středa 21. září 2011

Biľak, Kolder, Indra, Švestka reloaded

Článek o tom, jak armáda ve Štěpánově nacvičuje potlačování demonstrací, jsem četl už před časem. A i mne zaujaly transparenty v rukou oněch demonstrantů, kteří musí být vojenskou mocí potlačeni.

Co jsem ale přehlédl, je následující text, na který mě upozornil Tribun (díky, Tribune!): "Tématem je procvičení přijetí aliančních jednotek na území České republiky a jejich podpora hostitelským státem." (zdůraznění moje, resp. Tribunovo).

Opravte mě, prosím, někdo, jestli tomu špatně rozumím, ale z textu pro mě vyplývá, že vláda se připravuje na zásah proti vlastním demonstrujícím lidem s pomocí nějakých bratrských demokratických armád.

Co je s tímto národem, že si periodicky připouští do čela takové zrádce? A ani je po změně poměrů netrestá, pro výstrahu zrádcům budoucím! Opět je na místě se ptát, zda si vůbec zaslouží existovat národ, který má opakovaně takové elity ve svém čele.

20 komentářů:

  1. Jestli to nebude Vodniku tim, ze "Aliancni jednotky" zni pro ucho sametove trzne zdevastovaneho a zVondrovaneho ovcana neutralne a neagresivne,
    kdezto v r1968 nevhodne a netakticky zvoleny vyraz "pomoc bratrskych vojsk" uz svym nazvem hned na startu nasral vetsinu obyvatel.

    OdpovědětVymazat
  2. Cesi hlasovali proti americkemu radaru, coz by byla jejich zachrana oproti EU jednotkam. Nepochopili, 70 procent nechtelo " cizackou botu" na svem uzemi. Vztahem s imperialistickymi USA pohrdli, tak tam prijdou delat poradek Spanele a Francouzi. Mozna i Rusove...

    OdpovědětVymazat
  3. "pomoc bratrskych vojsk" v roce 1968 jeste nebyla tak hrozna. Dnesni pomoc, napriklad v Lybii je jine kafe.
    Pomysleni na "humanitarni bombardovani" na uzemi CR nahani husi kuzi.

    OdpovědětVymazat
  4. Fascinuje mě, Danielo, s jakou samozřejmostí počítáte s tím, že tam zase "přijdou dělat pořádek" invazní vojska, která pozve vláda proti vlastnímu lidu. Jaká cizí vojska to budou, to je méně důležité.

    OdpovědětVymazat
  5. Aha. Tak zpráva z iDnes staví celou věc do poněkud jiného světla (ale jen malinko). Cvičení na přijetí spřátelených vojsk na našem území je jedna věc, cvičení zásahu proti demonstrantům, kterým se toto přijetí nelíbí, je věc druhá. Nejde tedy o nácvik koordinované akce s cizáckou legií proti vlastnímu lidu.

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím, Danielo, jak to napsat dostatečně kulantně tak, aby to nevyznělo, že z vás dělám slepici, ale řeč o jednotkách NATO, nikoliv EU, a USA hrají v NATO prim. Vaši - jinak politicky velmi uvědomělou - úvahu tak nelze označit ani za nelogickou, protože ignoruje elementární fakta. Jestli on to nebude spíš blábol?

    OdpovědětVymazat
  7. ...ale z textu pro mě vyplývá, že vláda se připravuje na zásah proti vlastním demonstrujícím lidem s pomocí nějakých bratrských demokratických armád.

    Může tomu tak být, ale nemusí. Každá armáda dnes musí být schopná si poradit s civilními demonstranty, ať je to na území vlastním či při zahraničních misích. Jelikož armády NATO v žádném případě neřeší problém s demonstranty tím, že do davu začnou pálit z kulometů jak se běžně děje v Sýrii či podobných zemích, tak musí umět jak naložit s ožralým, agresivním, ale i na druhou stranu umět komunikovat s neagresivními demonstranty a jak je nenaštvat aby se nestali těmi agresivními. Nutno si uvědomit, že i velký počet demonstrujících nemusí vůbec být obrazem celkového veřejného mínění. V drtivé většině případů opak je pravdou a přítomnost profesionálních demonstrantů placených různými politickými stranami a mezinárodními nevládními organizacemi se značnými finančními zdroji z pochybných zdrojů je dnes naprosto běžným zjevem.

