych. Nic takoveho. V Iraku se bojovalo proti zbytkum Saddamovy armady, v Afghanistanu je to boj proti talibanu a al-Kajde.. V zadnem pripade zapad umyslne civilisty nezabiji. V Iraku se navzajem povrazdili statisice mezi sebou, obcan proti obcanovi, to same v Afghanistanu a ted Pakistanu.
    Jestlize se nekdo domniva, ze se demokracie da jednoduse prohlasit a nastolit jako nejaky rigidni system, pak je v hroznem omylu. Demokracie musi prijit zdola.
    Neni li v srdci lidu, pak neexistuje...

    OdpovědětVymazat
  18. Vasich kopulacnich metodach narvaneho simpanze.(vase slova).
    Lžete! Nic takového jsem nikde nenapsal. Mimochodem by mě zajímalo, jak taková "kopulační methoda narvaného šimpanse" vypadá. Nevím, co to je a nemám zřejmě dostatečně úchylnou fantasii...

    Nevim, kde berete to, ze zapad nekoho bombarduje a pak namlouva, ze jde o svobodu bombardovanych. Nic takoveho.
    "Humanitární" bombardování, "Enduring freedom" etc. etc....

    OdpovědětVymazat
  19. No a v tom je prave ten rozdil mezi nami dvema. Ja to tak nevidim vubec a troufam si tvrdit, ze vetsina aspon trochu objektivnich lidi taky ne.
    Zaprvé na počtu nezáleží (většina obvykle nemá pravdu), zadruhé co je to "trochu objektivní člověk"?

    Myslím, že ty západní aggresse jsou chyby, na které se vrší další chyby, takže dnes je vzácná situace (pokud vůbec ještě existuje), že Západ chybu neudělá...

    OdpovědětVymazat
  20. Vzdyt to pisi. Nikdo nebombarduje civilni obyvatelstvo zamerne, ale nici nepritele a strategicka mista. Zasazene civilni obyvatelstvo je, bohuzel, collateral damage. Tomu se ve valce neda zabranit.

    Humanitarni bombardovani Jugoslavie je zalezitost evropska, kdyby tenkrat bylo na mne, tak bych ty fanatiky nechala bojovat do plne sebezahuby. V Bosne bojovalo tisice islamskych jihadistu na strane muslimu, prisli vycviceni z Pakistanu a hlavne z Afghanistanu.
    To jsou ti sami mujahideeni, ktere proti-zapadni zivly tolik miluji a souciti s nimi, ovsem jen, kdyz bojuji proti "imperialistum" v Afghanistanu.
    Jihadistum je to samozrejme jedno. Srbove, Evropane, Americane--ti vsichni jsou Allahem zavrzeni do pekla.

    Akce "Enduring Freedom" znamena Trvala svoboda. Je tim minen boj proti terorismu, ktery ohrozuje a utiskuje nejen mistni obyvatelstvo, ale take ohrozuje zajmy Ameriky, nasi svobodu. Z Afghanistanu by jinak bylo neomezene cviciste pro nepratelske jihadisty.

    Talibanci a al-Kajda nemaji armadu, ale bojuji ze stredu vesnic a schovavaji se za zeny a deti, proto tam umiraji nevinni lide.

    Jestli nekdo fandi fanatickym primitivum,
    co si kupuji petileta devcatka na sex, maji zeny za dobytek a podle toho se k nim tak chovaji, nici historicka dila protoze nejsou islamska, trestaji vzdelani, kamenuji provinilce, oslavuji kult smrti, nenavidi "neverici",
    pak to jen ukazuje na jejich moralni charakter: Bidny, bidny...

    OdpovědětVymazat
  21. Džihadisté se hodili (a cvičili) proti SSSR právě Američanům. Nevím o jediném "protizápadním" živlu, který by terroristy miloval.

