pondělí 19. září 2011

Je mi líto Tomáše Peciny

Je mi líto Tomáše Peciny, Andy, Guy Peterse, Jana Čulíka a dalších, kteří to s Romy myslí dobře, nelíbí se jim massové pochody vedené holohlavci, nicméně zarytě setrvávají v totální odtrženosti od reality. Na prdel jim a jejich postojům dávají totiž sami Romové. Jako by jim nehrozily pogromy nebo genocida, jako by neleželo na nich, Romech samotných, dokázat gadžům, že Bakalář nemá pravdu a že mezi nimi a námi v podstatě není nějaký rozdíl, který by trvale činil soužití obou kultur neslučitelným, dopustili se v uplynulých dnech dalších incidentů, které budou vodou na mlýn všem jejich odpůrcům, slušným i neslušným, Kapitánovi i Vandasovi. Nejnápadnější a nejnepochopitelnější (za dané situace) je ten, při kterém v noci vyhrožoval podřezáním machettou ožralý nebo zfetovaný Rom v baru ve Varnsdorfu a byl následně zpacifikován přišedší policií. (K dalšímu podobnému útoku došlo v neděli ráno v Olomouci, ale tam není jasné zda se jednalo o Romy nebo o cizince, kteří si vyřizovali účty.)

Hlavně, že máte vysvětlení pro všechny problémy, které soužití s Romy přináší, od prospěchu ve škole až po kriminalitu! Já mám na to jedinou odpověď: 700 let. Není totiž vyloučeno, že některé kultury jsou spolu zcela zásadně a nezměnitelně nekompatibilní. Pokud 2 kultury za 700 let nenašly modus vivendi společné existence, je možné jen jedno řešení: jedna kultura se přizpůsobí té druhé, i kdyby tak měla zaniknout. Je nabíledni, že to spíše bude kultura přišedší, která se bude muset přizpůsobit té starousedlické, ale výjimečně to někde může být i opačně. V Evropě je třeba si do této rovnice dosadit na jedné straně Romy, a na druhé kterýkoli evropský národ. Buď Romové přestanou být Romy, tak, jak je známe, nebo se všechny evropské národy poromští. Druhá alternativa se mi jeví krajně nepravděpodobná. Je to tedy na Romech! A jejich volba je zlověstná: buď přemění zcela zásadně svou kulturu, aby se s nimi dalo žít, nebo budou v nějakém genocidálním pogromu zlikvidováni oni, nositelé této nekompatibilní kultury.

Aktualisace: po víc jak 24 hodinách upřesnily Novinky, že útočníky v Olomouci byli zřejmě Vietnamci. Toto doplnění samozřejmě na problémech okolo Romů nic nemění.

21 komentářů:

  1. Je to jasné, teď se stanete definitivně společensky nepřijatelným - fašistou par excellence. Aneb vítejte do klubu, mě se to povedlo uveřejněním krátkého nástřelu pokusu o řešení, shodli se na tom levičák Tribun i konservativec Tomáš Pecina...u Tribuna jsem nic jiného nečekal, od T. P. to však zabolelo dost, a ještě více absence argumentů.

    Nu, co nadělat, musíme počkat, až se ten problém ještě znásobí a bude definitivně neřešitelný nenásilnými prostředky. Jsem pak zvědav na jejich řešení (tedy ne, že by nějaké nabídli teď).

    OdpovědětVymazat
  2. Jeden rozdíl mezi námi je: Vy to řešení máte, já ne. Já vedu obecné kecy, jejich obsahem je v podstatě jen kritika těch nesmyslů, co hlásají koryfejové PC. Připouštím ovšem, že by ta češení mohla být dost drsná, aspoň kulturně.

    OdpovědětVymazat
  3. Nemám, byl to jen nástřel několika bodů, které mi přišly logické. Chtěl jsem vyvolat diskusi na thema řešení, ne jen stále probírat kdo za to může.

    Ano, řešení můžou být drsná, ale zatím stále ještě lidská. Ovšem muselo by se s nimi začít včas. A to si již nedělám iluse, že dojde k jeho významější redukci - za úspěch bych považoval již zastavení jeho růstu...

