pátek 13. května 2011

Vlk se nažral a koza zůstala celá?

Nějak tomu případu nerozumím. Pokud je Demjanjuk Ivan Hrozný z Treblinky, jak o něm tvrdili před lety v Israeli, zaslouží IMHO trest smrti. A nebo není, jak tvrdí sám, a musí být propuštěn.

Mnichovský soud se zřejmě rozhodl pro řešení, naznačené v nadpise: Demjanjukovi neprokázali, že by byl Ivanem Hrozným, ale přesto ho odsoudili "za podíl na smrti 28 000 Židů", tentokrát pro změnu v nacistickém vyhlazovacím táboře Sobibor (jak se na tom zabití podílel se neuvádí, ale zřejmě spoluvinu na něm bude mít i ta hajzlbába, co tam pucovala esesákům hajzly). A k dovršení všeho do vězení nemusí. Takovou kliku prokurátorka Brožová neměla. O ní se ale na tuty vědělo, že Horákovou na šibenici poslala, zatímco Demjanjukovy papíry, které mají potvrzovat jeho zaměstnání v Sobiboru (když ta Treblinka nějak nevyšla), jsou podle FBI možná padělkem KGB.

Kdo? Koho? Proč? Kdy? Kde? Kvůli komu? A za kolik?

13 komentářů:

  1. Demjanjuk opravdu v tech taborech smrti byl a nenasli se spoluveznove-svedkove, kteri by potvrdili, ze tam byl veznen s nimi.. Ja si myslim, ze on pusobil jako KAPO, coz neni neobvykle, mezi tisici jinych zajatcu, co si chteli zachranit zivot a tak spolupracovali s nacisty. Nakolik se opravdu angazoval a jestli soudi toho spravneho dozorce (Ivana Hrozneho) uz nezjistime. Dedek se dozil vysokeho veku , ted lezi v plinach a okoli nevnima..

    Za daleko zneklidnujici povazuji fakt, ze se oskliva minulost toleruje, tedy minulost komunisticka. Cesti kolaboranti a potomci vrazedneho rezimu se v dnesni dobe BEZTRESTNE shromazduji, ve zpravach jsem videla rvouci skupinku Svazu Mladych komunistu na Palachove namesti.

    Toto by melo byt podnetem k zamysleni a posuzovani pripadnych vrahu u vas, ne starost o cizho cloveka v cizi zemi, byt Demjanjuk a mnozi komunisti v Cesku sdili stejnou minulost.

    Kde je spravedlive rozhorceni na ceskem internetu ohledne srazu komunistu a jejich predvadeni symbolu srpu a kladiva?

    OdpovědětVymazat
  2. Tentokrat souhlas s pisatelkou Danielou, jen s vyhradou ze spravedlive rozhorceni na ceskem internetu to nevyresi!!!

    ... byt Demjanjuk a mnozi komunisti v Cesku sdili stejnou minulost.

    Kde je spravedlive rozhorceni na ceskem internetu ohledne srazu komunistu a jejich predvadeni symbolu srpu a kladiva?
    Vice nez o minulost jde o pritomnost a budoucnost!
    Misto aby vymreli do ztracena, oni si drzi svych 12 az 15% hlasu:-(
    Za stare odchazejici nastupuji mladi.
    A jsou vyskoleni a vydrzi jim to az do penze, bude li jaka.
    Na tech srazech nosi hesla jako "dokud nas budete okradat a vykoristovat, budeme protestovat.
    Sakra kde je problem? Kdyz bylo mozno zakazat rikat jine cislo nez 6 millionu proc neni mozno zakazat pouzivani slov jako vykoristovani a okradani? Zakazat, zavrit!
    Naciste take zavedli koncentraky, jeste pred nimi i souzi komuniste, proc nezavedete superkriminaly sametove demokraticke?
    Jeste je tu druha moznost, nejen zakazat slova vykoristovani a okradani, ale tuto cinnost postavit mimo zakon. Nemeli by si pak stari souzi ani jejich mladi nasledovnici na co stezovat.
    V dohledne dobe se to jiste resit nebude, ale az se vystrkovatele prdeli k nebi premnozi a nastoupi saria, bude to vyreseno raz dva.
    Spravedlive rozhorceni?
    Je tech svinstev na svete tolik ze jeden nevi nad cim se rozhorcovat driv:-(
    Bolsevici jsou proti nacistum velmistri pokud jde o lidske obeti! A stale ne a ne vymrit. Co bolo to bolo, terazky jsou majori a volici magori:-(
    A tak stale dokola :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Toto je vitezstvi vsech slusnych lidi a nezveatny dukaz, ze zlo holokaustu bude nakonec prisne potrestano, i kdyby se pachatel treba nenasel.