    Akce "Enduring Freedom" znamena Trvala svoboda. Je tim minen boj proti terorismu, ktery ohrozuje a utiskuje nejen mistni obyvatelstvo, ale take ohrozuje zajmy Ameriky, nasi svobodu.
    A akce Iraqi Freedom byla taky bojem "boj proti terorismu, ktery ohrozuje a utiskuje nejen mistni obyvatelstvo, ale take ohrozuje zajmy Ameriky, nasi svobodu." Vy už ani nejste srandovní, Danielo...

    OdpovědětVymazat
  22. Tenkrat to byli jeste jihadisti v zacatku, bojovali proti Sovetum a Americane si mysleli, mozna naivne, ze kdyz jim pomohou a zcivilisuji je, ze tam bude klid. Nestalo se, toto jsou lidi, kteri miluji predevsim boj a smrt, takze se s demokratickymi principy rozesli. Co na tom, rozkoly se deji, narody se rozchazeji jako lidi. Rozvod je nekdy prirodni vyreseni.
    V akci Iraqi freedom bylo mineno, mimo jine, osvobozeni od diktatora, ktery drzel brutalnim zpusobem obyvatelstvo v nesvobodnych mezich systemu. Zakladni svobodu Iracane zkrze obeti- hlavne Americanu-dostali. Ze se to zvrhlo v obcanskou valku, nu, i to je svoboda. Zrovna jako nekteri Cesi si po cinkani klici predstavuji svobodu jako pravo ke zlodejne a korupci. Iracane maji ted vyber-- bud se budou nadale zabijet, nebo zacnou zit normalne lidsky. Jejich volba.

    Za Saddama byl relativni klid, protoze pri naznaku anarchie ihned poslal armadu a ta vyhladila celou vesnici. Postrileli vsechny muze a i zeny drzici kojence. V masovych hrobech se nasly deti udusene, ne zastrelene. Proste je za ziva zabagrovali.

    S Kurdy se take Saddamuv rezim nemazlil, ty chtel vyhubit uplne.
    V roce 1988 se Kurdove nezapojili do valky a tak Ba'ath rozhodl o akci "anfel", coz zahrnulovalo genocidu a zplynovani celeho ethnika. Asi tricet utoku, kde cele vesnice zamorili smrtelnym plynem sarinem a mustard gasem. Lidi umirali pomalu, protoze to bylo v rozsahlem oblaku a na velkem uzemi. Hruzy smrti bolestnym dusenim se zaznamenaly napriklad z vesnice Halabja.. Fotografie mrtvych civilistu jsou otresne...

    OdpovědětVymazat
  23. "V akci Iraqi freedom bylo mineno, mimo jine, osvobozeni od diktatora, ktery drzel brutalnim zpusobem obyvatelstvo v nesvobodnych mezich systemu. Zakladni svobodu Iracane zkrze obeti- hlavne Americanu-dostali. Ze se to zvrhlo v obcanskou valku, nu, i to je svoboda."

    Americani si z Afghanistanu pouceni nevzali. Ono je to hezky poslouchat jak Irak zbavili diktatora, ale to je pouze jedna stranka mince. Je dobre se zbavit diktatora, ale je mnohem lepsi se zbavit diktatury. To se v Iraku nepodarilo a za dane situace nepodari. Moralni a funkcni demokracie je tam pouze na papire. Je ironii, ze od invaze zahynulo v Iraku mnohem vic lidi, nez za celou dobu Saddamovy vlady. Za toto nese americke vedeni do urcite miry odpovednost prave tim, ze nepochopilo a dodnes nechape co se v arabskem svete deje. Ona svoboda je pekna vec, ale svoboda mit nabozenskou obcanskou valku za moc nestoji. To ti Dano potvrdi statisice poinvaznich irackych uprchliku jak krestanu tak i sekularnich obcanu a myslim, ze i vetsina irackych zen. Je ironii, ze za Saddama mohly zensky chodit po ulicich nezahaleny a vest vcelku normalni zivot. To je dnes ve state prolezlym sarii nemozny. Podobna situace existovala v Aghanistanu pred talibanem. Tam je situace jeste horsi tim, ze presto, ze tam mame armadu, nabozenska diktatura tam prosperuje nam pod nosem a do znacne miry pod nasi ochranou.