    Takže závěrem, ano, armáda si musí umět poradit s demonstrací a to především proto, že zpravidla drtivá většina demonstrací nevyjadřuje vůli většiny místního obyvatelstva a případné zmlácení agresivních a ožralých demonstrantů je naprosto na místě. A samozřejmě armáda zasahuje proti demonstrantům v případech, kdy běžné policejní zdroje z jakéhokoliv důvodu nejsou k dipozici...

    OdpovědětVymazat
  8. "že zpravidla drtivá většina demonstrací nevyjadřuje vůli většiny místního obyvatelstva"

    A co kdyz vyjadruje?

    OdpovědětVymazat
  9. Vyjadřuje, nevyjadřuje - terazky som majorom...

    Leho, Vy se nějakým přemýšlením o tom, zda demonstranti, kteří proti Vám stojí, vyjadřují vůli většiny obyvatrel nebo ne, nemusíte vůbec trápit. Vy máte rozkaz dát jim do držky, tak ho prostě splníte - od toho jste uvědomělý voják! A co ti demonstranti vyjadřují nebo nevyjadřují, o tom rozhodují zvolení zástupci lidu, kteří Vám prostřednictvím Vašich nadřízených dali rozkaz!

    OdpovědětVymazat
  10. Myslim, ze leho vysvetlil ulohu armadnich jednotek perfektne, dnes opravdu musi byt vojsko pripraveno na stret v civilnich nepokojich, uz jen proto, ze uz davno neexistuji valecne fronty.

    S americkym radarem na svem uzemi by Ceska republika dostala vice moznosti si vybudovat solidni a respektovane misto v NATO. Odmitnutim radaru, tedy odmitnutim americke pritomnosti, jste se stali zranitelnymi pro prkotiny od vetsich a socansstejsich statu v EU. Jsem presvedcena, ze treba bolsevik jako je Cohn-Bendit by si tolik na ceskou adresu nedovoloval...

    OdpovědětVymazat
  11. doufám, že stejný názor budete zastávat, tedy zejména ty, Vodníku, až půjdou demonstrovat Cikáni proti Řápkové a koho potkají, tomu rozbijou držku, jak hezky píšeš. Bylo by hrozné, kdyby proti nim někdo uměl dostatečně razantně vystoupit.
    Ostatně, není to pěkné, jak je i odeesačka Řápková dobrá, když jde o to podpořit rasismus? Je vidět, že primitivní lidské animozity jsou Čechům mnohem bližší než ideje.

    To, jak se reaguje na fakt, že noví cikáni ve Vansdorfu řádí je totiž věc rasy...jinak by vystoupila Řápková proti Slovákům, což koneckonců většina těch "nepřizpůsobivých" je.

    I když, jak řekla:""Umí jen krást a fackovat lidi na ulici. Oni vědí, že když dostanou pokutu a nezaplatí ji, nikdo ty peníze z nich už nedostane", tak jsem byla přesvědčena, že hovoří o Kalouskovi. Asi je Kalousek cikán, jinak to ani není možné.
    Andy

    OdpovědětVymazat
  12. Vlamuješ se do otevřených dveří, Andy. Nikdo tady nezpochybňoval lehovo tvrzení, že armáda musí být schopná účinně pomoct policii v takových situacách (jediné, co se diskutovalo, bylo to, co ti demonstrující vyjadřují). Meritem tohoto postu je údiv nad tím, že by to měla být (také) armáda cizí a že se na tuto situaci naši vojáci aktivně cvičí. Jak se ukázalo, je to celé trochu složitější.

    Řápková je blbá populistka, stejně jako Wilders (jen neleze tolik do prdele Israeli), a za svou popularitu může poděkovat Kocábovi a Stehlíkové. A srovnávat Kalouska s cikány - no, chápu, že to měl být vtip, ale nějak mě nerozesmál. Asi jako když manželka leta zahýbá manželovi, a když to ze zoufalství udělá jednou on sám, tak začne ječet: "Vidíš, nejseš o nic lepší, můžeš jen mlčet!"