    A zaroven je to varovani vsem tem, co holokaust popiraji, zpochybnuji ci pripravuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Rovněž nelze nesouhlasit s pisatelkou Danielou co se komoušů týče. Ovšem máme-li na paměti, že se nejednalo o žádný převrat, nýbrž jen o změnu systému a mocným vše zůstalo, pak je to dobře pochopitelné.

    OdpovědětVymazat
  5. LK: zlo holokaustu bude nakonec prisne potrestano, i kdyby se pachatel treba nenasel.

    Výborně řečeno. Přesně ten dojem z celé té šaškárny mám. Protože to, co tvrdí Daniela - "Demjanjuk opravdu v tech taborech smrti byl" - se prostě neprokázalo.

    OdpovědětVymazat
  6. Mne prinesene dukazy uplne staci.
    Naciste vedli vyborne ucetnicti a vsechno po valce znicit nestacili.
    Demjanjuk je vedeny v nacistickych archivech coby ukrajinsky Volksdeutsche, pracujici jako dozorce prave v techto taborech a navic jeste i v jinych mistech. Coz samozrejme neni dukaz pro pochybovace a take neni duvodem k trestu smrti, jak spravne rozhodl israelsky soud.
    Ze se pakoval s nacisty je jiste, protoze je dokumentovano, jak ve meste Flossenberg dostal tetovani pod leve rameno, urcujici jeho krevni skupinu---coz je jasny dukaz pro tehdejsi registraci mezi nacisty. Takovych ovsem bylo statisice.
    Demjanjuk sam napsal v zadosti pro emigraci, ze zil v dobe valky v Sobiboru, ale na farme---(farma se dodnes nezjistila), pak Demjanjuk odvolal Sobibor a uvadel ruzne duvody, proc zadal tuto "falesnou" informaci.
    Kazdopadne slouzil vrahum a jeho proste chytli, to uz tak byva--at si to Nemci resi podle jejich uznani...

    OdpovědětVymazat
  7. Mrs Daniela predvadi primo historicke pravdomluvectvi:-(
    Naciste vedli vyborne ucetnicti a vsechno po valce znicit nestacili.
    I komousi z dob realneho socialismu v CSSR vedli vyborne ucetnictvi.
    Seznam spolupracovniku tajne komunisticke policie, ktery je posvatnou knihou sametoveho paskvilu take uvadi presne seznam jmen.
    Jen tam ta nej nej nej nejsou. Navic nekteri nebotrebovali byt spolupracovnici byli primo pracovnici. A ve strane ktera byla "predvojem" delnicke tridy.
    Seznam pry zverejnen aby se nejaky spolupracovnik nedostal na vyznamne misto a nemohl skodit budovani sametoveho rozkradani:-)
    Jmena komunistu jako byli pozdejsi predstavitele posametu treba komunista ministr Dlouhy, komunista premier Tosovsky, komunista premier Fischer a rada dalsich byvalych soudruhu, ti na seznamu "spolupracovniku" nejsou. Nepotrebovali spolupracovat, oni pracovali:-( Staci se poradne rozhlednout aby bylo patrno jak ktery z nich prospel ci uskodil CR a lidu CR. Jeden demontoval prumysl, druhy prodal zlaty poklad a treti zavedl styl vlady pripominajici protektorat Boehmen und Mahren:-(
    Hlavne vyborne ucetctnictvi, to mate naprosto pravdu.
    Hlavne ale jak ktere!

    OdpovědětVymazat
  8. Kazdopadne slouzil vrahum
    Nu ano. Hajzlbába v Auschwitz taky sloužila vrahům. A nemáme-li vrahy, oběsíme aspoň hajzlbábu! V.p. Kreutzfeld to vystihl naprosto přesně!

    OdpovědětVymazat
  9. Mam doma DVD o Auschwitz, myslim, ze je to z BBC, asi 3 hodiny. Dojem tam na me udelaly dva momenty.