    "Iracane maji ted vyber-- bud se budou nadale zabijet, nebo zacnou zit normalne lidsky. Jejich volba."

    Znovu opakuju. Rict, ze to je jejich volba je lacina vymluva. Amerika se nemuze zbavit odpovednosti za to co se v Iraku deje a hlavne, za to, co se bude dit az vojska odejdou.
    habr

    OdpovědětVymazat
  24. Zadna vymluva, habr.
    Je to vysvetleni a at si to kazdy prebere po svem.
    Podle tve logiky je pak zapadni system vinen, ze padl komunismus, neb podporoval v Cesku sametovou revoluci a tez potazmo vinen tim, ze se to zvrhava v mafianskou spolecnost. Vzdyt mnozi v Cesku nostalgicky vzpominaji, jak se meli za bolsevika lepe.
    Uz jsem ti psala nekolikrat, ze Saddam si delal zalusk na olejove pole sejku a tim dovrsil a navrsil sve zlociny. Podepsal si sam konecny rozsudek smrti...Basta fidli.

    OdpovědětVymazat
  25. "Humanitarni bombardovani Jugoslavie je zalezitost evropska"

    Zajimave, ze bombardery B-1, B-2 a B-52
    Evropa nevlastni.

    OdpovědětVymazat
  26. Evropa nevlastni, ale byly Evrope zapujceny velkou laskavosti velkeho bratra jakoz i veskere bomby ktere take Evropa nevlastni.
    Milosevic coby nejvetsi zlocinec Balkanu to se pripomina dodnes ale ze by nekdo prinesl cisla kolik to zpujceni vojenske techniky vcetne bomb stalo, kolik Evrope USA nauctovaly a kdo to zaplatil. Tenhle dobry byznys nikdo na informacnich kanalech nepripomina, ale zlocinec Milosevic je na poradu pri kdejake prilezitosti:-(
    Astr

    OdpovědětVymazat
  27. "Podle tve logiky je pak zapadni system vinen..."

    Ale houby podle moji logiky. K tomuhle zaveru jsi dosla jen a jen pomoci svoji logiky. Ja v tvem prirovnani padu komunismu s invazi do Iraku moc logiky nevidim. Very stretched to say the least! Kazde nase rozhodnuti ma nasledky a nese sebou miru zodpovednosti. To proste nelze ignorovat. Muj komentar nebyl o tom, jestli Saddam byl nebo nebyl dobrak od kosti nebo na co si kdy delal zalusk. Nazdar u jineho tematu :). habr

    OdpovědětVymazat
  28. Valka v Jugoslavii byla vedena zkrze NATO, Ameicane nikomu bombardery nepujcovali, sami je z rozkazu NATO pilotovali a rakety na Begrade z americke letadlove lodi tez strileli sami. Ve zbytku NATO, mimo Britanii, zbrane tezkeho kalibru nemaji a tak se prizivuji na USA. Spojene staty NATO clenum za rakety neuctuji, je to v ramci vydaju pro splecnou akci.. Proto Cameron ted doslova zebra o americkou pomoc v Libyi.

    Toto je z duveryhodneho zdroje, declassified, pane Astr:
    .... "Some complain that Bosnian efforts have failed owing to the cumbersome governmental structure set up by the accord. (Dayton Peace Accord)
    More than $15 billion was spent, $13.6 million of it in incremental military costs and more than $1.5 billion in economic aid, by the U.S. between 1991 and 2004. Determining how much U.S. involvement was required to ensure their interests was debated in Congress during 2005..."