    OdpovědětVymazat
  4. Vodníku, mýlíte se v tom, že mé návrhy mají "omezit svobodu lidí a posílit represivní moc státu", jak píšete u Tribuna. Tyto návrhy naopak mají opačný náboj. Došlo by k omezení jak dávek, tak daňového zatížení - lidé by měli více svobody co se svými penězi udělají (a tedy i více zodpovědnosti za svůj život), moc státu by byla omezena, neb by se přestal starat o věci, které stejně neumí, a vrátil by se ke svým hlavnímu posláním, tj. ochraně vnější a vnitřní bezpečnosti a nastavení a ochraně pravidel.

    Řešení Svobodných..

    OdpovědětVymazat
  5. A ještě něco - podle mě nemáte pravdu s těmi 700 lety. Drtivá většina Cikánů se sem dostala až po druhé světové ze Slovenska, kterou přežilo snad ani ne 1000 českých Cikánů. Byli sem navezeni komunisty na práci, další se sem pak dostávali jako příbuzní, což se hodně urychlilo po 89 a pak hlavně po 93. Čili sociální inženýrství, špatná sociální politika, destruktivní zásahy státu...

    OdpovědětVymazat
  6. Na práci? :-) Vy jste asi snídal vtipnou kaši...
    Ani bolševik nebyl tak vzdálen realitě (jako někteří v článku jmenovaní), aby si snad myslel,že Cikáni budou pilně pracovat.
    Tam byla jiná motivace:
    1. osídlit řídce obydlená místa
    2. rozředit a pokud možno asimilovat slovenské Cikány.
    V příhodných lokalitách pak následoval samovolný stěhovací exodus. Např. starý Most, to byla pro tehdejší Cikány přímo země zaslíbená. Jejich potomci jsou v Chánově.

    Asimilace fungovala jen pod vnějším tlakem - např. kamarád z Karviné vyprávěl s oblibou o tom, jak jim do paneláku přistěhovali asi 3 cikánské rodiny. Po úvodních obavách a oťukávání se věc vyřešila tak, že doliční dostali od horníků nakládačku, když dělali navzdory několikerému upozornění bengál a chachaři nemohli po šichtě spát.
    Od té doby byl relativní klid.
    Z druhé strany si můžeme udělat obrázek o imigrantech z toho, když se v Brně prali s SNB (tak se dřív říkalo policii) místní Cikáni, kteří chtěli zabránit nastěhování Cikánů ze slovenských vesnic. Oni velmi dobře věděli co je to za lidi. Znáte brněnský Bronx? Tam se to v 80.letech odehrávalo.

    Poslední vlna byla potom způsobena prostě tím, že v ČR jsou vyšší sociální dávky než na Slovensku. Mimo jiné je to pěkně vidět na destinacích uprchlíků před rasismem. Nikdo z nich neprchá do zemí, kde by vizuálně splynuli s domorodci. Naopak vždy se cpou tam, kde jsou na dosah dávky a nehrozí práce.

    OdpovědětVymazat
  7. "Po úvodních obavách a oťukávání se věc vyřešila tak, že doliční dostali od horníků nakládačku"

    To je klasicky Group Development Model americkeho psychologa Bruce Tuckmana (Forming-Storming-Norming-Performing).

    Na rozdil od panelaku v Karvine gadzovsko-romsky team v Kocourkove dosud ceka ta "Storming" phase, nebot clenove teamu maji ruzne nastavene cile a normy chovani.

    OdpovědětVymazat
  8. I když vlastně se asi poněkud pletu, Vodníku, s tou dobu na přizpůsobení...jak dlouho žijí Cikáni na Slovensku a dalších evropských zemích na východ? Tamější poměry nejsou kulturně tak výrazně jiné, takže i když jsou u nás jen pár desetiletí, měli by být poevropštěni již odjinud...a evidentně nejsou. Vietnamci to stihli za kratší dobu, ač mnohem větší cizinci...

    OdpovědětVymazat
  9. Yamato: přesně tak. V tomto smyslu jsem taky reagoval u Tribuna.