    OdpovědětVymazat
  13. Nekdo asi neumi cesky. Ja si myslim, ze z prohlaseni je zcela jasne, ze cviceni je na to, ze pokud by sem z jakehokoliv duvodu prisla cizi armada jako spratelena, ta Ceska by zklidnovala demonstranty a ta zahranicni by se do toho nemichala. Ono totiz autorizovat zasah armady v cizim state neni jen tak a jen ti, co nemaji zadny prehled o tom jak svet funguje se muzou domnivat, ze je to nejaky denodenni ukaz.

    OdpovědětVymazat
  14. No to je jasné, resp. jasnější, až z toho článku v iDnes. Z toho původního, v Deníku, to tak jasně nevyplývá.

    OdpovědětVymazat
  15. Skoro to nakonec vypadá, že to v tom Deníku popsali až moc dramaticky...

    OdpovědětVymazat
  16. "až půjdou demonstrovat Cikáni"
    Zajimava myslenka. Budou demonstroovat, ze je Cesi utlacuji a vyzaduji aby pracovali?
    Bude je opet policie chranit? To jiste!

    OdpovědětVymazat
  17. Budou demonstroovat, ze je Cesi utlacuji a vyzaduji aby pracovali?
    No jasně. Ale jak říká leho, většinou ti demonstranti nevyjadřují mínění většiny...

    OdpovědětVymazat
  18. "Leho, Vy se nějakým přemýšlením o tom, zda demonstranti, kteří proti Vám stojí, vyjadřují vůli většiny obyvatrel nebo ne, nemusíte vůbec trápit. Vy máte rozkaz dát jim do držky, tak ho prostě splníte - od toho jste uvědomělý voják!..."

    Ale Vodníku, jaksi zapomínáte, že uvědomělí vojáci patří do jiné organizace, kterou bych ani nanazýval armádou a nazval bych ji něco jako sdružením Československých Švejků zvané ČSLA. Tohle Sdružení si sice sobě říkalo armáda, ale do nějaké armády mělo hodně a hodně daleko. Ale tomu vy asi těžko budete rozumět, jak je to s těmi rozkazy v US Army a jak to bývávalo ve Sdružení Československých Švejků ČSLA...

    PS: K tématu: Vypadá to, že většina zde si myslí, že armády se nemusí cvičit ve zvládání demonstrací a že když by k nějaké nepříjemné demonstraci došlo, tak to prostě do lidí napálit z děl a kulometů, od toho mají přeci tyhle zbraně, ne...???

    OdpovědětVymazat
  19. Cesky perfektne neumim, pravda. Tento zdroj o bojovych jednotkach-battle groups-, informace, k cemu se Ceska republika zavazala, stejne v cestine neexistuje..

    """Kľúčová úloha európskych bojových jednotiek tkvie v rozhodnutí začať operáciu v lehote 5 dní po schválení Radou. Sily by mali byť na cieľovom území do 10 dní od rozhodnutia EÚ o spustení operácie.

    V odpovedi na krízu alebo na urgentnú žiadosť OSN, by mala byť EÚ schopná viesť simultánne operácie o dvoch bojových jednotkách v trvaní do 120 dní.

    Na spomínanej Konferencii o záväzkoch v oblasti obranných kapacít konanej 22. novembra 2004, prijali členské štáty spoločný záväzok týkajúci sa vytvorenia 13 bojových jednotiek EÚ.
    ---

    Ackoliv podlehaji bojove jednotky EU Evropske Rade, ukoly se zaroven prekryvaji se zajmy NATO. Ve smlouve neni nic o tom, kde by jednotky byly autorizovane zasahnout..


    Ve fantasticke budoucnosti, kdyby ceske obyvatelstvo pachalo pogromy a boure se zacly rozlevat do jinych zemi, pak by byla autorizace pro nasazeni EU jednotek jiste vitana.

    Tribune,
    presne jako v Pax Romana, ze.:-))))

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>