    OdpovědětVymazat
  29. Ameicane nikomu bombardery nepujcovali, sami je z rozkazu NATO pilotovali a rakety na Begrade z americke letadlove lodi tez strileli sami.
    -------------------------------------
    Nepujcovali protoze jsou nejsilnejsim a nejlepe vyzbrojenym clenem NATO a take s rozhodujicim slovem v NATO.
    Bombardovali a strileli pod hlavickou NATO, to na rozdil od Iraku kde nejsou jmenem NATO a od Afganistanu kde jsou novinami jmenovani coby "mirove sbory". Vse pro svet delaji zadarmo a plati to Emericky pracujici a jeste ten nevdecny svet jim zato NATO i nenato za FSECHNO co pro svet delaji neni dost vdecny :-(

    Nejaka "declassified" informace ze to nedelaji zadarmo by nebyla? To jen kapitaliste v CR produkujici kapitalismus z 19 stoleti jedou podle hesla"ani kure zadarmo nehrabe",zatimco v Emerice kam noha Emerickeho vojaka vstoupi tak zadarmo?
    Co nejaky billion in economic aid pro vlastni lid, neco jako "zadarmo" ci na sve naklady treba zdravotnictvi?
    Podarilo se Vam prednest Emerickou nezistnost v opravdu deklasifikovane forme. Valci ve vlastni rezii, svet to nic nestoji:-)
    Jen v Iraku uz 1,5 millionu lidi, dalsi v Afganistanu, vse zadarmo :-(
    God bless You

    OdpovědětVymazat
  30. Jak se valci a kolik to soucasne valceni stoji:

    It's Memorial Day. Make sure to see the video!

    4,454 US troops have been killed since the beginning of the
    Second Gulf War.
    1,582 US troops have been killed in Afghanistan, in the longest
    war in US history.
    Almost *2 million innocent Iraqi civilians* have been killed since 2003.

    *90% of US war deaths are of innocent civilians, 30% of whom
    are children.*
    These wars are against the interests of US Citizens, not to mention
    those of the millions of foreign casualties, their families, communities
    and nations.
    These conflicts benefit a handful of depraved corporate entities.

    These illegal wars, which have financially and morally bankrupted
    America must cease, immediately.
    Video:
    WARS

    OdpovědětVymazat
  31. V Iraku uz je jen zlomek americke armady a ten se stahl do pozice pozorovatelu.
    A ze je devadesat procent zabitych nevinnych? To je jasna propaganda, kterou nehlasi ani Karzai v Afghanistanu.
    Kazdeho nevinneho zivota je samozrejme skoda.
    Zabiti americti nebo koalicni vojaci, co polozili zivot za potirani a rozpinani zla a tim chranili nasi zapadni civilizaci, tak tito maji moji hlubokou uctu, respekt a vdecnost.

    http://icasualties.org/oef/

    OdpovědětVymazat
  32. Zlomek americke armady ale je zajimave, ze ve svobodnem Iraku je potreba vubec nejvetsi ambasada jakou kdy USA, ci kterykoliv stat kdy meli, velikosti Vatikanu.

    "It is a symbol of occupation for the Iraqi people, that is all," says Anouar, a Baghdad graduate student who thought it was risk enough to give her first name. "We see the size of this embassy and we think we will be part of the American plan for our country and our region for many, many years."
    The 104-acre, 21-building enclave – the largest US Embassy in the world, similar in size to Vatican City in Rome – is often described as a "castle" by Iraqis, but more in the sense of the forbidden and dominating than of the alluring and liberating.
    The $740 million compound – expected to cost more than $1 billion a year to operate"
    http://www.csmonitor.com/World/Middle-East/2008/0424/p01s04-wome.html

    Americti vojaci sli do armady, ne z patriotickeho duvodu ale hlavne proto, ze nejsou schopni si najit lepsi karieru. Hlasi se do armady sz ekonomickeho duvodu. Hrdinove typu WW2 tam nejsou.