    OdpovědětVymazat
  10. Nahlédl jsem tam - a zase rychle utekl. Tito demagogové jsou ti poslední, kdo má někoho obviňovat z fašismu či čehokoli jiného. Co se musí stát, aby připustili, že jde o reálný a zvětšující se problém, který je nutno urychleně řešit, dokud vůbec řešit jde? Ohánějí se lidskými právy a zapomínají na povinnosti, bez kterých jsou tato práva absurdní - na mysli mám takové triviality, jako slušná výchova vlastních dětí, nezneužívání pomoci, neobtěžování okolí...

    OdpovědětVymazat
  11. Sax Vám tam implicite dává za pravdu taky.

    OdpovědětVymazat
  12. LK: To je klasicky Group Development Model americkeho psychologa Bruce Tuckmana (Forming-Storming-Norming-Performing).
    Vp. Kreutzfeld, neškolí Vaše neteř koordinátory? Že Vy jste se jí hrabal v syllabech!

    OdpovědětVymazat
  13. No nevím...viz. jeho [7].

    Třeba ono "není nárok na dítě" - myšleno je to samozřejmě tak, že rozumně uvažující dlouhodobě nezaměstnaný si prostě odepře to potěšení mít děti na dobu, kdy je dokáže uživit. Což ovšem současný absurdní systém otočil tak, že ten samý má co nejvíce dětí, neb přídavky atd. Jak se dostali ke sterilisaci a dalším nesmyslům je jasné - argumentum ad absurdum. Takto lze ovšem "dokázat" skoro cokoli...

    OdpovědětVymazat
  14. Yamato, fašistický je váš koncept, že dítě, jehož rodiče dlouhodobě nepracují nebo které je čtvrté a další, má být vyřazeno ze systému sociální pomoci. Předpokládal jsem, žel zřejmě chybně, že to bylo jasné.

    OdpovědětVymazat
  15. Pane Pecina, podle Vaseho vzorce hodnoceni byl "fašistický" i predchozi komunisticky rezim, nebot ten platil detske pridavky jen na 4 deti nikoli na 14. Taktez je pak "fašistický" kazdy rezim ktery chce prezit. Jelikoz nutnost nejak pribrzdit, zastavit, zredukovat narustajici pocet nepracujici mensiny aby z toho v kratkem case nebyla "nepracujici" vetsina a nasledne zeme s zivotni urovni Bangladese , Indie, to je automaticky nazyvano fasismem a naopak nic neresici Kocabovstina korektni politikou, tak to je opravdu bezpecna cesta k nejakemu konecnemu reseni. Stale hresite na to ze nejak bude a problem neresite. Pokud tak stale jen nalepkovanim:-(
    Oddalovanim zadelavate na situaci kdy dojde na nejaky special treatment alias"sonderbehandlung" kdyz Kocabovska positivni diskriminace zvitezila nad platnosti zakonu pro kazdeho! Do te doby jeste stihnete pozavirat Vandasy a Yamaty pak uz budete muset do koncentraku zavrit veskere puvodni obyvatelstvo a z Cikanu udelat hlidace, abyste to meli korektne a hlavne ne fasisticky:-(
    Hlavne vydat spravny zakon ktery prikaze puvodnimu obyvatelstvu Cikany zivit.
    Vazeny TP, Vy pravni experte ....
    že dítě, jehož rodiče dlouhodobě nepracují nebo které je čtvrté a další, má být vyřazeno ze systému sociální pomoci?
    Ze se Vam prave toto eklhaftuje, tak to take jiste i to ze dve tretiny lidstva jsou dnes mimo system socialni pomoci, nicht wahr?
    Pri Vasem pravnim vzdelani a inteligenci Vam jiste dochazi ze to je hlavni duvod proc se milliony utecencu z mist kde neexistuje system socialni pomoci hrnou do Evropy, Canady, Australie. Proc Vasi Cikani to zkouseli v Anglii a Canade !
    Vase nalepkovani a vykriky o tom co je a neni fasisticke si strcte, jako pravni expert to radeji spravne vymyslete a hlavne spravne pravne osetrete!
    PS
    Yamato nic si z toho nedelejte, tak to vzdy vypada a dopada kdyz se "experti" predhani v korektnim predvadeni. Skoncilo to v CR Cechistanem a zkocabovanim:-(
    Pujde li to tak dal, tak bude hure a hure az to dale bude neunosne, pak to bude resit sam TRH bez privlastku ktery si to sam zreguluje. Pan Necas uz zacal davky podminovat alespon nejakou prospesnou praci. To je teprve prvni krok.
    God bless You

    OdpovědětVymazat
  16. Ne, opravdu by mě zajímalo, co vy mravokárci, co vidíte fašismus za každým rohem, budete dělat, až se díky této logice problém znásobí.