    V jednom vezen co prezil vypravi, jak dnes potkava na ulici prijemne lidi, jak se na sebe usmivaji, oteviraji si dvere ci davaji prednost v autobuse. A on vzdycky sam se sebou hraje takovou hru, rika si, "jak by se asi tihle lide k sobe chovali v Auschwitz?" Jeho nazor je, ze bezny zivot je natolik na povrchu lidske povahy a temnych i slechetnych pudu, ze neni mozne odhadnout, jak by se choval v tak extremnich podminkach, at uz jako vezen nebo dozorce.

    A pak tam jinde mluvi byvaly dozorce, myslim, ze se jmenuje Oskar Groening a je pomerne znamy. Ten tam rika neco velice podobneho ale jinak - ze problem je v tom, ze dnesni lide meri beznymi meritky (tech slusnych lidi z ulice) zcela extremni a apokalyptickou situaci.

    Tim nehajim ani nehanim toho Demyanuka, jen to rikam, ze me to zaujalo.

    OdpovědětVymazat
  10. Ano, pane Kreutzfeld,
    instinkt sebezachovy se projevuje v extremnich podminkach ruzne.
    Mne jde hlavne o to, ze po te nesmirne hruze se jeste najdou lidi, kteri Zidum nepreji jejich dlouhe truchleni a vysvetluji to tim, ze toho nejak Zide vyuzivaji ke svemu prospechu.
    Toto pokrivene mysleni muze pochazet jen z hlav krivaku a cyniku, ktere "otravuje" neustale pripominani.
    Tito bezcitni lide tez mileradi poukazuji na extremy, kde se vyuzivani obeti ke svemu prospechu opravdu delo, misto aby se zamerili na celkovou situaci. Vzpominka na sokujici udalosti, s kterymi se musi jedinec nebo narod vyrovnat jsou predmetem diskuzi nekolika generaci.
    Coz povazuji za lidsky normalni.
    U nas je to tema Vietnam, malokdo se pozastavuje nad tim, ze je tato valka a 60 tisic obeti stale aktualni.

    Za projev skryte, ale zaryte nenavisti k Zidum povazuji, ze jim nepreji ani tu posledni realnou pripominku holokaustu v podobe Demjanjuka...

    OdpovědětVymazat
  11. U nas je to tema Vietnam, malokdo se pozastavuje nad tim, ze je tato valka a 60 tisic obeti stale aktualni.
    No, rozpoutali jste - spolu se Záp. Evropou - 3 nebo 4 další. To teda já za lidsky normální nepovažuju...

    Za projev skryte, ale zaryte nenavisti k Zidum povazuji, ze jim nepreji ani tu posledni realnou pripominku holokaustu v podobe Demjanjuka...
    ???

    OdpovědětVymazat
  12. Vazena pani Danielo, co vy vite o nenavisti? I my Zide dokazeme nenavidet, a resenim neni odpusteni, jak navrhuji krestane, ci pomsta, ale spravedlnost.

    Nevim, do ktere z techto kategorii spada Demjanjuk. Hodne lidi ho nenavidi, vezni ho oznacili za Ivana Hrozneho a v podminkach Auschwitz ma pravni proces jak jej zname dnes kratke nohy, jak jsem se snazil rict v predchozim prispevku.

    Ja bych osobne rad, aby odsouzeni Demjanjuka bylo aktem spravedlnosti i pripominkou holokaustu, tak snad to tak je.

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem rada, pane Kreutzfelde,
    ze necitim nenavist k nicemu a nikomu.
    A spravedlnost?
    Do tohoto pojmu snad patri naprava krivdy, potrestani zla a pomoc tem, kteri si pomoc zaslouzi.
    Jinak spravedlnost je jako pani Justice, ktera drzi vahy, ty take nikdy nejsou v perfektni balanci.
    V pripade Demjanjuka nesoudim, jestli bylo spravedlnosti ucineno zadost, nemam dostatek informaci na perfektni rozsudek. Duveruji vsak ostatnim demokratickym entitam, respektuji jejich pravo na potrestani nebo propusteni a to ze zasadniho duvodu. Pochazi ze zapadni kultury, osvedcene historicke tradice. Proto vim, ze maji spravne vnimani spravedlnosti a svedomi.
    Vlk se nazral a koza zustala cela.
    Velmi spravedlive...:-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>