    OdpovědětVymazat
  33. Americti vojaci sli do armady, ne z patriotickeho duvodu ale hlavne proto, ze nejsou schopni si najit lepsi karieru. Hlasi se do armady sz ekonomickeho duvodu. Hrdinove typu WW2 tam nejsou.

    Vodníku, jak jste na tohle přišel? Vy tam někoho znáte? Já ano a to velmi dobře. Totiž jsem to já sám a své vojáky znám také velmi dobře. Takového vojáka jako se vy pokoušíte zde popsat, neznám. Takže, vy někoho takového znáte?

    OdpovědětVymazat
  34. to: Daniela
    V Iraku uz je jen zlomek americke armady a ten se stahl do pozice pozorovatelu.
    ==========================
    Stale jich tam je 46tisic a valci, nikoli pozorovatele.
    TROOPS IN IRAQ
    Troops in Iraq - Total 46,000 U.S. troops. All other nations have withdrawn their troops.
    U.S. Troop Casualties - 4,452 US troops; 98% male. 91% non-officers; 82% active duty, 11% National Guard; 74% Caucasian, 9% African-American, 11% Latino. 19% killed by non-hostile causes. 54% of US casualties were under 25 years old. 72% were from the US Army
    Bojovat proti agresorovi jako za WW2 a nebo byt sam agresorem a okupantem to jsou zasadni rozdily. V pripade Iraku neni na co byt hrdy. Promarnene zivoty a promrhane penize !

    OdpovědětVymazat
  35. U.S. SPENDING IN IRAQ
    Spent & Approved War-Spending - About $900 billion of US taxpayers' funds spent or approved for spending through November 2010.
    Lost & Unaccounted for in Iraq - $9 billion of US taxpayers' money and $549.7 milion in spare parts shipped in 2004 to US contractors. Also, per ABC News, 190,000 guns, including 110,000 AK-47 rifles.

    Missing - $1 billion in tractor trailers, tank recovery vehicles, machine guns, rocket-propelled grenades and other equipment and services provided to the Iraqi security forces. (Per CBS News on Dec 6, 2007.)

    Mismanaged & Wasted in Iraq - $10 billion, per Feb 2007 Congressional hearings

    Halliburton Overcharges Classified by the Pentagon as Unreasonable and Unsupported - $1.4 billion

    Amount paid to KBR, a former Halliburton division, to supply U.S. military in Iraq with food, fuel, housing and other items - $20 billion

    Portion of the $20 billion paid to KBR that Pentagon auditors deem "questionable or supportable" - $3.2 billion

    U.S. 2009 Monthly Spending in Iraq - $7.3 billion as of Oct 2009

    U.S. 2008 Monthly Spending in Iraq - $12 billion

    U.S. Spending per Second - $5,000 in 2008 (per Senate Majority Leader Harry Reid on May 5, 2008)

    Cost of deploying one U.S. soldier for one year in Iraq - $390,000 (Congressional Research Service)
    ==================================
    Za tyhle FSECHNY penize to by byla super zdravotni pece pro FSECHNY obyvatele Emeriky.

    To by ovsem pan byvaly vicepresident a skoro jeho Halliburton prisel o nejlepsi byznys:-(
    jako i pan ministr valky Rumsfeld a cela ta plejada expertu, nejen ve zdravotnictvi chybi penize pro obycejne lidi, tak stare problemy jsou nereseny, stale je polovina NewOrleans v troskach a lide se tam nechteji vracet, na obrovske povodne v dobe kdy koncil JWB na zatopene farmy 4 milliardy, na uspesne vedeni valky v Iraku 164 milliardy atd atd, Valecnici si cpou kapsy, lide jsou radi za potravinove listky:-(
    Amount paid to KBR, a former Halliburton division, to supply U.S. military in Iraq with food, fuel, housing and other items - $20 billion
    http://usliberals.about.com/od/homelandsecurit1/a/IraqNumbers.htm

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>