pondělí 18. července 2011

Adam B. Bartoš v síti slov

Ve svém antijochovském elaborátu se A. B. Bartoš zapletl do zmatených pojmů "levice", "pravice", "konservativní", "progressivní", kterážto zmatenost a zrelativnění se staly kdysi námětem mého prvního článku. Bartošova vise, o které budeme jistě soudit rozličně, je překryta pojmoslovím tak zmateným, že se člověk chvílemi zdráhá uvěřit tomu, co čte.

Co se obsahu týče, myslím, že zde zatím zašel ve svých publikacích nejdále a nepřekvapilo by mě, kdyby se nějaký Petr Jakeš chopil pera a zatopil mu jako Stworovi.

3 komentáře:

  1. Hezke, typicky cechackovske....
    Rockefellerove se nesoudi, ti maji prece jine starosti, jako treba ridit cely svet....:-)
    Ale zeje Adamek odhalil, lumpy zakerne.
    Po teto krasne retorice musite zacit od podlahy, hned ted, v Praze 2, ulice U kanalky X,--s bojkotem, dnes znova objevenym:
    Nekupujte od Zidu
    cukr, kavu, mouku...
    -------
    ...Fajfkovy Adam jen opisuje, plagiatoruje ruzne myslenky a nazory, obnazuje svoji omezenost stale vice a vice. Takovou ubohou opozici vam ze srdce preju....:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. viz Vodnik:
    Co se obsahu týče, myslím, že zde zatím zašel ve svých publikacích nejdále a nepřekvapilo by mě, kdyby se nějaký Petr Jakeš chopil pera a zatopil mu jako Stworovi.
    ----------------------------
    Ano Vodniku, pokud jde o silu argumentu je to takovy maly Farrakhan v CR:-)

    Ale jedno bys mu mohl priznat, jak presne vysvetlil nesmyslnost pokusu prilepit svetovladcum bud pravicovost nebo levicovost.

    Jestli dle Mrs Daniely jen "opisuje", pak opisuje naprosto vystizne!
    ---------------------------------------

    Wall Street a Pentagon jsou pouze symboly americké moci, ničím jiným. A to - v posledním století zvláště - moci arogantní a agresivní. Myslet si, že tyto symboly Ameriky jsou zároveň symboly pravice, může jedině ten, kdo mezi USA a pravici dává rovnítko, což je postoj natolik primitivní a naivní, že nevěřím, že by ho Joch myslel vážně.
    ----------------------------
    Kdo vlastně Spojeným státům vládne? Skutečnou moc drží v rukou bohaté americko-židovské rodiny, které jsou jen zřídka patrioty. Jde o kosmopolitní rodiny, které nemají úctu k cizím zemím, ale ani k té, kterou ovládají. Je pro ně jen prostředkem posilování vlastního vlivu. Lze tyto staré rodiny (Rockefeller, Rothschild, Carnegie, Baruch, Vanderlip, Morgan, Warburg, Schiff, Kuhn, Loeb a další) považovat za pravicové či konzervativní? Smyšlenku o pravicovosti Pentagonu a Wall Streetu totiž hravě vyvrátíme tím, když zpochybníme pravicovost těchto vlivných rodin. A to není nic složitého.

    Stěží totiž můžeme považovat za pravicové rodiny, které financují republikány i demokraty, ruskou bolševickou revoluci i hitlerovskou revoluci v Německu, které ve válkách financují obě strany konfliktu, které podporou bolševiků vlastně pomohly vytvořit Sovětský svaz a bez uzardění s ním v době studené války čile obchodovaly. Stěží můžeme za pravicové považovat rodiny, které zakládají soukromé spolky a think-tanky chlubící se tím, že jejich členy jsou lidé z pravicových stejně jako levicových stran (Bilderberg) či které naopak slouží jako personální agentura pro každou příští americkou administrativu, jedno zda levicovou či pravicovou (CFR). Jde o lidi nad politikou, které zajímají jen vlastní finanční a mocenské zájmy a za tím účelem se nestydí ničeho. Rockefellerové, Rothschildove Warburgove a jim podobní nestojí ani napravo ani nalevo, oni se cítí být bohy, kteří jsou nad těmito pojmy a financují to, co jim v daný okamžik přinese největší zisk. To jsou lidé, kteří dnes vládnou Americe.
    ------------------------------
    Do kamene tesat !
    Ano Vodniku to je mnohem horsi, mnohonasobne, radove nez jen nejake zpochybnovani,nez "zlocin" ktereho se dopustil Mr.Stwora to je prime oznaceni a pojmenovani tech kdo to ve skutecnosti jsou ti dnesni "svetovladci". Zlocin nejhorsi, zlocin nejzlocinovatejsi!
    Takovy utok na svetovladce je nutno potrestat!
    Nenechali si to libit vladci v dobach davnych ani nedavnych. Tvrde likvidovali ve starem Rime, likvidovali bolsevici, likvidovali naciste, proc by meli byt vyjimkou
    jak napsal pan Bartos "bohaté americko-židovské" nebo jeste presneji bohaté celosvetove-židovské rodiny a jejich banksterstvo?
    Zadna pravicovost levicovost ale jen
    a jen vlastní finanční a mocenské zájmy

    Bartos je predevsim vinen tim ze napsal PRAVDU. Ano je to ideologicky zlocinec a zalouzi trest nejvyssi !
    howk

    OdpovědětVymazat
  3. Astr:

    Ale jedno bys mu mohl priznat, jak presne vysvetlil nesmyslnost pokusu prilepit svetovladcum bud pravicovost nebo levicovost.

    No jo, ale sám těch nesmyslných a relativních pojmů nesmyslně a zmatečně užívá! Možná, že díky tomu, jak tím ten článek znehodnotil, se stal méně nebezpečným a unikne potrestání.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>