    Co je to za zrůdný systém, kde se dá živit plozením dětí, a toto je navíc považováno za svaté právo, které nás dělí od fašismu? Kde je nějaká povinnost, zodpovědnost?

    OdpovědětVymazat
  17. Astře, problém je, že Nečas a spol. zavádějí věci, které zas postihnou hlavně ty, co pracují/pracovat chtějí. Nucené práce po dvou měsících nezaměstnanosti? Proč si tedy platíme tzv. sociální pojištění (ve skutečnosti daň)? Dlouhodobě nezaměstnaní podporu neberou, těch se to netýká. Ať se tedy toto "pojištění" zruší, lidem se ty peníze nechají a oni si sami rozhodnou, co s nimi!

    OdpovědětVymazat
  18. Vazeni panove, nemohu odpovidat za vp Pecinu, ale on uz na Holi nekde napsal, ze by zrusil detske pridavky pro vsechny. Tak si budou vsechny deti pred zakonem rovny, dostanou vsechny stejne h.... V kazdem pripade se ale pak uz nikdo plozenim deti neuzivi.

    Progressivista Tribun by ale stejne mohl namitnout, ze se jedna o de facto diskriminaci, protoze rodice si vzdycky mohou lepe dovolit to prvni narozene nez to ctvrte. Takove deti pak budou vyrustat v kulture chudoby a budou chudaci muset nedustojne chodit do prace a nechat se vykoristovat a delat ze sebe vyrobni prostredek. A to je ryzi faschismus.

    OdpovědětVymazat
  19. Herrn Kreutzfeld

    Takove deti pak budou vyrustat v kulture chudoby a budou chudaci muset nedustojne chodit do prace a nechat se vykoristovat a delat ze sebe vyrobni prostredek. A to je ryzi faschismus.

    Vas bych ty zakony nechal nejen navrhovat ale i okamzite schvalovat a hned do kamene tesat a ovcanum predcitat.

    A kdyz uz v tom budete, nemohl byste napsat hned i dodatek k nejznamejsi vete o tom ze neznalost zakona neomlouva dodatkem ze proto zakonem prikazujete povinne studium s vysledkem co ovcan to JUDr?
    Tem co by neuspeli zakonem nechat zavrit do zvlastni ohrady bez zretele na vyhrady! Pravnik pravnika by se vzdy zastal, poradek by konecne nastal. Co tomu vlastne brani a proc znali prava a vsech smycek a klicek lid prosty potazmo ovcany tak malo a tak spatne chrani?
    Je jich malo ci kvalitni nejsou k mani?
    Ze je to prevsim o penezich za jedno soudni stani? Hle zakon TRHu v praxi, zas je to jen o penezich jaxi taxy:-(
    Ted jde hlavne o to spravne Cikany a dalsi pricestovale svetoobcany do systemu napasovat aby mohli spravny pocet penez vyfasovat, to vse pod spravny paragraf schovat aby se podle zakona na obcanech platich dane mohlo parasitovat, vyrobni prostredek z nich udelat a vykoristovat a vykoristovat.
    Nakonec vzdy zvitezi Vase presna formaulace Mr.Kreutzfeld:-)
    Shalom

    OdpovědětVymazat
  20. jako takřka vždy jsi nic nepochopil, Vodníku. Nevím jak jiní, já to s cikány nemyslím dobře, jen jsou mi i s tím loupením, chlastem, hernami a mačetami sympatičtější než tví holohlavci, Vandas, Stwora, Jarmila a podobní týpkové, "slušné lidi" z Vansdorfu nevyjímaje.

    Protože má první slova v tomto příspěvku platí, zdůrazňuji, že mi nejsou sympatičtí, ale že jsou mi sympatičtější než níže vyjmenovaní.
    Andy

    OdpovědětVymazat
  21. Moji holohlavci??? Ty seš vožralá nebo co? Je pozdě, běž si lehnout!...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>